Effektiv dag!

Maken åkte till Önnesmark för att klippa gräs och hälsa på svärfars. Själv stannade jag hemma och drog igång städningen då jag ändå var vaken i svinottan. Inte var det särskilt kul men så här efteråt känns det otroligt bra!
 
Tog en paus då mamma ville ha sällskap på Kyrkholmen och det passade bra. Jag gillar ju att ha lite tidspress - blir väl lite effektivare då.
 

Här är vi på G över hängbron. Ingen rasande fart men hon har rätt bra balans och det är skönt.


Det var musikunderhållning av Anneli Wigren med band som sjöng både egna och andras lite jazziga låtar. Fint! Dock var det packat med folk så fikakön blev hur lång som helst... 45 minuters väntetid på våfflorna gjorde att vi fikade annat av deras hembakta läckerheter.


Mamma trivdes och tycker att det är så fint här. Kul att hon också åkt hit själv när det varit gudstjänster eller arrangemang. Det är ju viktigt att hon kommer sig ut även när vi inte har möjlighet att följa med. Nu blev det en trevlig paus i solen.


På vägen hem hämtade jag också den här fiiiiiina tavlan som jag köpt av Kajsa Reicke! "Fågelflickan". Den var ännu finare i verkligheten och jag älskar den! Tack fina Kajsa för dina underbara bilder - och att jag fått köpa några jag kan glädjas åt här hemma!

Hann också förbi Stadskällaren för att köpa ett par fantastiska bitar entrecôte som vi grillat till middag. Magiskt gott kött!


Men innan maten - en träningsrunda! Jobbigt men, precis som städningen, skönt efteråt!

Extra roligt var det också att få se en bild av Oskar och Johan på Facebook där de vandrat i Lofoten:

On top of the world! Vilken utsikt! Så roligt att de trivs och gör roliga saker - men nu hoppas jag att ni har kommit ner igen, lugnt och säkert. Lofoten är helt klart värt ett besök!
 
En effektiv men riktigt bra dag! Har kikat på fotboll ikväll och det blev väl en första lyckad insats för Zlatan i Manchester United också! Synes!
 
 
 

Folkfest!

Mycket folk och festligt hela veckan. I måndags gjorde jag bort lite pappersarbete - men jag höll till utomhus. I det här vädret vill man ju aldrig gå in... Satte också igång min Sous Vide så att köttet fick sköta sig själv under eftermiddagen.


På kvällen var det bara att krydda och slänga på hela steken på grillen! 
 

Jag hade ju hungriga grabbar på middag! 


Oskar och hans barndomskompis Niklas hade hittat skateboarden och varit ute för att återuppliva gamla minnen. Takterna sitter i och de var rejält svettiga efter ett par timmar på brädan.

En skön kväll i uterummet och laddning inför en festlig tisdag.
 
Tillsammans med Sture och Sonja var vi bjudna (eller vi var väl egentligen inte bjudna men någon ska ju skjutsa och vi råkade bli många chaufförer... haha!) till makens kusiner i Gunsmark. Ellen och hennes Mats har tagit över hemstället där Stures bror Erling och hans fru Hjördis bodde. 


Här är det Gun-Britt som hälsar välkommen. Hon och Rolf bor i Täby och när de är på besök i norr så vill de gärna hålla kontakt. Det tackar vi för!

Lunchens värdar Ellen och Mats!
 

Och glada gäster i blått och vitt!


Den blå färgen var genomgående och här ser ni makens syster Berith och hennes Krister!


Finaste Oskar!


Här är det Gun-Britts man Rolf som håller låda.


Mycket skratt i det här sällskapet!


Finaste Gun-Britt!


Ulf pratar skog med Mats.


Och Gun-Britt pratar gamla minnen med Sonja och Sture som var så fina!


Mycket skratt här också!


Roligt att de orkade vara med den här soliga dagen.


Alla trivdes!


Och Oskar fick lära känna Rolf. De har ju träffats när sonen var liten men inte sedan han blev vuxen.


Rolf tyckte att maken hade stooooooor kamera!


Inte undra på att det blir bra bilder? Haha!


Tack så mycket för att vi fick vara med och för all god mat och goda kakor! Nästa år måste vi ta oss i kragen och bjuda tillbaka!

På aftonsidan åkte vi hem igen, bytte om och åkte ner på stan då det var sista kvällen för gratiskonsert på "En Flotte" som Sofia Andersson Lundberg arrangerade och lyckats få ordentligt med sponsring till. Hoppas att det räckte och blev över!
 

Vi tog plats på slänten och var inte direkt ensamma... Tusentals människor hade sökt sig ner till älvsbrinken. Var bandet var?


Ja, men här! Bakom rönnen... Haha! Det var Weeping Willows som spelade denna sista kväll och det blev en kanonfin konsert!
 

Vi trivdes på vår filt.


Massor med folk och ett myller av båtar!


Finaste grabbarna!


Och skönaste publiken!


Jag har ju ingen farstu så jag gick fram och delade plats med några poliser för att ta par bilder. Det här blev verkligen sommarens succé och hade vi inte varit bortresta så hade vi varit här varje tisdag!


En folkfest! Nästa år kanske det får bli ljudanläggning längst hela sluttningen så att alla hör.


Men alla sätt att komma nära är ju bra. Niklas och hans kompis hade tagit gummibåtarna och gled fram för att lyssna!

En fin kväll på stan som avslutades med att jag träffade syrrans fina jobbarkompis Anna. Hennes dotter Li hade plockat den här blomman och gav bort den till mig. Fick bli en fin avrundning.
 
Igår gjorde vi inte särskilt mycket och Oskar åkte iväg till Lofoten tillsammans med kusinen Johan och makens hemmabyggda Transit. Allt verkar funka bra och vi unnar dem fina dagar som avslutning på semestern!
 
Idag har Knasen varit till El och Diesel för att laga till batteripolen och sedan har vi motionerat. Jag sprang ner för att hämta den och i eftermiddag har jag och maken tagit en sväng på motionsspåret. Roligt spontanbesök av Leif och Åsa på kaffe och sedan en given middag i uterummet.

Nu händer det inte så mycket mer. Ernst jobbar på i TV och är sååååååååå nöjd med allt han gör... Själv är jag mest nöjd över att han inte är i rutan varje kväll. Jag föredrar min egen händige man som är betydligt mer ödmjuk! Jo, Ernst är duktig - men han är bäst utan ljud...
 
 
 
 
 

Värmebölja!

Man kan ju inte blogga utan att nämna vädret som varit helt mirakulöst bra de senaste dagarna! Sol och värme så att man fått lite utlandsvibbar. Helt otroligt!

Extra roligt med sol var det naturligtvis för arrangörerna av Sveriges största gratisfestival, Trästockfestivalen - som också firade 25-årsjubileum på Nordanåområdet i Skellefteå. Det är verkligen en sådan höjdpunkt! Folk i alla åldrar träffas, trivs och avnjuter bra och annorlunda musik. Det är också den enda festival (som jag vet) där alla akter startar och slutar på exakt angiven tid. Inte illa!
 

Tre gringos som kan det här med musikfestival; Oskar med kompisarna Adam och Dante! (Nu blir väl mammorna glada över att se så fina grabbar på bloggen?)

Vi var ju där från starten på fredag och åkte hem för en stunds vila innan jag och syrran åkte dit igen för att se Movits! som är en svensk hiphop-grupp från Hertsön i Luleå. Igår kväll var de också på Sommarkrysset så det har varit en hektisk helg för det här ösiga bandet.


Vi fick också till en spontan och lite crazy syskonträff där tre av fyra är bra utdelning. Kul att ses och få lyssna på musik tillsammans!


Bandet drog igång och jag kan väl inte säga att jag kan deras repertoar men det svänger ordentligt och det är skönt med mycket blås. De kallar själva sin musikstil för  "Djangogitarr, Blås och Streetswing. Musik för såväl Art directorn som för din mamma!" 


I inledningen pratade man också om festivalkulturen och att alla skulle sköta sig. Nu ser jag att det varit sexuella ofredanden även här och jag blir så förbannad...


De tog också ställning mot främlingsfientlighet och jag gillar sångaren Johan Rensfeldts självsäkra approach.


Fler roliga möten blev det när Rolands dotter Gabriella också dök upp! Hann inte med att fota allt men Malin fick också till en gruppbild tillsammans med Lars dotter Martina som också var på plats. Kul!


En timme senare var konserten slut och vi sa Tack å hej! En kanonkväll!


Underbara Trästock! Stort Tack till alla som ser till att det här blir av! 

---

Tanken var att vi skulle gå på festivalen även i går kväll men jag tog ut mig totalt efter den soliga dagen med en löptur (smart i värmen!) - och sedan ville jag bara duscha och sjunka ner i uterummet...

Men lite nöjd är jag ändå! Bästa träningen är ju den som blir av... Och extra roligt var det att yoga med grabbarna på gräsmattan. Det måste vi göra om!

---

Idag visade termometern 30 grader och vi startade med en prommis på Ica för att komplettera lite innan lunchen. Jag hade ju bjudit hem mamma och vi träffade även barnens kusin Johan på affären så han kom också på lunch. Väldigt trevligt. Och väldigt varmt!
 

Efter matlagning och ätande inomhus gick vi ut för kaffe och dessert. Mamma fick en plats i skuggan och det var tur. Det blir nästan föööör varmt för gamlern sådana här dagar.


En runda på tomten är uppskattad och här har inte mamma tappat hakan över vår välskötta trädgård - utan över att vår igelkott dök upp.

Den traskade med god fart ända upp på altanen och under stolen där Oskar satt (varför tog jag inga bilder då? Pucko!). Den blev själv lite förvånad över den mänskliga kontakten och tog sig raskt vidare. Ikväll har vi upptäckt att den har ungar under vedhuset så jag förstår att det är fullt upp.
 
Nu händer det inte mycket mer idag. Mamma är hemskjutsad och vi slår oss nog ner vid TV:n. Känns lagom ansträngande under värmeböljan!
 
 
 
 

Sundsvall och sedan hem till Trästock!

Roligt att åka bort och roligt att komma hem! Härligt det också när nu vädret visar sig från sitt allra soligaste humör! Men vädret var på vår sida redan när vi närmade oss Sundsvall dit vi körde från Västerås. Det gick snabbt tills vi hade ett par kilometer kvar...
 

Bilkööööööö.... Vi stod stilla säkert 30 minuter och hade förväntat oss att få se den lastbil som höll på att bärgas.


Men det blev bara en varningstriangel. Skönt ändå att allt verkade ha gått bra!


En härlig tisdagkväll där vi äntligen fick en grillmiddag i solen!


Kött och sallad. Såååå gott!

Vi vaknade också till en onsdag med lika strålande sol. Därför drog vi ner på stranden direkt efter frukost.


Den här fiskmåsen gjorde oss sällskap och samarbetade väl när jag tog fram kameran.


En bra bok (Jussi Adler-Olsens senaste) och havet som närmaste granne känns fint i hela kroppen!


Underbart! Vi checkade dock ut och bestämde oss för att åka norrut på eftermiddagen. Nu hade vi inte pratat med Knasen om det så han bestämde sig för att vara stendöd när vi skulle iväg... Va?! 

Man blev lite paff men vi lånade startkablar och fick hjälp av en tjej från receptionen. Det blev inte heller särskilt lyckat så jag ringde för att få hjälp via assistansförsäkringen. Men då noterade maken att det var ett glapp i kabelskon runt ena batteripolen. Han ruckade lite på kabeln och plötsligt startade bilen precis som vanligt! Det här måste åtgärdas framöver men sedan gick hemvägen som ett hejsan!


Vackert i norrlandsnatten.


Och skönt att få syn på TV-masten som visade att vi nu var hemma igen! Två fina veckor har gått fort och bäst var det ju att få träffa Emilia! Älskade barn!

Men när vi kom hem fick vi ösa kärlek över älskade sonen så vi klarar oss ett par dagar till. Sååå skönt att få träffas och hinna prata om allt han varit med om på resan. Mindre skönt att bli slagen i Yatzy men det är smällar jag gärna tar med hela familjen.

Igår passade jag på att gå/springa en runda innan middagen och när jag kom tillbaka var det bara att ta plats vid grillen:


Jag hade gjort ört- och vitlökskryddade färsspett som blev riktigt goda.

I mitt svettiga tillstånd ville Oskar att vi skulle ta selfies. Jag kände mig inte så fräsch men blir ju glad över all kärlek som bara bubblar i kroppen när jag får träffa barnen:


Kärlek! Ja, det syns faktiskt! Älskade Oskar vad roligt det är att ha dig hemma!
 

God middag med favoritpojkarna i uterummet är bara för härligt! 

---

Idag har det varit så härligt ute och jag har haft lite dåligt samvete över att jag inte gjort särskilt många knop - men sådana här dagar växer inte på trän'! Perfekt avslutning på dagen blev det också att åka ner på Nordanå för bästa musikfesten:


Trästockfestivalen firar 25 år och det vill man inte missa! Den här unika musikfestivalen är gratis och lockar människor i alla åldrar - trots, eller tack vare, bristen på öltält. Här är det musiken och människorna som är i centrum.


Maken var med och här sitter vi på en filt och väntar på "Vasas flora och fauna" som var första akt på stora scenen. Oskar hade tipsat oss och det var tur då vi inte kände till det här finlandssvenska bandet som spelade en sentimental och humoristisk indiepop.


Mattias Björkas frontade och presenterade musik med texter på dialekt som handlar om hemtrakterna kring Vasa. Han var också otroligt rolig på ett lite bitterkomiskt sätt. Han hade t ex besökt Trästockfestivalen för 15 år sedan och berättade att han ställt sina skor utanför tältet - och att han på morgonen upptäckte att någon stulit dem. 

Här förväntade man sig att han skulle säga att allt var förlåtet och att det var kul att vara tillbaka - men han fortsatte med att säga att han fortfarande var bitter och att vi därför skulle få höra lite sura låtar... Haha!


Otroligt fint! Här berättade han om att de gjort en skiva förra året och att vi nu skulle få höra den MINST populära låten på plattan... Haha! Roliga texter, bra sång och fin musik. En höjdare!


Vi slog oss sedan ner på en filt, åt middag och fick sällskap av finaste Sara som var ute med barnen och här har jag fått låna Max som nu är sex veckor gammal. Vilken goding! Nu måste du komma hem Emilia och krama om alla fina ungar!


Storasyster Ella är ju ett riktigt charmtroll som vi verkligen gillar!


Otroligt söt!


Spjuveraktig...


...och ganska lik sin otroligt fina mamma! Så roligt att få träffa er!


Trevligt att sitta och njuta i solskenet, morsa lite på glada människor som passerade. Här fick jag syn på en annan Lindgren som såg ut att vara i fin form! Berka verkade lite mer upptagen av telefonen.


Trevligt också med en utflykt på hemmaplan!


Och roligt att få hänga med finaste syrran som jag inte träffat på länge!


Ljuvligt väder!


Och en fin akt med Sofia Karlsson i solskenet!

Hon sjunger otroligt vackert och gitarristen Mattias Perez var en lysande musiker. Vackert och lite sentimentalt här också med finnarna vann då jag älskar band med humor!
 
Nu har vi vilat hemma en stund och jag ska ner igen tillsammans med syrran för att lyssna på Movits! Synes!
 
 
 
 
 

Annorlunda utflykt!

Jag har verkligen semester nu. Bloggar när det passar (men gör det till slut då det ju är mitt eget "kom i håg") och just nu sitter jag hemma i solen och ser tillbaka på de senaste dagarna och ett vldigt annorlunda utflyktsmål; Kyrkö mosse!

I måndags vaknade vi alltså upp i Simrishamn, började med ett besök på Kiviks musteri, passerade Kiviks marknad som öppnade samma dag (bara ett jättestort fält med knallar...) och körde vidare till Småland där vi siktade på Tingsryds kommun och Bilkyrkogården som ligger i Ryd. Kanske var det maken som lockades mest men jag gillar ju också saker som sticker ut.
 

Vi möttes av ett fint ekipage på parkeringen som knappast platsade bland skrotbilarna - men väl bland entusiasterna.


Maken nöjd!


Och jag lite orolig över att någon skulle koppla ihop Knasen med skrotet... Haha!
 

VI började med att promenera ut på mossen men det var ordentligt surt och hittade sedan en väg in till hela härligheten som kantades av gamla uttjänta bildäck. Passande vägvisare.


Och så började det. Den ena skrotbilen efter den andra mitt i en skir grönska som gjorde att det fula blev vackra stilleben.


Det såg ut som om naturen tagit över och fast man vet att plåten knappast kommer att återgå till grönska så var det fascinerande att se.


Och en bubbla... Min första bil... Den hette Folke och när den krånglade kunde jag stanna, slå näven i taket och säga "Folke, för helvete..." Då startade den igen. Haha!


Mannen som anlagt hela det hr området hette Åke Danielsson och han köpte på 30-talet den här mossen för att utvinna torv. Det här är förmodligen den gamla fabriken. Tyvärr minskade lönsamheten och han gav sig in i skrotbilsbranschen där han köpte in skrot, mekade och sålde reservdelar. Men han var miljömedveten och hade tömt alla bilar på farliga oljor, batterier och annat som kunde förorena. Kanske var han en pionjr inom återvinning?


Åke blev äldre och 1974 köpte han in sin sista skrotbil. Han sålde reservdelar ett tag men fick till slut flytta från sitt 12 kvadratmeter lilla hus på mossen och in till ett hem. 


Kommunen var väl inte glad över det här skrotupplaget och ville i slutet av 1900-talet att hela området skulle tömmas. Museichefen i Växjö tyckte istället att det skulle bli ett kulturreservat - och så blev det.


Numera kommer folk från hela världen för att titta på Bilkyrkogården som intymmer 100-tals olika skrotbilar.


En del är mest bara skrot... Men hallå! Där sitter ju maken! Haha! Han tog en tur men fick följa med hem igen!


I en del andra vrak kan man faktiskt skönja ursprunget. 40-tal?


Naturlig inramning.


Huva ligen... Ja, ni kanske tycker att det ser hemskt ut - men det var faktiskt andäktigt att gå omkring där!


Sorgligt på något sätt...


Hotfullt?


Intressant ur fotografisk synvinkel.


Husbil någon?


Det kändes som att kliva in i ett svartvitt fotografi.


Magert med färg och mer kraft i naturen än i bilmotorerna.


Skirt och vackert!


Fastkörd.


Another one bites the dust?


Men det är väl som Ernst brukar säga (jag kommer inte att citera honom igen!) att i det enkla bor det vackra. 


Rost kan också vara vackert.


Eller hur?

En ovanlig utflykt där vi blev ganska tagna av historien. Klart värt ett besök om ni har vägarna förbi Småland! Det är ju sådana här guldkorn man minns efter semesterns slut.

Vi körde vidare, stannade i Älmhult och åt köttbullar på original-IKEA och körde norrut. Här passerade vi Gränna och Brahehus.

Det skulle bli en lång dag. Vi hade tänkt stanna till i Askersund men den fantastiskt fina ställplatsen i hamnen var fullbelagd så vi kom oss ända till Västerås. Mer än 60 mil och massor med upplevelser utan att vi någon gång känt oss stressade. En superfin dag!
 
 
 
 

Simrishamn och Kivik!

I förrgår övernattade vi i fina Simrishamn - en stad där gatorna är belagda med gatsten så att det låter som om alla hade bytt till vinterdäck... Men såååååå fint med alla vackra hus och roliga färger. De gamla husen gör alla platser och städer till riktigt pittoreska smultronställen. Jag saknar verkligen det hemma i Skellefteå!


Ja, ni ser ju själva!


Den här typen av torn har jag inte sett tidigare. Platta och höga.


Och murarna... 


Vi gjorde en kväll på stan och fick över en mil den dagen. Det känns i fötterna. Vi promenerar mycket och har väl snittat sju kilometer/dag under semestern. Det är bra då vi också äääääääter gott!


Har satt det en pippi och väntade på att vi skulle lämna några godsaker på borden...


Insåg att jag missat en tävling som passade mig... Haha!


Kyrkan mitt i byn!


Vackert stenhus det också!


Godnatt Simrishamn! Med trötta ben som vi som stockar och var därför också pigga igår då vi hann med ytterligare några roliga besök!

---
 

Det är ju inga avstånd här nere så på vägen norrut passerade vi ställen vi bara måste stanna på. Kiviks musteri ville vi se. 


Äpplen öööööverallt! Och nej, jag pallade inte... Haha!


Vi gick runt i deras visningsträdgårdar.


Massor med olika framodlade sorter.


Både gröna...


...och röda! Det här hette Eva-Lotta!


Fina gångar.


Men det här såg mer ut som päron tyckte jag?


Henrik Åkesson hade en minnesplakett mitt i trädgården. Han har ju gett namn till det mousserande vin man kan köpa på systembolaget.


Roligt, fräscht och vackert!


En titt på museet och en del gamla metoder.


Historia från 1888 fram till idag!

I deras shop köpte vi en del roliga marmelader och chutney som vi nu ska testa när vi kommer hem.


På caféet blev det en liten macka med tre ostar och ett par olika marmelader. Så gott!

Österlen är öppet, vidsträckt och vackert! Men gårdagen avrundades i mörkaste Småland - och det får jag berätta om en annan dag!
 
Det går ingen nöd på oss och snart är vi hemma igen efter 300 mil och två veckor på resa. Fin semester!
 
 
 
 
 

Mera Österlen!

Vi har åkt runt ett antal mil de senaste dagarna och blivit rika på upplevelser. Sverige är så vackert!


Fråm Ales stenar åkte vi ut mot kusten, svängde av mot Sandhammaren där stränderna är lågsträckta - men vädret var inte det soligaste och vi hade många platser att besöka.
 

Vi åkte vidare till  den medeltida borgen Glimmingehus i Vallby socken. Den har fått sitt namn efter den glimmande sjön som fanns på platsen där riddaren Jens Holgersen Ulfstand år 1499 lät börja uppföra denna mäktiga och ointagliga borg.


Och vi möttes också av en fullfjädrad riddare som dock var rätt fredlig. Borgens ursprungsherre var en riktig skräckupplevelse som tog ut höga skatter och plundrade fartyg... Inte undra på att han hade pengar att sätta upp det här skrytbygget på fyra våningar!


Vi började med att haka på en guidad tur men det var så mycket folk att vi till slut avvek och gick en egen runda.


Många fina prång och gluggar. En del av dem tjänade ju till att försvara borgen.


Vackra rum.


Fin patina.


Och en stoooor sal på tredje våningen. 


Hisnande utsikt.


Och "Frurummet" var det mest utsmyckade. Klokt! 


Sovsalar.

På det hela taget ett fascinerande hus som var rätt finurligt konstruerat med ett värmesystem bestående av luftkanaler som gick upp från köket där man eldade och lät värmen stiga. Bygget kan inte ha varit ett enkelt jobb - men för att genomföra det befallde Ulfstand sina frälsebönder att göra dagsverken vid bygget. En bussig kille... 

Och här tittade vi ut och såg Knasen stå på vägen. Han längtade efter oss så vi körde vidare! Vi skulle ju övernatta någonstans och valde en annan pärla: Simrishamn!
 
 
 
 

Från Ystad till Österlen!

Nu har jag varken haft tid eller ström eller tillräckligt bra uppkoppling för att blogga. Dessutom har blogg.se hängt sig precis när jag varit äntligen skrivit och varit redo att publicera - så jag gav upp... Nu är jag tydligen på G igen!
 

Lördagkvällen i Ystad avslutades med en fotorunda där vi gick runt och kollade in havet! Det är mäktigt och storslaget när det blåser.


Jag kan ju stå och titta hur länge som helst! Fascinerande...


En ensam man på stranden för tankarna till en Wallanderdeckare. Nu ser det där ut att vara min man så det var ingen större fara. Fantastin för tankarna på villospår - men är man i Ystad så är man! 


Badsugna fåglar.


Och bryggan fin och omsluten av både stilla och brusande vatten.
 

Vackert.

Efter att ha sovit gott till vågornas brus gav vi oss iväg på morgonen för en tur runt Österlen. Man hinner ju inte se allt men vi hade valt några av guldkornen. 

Första anhalten blev Ales Stenar som ligger på åsen ovanför hamnen i fiskeläget Kåseberga och är Sveriges största skeppssättning. Den omfattar idag totalt 59 stenblock, är 67 meter lång och 19 meter bred. Upplevelsen på åsen, där havet möter himlen och naturen kommer så nära är magisk!


Här började vandringen nere i byn.
 

En bit på väg och utsikten är fantastisk!
 

Ulf - on top of the world!
 

Och vi möttes inte bara av stenblock utan också av hanggliders som hade sin utgångspunkt där uppe. Jag blev inte sugen men tycker att det ser häftigt ut.
 

Stenskeppet.
 

Formationen har också en betydelse när det gäller solståndet men det ger jag mig inte in på.
 

Jag tycker att det är häftigt i alla fall. Kan ha byggts på bronsåldern och med tanke på att varje sten väger ca 5 ton är det helt otroligt. 


Magiska vyer åt alla håll.
 

Dare devils...
 

Man kan säkert styra på något sätt men jag hade varit livrädd att åka ut över havet och inte kunna ta mig tillbaka...


Nedanför sluttade det brant ner mot vattnet och vissa besökare hade tydligen klivit ned och lagt sina namn med hjälp av stenar. Skulle jag...?
 

Hyfsat brant... Men då fick jag se lösningen:


Någon hade redan lagt Lindgren! Haha! 


Jag tog en obligatorisk selfie istället! Är det min blogg så är det...
 

Imponerande samling. Man känner respekt och vördnad inför historien.


Och vips! Där dök en.... Huga!

Men den kom som tur var lika fort upp igen.
 

Och världen är alltid liten. På toppen av Kåseberga stöter vi ihop med Christer från Nöjen i Norr i Umeå! Han och frun Carola körde också Skåne med husbil. Kul att ses!
 

Efter att ha vandrat runt, letat maken, fotograferat och njutit av utsikten så gick vi ner till hamnen och åt lunch. Det blev stekt sill med mos och lingon som tydligen är en given klassiker! Inte dumt alls.
 
Nu blir det en kort paus i bloggandet men jag återkommer med fler fina platser på Österlen! Det ÄR fantastiskt vackert, husen pittoreska, markerna odlade och otroligt välskötta. 
 
 
 
 
 

Ystad!

Idag åkte vi 10 mil österut (det är verkligen inga avstånd här nere!) och kom till Ystad. Vi hade tänkt oss till campingen men såg att det var 3 km in till centrum, och även om vi gillar att gå så blir det lite drygt när man också vill traska runt stan. Därför står vi nu på en ställplats vid småbåtshamnen som ligger betydligt mer centralt. Elstolpar finns - men väldigt få och väldigt redan upptagna... Därför får strömmen nu räcka så långt den räcker.

 Men läget! Vi bor alldeles nere vid havet och soooolen sken när vi parkerat! Lovely!
 
 Fin brygga!
 
 God fisklunch i hamnrestaurangen! Sedan skulle vi sitta i solen... Ja, ni kan ju gissa vad som hände med vädret? Precis. Mulet... Haha! Ja, man måste skratta åt det. Något annat går inte. Det fick bli till att promenera runt i den vackra staden istället.
 
 Det finns en gata för alla; Teatergränd passade mig bra!
 
 Här kan man tro att det är en färglös stad - men så är inte fallet. Det finns massor med vackra och färgglada hus. Här ser ni en del av dem:
 
 
 Gult och gulligt!

 Så här skulle man ju vilja att vildvinet såg ut hemma - men jag tror att solen där hemma nu krossat alla mina blommor ute... Tur att det finns nya att köpa.

Vackra hus och vackra gatnamn.

 Men Apgränd? Och kvarteret Mattias? Nääääeee... Han är värd något bättre!

 Torget var något mer and-ligt...

 ...och vissa affärer mer klassiskt trendiga? Man kan inte tro att den här affären säljer Armani och Tommy Hilfiger. Men är det rea så är det. Då ser det mesta lite billigt ut...

 Den här muren får sätta P för dagens vandring. Nu blåser det friskt och duggar givetvis... Vi verkar ta med oss vädret var vi än kommer. Snart vågar jag väl inte säga att vi har tänkt börja styra kosan norrut? Haha! Men så blir det faktiskt så pass på...

Lyxmiddag!

Alldeles intill Borstahusens Camping i Landskrona ligger Erikstorps kungsgård som vi trodde var campingens restaurang. Vi bestämde oss för att gå dit och äta middag och blev otroligt glatt överraskade av menyn och maten!

Vackra gamla och välskötta hus alldeles intill golfklubben. Vi tog en smakmeny som kostade 495:- och hoppades på det bästa! Man kan säga att vi fick valuta för pengarna...

Rom, gurka, picklad vårlök, citronzest och pepparrot. Mmm... Och de goda smakerna fick sällskap av fler:

Friterad svartkål med kantarell, färskost och gröna jordgubbar...

Lokala tomater i olika former med surdegskrisp och rökt yoghurt.

Långbakad gris (som en porchetta) med betor i alla färger - och getost.

Flädergranité som smakrensare innan desserten.

Och som avslutning hallonsorbet, mascarponecreme, mandelkaka och färska bär...

Allting var helt ljuvligt gott! Vilken lyxmiddag vi fick - tack vare vädret! Ja, hade det varit vackert hade vi säkert grillat. Inte illa det heller men det här var verkligen en höjdare!


Säker kompis...

Vi har en trygg följeslagare med på den här redan. Ja, nu tänker ni kanske på "Knasen" som skött sig alldeles förträffligt, men det är inte husbilen jag syftar på. Det är vädret... Var vi än åker så blir det antingen mulet eller regn. Det är tur att vi själva är sådana solstrålar... Haha!

Igår skulle det ju bli en dag på stranden då vi sett både väderleksrapporter och en spricka i molntäcket. Nu blev det inte så... Mulet och blåsigt är närmare sanningen så vi slappade, läste, promenerade - och åt...

Ulf har blivit tyngre... Nu pressar han lätt ned vilken tall som helst!

Havet inbjöd inte heller till någon båttur ut till Ven. Vi är väl kanske inga båtmänniskor och när det blåser friskt känns inte suget så stort.

Hade vi spelat golf hade det däremot funnits väldigt mycket att göra på nära håll. Men golfarna hade redan gott om sällskap...

Här puttas det friskt - lite överallt... Haha!

Jag tog sikte på en upphöjd plats. När havet är lite vredgat är det i alla fall fascinerande att titta på!

Nu har vi åkt vidare och står på en plats utan el. Datorn är utan ström så jag testar att blogga via telefonen. Bäst att testa att skicka lite i taget.

I'll be back!


Semestern fortsätter

Det har gått några dagar igen - roliga, händelserika, kärleksfulla men kanske lite väl regniga. Då gäller det att göra det bästa av dagarna. Vi har slappat, läst och naturligtvis också tillbringat tid på stan.


I tisdags vandrade vi runt i designaffärer och shoppade lite småprylar. Här sitter vi på DaMatteo för en eftermiddagsfika mitt emot fina affären Artilleriet.


Till middag handlade vi helt underbara rawfood-wraps och tog med till Emilia som legat hemma och vilat. Hon är så förkyld och behöver kurera sig. Till dessert blev det rawfood-bollar gjorda av dadlar och cashewnötter. Jättegoda!

Det har också regnat en hel del och vi har utnyttjat tiden till att slappa, vila, läsa och bara ta det lugnt. Dessutom har vi tagit promenader varje dag och det behöver jag verkligen. Man får frisk luft, motionerar bort en och annan kalori och får se lite nya saker.


Igår såg jag t ex en kanin i björken... Haha! Ja, maken påstår att det möjligen kunde vara en synvilla...
 
Igår kväll var också sista kvällen i Göteborg och Emilia hade bokat bord på asiatiska restaurangen Hello Monkey där det serveras "Urban jungle food". Det skulle visa sig vara helt fantastiskt!


Kan det bli annat med finaste flickan vid bordet?


Dessutom fick hon med sig kompisen Elin som vi inte träffat på länge. Så kul att ses igen!

Och maten då. Vi valde en meny med många olika rätter - både sashimi och varma rätter.


Förrätterna bestod av lax med syltad shiitake & kizamidressing...


En makrill-liknande fisk, hamachi, med syltad chili & ponzucreme som var så sjukt god...


...och Tonfisktartar med avokado, ingefära & lime. Fråga mig inte vad ponzucreme eller kizamidressing är men smakerna var helt ljuvliga!


De varma rätterna var många och lika goda. Friterade wontonknyten...


...Friterade gyozadumplings med sötpotatis, rostad majs & koreansk kålsallad. Dessutom fick vi dumplings, shitakerolls och lite annat. Otroligt gott!


En fin kväll med många skratt och härligt umgänge. Det har varit så roligt att få umgås med Emilia och hinna både kramas och prata. Men igår kväll blev det att säga hej då - eller vi ses snart igen! Vi älskar dig finaste och längtar redan!


På vägen till spårvagnen kollade vi in bambukonst vid Stora Teatern. Sedan var det bara att åka hem och sova då vi skulle köra vidare idag! 

Vi landade i Landskrona i afton och blev mäkta förvånade när vi kom ner till havet:
 

En skymt av solen! Vilken grej! Haha!


Inte undra på att vi blev på gott humör. Har vi tur så kanske den skiner på oss imorrn och vi får tillbringa en dag på stranden? Vore helt underbart!

Ikväll har vi grillat och även hunnit med en promenad här i Borstahusen. Fint vid havet!


Härligt längst ut på bryggan!


Man över bord... Jo, han har lovat att bada imorrn och jag lovar att dokumentera!


Finns stugor här också och jag tror att Jonas Lundqvist har promotat A-frame...


Märkliga träd som såg ut att ha tagit stryk av havets vindar...


...ja, en del var rätt döda.


Sommar!


Fina och annorlunda hus. Kändes lite engelskt.


Och raden närmast havet låg självklart på Nedre gatan...


Vi gick bort till hamnen och kikade runt.


I Pumphuset hänger utställningar och vi får kanske ta en tur dit imorrn.


Mycket tång och alger. Vad det här är vet jag inte men en del av dem luktade dynga...


Fler fina hus längst strandpromenaden.


Och en tendens till en spricka i molnen... 


Imorrn ska vi testa "Lill-Olas" badstrand! Ola levererar överallt!


Fler träd som ser ut att ge upp?

Ikväll har vi suttit i husbilen, sett lite TV och lyssnat på säsongarna som spelat dansbandsmusik på högsta volym och skrålat lika högt... Jeezus... Vi kunde knappt höra TV:n! Att ett gäng pensionärer kan vara så högljudda?


Ronnys VVS... Världens Värsta Svensktopp! Hade de inte haft en schäfer hade jag gått över och klagat... 
 
Men nu är klockan 22 och vi tackar vår lyckliga stjärna att de knoppar in tidigt så det är lugnt och fint. Dessutom har vi pratat med Oskar som nu kommit till Madrid där han sover en natt innan han flyger hem imorrn.
 
Han har gjort sin bästa resa någonsin och var helt uppfylld av alla fantastiska upplevelser! Ska bli så roligt att träffa honom och få veta mer när vi kommer hem. Så skönt att allt gått bra! 
 
Nu säger vi godnatt till våra älskade barn här på bloggen och längtar efter att träffa er snart igen! 
 
 
 
 
 

Fotboll, regn och kärlek!

Söndag började bra med en lång och härlig promenad kring Delsjön. Det finns hur många vägar som helst i det här fina rekreationsområdet!
 

Vackert och fartfyllt! Maken tog långa steget och jag hann inte riktigt med...


Den här gynnaren passade min framfart bättre... Haha!

Det var härligt att få röra på oss och sedan åka vidare för att se andra göra det. Närmare bestämt IFK Göteborg och GIF Sundsvall!


På plats för att se matchen! Det har blivit en tradition att tillbringa en dag på Ullevi - och vad gör man inte med två fotbollsnördar i familjen? Ja, egentligen tre, men Oskar är ju på vandring i Spanien. Och jag har verkligen inget emot att gå!


Härlig stämning och många fans!


Väldigt många! Klacken var nog den som jobbade allra mest då de aldrig någonsin var tysta.


Giffarnas klack var betydligt mindre... Men nu är det ju spelet som avgör.


Sundsvall startade med ett snabbt anfall (den här bicicletan utfördes dock vid ett senare tillfälle) - men Änglarna kontrade och efter bara 1.48 tog de ledningen med 1-0. Och så skulle det fortsätta.


Sundsvall jobbade på men Göteborg spelade fantastiskt bra, ställde om snabbt och gjorde varje anfall otroligt farligt. Massor med målchanser ledde till att slutresultatet blev 4-1. En väldigt bra match men istället för jbel i bortaklacken såg det oftast ut så här:
 

Blåvit glädje! Även om det hade varit kul att se Sundsvall som vinnare var det här en rättvis seger.


Sedan åkte vi hem till Emilia, lagade en god plockmiddag och laddade för nästa match - EM-finalen!


Ganska nöjd Ulf som fick fotboll för hela slanten i söndags!


Goda korvar, tortillas med ost och chorizo, smördegsbollar med getost och valnötter, sparris, rostad broccoli och lite annat smått och gott! Dessutom bakade Emilia suuuuupergoda cookies som var en helt livsfarlig avslutning... Haha! 

EM-finalen slutade med seger för Portugal vilket inte heller var vårt förstaval men det är bara att gilla läget. Det lag som gör mål vinner ju så det är bara att gratulera. Ronaldo fick kliva av men tog otroligt mycket plats ändå... 

Vi åkte hem och vid det laget hade regnet börjat vrääääääka ner!


Helt genomsura när vi var tillbaka på campingen! Men det är ju bara vatten... Nu längtar vi efter sol men det kommer vi nog att få fortsätta göra. Vädret är inte det bästa - men igår såg vi den faktiskt.


En måndag på stan med de bästa och en fantastiskt lunch (i en gnutta sol) på Tranquilo. Härligt att få umgås med finaste flickan!


Jag har ju svårt att se mig mätt...


Oj, vad vi älskar dig!


Glädjen över att mamma tagit med en portabel laddare... Det här är också flickan med ständig brist på ström! Haha!


En helt fantastisk sallad med mango, avocado, papaya och massor med färska räkor!


Emilia åt en fläskfilé med sötpotatisfrites som också var jättegod. Vi shoppade på en stund till och åkte hem för att laga middag. 

Den här utsikten följde oss hela kvällen men vi hade mysigt ändå när Emilia kom ut och vi ägnade kvällen åt prat - och Yatzy! Jag kom sist men är glad ändå. Det är ju vägen som är mödan värd!

Nu skriver vi tisdag och det är dags att vakna till ordentligt, ta en dusch och ge sig ut för att titta på andra delar av Göteborg. Vi har det kanonbra men jag saknar solen - och Oskar! I förrgår fick vi i alla fall en rapport:
 
Här är han med sin kompis Madde och två tjejer från Kanada som de reser med nu. Det är otroligt varmt och igår skulle han stiga upp 03.00 för att undvika hettan. Allt går superbra och jag tror att de gör sin sista dag idag. Längtar efter dig älskade Oskar!
 
 
 
 

Lördagsmys!

I förrgår hade vi inte så bråttom ut och det var skönt att ligga och dra sig läääänge! Det är ju en härlig möjlighet när det är semester. Sedan satt vi ute och läste i solen och åt lunch innan vi åkte ner på stan för att dejta Emilia. Det blev inte någon shopping då vädret tillät annat. Vi tog en tur i Trädgårdsföreningens park!
 

Vy över fiket.


Och det här växthuset var inte bara snyggt på utsidan.


Inuti  var det utställning av världens bästa trädgårdsfotografier. Jag visste inte ens att det fanns en sådan tävlingsgren...


Ut igen för att kika på nästa växthus.


Det här var välfyllt med växter och här har vi kommit in i det tropiska rummet.


En selfie. En kroton.


Vattenrummet innehöll massor med läckra växter och här ser ni jättenäckrosor som var mer än en meter i omkrets. Fanns många vackra:
Några känns säkert igen som ganska vanliga krukväxter - men det var vackert och varmt!


Här ser ni näckrosen igen. Helt enorm!


Men ingen eftermiddag utan fika. Vi testade givetvis det fina caféet.


Maken var glad och min mage lite paj efteråt... Men vad gör man inte? Sedan strosade vi vidare och man förväntar sig kanske inte att stöta på gamla revykollegor eller andra Skelleftebor, men...


Mot oss kommer familjen Löfgren! Thomas, Susanne, Siri och Märta hade gjort Skåne och kommit sig fram till Göteborg. Imponerad över att de fixat Liseberg - men åksjuketugummi verkar vara en lysande lösning! Så kul att träffa er! Länge sedan sist märker man ju inte minst på barnen...


Tur att vi vuxna är för evigt unga... Kul med en självklar selfie med "Slip-Sten"!


Åkte hem till Emilia och hängde en stund innan vi gick ner till Leonardos för lite tapasmiddag. Gott som tusan och väldigt mättande. Det känns faktiskt som om jag bara äter och växer. Får nog ge upp bröd och sötsaker...
 
Nåja, nu är nu och vi har det fantastiskt bra även om vädret kunde vara bättre. Jag längtar efter sol! Då kopplar jag av till max. Kan också funka med shopping... Haha!
 
 
 
 

Semestermode...

Det händer inte mycket på bloggfronten men livet och semestern rullar på precis som den ska! Jag taggar ned och presterar så lite som möjligt. I förrgår åkte vi från Sundsvall till Falun och möttes av en härlig syn:
 

Sooooolen! Och när vi parkerat bilen på ställplatsen vid Falu Gruva blev vi upplockade av Suss och hennes Gunnar för en tripp till Stångtjärn.


Underbar liten sjö! Vi delade upp arbetsuppgifterna.


Maken kollade tempen och noterade 19 grader. Typ.


Och jag badade tillsammans med värdarna! Sååååååå ljuvligt efter en dag i bilen!


Och sååååå roligt att få återse finaste Suss!


Nu är det också andra gången jag träffar hennes Gunnar som är en mycket trevlig man!


Vi åkte till bilen för att byta om och sedan promenerade vi tillbaka och här en sväng över slagghögen.


Märkliga stenformationer i slaggen från koppartillverkningen. 
 
Brytningen i Falu Koppargruva inleddes eventuellt så tidigt som 800 e.kr och upphörde 1992. Gruvan var under sin storhetstid en av Sveriges största och är sedan år 2001 ett världsarv.  
 

Men vi var ju på väg till ett av fyra fina gamla områden i Falun. Här är alla husen rödmålade med slamfärg och det är bara hur fint som helst!


Och här var vi framme!


Finaste Suss tog emot på verandan till deras underbara hus!


Miljön är helt ljuvlig och axlarna ramlar ned på en gång...


Humlen frodas.


Och i det gamla häbret på gården, som nu byggs om till bastu, hittades en hög gamla plankor som nog en gång suttit i polishuset. De har nu blivit byggnadsställning.


Ett annat kärt återseende var dottern Lotten som var hemma på besök för att bl a fira sin 20-årsdag! Både hon och storasystern Sara-Klara har vuxit upp till sådana skönheter! 


Och värdarna skämde bort oss med en koreansk kalasmiddag! 


Massor med godsaker i salladsblad som man nästan inte kunde sluta äta... Tusen Tack! Och den efterföljande pajen var bara to die for...

Det blev en härlig kväll och så roligt att sitta och prata om livet och allt som hänt sedan familjen lämnade Skellefteå för 14 år sedan. Mycket har förändrats, barnen har blivit stora, det har flyttats några gånger, Gunnar har kommit in, men Suss är sig lik. Lika glad, omtänksam, kärleksfull, positiv och harmonisk! Dessutom en alldeles lysande skådespelerska! 


Det pratades gamla minnen...


...och nya insikter!


Livet för henne och Gunnar är gott och det gör mig så glad!

Vi traskade sedan tillbaka i den lite kyliga nattluften, sov som stockar och promenerade tillbaka på morgonen efter att ha testat serviceanläggningen. Jodå, vi var inbjudna även på frukost. 


Det här är ett "bätterställe" som vi gärna återvänder till! Tack för gästfriheten och all god förplägnad!


Innan vi åkte vidare gick vi för att titta på Falu Gruva och det öppna dagbrottet "Stora stöten".


Imponerande!


En lång dag i bilen men till slut hade vi landat på campingen i Göteborg, förberett lite mat och väntade bara på det bästa av allt:

Älskade Emilia! Såååå roligt att få rå om dig lite igen! 
 
Det blev mat och prat hela kvällen och idag har vi setts igen men det får jag berätta om senare. Klockan går och det är dags att ge upp för idag. Härligt är det i alla fall med semester och kära återseenden! :)
 
 
 

Äntligen på väg!

Det har varit fullt upp de sista dagarna innan jag kunde börja semestern. Har självklart njutit av att eventet blev så lyckat men även jobbat hårt för att avsluta och sammanställa kostnader. Man vill ju kunna både skicka och betala fakturor. Det blev också en del praktiskt fix och jag avslutade i måndags med att kratta rent hela stora tältet.


Som ett salsgolv! Har fått OK från Seatech och det känns bra att vi skött oss snyggt! Tack till alla intressenter ute i Kurjan för gott samarbete och fin service!
 
Igår vete fasen vad jag gjorde...Jo, jag fortsatte pappersarbetet och varvade med att packa in saker i bilen - och börja fundera på vad jag själv skulle ta med mig? Vädret är ju lite knepigt så det blev inte bara shorts och klänningar...
 
Idag har vi packat halva dagen och kom oss äntligen iväg efter lunch! Såååååå härligt! Har inte fått den riktiga semesterkänslan ännu men det tar väl ett par dagar innan kroppen och knoppen stannat av. 
 

Vi inledde också resan med att besöka våra föräldrar så att de skulle se sig mätta på oss - och för att vi skulle se att de mådde bra. Mamma bjöd på fika och hade nog varit "övervänt" i flera timmar...


Nästa stopp blev i Lövånger hos Ulfs föräldrar och här har jag och svärmor tagit selfie! 


I bakgrunden står sonjas syster Bia och hennes man som varit på besök hela dagen och vid bordet sitter järnladyn Inga som är otroligt slagfärdig och väldigt skärpt trots sina 96 år! Benen är inte lika snabba men hon tar sig fram ändå. 

Så det tog ett tag innan vi påbörjade resan söderut men sedan rullade det på och glädjande nog körde vi mot en ljusare himmel.


Vi såg den! Solen alltså!

Och Vedabron! Jag ser lite koncentrerad ut men det kan bero på att jag även den här gången kör på fel sida... Haha!
Nu har vi landat i Sundsvall och hann fram preciiiiiiis innan första semifinalen i fotboll började! Sån tur! Eller var det någon av oss som hade planerat? :P Lite ost och kex, lite bloggande (även om det kommer att bli mer sporadiskt nu), en kall till maken och snart väntar sängen. Jag är fortfarande trött så jag ska njuta av lite sömn.
 
Imorrn drar vi vidare till Falun för att hälsa på finaste Suss och hennes Gunnar! Såååååå roligt! Och på fredag blir det äntligen dags att krama om älskade Emilia i Göteborg! Som vi längtar!
 
 
 
 

Magisk vecka - Del 2

Fortsätter att titta igenom bilder och mentalt gå igenom den senaste veckan. Har så många att tacka för att det här blev så bra och skickar här massor med kärlek (och framöver även betalning av fakturor... Haha!). Ni är bäst och jag är så tacksam! 


Största tacket givetvis till bästa maken som fixat markservicen, hjälpt till med körning och även tvättat och vaxat husbilen så att den ska gå som ett skott när det nu blir semester!

Under den här ledigheten ska jag också lära mig nya kameran som fått gå för högtryck trots att jag inte ännu kan alla inställningar... Men jag har ju chansen att få god vägledning va? ;)

Men till eventveckan då där vi är framme vid fredagens föreläsningar och festligheter. I år hade vi bjudit in Årets föreläsare 2015; Dennis Westerberg, som skulle prata om Arbetsglädje. Han gjorde två pass - på både svenska och engelska - med den äran!


Här har vi samlat personalen och ljuset är kanske inte det bästa - men föreläsningen var väldigt intressant!


Bra uppdrag! Och då gäller det inte att personalen bara är glad att få lämna arbetsplatsen... 


Men vem är det som bestämmer att det blir roligt?


Så sant... Och ibland får vi lite hjälp på traven...


Han tryckte på vår goda fabriksinställning och tycker att vi ska plocka fram den!

Åkte iväg till nästa föreläsning och hann även med en av alla mina selfies... Lite väl blank va?

Lämnade Dennis taggad till tusen och introducerade honom för de utländska besökarna. Åkte sedan vidare till vår festlokal för att soundchecka och göra det sista!
 
Och väl framme fick jag chansen att krama om ännu en fining! Det vimlar av sådana och jag har längtat länge efter att få ha med den här på scenen:


David Lindgren! Här var ljussättaren igång så vi går redan i rooooooosa!
 
David är så otroligt begåvad och blir bara bättre och bättre. Vilket enormt register han har... Imponerande! Ni som inte sett honom i Jersey Boys måste boka biljetter. 


Det kalla på buffén har börjat komma på plats. Här tejpas också den rosa mattan precis innan gästerna kommer. Längst bort är det Peter Viklund som lägger sista handen och utan dig hade heller inte det här gått! 


I mindre tält utanför förbereddes välkomstdrinken och Jussi är nöjd över att nya skjortan passade.


Pär Johansson är en helt fantastisk kock och mannen bakom fredagskvällens skaldjursbuffé! Tusen Tack för all fantastisk mat!


Jag gillar ju att även klä upp personalen och visst är de fina? Jögga fick en rosa kostym och blev så "klädd"!


Så anlände bussarna och vissa vara rosa för hela slanten!


Syrran hade tydligen stylat Anna och hon var såååå snygg!


Här tillsammans med maken!


Skelack tror jag. 


Och Anki! Som en dröm!


Eric hade t o m färgat håret! Coolt!


Glada gäster!


Stefan och Kristina hälsade till 4 M! <3


Snyggt!


Och här är jag tillsammans med min wingmate; Världens bästa Jögga! Så otroligt skönt att jobba tillsammans med någon som man litar på och som har samma kvalitetskrav. Enda missen det här året var väl att jag inte skaffade rosa glasögon... Haha!


Och här ser ni bästa Anki tillsammans med min finaste vän och kollega; Åsa! Oj, så glad jag blev när jag kom ut och du var på plats. Att dela scen med dig är fantastiskt!


Här har de spanat in min "kille". Men det får han ta. Är man snygg så är man!
 

Gladaste brudarna!


Och fina Kim som gärna tar bilder tillsammans med alla snygga kvinnliga artister fick det här året nöja sig med mig... Sorry! Bättring ska ske.
 

Så drog vi igång festen! Gästerna på plats och jag och Åsa intog scenen med en musikalisk start tillsammans med bandet! Det finns inte på bild - men jag kan ju inte vara överallt... 


Benny från Hongkong trivdes tillsammans med sina bordskamrater.


Och skaldjursbuffén var heeeeelt fantastisk!


Gött!


More music! Peter och Mia tillsammans med bandet som vi kallade för "Simply Pink".
 

Jodå, jag hade köpt kostym även till Peter.


Och klänning till finaste Mia. Hon är ju min sångfröken men också en helt fantastisk sångerska. Tillsammans med Peter bildar hon en svårslagen duo!


Bästa Kågis bakom pianot och Fredrik från Gund for hire inhyrd på gitarr!


Tobbe Kågström är slagkraftig!

Medan bandet spelade så började vi göra i ordning dessertbordet och ska man ha en rosa fest så kände jag att det var dags att koppla in Linda och "Mina magiska bakverk"! Det blev sååååå rätt!


Kolla bara vilka tårtor och läckerheter!


Alla vill fram för att se - och provsmaka...


Heeeelt fantastiskt! De små tårtbollarna som ligger på fatet närmast hade chokladmintsmak och var nog bland det godaste jag har ätit. Jag var tvungen att prova flera gånger...


Rosa!


Rosa!


Slipad! Haha!


Mmm... Ni som inte ätit hennes tårtor måste prova.


Själv tror jag att jag ska abonnera på "bollarna"...


Otroligt vackert hantverk.
 

Och otroligt bra drag på scenen!


Mia och Peter var i lysande form och jag bara njöt (och sprang omkring... haha!)


Löwe är svängigaste basisten och väldigt gullig... Jag vill gärna vara hans extramamma...


Klockrent igen! Tusen Tack!


Sedan höggs det in...


...och dansades...


...och höggs ännu mer!

Knappt hade kaffet halkat ner förrän scenen åter lystes upp av nästa bästa Lindgren:


David!


Högt tempo och otroligt bra sång här också. Jag blir så glad och imponerad av alla som är bra på det de gör. I fredags fick jag vara glad många gånger...


David fick också låna en rosa boa.


Och fortsatte äga!


Publiken var med på noterna...


David och hela fina bandet med körsångare slutade som hyllade segrare!

Här tror ni kanske att det tog slut? Näääääeeee... När man väl kommit upp i tempo är det bara att fortsätta.


Stockholm Node! Sveriges bästa och ösigaste partyband! De är inte tysta en sekund och här följde 90 minuter full fart!


Fantastiska sångare och bra ös!


Här var dansen i full gång och det höga tempot höll i sig tills bussarna började gå tillbaka.


Partyt avtog och röjningen påbörjades. Tack Åsa för att du orkade stanna och hjälpa mig! Guld!

Jag kom hem sent och somnade inte förrän ännu senare... Igår var det visserligen lätt att stiga upp men ändå med en stor trötthet i kroppen efter en vecka med långa dagar - värda varenda minut!

När jag kom ut var rivningen i full gång och Jörgen har gjort ett enormt arbete! Vi kom dock överens om att nästa år leja in mer folk - även efter eventet...

Sist ut! Trött, okammad och otroligt lycklig! Fortsätter så hela sommaren tror jag. Minus tröttheten då...

Nu ska jag bara göra allt pappersarbete klart, klippa mig och sedan packa maken (nej, förlåt, bilen) och åka iväg - mot Göteborg och Emilia! Oskar har precis ringt och åker till Biarritz på tisdag för att vandra Santiago de Compostela en vecka. Sååå spännande! Jag hade velat följa med i ryggsäcken - men han vägrade bära... Haha! Nu önskar vi lycka till och hoppas på många rapporter på vägen. 
 
Livet är underbart! Låt oss göra det bästa av det! :)
 
 
 
 
 

Magisk vecka - Del 1

Trött som ett tok men så in i norden glad och tacksam över att eventveckan blev succé - för nionde året i rad! En miljon TACK till Nordic Light som än en gång gav mig förtroendet och till alla som bistått mig med jobbinsatser och glada tillrop! Utan er är inte detta möjligt! 

Det har varit förberedelser några månader nu och den här veckan blev det äntligen examen. Eftersom det också är kul att stå på scenen tillsammans med Åsa och ett fantastiskt band så ville jag förbereda en ny, kul, och inte alldeles enkel, musikalisk upplevelse som krävde både arrangemang och repetitioner. Ja, jag vill nog alltid göra lite mer... Men det är jag ju inte ensam om.
 

Som kapellmästare är det givetvis Kågis som gäller och tillsammans med hans duktiga bror Tobbe, Fredrik från Guns for hire, Mia och Löwe så blev det bara hur bra som helst! Har jag glömt någon?


Ja, men såååååklart var ju bästa Peter med och frontade! Det går ju inte annars! 

Tisdagens musikrep gick väl sådär för min del och jag hann tänka tanken: "Men så onödigt att jag skulle utsätta mig för att göra saker på scenen också. Som om det inte räckte med jobb..."
 
Nåja, när onsdagen kom var detta bortglömt och jag förberedde konferens, material och åkte ut till Kurjan där fredagens överraskningsfest skulle vara. 
 

Ljuvligt väder!


Och ett tomt och ganska ruffigt tält som vi nu skulle börja göra i ordning.


Jag tog med mig kaffe och tårta för att överraska bästa Jögga som fyllde år! Han blev glad och jag tror kanske att det var min fantastiska sång som tog prisest... Haha!


Goa' gubbar blev ännu gladare och här hade vi personal från MSP samt några ungdomar och vuxna från Rönnskärs Innebandylag som assisterade. Kanonbra jobbat alla!

På kvällen var det dock dags att hämta alla tillresta gäster på flyget. Det kommer gäster från hela världen, eller rättare sagt 24 länder. Jag känner ju en del sedan tidigare och andra var med för första gången - men jag lyckades skapa glad stämning redan på bussen in till stan. Det är ju min viktigaste uppgift då det bäddar för fina dagar tillsammans.


Välkomstmiddagen serverades på Stadskällaren och alla blev mäkta imponerade över både lokalen och den fantastiska maten! Så roligt! Jag är så stolt över vad Mie, Markus och Pär åstadkommit i Skellefteå! Ni äger!


Lite mingel i starten för att återknyta kontakter och skaffa sig nya.


Här står jag med bland andra Danmark och Costa Rica...


Fler glada Sydamerikaner!


Buffén var uppdukad och kockarna stod beredda för att skära upp ankbröst och annat nylagat.


Och här har Dainius från Litauen närmast sig den kalla delen av buffén.


Sallader, hembakt bröd, tomma magar och glada människor!


Kan det bli så mycket bättre?


Holland meets Denmark and Russia!


Tomma glas väntar på att bli påfyllda!

Jag hann sticka ut näsan för att kolla in folkvimlet och vad får jag se?


Adam Sundin och en annan förälder som vaktade entrén till Stadsfesten. Hoppas de skötte sig... 


Det gjorde i alla fall jag och här har jag fått en alkoholfri Nils Oscar som var väldigt smakrik. Bara namnet hade ju annars räckt för mig... 


Flap meat med chimichurri närmast...


Och By Rydéns hade också levererat belysning till Stadskällaren via Ljusexperten i stan. Kul att de också fick se hur fint det blev!


För det är otroligt fint, stämningsfullt och väldigt inspirerande för oss matglada! Passade på att ta en bild medan alla andra satt till bords.


Chile möter både Sverige och Sydafrika.


Och paret från Colombia är så förtjusta att de ska ta med hela familjen nästa år.


Chris från England var inte glad över Brexit men väl över att vara här för första gången!


Philippe från Frankrike har varit här många gånger och är en otroligt trevlig man!


Servisen jobbade...


...folk pratade...
 

...kött hängde...


...och alla såg ut att trivas! Här tog jag adjö av sällskapet och åkte hem för att få lite sömn innan nästa dag skulle dra igång.

Förmiddagen startade med Workshop och demo av nya produkter. Till lunch blev det samling på bion som är en utmärkt konferenslokal.


Pär på Tastelab hade förberett magisk mingellunch med japansk touch och krispiga glasnudlar. 
 

Alla åt lite här och där - kanske i närheten av favoritfilmen? Jag måste gå på bio snart!

Vill se både Livet efter dig och The Dressmaker. Nja, kanske inte Indepenence day...
 

Vissa åt lite hur som helst... Haha!


Konferenstid och mer demonstration av nya produkter följde och jag åkte vidare. Det gäller ju att ligga steget före hela tiden... 

Lite senare prickade jag av alla på bussen och vi åkte ut till Anki och B-O:s paradis i Boviken. De har ju fortsatt att upplåta sitt sommarställe för en kväll med lite mer avslappnat nätverkande. Den här gången hade vi också bokat in finfin underhållning av:


Solala! Jens, Olle och Anders är ju sådana begåvade sångare!


Mie ryckte in för att hjälpa till! Ja, det är ju så att om du ska få något gjort ska du fråga den som har mest att göra... Du är en pärla av stora mått Mie och vår räddare i nöden!


Rolle från Nyhléns var också på plats och han hälsade till Marika som han jobbat tillsammans med för många år sedan.


Peter G Nilsson, sonen Tim och Katarina grillade och serverade hamburgare, parisare, korvar, lax och annat gott som passade bra i kvällsolen.


Bara att hugga in.
 

Mer glada gäster!
 

Och flaggan i topp!


Erik fick besök av Anna och barnen och det var så roligt att träffa Björn och Li igen. Här letas det grodyngel...
 

Tror att det blev mest gegga i håven...


Söta Li!


Och söta Anki! Här flankerad av Eisaku från Tokyo.


Och så blev det ju sång! Vilka magiska killar det här är! 


De kompar själva på diverse köksprylar och sjunger á capella så att det svänger som tusan. 


Nöjd publik!


Nöjda barn som också hann blöta upp sig lite... Det hör till!


Raja, Tindra och Doris fick nog också smörja kråset även om det fläckvis var lite väl mycket fötter i vägen.
 

Fina Rumänskan Liviana jobbar i Tyskland och har svenska flaggan i högsta hugg...
 

Jag fick kramar av Wayne från Sydafrika. Han är en kul typ och berättar mycket roligheter. När jag kommenterar med "Oh, my God" så svarar han alltid: "Don´t call med God. You don't know me that well yet..." Haha!
 
Anna och barnen kollar in underhållningen i motljuset.
 

Bästa ljudteknikern Micke hade tagit plats i skogen.

Det blev en skön och avslappnad kväll med underbart väder! Så härligt! Förra året hällregnade det - men det gick bra det också. Mycket handlar ju om den egna inställningen.
 

Ett moln dök upp...


Och Mie serverade goooooooodis!


Glada grabbar!

Och glad Anki! Wayne hade tänkt ta hand om henne men B-O trodde aldrig att han skulle klara av det... Hon tar ju väldigt bra hand om sig själv - och alla andra!
 

Jag fick en bild med Solala även det här året!


Och det fick naturligtvis Mie också!

Och Anki! Jag frågade dem hur det kändes att vara sådana svärmorsdrömmar? 
 

Jögga dök upp för att hjälpa till med avriggning. Och vissa kan inte undgå en kamera... 


En del badade i det kalla havet... Tur att bastun också var varm.
 

Strömmen gick och Solala gjorde sitt sista inslag helt utan mikrofoner mitt bland gästerna. Sååååå otroligt bra!

Här fick jag också avbryta en timme innan gästerna för att åka ut till Kurjan och dekorera. Det blev en sen kväll och jag hade tur som fick sällskap hem av solen:


Vackert!

Andra delen av veckans event innehåller en magisk rosa fest men den får ni vänta lite på. Måste göra mer bilder och lägga upp till alla gäster. Har hållit på med diverse efterfix hela dagen och är helt enormt trött - men fortfarande sjukt nöjd!
 
 
 
 
 

RSS 2.0