Glatt kalas!

Vaknade med ett ryck klockan kvart i elva! Låg en stund och funderade på vad den här dagen hade att erbjuda... och insåg att det var ett knytkalas redan 12.00! I Båtvik! Med medhavd maträtt! Oooooooooohhhh, sån tur att jag är snabb när jag vill!


Och sån tur att vi hade lite goda saker i frysen! Tog upp rökt, gravad renfilé och skar som carpaccio, toppade med lite smörfrästa kantareller och frysta lingon! Lite balsamico på det och så var det klart! Bara att åka! 

Ja, jag blev en aning stressad och förvirrad när jag kom fram. Osäker på vägen frågade jag ett par som var ute med hunden och de sa att jag måste ha kört helt fel... Det hade jag inte... Men efter ett par telefonsamtal var jag till slut tillbaka på rätt ställe! Jag tror att hela min hjärna är trött... eller möjligen utsliten!? Haha!


Min fina vän Karin hade bjudit ihop sina vänner till sommarlunch och mys ute i stugan. Om hon fyllde år? Nja... max 27 i så fall! Karin kommer aldrig att bli äldre än så och är en av de gladaste och mest omtänksamma människor jag känner! Här fick hon en gammal bild som lockade till nya skratt!


Glad blev hon också över blommor!


Själv blev jag extra glad över att få träffa och krama hennes bror Lasse! Den här bilden är till Åsa som nog är hans favorit! Men nu har jag också fått mysa lite!


Och knytkalas innebär ofta massor med mat eftersom alla tar med till ett helt kompani! Likadant var det idag och man kunde ta för sig av både kött, pajer, sallad, kallskuret, silltårta och paella... Mums!


Och utsikten vid lunchbordet ute var det verkligen inget fel på! De har ett kanonläge!


Och jag fick rå om Karin en stund och hinna surra lite! Jo, jag har en del röst kvar sedan Uggla-konserten... Haha!


Här hamnade jag på bild igen tillsammans med Madeleines man Leif! Joo, det är han som har så snygga fälgar på sin röda bil... Dessa upptäckte jag en dag när jag var på macken. Ställde mig och glodde på fälgarna med tappad haka - tills jag upptäckte att hela familjen satt i bilen! Hahaha! Herregud vad de skrattade åt mig! Och jag också! Jag är en ganska spontan känslomänniska!


Madeleine hade såååå snygga solbrillor! Köpta på senaste resan förståss...


Och alla Karins vänner är också glada! Därför blev det mycket skratt och härlig, avslappnad stämning! 


Här poserar hon med dottern Emmy och Majas dotter, tillika barnbarnet, Tess.

Mer besök! Emma kom med supersöta sonen Jack och fick kramar av Nina (tvilling med Emmy)! Till vänster ser ni äldsta dottern Maja!


Gammsvägerskan Biggan och hennes dotter!


Biggans Krister, barnbarnet Liam och hunden Aska som är en svart schäfer! Såååå snygg och fin vovve!


Go´ och hjärtlig stämning överallt i det här sällskapet. Passade bra med den här stenplattan upp på altanen! <3


Efter tipsrunda skulle flaggan hissas och jag försökte hjälpa den här mannen upp med den. Flaggan alltså. Joo, det gick ju bra för mig som knöt fast min del av linan men sedan hissade han upp den direkt utan att knyta fast den andra änden...
 

Så den här kommer att sitta uppe läääääänge! Jag föreslog att vinnaren av tipstävlingen skulle få ta ner den som pris...

Här var jag dock tvungen att tacka för mig och åka hem och sova en stund. Ja, jag är kusligt trött men känner att jag börjar komma tillbaka nu. Kan bero på att jag handlade mat och kom hem med hängmörad entrecôte som vi nu grillat och avnjutit med en sallad! Sååååå mört och gott kött! Nu ser jag fram emot en lång natt och sedan ska jag stiga upp och ta tag i röran här hemma samt all ekonomi som måste redas upp! 

Tusen Tack för en härlig dag vid havet Karin!!!
 

Veckan efter...

Om jag kände mig trött igår så har detta nu multiplicerats med ungefär 18... Haha! Men det är en nöjd trötthet efter en helt magisk vecka så jag känner också en massa glädje och tillfredsställelse! Det gör allt såååå mycket lättare! En av mina bästa och hårdaste jobbveckor är över och nu väntar semesteeeeeeeeeer! 

Men igår var det, förutom sömn och vattning av blommor, ännu en festivalkväll! Vi började med gemensam middag igen redan 18.00.

På vägen dit passerade vi alla matstånd och när det gäller Sunes Gatukök så ligger de inte alltid steget före... De var de enda som hade stängt...
 
Men vi hade ju mat på annat håll och jag hade turen att få med mig kärlekarna! Härligt att få hinna umgås eftersom vi verkligen inte setts mycket den här veckan.


Jag och Lisa har lite olika syn på det här med sköna festivalskor...

Och god mat hade Food dukat upp igen! Roliga grönsaker, såser, färskost med basilika, färskpotatis, långkokt lamm, lax och annat smarrigt! 


Vi hade turen att få sitta med Gunnar och Karin Moberg som är så otroligt trevliga! Efter mat och dessert började vi röra på oss för att gå och se Petra Marklund på torgscenen där vi också stämt träff med:

Carina, Anders och Marika! Nu stötte vi på dem redan på vägen upp och det är kul att också hinna surra lite!

September - som numera kallar sig för Petra Marklund och sjunger på svenska - levererade som vi hoppats!


Hon slog igenom för svenska folket i TV-programmet "Så mycket bättre" och blir själv också bara bättre och bättre! Enkelt, rakt, varmt och med så mycket spelglädje!


Lite för lite folk till att börja med men  det fylldes på eftersom och hon gav järnet!
 

En del var redan klara att möta Uggla... Haha!


Gillade verkligen att hon också hade stråkar i bandet! Fina arr och stark röst! Kunde bara sluta på ett sätt:


Händerna upp i luften! Ja, det blev en skön avslutning och alla sjöng med! Och hon blev en vinnare igen...
 

Efter konserten... Alla traskade nog iväg för något att dricka eller ett besök på de spartanska toaletterna innan det var dags att återvända och ta emot:
 

Mannen, myten, miraklet, Magnus Uggla!!! Vilken stämning! Han inledde med "Varning på stan" och sedan var det bara att åka!


Jag och Magnus - i Schelläfte! Haha! Sedan kom jag och maken ifrån varandra och jag föstes längre och längre fram. Det säger man inte nej till...
 

Han är bara så förbaskat bra! En del tycker att hans låtar är en upprepning i ompa-takt men jag älskar Uggla - och har gjort sedan jag var 15! På den tiden kom han till Folkparken och jag minns sjukt nog också vilka kläder jag hade på mig när jag stod längst fram och hoppade... Haha!


Det mest anmärkningsvärda nu var väl att ungdomarna som stod runt omkring mig knappt hade fyllt 20 men ändå kunde alla texter! Och eftersom hans låtar verkligen uppmanar till allsång så blev det mycket av den varan... Så mycket att både jag och maken är lite hesa idag! 


Enda nackdelen med varma och svettiga ungdomar var väl att de tror att de är ensamma i världen när de börjar dansa ringdans mitt i publikhavet... Inte lätt att stå emot grabbar i 90-kilosklassen som tagit en och annan öl... Det är tur att jag står stadigt!


Efterfest på eran balkong! Men jag var inte den enda som var över 20:


Min kompis Karin ääääääääälskar också Uggla!!! 


"Det här var fan i mig den bästa djävla allsång jag har hört!" Han svär mycket och rör sig lite men är bara så bra i alla fall!

Och avlsutningen med "Jag och min far" blev bara så fin...

Magisk kväll igen och bra konserter igen. Och jag sov som en stock. Igen. Idag har det dock varit nya festligheter men det får jag återkomma till! Tack alla för en härlig kväll igår!
 

Dagen efter igen?

När jag har en sån här jobbvecka hinner jag inte med bloggen även om jag gärna vill skriva här varje dag. (Ja, det händer också när jag befinner mig på ställen med usel uppkoppling). Därför fortsätter jag nu med gårdagen och räknar med att kanske vara ikapp imorrn - lagom till någon form av semesterstart! Jag skriver "någon form" eftersom all ekonomi måste göras klar och även lite uppdateringar av hemsidan mm. Men sen! Längtar faktiskt efter total ledighet även om det aldrig riktigt blir så när man är egen företagare. 

Igår åkte vi ut med alla gäster till Boviken och Anki och B-Os underbara sommarställe! Eftersom de nu har avvecklat sin närvaro i företaget kanske det här är sista gången alla Nordics gäster får komma hit? Jag vill i alla fall å alla gästers vägnar tacka dem för den otroliga gästfriheten. För många är den här dagen ett minne för livet! 
 

Kockarna var igång med grill och wok för att alla skulle få mat i magen!


Waterproof hängde med och håller precis på med soundcheck. Pianot lät en aaaaaaning ostämt nånstans vilket gjorde att de skruvade isär det och pillade på nåt så att det lät OK igen. Behöver jag säga att de har nån sorts musiköra?


Och jag var på plats - ännu en gång med min japanske vän! Haha! Jag tror att jag gör succé på den japanska marknaden...


En underbart härlig dag där det fanns tid över att bara ta igen sig!


Lysande gitarrist börjar vara redo att sätta igång!


Och kineserna satte sig omgånde i båten för att ro... Finns inte mycket till sjöar i Kina!


Magisk dag även om solen inte sken. 


Anna-Lena hade snyggaste skorna! Ja, fötterna också! De förra var inköpta i New York... De senare fick hon för länge sen... Haha!


Och gladaste sångaren charmade värdinnan även idag!


Och jag var konstant orolig över att någon skulle drunkna... De hade ingen större respekt för vatten även om de knappt kunde simma. De rodde t o m långt ut - och tog där av sig flytvästarna eftersom de var ivägen när de skulle ro... Behöver jag säga att jag höjde rösten? Den här mannen började simma tvärs över viken... Åhhh nej...


Jag passade på att ta en bild framifrån ifall vi skulle bli tvungna att efterlysa honom...Haha! Nej, han visade sig vara en mycket god simmare och trots att jag skickade en båt för att hämta honom så simmade han tillbaka igen!


Happy people!


Och otroligt läckert med all denna fantastiska musik och sång alldeles ute vid havet!


Här har ni Eik som är VD. Och varför han tittar ner ska jag strax förklara. Han ser väldigt glad ut!


Det gör även Viola som hamnade på nästa bild. Vem tror ni är fotografen som charmade dem?


Björn Wikström! Erik och Annas fantastiskt söta son! 


Han är en riktig charmknutte!
 

Ja, det är Raymond också som här hittat en vinkartong han ville ha som handväska! 

Efter mat och samvaro gick bussarna hem och jag åkte hem och sov en timme innan det var dags att ladda om för Stadsfesten!
 

Här har vi tagit plats i VIP-tältet och den här gången hade jag mina grabbar med mig! Kul!
 

Glada gäster som trivdes!


Och mer såna! Fick t o m ett hjärta av den tyska gästen!


Kanonbra trubadur! Synd att arrangörerna missat ljuset...


Håkan! Före... Hann inte med någon "efter" då vi åkte hem tidigt. Jag är fortfarande så trött och slut.
 

Simmaren! Glad att se honom på land igen!


Mer glada gäster! Maken tycker att jag ska slå mig på vimmelfotografering!


Och ännu fler!


Och ITAB:s Vd med fru. ITAB är ju nya ägare till Nordic Light.


Japansk buffé från Food smakade fantastiskt bra!
 

Och kineserna hade med sig egna kryddpåsar med väldigt staaaaaaaaarka kryddor. Måste försöka beställa! 
 

Lite affärssnack med revisorn från Malaysia!


Och Rigmor förevisade rökfria cigaretter! Cooolt! Måste testa!


Sedan gick vi upp till scenen, träffade det jag trodde var fluortanter men faktiskt var två kvinnor som bjöd på varannan vatten! Bra!


Såg lite av Loreen som inte imponerade så mycket...

Avslutade med Håkan Hellström som lockar stor publik men som jag inte har några direkta referenser till. Ska skriva bra texter men ljudet var tyvärr för dåligt för att höra.

Kände mig nöjd och har sovit som en stock! Nu ska vi igång igen, åka ner och äta och kika på Magnus Uggla!!!
 

White party!

Just hemkommen från Stadsfesten sätter jag mig för att än en gång titta igenom gårdagens vita fest som blev så otroligt lyckad! Jag hade lovat fler bilder och det kommer! 
 

Starten! Det var bara helt magiskt att få gå upp på scenen och titta ut över det vita "havet" av glada och vitklädda människor! Bästa temat hittills!
 

Hasse kom t o m i hatt och under den doldes den numera ganska långa flätan! Här kommer hälsningar från Hasse till Oskar: Spara ut håret igen och börja med fläta du också! :) 
 

Och jag då? Joooo, jag trivdes och kände mig fin i den här vita skapelsen! 


Och ibland trivdes jag också i grönt... Gjorde en ganska oförberedd Emma som jobbade hårt för att hitta översättningar till alla skämt... Min engelska under kvällen var stundtals... excellent! Eller nyskapande! Haha!
 

Glada bordsgrannar från Singapore!


Kvällens tema var ju vitt och silver. Danskarna kom i rymddräkter! Haha! Otroligt påhittigt!


Och jag kramades!!! Här med B-O som också firade sin 60-årsdag under festen! Stort Grattis i förskott!


Tack vare hans önskemål så fick vi också förmånen att jobba tillsammans med Ewa Heed i Klimpfjäll som lagar mat åt både kändisar och kungligheter! Här har hon tillsammans med sina kockar dukat upp en buffé som nog var det godaste jag har ätit! Tjäder, ripa, renfilé, korvar, kantareller, lax, rotsaker... Så otroligt gott och köttet så mört att det smälte i munnen. "Once in a lifetime"-upplevelse!


Här står träningsgänget i kö att ta för sig!


Ja, det blev som väntat också snurrigt mycket beröm för maten!
 

Kanske inte ser lika gott ut när jag lagt för mig på tallriken - men den blev tom! Tror att en del också slickade den... Haha!


Här står jag tillsammans med min samarbetspartner i ur och skur när det gäller evenemang: Jörgen Lindmark på Artistkontoret! Vi gör såååå bra saker tillsammans! Och till vänster har ni Simon Dekker som är agent/producent för det tyska bandet som spelade.


Dags för desserter och ostar! Den här otroligt trevliga kvinnan kom från IKEA i Shanghai!


Så blev det äntligen dags för musik! Det tyska bandet Waterproof är en konstellation av musiker och sångare som sätts ihop på olika sätt beroende på vilken musik man önskar. Otrooooooligt proffsiga! Och störtsköna människor!


Vitt - med lite blått!


Sångare i aktion! De sjöng och hade sån enorm spelglädje! Kändes som om de lekte fram allt trots att det var klockrent och säkert också välrepeterat! Imponerande!

Det var sjukt bra stämning och hela tiden så otroligt snyggt! Tänk att det här har varit en industrilokal? Ja, om ni inte har förstått det så höll vi till i den gamla ångsågen/insustrin i Sävenäs som nu renoverats för att bli en träffpunkt för företagare under namnet "Maskinhuset". Kanonställe!


Och mera kramar! Jo, jag är av någon anledning ganska populär - de tycker om att jag är så glad! Här står jag tillsammans med en japan som verkligen gillar mig. Eller åtminstone säger han så. Varje år! Haha! Ja, jag gillar honom också! En så härlig och positiv person. Vi skojar friskt med varandra!
 

Efter Waterproof var det dags för lite svensk elit! Det fantastiska bandet "Cotton club" kompade utmärkta sångerskorna Gladys del Pilar, Sharon Dyall och Anna Sahlene! 


Sharon Dyall i högform! Och bandet med de fantastiska blåsarna är bara så bra! Trumpetaren till höger är Mikael Renliden och han kompade också "Emma" när hon framförde Cliff Richards "Congratulations"! Haha! Ja, jag behöver väl inte säga att det blev en alldeles egen tolkning... 


Anna Sahlene var också otroligt bra!


Men Gladys del Pilar har den mest fantastiska rösten! Hon ägde!


Vitt och rosa!


Och slutligen tog tjejerna upp födelsedagsbarnet på scenen för att tillsammans göra "Celebration". Han öste på för fullt och det blev en störtskön avslutning!


Anna Sahlens hår visar väl att det var full fart? 


Men inte bara B-O fick träffa favoriter på nära håll. Butch Williams i Waterproof blev nog både Ankis och min favorit! 

Och de fick också avsluta kvällen! Fullt ös tills bussarna tog alla hem igen! En helt magisk kväll med otroligt härliga människor!

Jag skulle ju gärna berätta mer om dagen också men jag tror jag suger på den här karamellen tills imorrn! Man mår gott när man lyckats genomföra något man planerat länge och jag njuter fortfarande! Stort Tack till Nordic Light som ännu en gång gav mig förtroendet att göra sommareventet! Det har varit så kul! :)

 

Oh what a night!

Det här kan vara det bästa jag har gjort! Vilken magisk kväll! Och jag har fått så mycket beröm att jag nästan sitter och är generad... Ja, samlar man ihop nästan 300 underbara människor så kan det väl inte bli annat än bra? Kärlek till er alla som var med!

Nu är klockan snart 03.00 så någon utförlig rapport kommer ni inte att få förrän imorrn. Jag kanske måste unna mig lyxen att sova lite och slippa känna stress inför morgondagen. Det underliga är bara att jag sällan känt mig så lite stressad inför ett stort event... Det fanns ingen tanke på misslyckande nånstans - och det mycket tack vare alla fantastiska medarbetare jag omgett mig med! Stort Tack till alla!!!
 
Just nu får ni bara en bild från den goa stämningen på festen! Här är jag tillsammans med några av de norska gästerna!


Att temat var vitt och silver förstår ni säkert och det blev bara så häftigt med alla människor som själva blev en del av dekoren!
 
Skön stämning från början till slut!
 
Återkommer imorrn! Nu måste jag lägga mig i sängen och njuta av att ha genomfört ett helt fantastiskt event! 
 
 

Nu börjar det!

Full fart igen! Eller kanske mer än så. Åkte före 9.00. Kom hem nyss! Men allt har gått nåt så kusligt bra hittills och hela min planering håller! So nice!

Började med att få hjälp av en idrottsförening med att ställa i ordning bord, bära stolar och torka rent i lokalen. Jag måste få skryta upp dem extra mycket här även om jag inte kan säga vilka det var av risk för att avslöja var vi ska vara. Hade förväntat mig att få 4-5 personer och fick det dubbla. De jobbade dessutom så bra att vi också hann lägga dukar, underlägg och vika servetter och innan det var dags för porslinet som lastats hela förmiddagen. Det blir en hel del när man dukar flera rätter för 275 personer!


Tur att vi också har mer erfaren personal som Pär Johansson och Rima här på bilden! Jag omger mig med så många otroligt duktiga och serviceinriktade människor när jag gör de här jobben att allt blir roligt! Det är precis som Jörgen brukar säga: "Vilket bra gäng!" "Nu får ingen fara hem!" Haha!

Och tekniken dök också upp efter lunch så det byggs och riggas på alla håll för att allt ska bli klart imorrn! Spännande, roligt och faktiskt också väldigt snyggt! Jooodå! Det låter kanske som om jag skryter - men det gör jag! Alla är så bra på det de gör att man bara känner både lugn och stolthet! 

Hann också börja piffa lite även om jag fick göra två avbrott under eftermiddagen för att hämta busslaster som kom med flyget. Jätteroligt att träffa många av de hitresta utländska gästerna igen! Ja, även de svenska såklart! Har alltså kört fram och tillbaka som en jojo idag och avslutade sista hämtningen med att ta med alla på Scandic där de skulle bo och äta middag! Och den middagen kommer nog många sent att glömma... Jag har ätit den absolut fulaste maten nånsin!!! (Nej, den hade jag inte beställt...)
 

Eller vad säger ni? Det här ska alltså vara en viltpaté... Inget direkt fel på smakerna - men så otroligt fuuuuuuult! Som att få in en boll av mosad kattmat... Jag skämdes inför våra gäster där jag satt. Varmrätten var inte så mycket bättre. Stekt kulpotatis, äppelchutney (det enda goda) och torrstekt kycklingfilé... Till detta en supertunn rödvinssås och inte eeeeen endaste grönsak... Nej, fy så uselt! Huvva!


Glada människor som tycker om att ses igen men Scandic får verkligen uselt betyg. Deras luncher brukar väl vara bra? Vem hade lagat detta?

Nu har jag just sköljt upp klänningen jag ska ha imorrn eftersom den satt som slickad av statisk elektricitet. Ska också skriva ner lite text som jag ska ha till mitt snack under middagen och sedan blir det sooooooova av! Jag är hur trött som helst men förkylningen är på väg tillbaka och det kommer att gå som en dans imorrn! Jag bara känner det! Tack alla fantastiska människor som jobbat idag! Ni är otroliga!

Ska försöka hinna blogga när allt är klart och då kan man också hitta bilder och text på min hemsida: http://monicalindgren.com/
 

Inte frisk men trött...

Ja, det där lät ju helt sjukt positivt... Men jag mår faktiskt sådär. Har varit en kanondag vad gäller förberedelser inför torsdagens arrangemang där allt flutit på högst tillfredsställande men efter sju timmar var jag helt slut! Åkte några ärenden och sedan hem och la mig - och sov i två timmar! Det är inte likt mig. 
 
Men jag har omgett mig med fantastiska människor som gör ett kanonjobb så jag kunde lämna dem med gott samvete. Har också fortsatt jobba några timmar ikväll och nu känner jag bara att jag inte ens orkar hålla upp ögonen... Måste sova mera! Antar att det är penicillinet som gör mig lite däckad både i skallen och i magen men det går ju över. Jag kan heller inte lägga ut särskilt mycket bilder från dagen eftersom det fortfarande är hemligt var vi ska hålla till. Och jag vill inte ha några gissningar Mikke Johansson! Haha!
 

Jag kan bara ge er en ledtråd... Och ni kommer att få veta mer senare eftersom jag tror det här blir väldigt bra på många sätt!


Och när jag kom hem så hade den semestrande maken dragit igång husmålning! Han har nog nån sjukdom han också! Bokstavskombination? U L F! Haha! Nej, han är bara otroligt arbetssam och jag tackar och tar emot! Fick också lagad middag när jag vaknade så jag är väldigt nöjd!

Nu blir det inget mer för idag. Sängen väntar! Håll ut - jag kommer tillbaka i bättre form imorrn! 

Full fart igen!

Uppe med tuppen - men knappast lika pigg... Slog på telefonen som tur var för den började ringa direkt och det var precis de samtal jag ville ha efter att ha planerat vidare igår kväll! Bra start! Sedan var det bara att fortsätta!

Men förkylningen känns väl sådär... Seg i skallen, slemmig (nu är jag så där äcklig igen! :P), varm och hostig. Bokade en läkartid för att se om man kunde göra något åt det hela vilket resulterade i ett besök på eftermiddagen där jag fick penicillin och lite annat jox. Bara att sätta i sig lite medikamenter - jag har verkligen långt ifrån tid att vara sjuk. Lite piggare blev jag dock av ett lunchbesök hos frissan!


Så nöjd över att bli av med lite hår! Är man korthårig och har min typ av hårväxt får man inte vänta mer än 5-6 veckor innan man växer igen... Snygg färg igen Sara! Jag blev som vanligt supernöjd! Ja, jag vet att jag inte byter frisyr särskilt radikalt men jag trivs, känner mig fin och det är väl huvudsaken?

Därefter har jag åkt runt stan för att hämta beställda prylar och ha lite möten. Imorrn drar vi igång på allvar och då blir det till att rigga lokal med alla dekorationer och den teknik som måste till innan vi ska sätta ut bord och duka. Då kommer det att bli betydligt tightare om utrymme. Men jag har bra folk igång och vi startar upp redan 08.00 så det känns otroligt positivt. Med lite justeringar i tiderna och på ritningen ikväll så bör vi vara i hamn!


Kom också hem till lagad middag med starka korvar och sallad som smakade perfekt! Det är en viss fördel att maken har semester när jag jobbar som intensivast! Och till detta åt vi svägerskans goda fröbröd som vi fick med oss igår. Så "begärsligt" som man skulle säga på bondska! Måste testa att baka själv. Tack Berith!

Och nu har maken dragit igång upphängning av ny lampa i rummet! Jodå, vi fick med oss lite prylar från IKEA vi också!


Och Skrållan fick ett par roliga kartonger... 


Hon satte genast igång med ett tvättprojekt i racerfart... Haha! Hon äääälskar lådor!
 
Nu är jag hur trött som helst och klockan är bara åtta... Ska jobba undan det sista och lägga mig tidigt. Det är nog den bästa medicinen! Tjolahopp!
 

Hemma!!!

Roligt åka bort och väldigt roligt att också komma hem! Särskilt när huset varit omskött på det här viset! Vi har fantastiska grannar och vänner som tagit hand om både hus, katt och blommor! Kan inte nog säga hur skönt det är att någon håller koll och sköter om! Ni är pärlor allihopa!


Skrållan var så otroligt nöjd med skötseln och sällskapet att henne hittade jag i grannarnas vardagsrum dit hon smugit in och lagt sig i fåtöljen! Haha! Hon tittade väldigt förvånat på mig när jag kom in... Hon är ju extremt sällskapssjuk och har tydligen varit hack i häl hela tiden! Nu har våra kompisar fått nya kattungar och vill att vi ska ta en till... Hmm... Skrållan är ju snart 11 år men fortfarande som en liten unge. Ja, vi får se!


Och blommorna då... Har fått varningar om att de skulle ha drunknat men nej då! Bästaste Anna Segerstedt har gjort ännu en fantastisk insats! Tack och kram! Nu blir det go'middag framöver! Ska bara jobba en vecka först! 

Känner mig just nu inte som varken kung eller drottning. Slemmig (vad äckligt det lät!), hostig och tät i skallen... Måste se över veckans planering och lägga mig tidigt när jag nu fått i mig både Rinexin och Cocilliana Etyfin! Tack A & F för lån och leverans! Vi är omgivna av helt fantastiska människor! Ska försöka återgälda allt till er alla!


Hemresan gick i alla fall hur bra som helst! Maken rattade hela vägen från Sundsvall och jag fick vila! Tack! Tror kanske att jag drog på mig den här förkylningen när vi körde norrut och jag blåste iskalla vindar i fläkten... Den är lite glapp (faktiskt enda felet på den här bilen) och får man den att funka så låter man den gå. Kanske inte är det bästa men det har varit otroligt varmt ute! Och inne! Jag blir också lite varm ibland. Fattar inte varför... Haha!
 

Och vi gjorde ett fantastiskt bra stopp i Lövånger där vi levererade platta paket från IKEA till makens syster! De håller på att renovera både stugan och tvättstugan hemma och kan nu fortsätta skruva möbler. Ja, de har en enorm energi! Behöver jag säga att rabatterna var perfekta och huset nystädat? Näääee, superfint överallt! 
 
Och dessutom fick vi middag! Hungriga som hundar hade vi kört från Sundsvall med bara en stadig frukost (och en mjukglass!) i magen. Ja, hungriga kände vi nog inte att vi var förrän vi kom fram. Spagetti och köttfärssås smakade underbart! Tack Berith och Krister! Makens föräldrar var också på plats så nu har vi träffat även dem - som ju är extra glada över att vi är hemma igen! Men ni behöver inte oroa er - vi är rädda om oss!

Nu ska jag bara jobba lite och sova! Så nöjd över att vara hemma och så glad över att ha fått så mycket fin tid med både barn och vänner! Stora Kramar till er alla och några extra till Oskar och Emilia med sina fina respektive! Det är gött att vara föräldrar när barnen trivs och mår bra! 

Och nu ropar maken att han vill köpa en mjukglassmaskin... Jaa, små barn, små bekymmer... Haha! 
 

Going home...

Sista natten med gänget igår och jag var något decimerad... Förkylningen äter sig inåt men har jag tur så blir den inte värre, för jag har verkligen inte tid att vara sjuk denna viktiga vecka som kommer! Enda anledningen att ställa in i min bransch brukar dock vara magsjuka och eget dödsfall... Haha! Så jag ser fram emot en kanonrolig jobbvecka! 
 

Vi hade bokat bord i restaurangen för att slippa laga mat. Brukar funka alldeles utmärkt men igår så hade de nog missbedömt antalet gäster som skulle dyka upp spontant för det var alldeles för lite personal och de som jobbade fick springa arslet av sig. Vi är ju ganska handlingskraftiga allihopa och hade tänkt börja hjälpa till att bära ut mat - men nånstans måste man ju hejda sig. Vi fick i alla fall bord!


Tyvärr alldeles bredvid scenen där det mediokra dansbandet höll på med soundcheck... 30 min innan spelning...  Det lät som ni förstår sådär...


Men vi var positiva ändå - och väldigt hungriga!
 

Ja, en del var kanske mest törstiga... Haha!
 

Efter att ha kollat ljud började bandet (tror det var tre bröder) välja låtar. Mycket papper blir det... Och precis när vi fått in maten så drog de tyvärr igång!
 
Stor och intresserad publik! Haha! 

Ja, vad ska man säga? Trummaskin och lite knepiga låtar... Men publiken strömmade till och började dansa. Alla verkade känna och likna alla så det måste ha varit nån typ av släktträff vi hamnat mitt i. Även bland serveringspersonalen! Kanske en familjeägd camping där medlemmarna står både för service, musik och gäster? Intressant... Men kanske inte så lönsamt i längden?
 

Storpappan "Bergakungen" (jo, han kallar sig det!) stod som entrévärd och tog betald av dansgäster. Magen har blivit större och uppsynen bistrare sedan han riggade TV-apparater och körde V75-kvällar för 10 år sedan. En legend redan då tror jag! Haha!


Cheescake till dessert och sedan gav jag upp! De andra spelade en runda minigolf men jag kände att jag behövde vila - och gör det fortfarande! Tyvärr (kanske man måste säga) så fick jag perfekt uppkoppling för första gången när jag la mig i sängen... Så dags då!


Men i morse var vi igång redan 07.30, packade ihop tält och allt vi hade med för att dra norrut till IKEA! När våra kompisar kom ned på torsdagkväll så pratade de om nya dragningen av E4 i Sundsvall som kommer att gå över stan och byggs på höjden! Jag och maken tittade på varandra och frågade oss hur trötta vi hade varit en vecka tidigare som inte sett ett dugg när vi passerade! Haha!


Men nu såg vi spår på mer än ett ställe och massor med byggkranar! Bra idé att bygga på höjden! Det vore något för Skellefteå så skulle man både få en intressant skyline och även slippa bygga en till bro över älven!


Ja, de bygger ju en maffig bro för E4 men det måste vi förmodligen också göra någonstans och kan man avlasta Vikoriabron så har vi med ens tillräckligt med broar! Ni förstår kanske att jag inte helt gillar idé på en ny bro... Tycker att man måste planera lite långsiktigt och försöka få ihop så många planer som möjligt för att spara pengar och resurser.

Och så här enormt pigg(!) var jag när vi steg in och hämtade frukost i buffén! Jag fick knappt upp ögonen - och ändå var det jag som körde... Haha! 
 

Vi hade i alla fall en lista på lite saker att handla även till makens syster så det blev till slut fullt i bilen men vi har ett bra fordon för IKEA-besök! Kaffe och glass på det och sedan var vi iväg!

Hej då för den här gången! Nu har jag sovit lite och känner mig en aning piggare! Ska greppa ratten och har vi tur får vi lite mat i Lövånger! 

Vi ses där hemma!!!
 

Midsommarafton - 5

Det blev verkligen långdraget det här. Så irriterande långsamt att jag nästan ger upp tanken på att blogga mera. Tycker att man idag ska kunna kräva bättre uppkoppling än det här men det har alltid varit med en axelryckning man fått svar på den frågan. Nu hoppas jag att masten kommer, annars tror jag faktiskt att det här är sista besöket... Ja, jag är tjurig, men på hemsidan står det att det är fritt wifi över hela campingen och då ska det fanimej vara det också! 

Jag vill helst skriva på kvällen innan jag går och lägger mig eftersom alla upplevelser är mer speciella när man just varit med om dem. När man tittar tillbaka sovrar man gärna och tycker att det inte varit så märkvärdigt - och då kan man lika gärna sluta blogga... Nej, jag ska fortsätta och åker ju hem imorrn och då ska väl vardagliga krav som detta vara uppfyllt. 


Efter jordgubbar och glass avslutade vi kvällen med mera spel! Vi har alltid en bouleturnering damerna mot herrarna och varje år tror respektive lag att de vann senast... Men jag är säker på att damerna vann ifjol! Nästan säker... Haha! Här är vi igång i varje fall och första utkastet blev i en perfekt tuva!
 

Och detta måste dokumenteras! Jag var inte bra på det här heller. Tror att jag håller på att bli sjuk... Allvarligt! Nä, jag är inte bra när jag är frisk heller - men här är det faktiskt jag som har kommit närmast! Så en blind höna hittar också ett korn! 

Vem som vann gårdagens tävling?
 

Måste jag verkligen skriva det? Säger hellre "New balls please!" Men vi kommer tillbaka! Kanske redan ikväll? Fast det är ju dans här också och om det inte blir för stökigt så kanske man går dit - men jag är personligen högst tveksam. Har väldigt, väldigt svårt för just dansmusik.
 

Sedan blev det tända ljus och kortspel i förtältet. En omgång "Plump" som (inte helt ovanligt) vanns av Marika! VI kanske skulle ha spelat damerna mot herrarna även här? Haha! 

Hur som helst en trevlig och glad kväll med goda vänner och idag har vi inte gjort många knop. De andra har sprungit och promenerat men jag känner att jag har nåt skit i kroppen så jag valde att vila (läs: Vara irriterad över internetuppkopplingen). Efter lunch blev det dock en aktivitet helt i min smak:


Stranden! Love it!

Måste ta en dusch nu eftersom vi bokat bord i restaurangen. Det blir vila från matlagningen idag och det känns ganska skönt! Ha en fin midsommardag alla! Imorrn vänder vi norrut!

Midsommarafton - 4

Ja, nu fortsätter jag bloggandet! Vi har just varit nere på stranden ett par timmar och myst i solen. Hinner väl inte publicera bilder från dagen förrän imorrn... Nåja, det får gå det också även om det är emot mina principer. 

Efter maten klädde vi oss och gick för att spela en runda minigolf på den nya banan som öppnades igår. Såg rolig ut på håll i alla fall. Kommer bara ihåg hur arg man kan bli när man spelar minigolf men tydligen har tävlingsnerven lämnat mig helt. Det gick verkligen inte bra - men jag har aldrig brytt mig så lite. Det roligaste är ju som alltid spelet!
 

Mycket kullar och stenar! Här är det dags för puttning!


Men hallå! Vem tog bild av mig när jag hamnat i bunkern? Nu kan ju alla tro att det här var ett vanligt läge? Tråkigt - även om det är sant! Haha!
 

Maken såg glad ut! Tacka fanken för det eftersom han hade sån tur...
Ja, ja, skicklighet då!


Marika slår ut och i bakgrunden har polisbilarna samlats för att ta hand om orosmomenten... Och nej, det var inte vi som var stökiga! Jag var inte ens högröstad! Haha!
 
Kungen av minigolf ser ut över sitt lyckade slag...
 
Stilstudie.
 

Och här skulle man slå över ett vattendike. Gick fint! För Carina!
Hur det gick för mig? Nja...


Finns det ett vattenhål ska man väl besöka det? Haha! Rent generellt tog jag i lite väl mycket. Jag vet väl inte hur enormt stark jag har blivit... Maken visade mig en skylt på banan:


Kan den vara uppsatt för min skull? 

I slutet fick man slå över en modell av den nya E4-dragningen i Sundsvall där man just nu gör den som en bro över stan. Ska bli intressant att se hur långt de har hunnit när vi åker hemåt imorrn!
 
Nu pratas det om att ta en runda till på banan. Jag fortsätter bloggandet och återkommer snart igen!
 

Midsommarafton - 3

Ja, som ni förstår är jag både tjurig och lite irriterad vid det här laget. Kanske blir texten inte lika glad och bubblig som jag kände mig igår men jag vill ändå ha med allt eftersom bloggen också är ett fint kom-i-håg för mig själv! Och på promenaden igår så fanns det naturligtvis blommor. 7 st är det väl man ska lägga under kudden? Jag tog i ordentligt:

    
    
    
    11... digitala... funkade sådär!
Inte fanken drömde jag om särskilt många blivande män... Räcker nog med den jag redan har!

Men det är en härlig miljö! Och särskilt fint blir det ju när solen skiner. Det kan inte hjälpas!
 

Glad sillunch gjorde ju inte heller någon särskilt ledsen! Tänk att något så enkelt kan vara så gott? Varför äter man inte sill oftare? Vi är åtminstone urusla på sån mat till vardags. Tur att vi äter annan fisk!
 

Efter lunchen blev det beachen igen! Ganska ensamma nu också. Uppe vid receptionen pågick dansen runt midsommarstången men vi struntade i den i år. Känns ju bra att välja själv och göra det man helst av allt vill! 
 

Sköööööööööönt!


Blåste lite mer idag men inte mer än att solen kunde värma upp oss!
 

Dusch och sedan blev det middagsfix! Här är grillkungarna igång! 
 

Och här har vi dukat upp potatissallad, kött och såser. Gott som fanken! Men sedan började det smälla nere på stranden. Och uppe på campingen var det en äldre man som blev helt vansinnig eftersom hans hund reagerade så kraftigt! Idiotiskt tilltag att skicka iväg raketer på ett ställe där det faktiskt kryllar av hundar och barn! 

Men också ovanligt korkat av den lite handikappade mannen som svor att han skulle skära av hälsenorna på de som hade skrämt hans hund... Han kom med en stor kniv i högsta hugg! Herregud... "Nu får du ge dig! Gå hem med den där" sa jag. Visst var jag tuff? Kanske berodde på att han hade rullator... Haha!


Som tur var fanns det vakter på området och de fick rycka in ett par gånger. Någon hade också sparkat sin hund och blivit anmäld (tror vi). Man kan väl säga att klientelet på campingen ser annorlunda ut den här helgen. Betydligt mycket mer fylla och stök. Känns sådär... Att folk har roligt och firar tillsammans är väl bara trevligt - men den där stökiga och överdrivna fyllan har jag svårt att se någon glädje i. Tur att man kan hålla sig på sin kant. Vi hade i alla fall suveränt trevligt med god mat och många skratt! Kvällen skulle fortsätta länge men nu satsar jag på att få iväg ett kort inlägg i taget.

Fortsättning följer!
 

Midsommarafton - 2

Jag fortsätter med gårdagen! Vaknade upp till ett fantastiskt härligt väder och vi började med en lång promenad runt viken! Skönt att röra på sig en timme och samtidigt kunna surra och vara tillsammans!
 
Ni ser ju hur vackert det var när vi kom längst bort! 
 
Tyvärr är det här ett omöjligt projekt. Jag har suttit en timme och försökt ladda upp bilder... Gjort dem så små att det verkligne inte borde varit något problem - bara för att se att ingenting händer... Vi MÅSTE åka hem nu. Svårjobbat och svårbloggat...
 
Vi har i alla fall haft det magiskt bra och nu skiner solen så härligt att jag ger upp detta långdragan försök och ber att få återkomma med alla roliga bilder senare! Ha en fin Midsommardag alla!!!
 
 

Midsommarafton - 1

Long time no see! Uppkopplingen här är så usel att man inte sätter sig vid datorn i onödan... Vi har dessutom haft otroligt trevligt vilket också gör att jag inte haft tid. Har man ledig helg så har man! Haha! Hur som helst är jag tillbaka - med en riktig dunderförkylning på gång... Inte bra. Ska kurera mig under dagen och inte göra annat än att vila i solen som just nu verkar vara på väg tillbaka efter nattens regnande.

Måste ju börja från början. Strax före midnatt kvällen före midsommar så anlände våra kompisar och det är i år 10 år sedan vi köpte husvagnar och besökte Bergafjärden första gången. Så roligt att ses igen och få vara tillsammans flera dagar. Gamla goda vänner är som ett par väl ingådda skor - blir bara skönare med tiden!


Det fanns något gruvsamt över dem att sätta upp förtältet när man anländer efter lång körning och sent på kvällen men vi var ju sex personer som ville hjälpas åt och då går det fort!
 

Ett par små kriser? Näääee, helt normala funderingar när det är första gången på säsongen! P-E har ett så underbart minspel att han blir ett perfekt foto-objekt!
 
Så där ja! Tog inte en timme att få allt på plats! Ganska skönt med ljuset som vi har här uppe. Det här hade inte varit roligt att göra i mörker vid midnatt... Bara att sova och ladda för nästa dag!

Delar upp det här inlägget eftersom uppladdningen går extremt lååååååångsamt...
 
 

Hård dag...

Maken vinner igen! Hans tweet sammanfattar dagen på ett alldeles utomordentligt bra sätt:

Haha! Underbar bild! 


Och det enda jag hade gjort var att lämna mina coola glasögon ute på solstolen... Den här bilden tog jag bara för att, på begäran, skicka den till leverantören i Belgien! Men jag gillar sommarbågarna!

Jag gillar också att vi fick gå till restaurangen och äta middag! Blev en hemgjord burgare ikväll som smakade hur bra som helst! Maken säger att man får äta burgare när man har sprungit. Och godis. Och hur ska det här sluta? Haha!

Imorrn är en ny dag med ny motion. Nu väntar vi bara på att våra vänner ska dyka upp! Ernst pratar på vår TV men jag tycker bara att han blir för mycket... Föredrar min egen Ernst som är betydligt behagligare!
 

Bergafjärden!

En fantastisk dag när det gäller avkoppling och vila! Det här är en alldeles utomordentlig camping om man tänker på läget! Havet ligger bara 50 m nedanför där vi står och idag har vädret varit ljuvligt! Däremot finns en hel del att önska när det gäller faciliteter. Restaurangen är bra och affären funkar. Toaletter och duschar måste däremot fräschas upp ordentligt! De var helt OK när vi började vara här för 10 år sedan men med många gäster följer också en hel del slitage. Internet är också ett stort problem!


Så här har det sett ut hela förmiddan' och man blir lite stressad när man inte får kontakt. Pratade med receptionen och det har nu satts upp en 4G mast som snart ska tas i bruk. Vi hoppas verkligen det! Antar att folk ska vila från internet på semestern men jag blir mest stressad över att inte kunna göra det jag vill...


En sak som är fullt möjlig att göra är ju att motionera! Därför började vi dagen både med sovmorgon och sedan en nästan fem kilometer lång runda! Jobbigt men sköööönt att få blir lite svettig! Jag var rätt slut när vi kom tillbaka men maken verkar piggare efteråt:
 

Herregud... Han ser helt galen ut! 


Själv stod jag stadigt kvar... Vet att jag inte har en suck!


Och tränar man får man sedan gå ned på stranden för att slappa i solen!
Jaaaa, man får tydligen också äta godis...


Som ni ser var vi helt ensamma! Märkligt! Mellan träden skymtar ni campingen och den här bilden tog jag alltså ute i vattnet som faktiskt var riktigt varmt! Ja, jag hade nog doppat mig om jag inte hade haft kameran i handen... Jag säger "nog" eftersom man aldrig ska vara för säker...


Enda besöket där vi satt var den här ekorren! Inte särskilt rädd heller.


Men nåt' enstaka barn måste ha varit nere nån gång (joo, det brukar vara gott om folk) eftersom den här hinken blivit kvarglömd.

Vackert väder, sol och lite moln ibland. Sååå skönt att slappa i solen!


Märkliga moln. Vad är det för väder i antågande? Maken säger sol imorrn och regn på lördag. Jag får väl tro honom! Åtminstone när det gäller morgondagen!


Det blev en måsbild idag också! Den såg lite förnärmad ut när jag kom närmare... Ville nog ha stranden helt för sig själv!


Hela viken! Och till stugorna längst bort sprang vi!
 

Nu har jag dock övergått till barfotaläge och ska så småningom duscha för att sedan gå till restaurangen och äta. Lagom med jobbkontakter idag vilket betyder att det mesta börjar vara under kontroll. Det är också tillfredsställande!

Ha en fin kväll alla! Och välkommen hit säger vi till våra kompisar som dyker upp senare ikväll! Ska bli otroligt roligt att träffas och fira midsomar tillsammans!
 

Iväg norrut!

Dags att bita ihop, vakna före skam (7!), packa ihop, ta ner tält, duscha, äta frukostbuffé på campingen och sedan iväg norrut!

Jag känner mig i samband med detta också tvingad att ge maken en eloge för hans eviga funderingar på vädret... Han har flera appar och jämför alla... Lite tröttsamt kan jag tycka men idag skulle det enligt honom börja regna kl 08.00 och vi hann få ner tältet precis innan... JA! Jag ger mig och säger: Tack för att du håller koll på vädret! 

Själv håller jag verkligen inte reda på vad det blir för väder. Alltid får vi nåt...


07.00... Inte var jag pigg! Men om man duschar, spärrar upp ögonen och ser glad ut så kan man nästan tro att jag åtminstone är vaken... Haha! Spärrade lite väl mycket så därför fick jag också börja köra... Shit!
 

Men vi byter ofta - var 20:e mil. Man blir lite seg i skallen efter ett tag och uppmärksamheten försämras. Förr körde jag gladeligen raka spåret till Stockholm själv men nu har jag väl blivit lite förståndigare? Eller bara äldre? Haha!
 
Ja, vi brände iväg upp till Sundsvall idag. 70 mil. Det räcker mer än väl för en dagsetapp. Och inte blir det mycket att blogga om när man bara sitter i bilen heller. Har knappt sett nåt roligt...


Skog, väg, himmel och en alltmer skitig bilruta...
 

Hoppla! En vakt! Vilken happening! Han är modig som står med ryggen mot trafiken... Men han kanske inte har tänkt jobba tills han blir 70...


Fina lador! Hela landskapet blev lite rosa!

Och ett gäng vattentorn! 


Ja, jag har ju ingen aning om det är vattentorn men jag bestämde mig för att det får vara det. I bloggen i varje fall! Det här stod som utslängt i landskapet!


Och det här var ju bara för fint! I Näsby, tror jag!
 

Söderhamn! Förmodligen ett helt annat torn men jag stod och väntade på maken och hade inget annat för mig... Varför får man alltid vänta på män? Moooaaaaahhhhaaaaaa... Jag är då för rolig!
 
Men till slut så kom vi fram till Sundsvall och Bergafjärden! Skönt! Här pågår diverse, högst nödvändiga, renoveringar vilket är bra men uppdateringarna har dock inte letat sig fram till något förbättrat internet... Vi har ju en router i bilen men sändningen i området är usel och här skulle man behöva en mast! Just nu har vi väl 0,04 mbit...

Därför orkar jag inte vänta på uppladdningen av de sista bilderna (Har väntat lääääääääänge) och säger godnatt med en bild på kvällens vy:

Ibland bättre än uppkoppling!
 
Skönt att lägga sig nu! Ses imorrn!
 

Saltholmen och slut!

Idag skulle det bli kanonväder så vi steg upp, struntade i frukost (ja, vi drack ju några hinkar kaffe!) utan handlade istället lite mackor och åkte ut till Saltholmen! Helt underbart ställe ute vid havet dit Emilia tog oss ifjol. Det är kul nu att hitta till utflyktsmålen igen och inte bara vara inne i stan medan ungdomarna jobbar.
 

Många åker båt ut till öarna härifrån men vi valde att gå längst ut på klipporna som är ett populärt utflyktsmål. Otroligt fint! Halva tiden var det lite molnigt men det är ändå så härligt med havsluften och utsikten! 


Och frukostlunchen smakade ljuvligt tillsammans med kaffet som vi köpte med oss i kiosken. 


Maken ägnade sedan en hel del tid åt att fotografera fåglar! 


Själv njöt jag mest av solen när den tittade fram! Härligt också att ligga och läsa och lyssna på alla ljud från fåglarna och havet! Den stundtals högljudda skolklassen som också var därute ska vi dock inte prata om...


Men man kan ju inte helt ignorera fågellivet. Även jag drogs med efter att ha tittat på människor, hav och båtar.


Den här fiskmåsen hade gärna velat ha sista biten av lunchmackan men fick tji! Tog istället en bild och den här är till Anna som ju gillar måsar! Varsågod!


Och här flög den iväg! Ja, vi höll på med måsarna en stund:
 
    
Kul ändå att plåta lite och jaga motiv. Det är minsann inte lätt!
 

Efter några timmar var vi tvungna att bryta upp för att åka tillbaka. Jag ville bara spara lite vyer först så att man har något att titta tillbaka på när vintern kommer!


Vackert som tusan! Och för er som beställer fisk från Brobergs i Umeå så kan jag berätta att frun i huset är uppfödd härute på öarna! 


Hej då Saltholmen! Ja, ni ser ju att maken fick med en mås i bakgunden... Haha! Och jag ville ju inte vara sämre så jag tog en bild även av honom:


Han är ju lite diskretare... Ser ni honom inte? Titta ordentligt då!

Maken tog en sista panoramabild! Coolt!

Ja, sedan åkte vi in till stan, shoppade en blus och ett par skor... (Vad hände?). Vi träffade också Emilia när hon slutat jobbet:

Fiiiina du! Det har varit så roligt att få rå om er några dagar! Massor med kärlek till dig som jag saknar så ofta när vi inte ses! 
 
    
Hon var också lite allvarlig idag men mest trött tror jag. Tinade snabbt upp i alla fall! 
 

Avslutade med att dricka kaffe hemma hos dem och fika vaniljhjärtan! Passar bra till ett par hjärtefina människor som vi älskar!

Nu har vi promenerat hem och kinderna blossar lite rosaröda... Solen tog på idag trots att det stundtals var mulet. Nu blir det sängen och imorrn börjar vi resan norrut till Sundsvall!
 
Tack för fina dagar i Göteborg! Vi är snart tillbaka igen!
 

Jobb och match!

Väderprognosen förutspådde strålande sol som tyvärr visade sig lite tveksam på förmiddagen. Maken, som var sugen på mer semesterkänsla, tog en promenad till Delsjön och badplatsen som ligger 20 minuter härifrån. Själv valde jag att stanna hemma och jobba eftersom jag verkligen behövde det! Mycket på G nu och många frågor så här i slutet innan både event och semester.
 

Därför blev jag kvar i förtältet några timmar vilket kanske inte var det roligaste men ändå kändes väldigt bra när det blev eftermiddag och maken kom tillbaka. Mindre stressad när man fått göra bort lite!


Och lagom till detta hade också solen bestämt sig för att göra oss sällskap ner på stan!


Ja, det blev varmt! T o m gräsänderna tog plats i skuggan!

Vi drog iväg och satte oss med en glass i solen, handlade mat, åkte hem till Emilia och Abbe och lagade fisk med västerbottensosttäcke - fick godkänt! Sedan var det bara att fortsätta kvällen!


Här kommer mina kärlekar! Dags att åka vidare till matchen på Ullevi! IFK Göteborg skulle ta emot Djurgården!


Vilket Ullevi då? Här kallar man Nya Ullevi för Nya och Gamla Ullevi för Gamla men efter renoveringen för Nya Gamla Ullevi! Hur fan ska man veta vilket? Därför klargör jag nu att på bilden ser vi Nya Ullevi - där vi också såg Bruce Springsteen förra året. Där var det ingen fotboll...


Den var ett stenkast bort på Gamla Ullevi, eller Nya Gamla Ullevi - som knappt syns från vägen men som nu verkar drivas av... Max? Nåja...


Abbe hade fixat fantastiska platser på första raden på långsidan och vi satt i solskenet och bara njöt! Tack snälla!


Härlig stämning på läktaren med drygt 11 000 i publiken!


Full fart på fansen! Men Hysén verkade stå lite utanför idag?


Spelarna in!
 

TV-sändningar med Djurgårdens coach! Tror jag. När det gäller fotboll ska ni inte alls lita på vad jag skriver! Haha! Jag tyckte t ex att han, Armbåge, var bäst! 


Men här ser ni i alla fall Tobias Hysén som jag punktbevakade en stund! Han höll på att bli av med byxorna... Men de stannade tyvärr uppe!


Koncentrerade miner under matchen!


Och här ser vi Skelleftekillen Petter Gustafsson som numera spelar i Djurgården.


Petter i närkamp med nyss nämnda Hysén! Bra spel, mycket situationer men usla avslut...
 

Man hade gärna sett det här resultatet - men matchen slutade 0-0!


Undrar vad coachen ger för råd här? Funkade i alla fall inte...


Tror att Änglarna måste föryngra truppen. En del var lite slitna efter matchen... Haha! Här är vi på väg för att ta en fika. Tur att vi har de som hittar bättre än oss!


Stor insatsstyrka kunde inte heller stoppa deras framfart! Härlig kväll och god avslutning med kaffe och andra smarriga saker... Ja, jag borde verkligen tänka lite längre...


Maken försökte det! Men han har inte vuxit en centimeter...

Nä, nu blir det sängen och imorrn har jag förhoppningar om några timmar i solen! Tack än en gång finingar för att vi fått vara tillsammans med er! Det är bara hur roligt som helst! Kramar!
 

Myskväll med kärlekarna!

Har varit ute och ätit med Emilia och Abbe och det är bara så roligt att få umgås, vara tillsammans, hinna prata och skratta! Man blir alldeles varm i hjärtat när man får vara med kärlekarna!  Fiiiina ni!
 

Vi gjorde det enkelt för oss och gick på "Halta Lotta" som är en kvarterskrog alldeles där de bor. Åt faktiskt en trerätters även om vi delade desserten. Fisk idag satt bra! Men det hade ju inte spelat så stor roll vad vi hade ätit när utsikten var så här fin:


Kärlekarna! Jag blir bara lycklig! Och under tiden vi satt där så kom meddelande från Oskar och Lisa som har det toppenbra i Kroatien och redan älskar landet! De har dessutom jättevarmt och knallsol! Så härligt för dem!

Men en kväll går fort och när vi skulle hem kom jag på att jag knappt tagit några bilder! Dags att ställa upp oss för den ultimata gruppbilden! Måste ju lyckas bättre än på konserten där jag skulle försöka få med Oskar och Lisa...


Haha! GIck väl sådär...


Ja, jag fick i alla fall dubbelhaka - en en bra bild på Abbes hår...


Men till slut så! Alla fyra på samma bild! Men vem gjorde öron på mig? Kanske är ett segertecken för en bra bild? Troligen... Haha!


Fina Abbe och Emilia! Tack för en härlig kväll och tack också för maten Emilia! Supertrevligt och mysigt! Stora godnattkramar till er! :)
 

Igång igen!

Inte direkt uppe med tuppen men ändå snabb frukost och iväg på en motionsrunda! Känns skönt att komma sig ut och röra på sig - och framför allt så funkar man bättre på något sätt! Fyra kilometer blandad "körning" och bara löpning för maken. Joo, han har snabbt hunnit ikapp och om mig när det gäller löpningen. Däremot vinner jag på ihärdighet och vana. Alltid nåt! :)


Men hur man än gör blir man svettig och nöjd med sig själv efteråt! Ja, nu ser ni att jag står i vårt "tält" som ju är guld värt när man bor så här litet.


Man har nånstans att sitta och äta! 


Och plats att hänga upp träningskläder och jackor! Skönt bara att kunna ställa ut skor!

Dusch och ombyte igen och färd ner på stan. Vi ville äta lite husmanskost som belöning efter träningen och valde Kungstorget (eller vad det nu hette) igen! Där är man rätt modern...


Precis! Man får in en iPad med menyn och annan info! Bra grej! De har också uteservering där vi träffade Wiking igår. Idag var den lika fin men kanske inte lika välbesökt eftersom himlen öppnade sig precis när vi anlände:


Skönt att sitta inomhus...
 

Här kan det verkligen regna!


Helt perfekt lunch även om jag nog tycker att Wallenbergare ska ha en lösare konsistens och vara stekta i ströbröd. Men goda smaker och fin potatispuré!


En restaurang helt i min smak! Man kunde ladda under tiden... Haha! Sedan en runda på stan där jag återigen avlade ett långt besök på favoritbutiken!


Men vad gör maken?


Joo, han uppvisade extremt mycket styrka och tålamod! En stor eloge för att du står ut medan jag provar! Tack! Klädaffärer och skoaffärer är egentligen det värsta han vet...


Ändå lyckades han med konststycket att hitta sig ett par nya skor (efter att ha provat hela tre stycken!).


Tror det berodde på att han är så förtjust i expediten! Gulle!


Vi firade våra inköp igen med gott kaffe och åkte sedan tillbaka för att vila lite. Nu ska vi träffa Emilia och Abbe för middag på stan om en stund men det är skönt att ta fem minuter... Det sägs ju att sjön suger - men det gör stan också! Det kostar på att vara igång så man behöver lite gott fika ibland! Nu har vi dock börjat dela kakorna... (för min skull!)
 
Bra dag so far! 
 

Fick puss av Glenn!

Skrev mycket om kärlek igår och det var verkligen en sån dag! Älskar att träffa barnen och känner mig så lycklig efter gårdagens tid tillsammans och den magiska konserten! Idag har jag gått vidare och även fått lite pussar - och en kyss! Så man kan väl säga att det går ganska bra? Haha!
 

Vackert ute när vi kom hem igår kväll! Här är campingens reception och den lilla dammen i förgrunden.

Idag sov vi kanske inte lika länge som jag hade önskat men vi ville ju träffa Emilia innan hon skulle börja jobba så vi tog en joggingtur! Det blev bara 2,5 kilometer - längre är det inte härifrån till hennes lägenhet! Ja, vi promenerade ju hem också så lite motion blev det i alla fall. Och vädret var alldeles strålande!


Hos Emilia var kaffet klart och vattnet kallt! Skönt att ses och surra en stund. Sedan gick vi hem och när man har motionerat måste man väl få en belöning?


Maken tog en GT! 

Sedan lyxade vi lite (tid är ju också lyx!) och tog det väldigt soft. Det har vi egentligen gjort hela dagen! Tillät oss att gå omkring och "dega" lite innan vi duschade och bytte om för att gå ner på stan en sväng. Ja, gå och gå... Vi tog ju spårvagnen!


Jag gillar Göteborgs system med spårvagnar (jämfört med tunnelbanan) eftersom man åker "ovan jord" och kan se var man är. Dock inte lätt att lära sig var allt ligger och hur man ska åka men det tar sig! Här väntar vi på vagnen som ska gå till Länsmansgården. Avgår om 5 minuter för handikappade... Men vi då?


Träffade Emilia för att äta en sen lunch. Vilken utsikt! H&M! Och REA! Haha! Åt en god italiensk sallad på "Slim food" - kan vara dags för lite mer nyttigheter nu...


Sedan strosade vi på runt stan, skulle inte ha något speciellt men kul att gå i inredningsbutiker (ja, ja... en och annan med kläder och skor också!) och kika! När vi gick över Kungsportsplatsen hör jag: "Monica!"


Och där satt världens bästa Wiking! Så kul att träffa dig! Och med sig hade han Göteborgs snyggaste Glenn - vilken otroligt charmig och cool vovve! När jag tog upp kameran så sträckte han på sig och intog fotomodelläge! Haha! Jag frågade om jag fick en puss? (Ja, man vill ju gärna ha pussat lite på Glenn när man ändå är i den här stan...)


Jooooodå! Fleeera stycken! Vilken söting! Nu blev jag nästan sugen på att skaffa hund! Men vi kunde ju inte stå där och hänga hur länge som helst, traskade vidare och bestämde oss för en kaffe i solen medan den ännu var framme!


Så här sitter vi på "Da Matteo". Riktigt nice!

Nej, det blev inte mycket shopping. Gick dock förbi en affär som kanske skulle ha passat "Emma"?


"Kålle & Ada" - Beauty Center Clinic! Haha!


Men en dag går fort och innan stängningsdags gick vi förbi femman och tjuvkikade lite på Emilia när hon jobbade... Haha! Det är så roligt att bara få se henne flera dagar i rad! Fina du! Idag var hon tillbaka i sin första butik men numera är hon ju chef för ytterligare två butiker i Nordstan. Att det blir stressigt förstår jag men hon gör det verkligen kanonbra!


Tillbaka på Campingen igen och när det är så här fint måste man ju avrunda med en kyss innan middagen...

Mmm... Good stuff! Men jag måste säga att det karamelliserade sockret i glassen faktiskt smakade lite plåt och inte riktigt gifte sig med mina ilande tänder... Tror att jag håller mig till Glenn framöver! Bästa pussarna idag!

Nu har vi ätit och kommer nog inte att hitta på så mycket mer. Känns skönt att bara lägga sig och läsa och inte göra någonting alls! Det är ju ändå en semesterdag idag! Puss på er!

PS. Och för er som är intresserade av väder så kan jag säga att det just nu hällregnar... Skönt att sitta under tak!
 

Kärlek, mera kärlek och konsert!

Hej bloggen! Lång dag med massor av roligheter och ännu mera kärlek! Ja, ni förstår ju att vi träffat våra helt underbara barn!!! Och sett en magiskt konsert med Mark Knopfler! Men vi tar det från början:
 

Anlände ju igår kväll och började med att sätta upp tältet! Utan detta är det här en väldigt liten bil... Nu får man betydligt mer space och slipper glo på andra så fort man sticker ut näsan!

Idag vaknade vi efter en lååång natt där vi än en gång sov som stockar. Vi var trötta efter 70 mils körning och förmodligen också helt proppmätta... Ja, vi klämde en pizza vid 22.00. Jättebra för magen! Haha! Nåja, vi kom oss upp och iväg på stan där vi skulle möta upp några vi längtat mycket efter:


Förs Emilia! Vi har inte setts sedan vi var här i mars och det är ju bra för härligt att än en gång få krama finaste dottern! Saknar dig otroligt mycket när vi inte ses!


Och sen till restaurangen där också Oskar och Lisa väntade! Ser ni vilka kärlekar som bara sitter uppradade? Jag blir alldeles varm i hjärtat! Helt underbart att få vara tillsammans med er!
 

Åt en god lunch med vällagad husmanskost! Om jag trivdes? 

Vad tror ni? Jag är ju så glad att jag nästan spricker! Att vara tillsammans med barnen är det bästa jag vet och jag älskar dem sååååå mycket!

Fick också min födelsedagspresent som var ett presentkort på Cos, min favoritbutik i Göteborg. Där finns så mycket fina kläder att jag får väldigt svårt att välja och alltid köper mer än jag tänkt... Nu hade jag ju också presentkortet att shoppa för så det blev ett lååååång besök där jag kom ut med så snygga saker. Oj, så glad jag är! Nu behöver jag faktiskt inte shoppa mer - det här var gräddan! Därför föreslog jag faktiskt en paus efter besöket.
 

En kall måste man få unna sig!
 


Och en morotstårta!


Men maken hann ju faktiskt få med sig lika många påsar!
 

Sedan anslöt Abbe efter jobbet och jag kunde få samla alla på bild! Fiiiiina!


Vi åt en snabb middag och drog iväg på konserten med Mark Knopfler!
 

Var? Trädgårdsföreningen såklart!
 

I väntan på konserten!


Och så kom han då! Mr Knopfler himself! Så sjuuuukt bra!


En av världens bästa gitarrister! Jag bara njöt!!!


Enda hindret var väl den här fula kepsen som kom med på nästan alla bilder. Den var på något sätt mellan mig och Mark...


Annars var vi ju jättetighta! Haha!


Ja, nu kan jag kryssa av ännu en favorit på listan! Lovely!


Ett och annat bra solo!!!


Och han gjorde mig inte besviken! "Brothers in arms" kom som första extranummer - den bästa låt han gjort! Jag blev nästan rörd (och det blir jag inte så fort). Helt djävla otroligt bra!!!

Ja, jag berättar mer imorrn. Nu måste jag bara sova... Kärlek!
 

On the road!

Ja, det där är inte bara titeln på sonens favoritbok av Jack Keroac utan också titeln på filmen efter samma bok som dottern tyckte var den sämsta hon hade sett när vi gick och såg den hela familjen i Göteborg förra året! Haha! De tycker verkligen olika! Nu är det dock temat för den här dagen och den tidiga morgonen då vi kom fram till Sundsvall! 
 

Underbart körväder hade vi i alla fall och ju längre vi körde desto närmare kom vi tiden för soluppgång. Det känns positivt på något sätt och bristen på trafik gjorde färden väldigt fri från stress!


I serien "Sevärdheter längs vägen" kommer vi nu till Klädhängaren i Ullånger! Ungefär lika snygg som osthyvlarna...


Och slutligen soluppgång i ryggen och toppen på den numera välkända Vedabron! Jag minns mina brevvänner från barndomen som skrev vykort när de åkt över Sandöbron som var en stor happening. Nu går det rätt fort - men snygg är den!

Reser sig som en enorm... stege?  (nej, jag kan inte kalla den phallos... haha!)
 

Gör sig bra i backspegeln med solen i bakgrunden! Vacker morgon på alla sätt. Och inte blev vi trötta heller.


I höjd med Härnösand började det skymta en regbåge bakom trädtopparna. Såg kanske mest ut som en klump med färger...


35 km kvar till Sundsvall och den börjar resa sig! (Neeeeeej, ingen sån symbol här heller! Vad har ni för humor? ;)


Läckert! Skulle det bli två?


Nej, men väl en hel! Jag har aldrig sett en så hel regnbåge! Vackert och välkomnande när vi nu kommit fram till Birsta där vi skulle övernatta i bilen. Och nu vet jag också vad som finns vid regnbågens slut:


REGN! Haha! Ja, det har väl regnat nu mest hela dan men det gör mindre när man ändå ska sitta i bilen. Vi sov i alla fall som stockar och slog upp våra ljusblå vid halv nio. Hade tänkt ge oss iväg på en gång men jag fick jobbsamtal som jag ville ta hand om .


Bra att de har ställt upp sittplatser utanför! Och här upptäckte vi också att frukostbuffén börjar serveras 09.00! Underbart!


Här sitter vi i restaurangen och har lastat för oss. Med fin utsikt över parkeringen (Hah!) och bilen borta till höger... 


Redan här var maken trött på mitt fotograferande och valde att inte ge mig fingret, men väl koppen... 
 

Vi fortsätter! I sevärdhetsserien kommer vi nu till Stora Enso i Garpenberg... Haha!

Men hallå! Vad är det här för något? Kafé? I Riddarhyttan nitade jag och svängde ner eftersom vi började vara kaffesugna! Ja, vi har ätit lunch också men vem fanken vill se hamburgare och feta pommes...? Jag ser dem fortfarande... Mitt fram på magen!
 

Jättefint ställe var det i alla fall! Ett gammalt lokstall som drevs av ett äldre par. Mannen (som för övrigt var född i Skellefteå) lärde mig att den här ställningen heter "Vattenhäst" och att det var därifrån man fyllde vatten till ångloken. Den stora cisternen finns kvar uppe i tornet.


Gissa om det var hembakta kakor och bullar? Joooodå! Och små fina koppar med blommor och guldmönster...


Och min barndoms favoritgodis Zig Zag... Var tvungen att testa! Lika goda och sega minttabletter!


De hade också gjort om lokstallet till ett litet museum/butik med retroprylar och loppissaker blandat lite huller om buller. 


Här fanns det gamla skyltar som man kunde köpa. Maken föreslog "Häxan"... Hygglo!


I cisternen längst upp fanns en liten tågutställning med historik! Vi stannade inte så länge men det är altid roligt att göra stopp på lite annorlunda ställen!
 
Här säger vi hej då från Riddarhyttan! 

Just nu har vi 20 mil kvar till Göteborg. Barnen är redan på plats och har följts ut på middag igår. Kul att de får rå om varandra alla fyra innan vi kommer och klampar in! Men vi längtar otroligt mycket efter att träffa hela gänget! Ser bara fram emot motion, dusch och tandborstning först! Och kanske lite mer sömn...

Allt väl på vår roadtrip och som ni förstår fungerar min nyinköpta router alldeles utmärkt! Skönt att kunna vara uppkopplad. Jag är ju lite berooooooende... Haha! Om vi sett några vilda djur längs vägen? Joo, tre rävar, varav en skabbig, och en grävling - död... På radion varnade man för en älgkalv som förirrat sig in på vägen ovanför Sundsvall. Måste ha hänt precis när vi passerat - kanske skrämde vi honom? Jag måste sänka volymen...
 
Hörs när det rörs!

I trafik...

Ja, jag har verkligen varit igång idag - och är det faktiskt fortfarande trots att klockan nu passerat 03.00. Vi har nämligen påbörjat vår resa till Göteborg och valde att starta redan när maken kom hem efter sista skiftet vid elva. Vi ska vara framme imorrn och tyckte att det vore skönt att komma sig till Sundsvall redan ikväll. Eller natt!


Idag har det dock varit full rulle hemma i stan och jag passerade vägarbetet några gånger under min jakt på diverse saker som behövs till evenemanget som ska göras när jag kommer hem. Jag har hämtat, fixat och beställt massor idag och det känns riktigt bra!

Har också klippt gräset, packat, vattnat och annat som man måste innan man åker iväg. Som tur är har vi underbara grannar som passar katten, fin kompis som vattnar ute och andra som tar en tur runt huset för att se att allt är som det ska. Det känns jättebra när man åker bort!


Tog första passet och rattade lugnt(?) och fint ner till Ö-vik i ett hyfsat tempo. Sååå skönt att ligga efter vägen den här tiden på dygnet! Sommarnätterna här uppe är ljuvligt ljusa och det är bara att njuta av den minimala trafiken och alla vackra "bilder" man passerar!


Nja, osthyvlarna kanske inte är det allra snyggaste... Men då vet ni i alla fall att vi åkt förbi Ånäset! Haha!


Och här har vi kommit ända till "Sika"! Ja, nu vet jag i alla fall en som blir glad och känner igen sig! Vem? Det vet han nog bäst själv! Och har ni inte åkt ner mot havet och den lilla campingen som finns här så gör det. Fint! Alldeles intill spelade vi också sommarteater på turné när jag var skådis på teatern ett par säsonger.


Och kolla trafiken! Ooooooobefintlig! Måste nog kanske torka rutorna....


Rondell i Örnsköldsvik! Ser ut som två bröst med en glad mun emellan... Haha! Munnen är ju faktiskt symbolen för Umeås Kulturhuvudstadsår 2014. Ska bli intressant att vara med på ett hörn i allt som händer då!


Lite väderomslag är på gång. Mycket dimma runt alla vattendrag!


Och äntligen en kompis på vägen!

Nej, nu är vi snart framme och har just passerat Vedabron i soluppgången! Vackert som tusan men den får ni se imorrn! Allt går bra och snart är det sovdags! Godmorgon alla!


Svettigt men kul!

Full fart hela dagen med planeringsjobb och möten! Gick ut hårt och valde att börja jobba direkt utan att fräscha upp mig eftersom jag ändå skulle köra Indoor Walking till lunch. Smart... Tyvärr så hade jag glömt att jag efter träningen skulle direkt på ett möte... Ja, man kan väl säga att svetten inte förbättrade min redan slitna look! Haha! 

Då får man bara bestämma sig att det får gå bra ändå! Och det gjorde det! Min samarbetspartner Jörgen är både tålmodig och stark! Bra genomgång av all logistik och avprickning av de mesta som ska göras. Jag gillar när flera av mina duktiga partners messar bilder och kollar av så att vi kan fatta snabba beslut. Idag har vi avverkat mycket men det återstår en del ändå!

Ikväll har jag kvar lite jobb som måste göras eftersom jag tog paus för att vara med på grillmiddag med alla tjejer i tränings- och hälsogruppen! Supertrevlig kväll och glad stämning! Jag tror att det här har mycket att göra med "ledningen"! 


Anki bjöd hem oss alla till sig och hon är verkligen en så glad, energisk, generös och omtänksam person som fått hela det här gänget att ständigt öka träningsdosen och ge mer! Vi är så tacksamma över att ha fått vara hos er ikväll - och att du är vår underbara "tyrann"! 

Och vi blev inte mindre än 18 personer ikväll! Kul!
 

Här har ni Lena i retrobågar som fått nytt glas! Snygga brillor!


Och hennes syrra Mona som precis pratade om ambivalensen med att välja nya bågar... Ja, det är faktiskt inte lätt!


Fick faktiskt ett mail från det här belgiska glasögonföretaget som hade bågvisning när jag var hos optikern senast! Ja, jag provade hej vilt och tog naturligtvis bild till bloggen. Nu vill de använda bilden av mig och deras två representanter i sin marknadsföring! Kanske måste slå mig på det här? Ja, att tränga mig på och ta bilder tillsammans med okända män... Haha!

Nåja, det var en utvikning. Nu tillbaka till kvällens trevliga fest!
 

Älskar alla roliga skyltar som satt uppsatta! Den här är ju bara för kul!


En alltigenom varm och glad kväll även om vissa vill krypa in i terassvärmaren... Sonia blev lite frusen. Trots fleece...


Maggan körde stickat! Hon verkade inte frysa alls...


Eivor och Birgitta lyssnar på Monicas beskrivning av sambons båtkunskaper. Jo, han är lite nördig på att känna igen både båtar, lastbilar och bussar... En "yrkesskada" efter många år som busschaufför? Anledningen till storyn var att han kände igen en av båtarna på prinsessbröllopet som en som tidigare gått i trafik mellan Umeå och Vasa! Ja, det stämde! Hur han tog det? Kände igen skorstenen... Haha!


Härligt att få tillbringa en kväll vid havet! Det är bara så mycket luft här!


Men tillbaka till grillningen! Anki hade förberett en massa jättegoda tillbehör och såser och vi tog med oss det vi ville grilla. Smart eftersom alla då kan välja kött eller fisk efter eget tycke och smak!


Lisbeth testade den här underbara "frukostsoffan" som stod uppställd! En helt fantastisk "kreation"!


Ja, jag testade lite själv också! Skööööön! Men här har jag fått syn på fiskspetten som Lisbeth fixat även till mig. Tusen tack! Supergoda! Kanske dags att dra sig mot grillen om man ska få sig någon mat?


Sonja jobbade på bra men tyckte att spetten var lite svårvända...
 

Gunilla har greppat sin entrecôte som inte behöver så lång tid på gallret. Eller så är hon rädd för den knutna näve som verkar komma in från vänster? Maggan ser i alla falll lite oroad ut...


Och här är jag i full gång! Det är nog därför det ryker så förbaskat!


Samling vid bordet! 18 glada och pratsamma kvinnor! Det kan aldrig bli fel! :)


Kicki och Gunilla kollar in den senares sjal och försöker klura ut "receptet"! Haha!


Fina Anki visar upp tröjan som Gunilla stickat till chihuahuan Tindra. Sååååå söt!
 

Efter den jättegoda maten var det dags för glass, varm chokladsås och hjortron. Lisbeth tog två skedar... Jag valde att ta för mig två gånger! Haha!


Och Eivor läste en rolig vers som hon skrivit om vår träningsguru! Anki har förresten börjat se ut som en riktig "spinkribba"! Undrar om hon äter ordentligt? Kanske måste bjuda henne på Max eller nåt... ;)


Många roliga historier och minnen vid bordet. En del mer skämmiga än andra... Karin hittade en fin skämskudde!


Och här har hon just överlämnat en liten present till Lisbeth! Så fint! Ni ser ut som ett par spralliga tonåringar! Vad det var i flaskan? Toalettrengöring... Haha! Jodå, det var snällt i alla fall - och den luktade gott! Det gör det ju annars inte så ofta på toaletter...

Jag gav upp lite tidigare eftersom jag hade jobb kvar. Tror att det blev lite bastu och bad när jag åkte men det får jag ta en annan gång! Kram till er alla och tack för en mysig och goooood kväll! Nu ska jag och vitlöken gå och lägga oss! :)
 

"Med ögon känsliga för grönt..."

En harmonisk dag med många "bästa ögonblick" - positiva händelser och varma, glada människor! Barbro Hörbergs underbara text kom för mig precis nu och det är nog i den känslan jag befinner mig. Därför blir det här inlägget lite poetiskt.

Började bra med tidigt uppvaknande (före sex!) och en kopp kaffe på bron i det överraskande vackra vädret!
 

"Och tänk i parken
Om våren
Med ögon känsliga för grönt"

Förberedde och skrev ut det material som skulle med till första mötet som var en genomgång av ett kommande event. Bra möte, konstruktiva lösningar och en känsla av lugn börjar så sakta infinna sig. Jag har varit lite stressad men nu börjar saker och ting falla på plats och det är bara så skönt!

Åkte hem och gjorde en snabb och god lunch med serranoskinka och omelett med färskpotatis och sparris! Kul att hinna äta tillsammans trots att maken jobbar kväll.


"Och kastanjeblad som paraplyer
Och våra händer känsliga för allt som är skönt."

Sedan iväg på ärenden till revisorn, verkstan' och annat. Bara att fortsätta beta av listan medan man har lite flyt! Avslutade med ett härligt möte med Med på teatern där vi kanske hittar former för nya samarbeten. Hann också sätta mig en stund på "ljugarbänken" med Cay och Tage - två av mina favoritkillar! Den ene är musiker och kompositör och den andre Teknisk chef.

Båda är glada, charmiga och otroligt kunniga inom sina områden! Cay har tyvärr besvär med fantomsmärtor i ett ben sedan fem(!) år tillbaka och när jag skulle ta en bild blev de så fnissiga och pekade bara på benet... Haha! Önskar att jag kunde hjälpa honom på något sätt. Tipsade om Ajurveda och kanske får ta med honom dit. 


"Vi vek en duva av papper
I vinden seglade den långt
Och den landade på en staty som
Fick ändra alla orden i sin sång."

"Det regnade men bilderna blev bra
Det var ett egendomligt ljus den dan"

Märkligt ljus och lite regndroppar ändrade inte mitt humör så jag åkte hem och bytte om för ett träningspass. Vi kör ju utomhus nu två gånger i veckan och det har sin charm... Ni kanske tycker att vi bara är ett gäng kärringar som står och vevar med armarna eller hoppar groda men jag ska säga att många har väldigt speciella förmågor. Birgitta på nästa bild är faktiskt 70 år! Imponerande!
 

"Vi fyllde våra ögon
Med ljuset och tankarna på allt det nya."

Och det är nog tur att vi är positiva och träningsvilliga! Under den näst sista övningen så öppnade sig himlen - och vi fortsatte ändå! Svett eller regn spelar väl ingen roll - man ska väl bli blöt när man tränar?
 

På väg till bilarna! Men innan vi slutade samlade vi ihop hela gänget för en gruppbild:


Helt underbart glada! Det här är som ett gäng spralliga småtjejer! 


Jag lät mig inte nedslås även om tröjan nog var rätt genomblöt. Vi låg nämligen ner på sista övningen! Haha! Jag valde att åka vidare till ett par andra favorittjejer som jag inte hinner träffa på ett par veckor:


Finaste My med en för dagen ny rockring! En svår konst som jag aldrig lärde mig men nu har lyckats med i vuxen ålder när vi kört med ringar på träningen. Med den här lilla gick det kanske inte lika bra. Det här ääääär svårt! För den som inte kan...


Och finaste syrran! Skönt att hinna surra en stund och prata igenom saker som händer både på jobbet och i familjen. Äldsta brorsan har t ex i hemlighet gift om sig!! Grattis säger vi till Lars och Bettan som just nu befinner sig i Turkiet!


Och My hade varit och klippt sig idag - och fått rosa slingor i håret! Snäll frissa! Det sitter bra - tills man duschar... 


Sedan fick vi lite kvalitetstid tillsammans med My när det var läggdags. Både jag och Malin gillar att sjunga och det blev flera roliga och fina visor. Povel Ramels "Lingonben" är ju bara för rolig och "Kalles klätterträd" kan vi väl allihopa? Vi avslutade med "Kärleksvals" som My också kan texten till. 

En väldigt mysig avslutning på dagen! Kanske därför jag känner mig så där glad och harmonisk? Fick också se My:s senaste teckning där hon ritat sig själv tillsammans med sin tremenning på studsmattan. Bredvid står mamman med en bebis i magen:
 
"Och tänk i parken
Om våren
Med ögon känsliga för grönt
Och kastanjeblad som paraplyer
Jag älskade dej då, det gör jag nu."

Tack för idag alla fina!
 

Jobbdag i solen!

Hel underbar dag! Vädret över förväntan och jag är så nöjd - även med sällskapet och arbetsresultatet! Jag tror att jag jobbar bra när det är soligt... Nja, jag gillar nog att slappa också! Men idag har jag alltså gjort hemsidan klar - gav bara upp sista fixet med mailadressen eftersom jag också har annat att göra innan det blir måndag. En bit på väg har jag kommit i alla fall och fortsättning följer.
 

Kan jag så ser jag gärna till att ha en ganska mysig arbetsmiljö - laddad med kaffe, telefon och snus! Jag trivs i solen. Har jag sagt det förr? Haha! Ja, men det är ju perfekt! Man får sola samtidigt som man kan beta av saker på listan. Works for me! Maken jobbar idag och här har jag just fått besök av min fina vän Anna! Hon högg kameran och dokumenterade mig.


Ja, jag bjuder ju gärna igen och tar bilder även av henne! Här hade vi förflyttat oss till baksidan och även snott ihop en snabb lunch tillsammans. Anna är en jättefin kompis som faktiskt också står ut även om jag måste göra annat under tiden. Hon blev kanske luttrad i Barcelona? Kul är det i alla fall att få spontanfrämmande!


Det blev lite wraps med snabbfräst tacokyckling och sallad! Sitter man utomhus smakar allt så bra! 

Sedan Anna åkt jobbade jag en stund till och åkte sedan för att panta burkar/flaskor och proviantera på Maxi. Vi ska ju snart åka iväg en sväng till Göteborg så det är en hel del som behöver bunkras inför resan. Men innan dess är det fullsmockat med jobb! Därför sitter jag fortfarande men har bara bytt miljö.


I uterummet i kvällssolen! Tummen upp för den här platsen! Nu har jag ätit sallad och hällt upp första koppen kaffe för ikväll. Ser fram emot att maken kommer hem efter en lång jourhelg så att jag får sällskap här ute!

Måste fortsätta - ses imorrn alla glada! :)
 

http://monicalindgren.com/

Det enträgna arbetet med en egen hemsida till företaget har gett resultat! Nu har jag också lyckats lägga upp den! Gå in och läs, gilla eller kom med synpunkter! Jag kommer att fortsätta jobba med den och lägga till sidor men det är en början och jag är sååååå nöjd! http://monicalindgren.com/
 

Ja, jag ser en aning vilsen ut men så är verkligen inte fallet! Möjligen är jag det en stund till innan jag lyckats lägga upp en ny mailadress men snart är allt på plats!
 

Jaaaaa, så är det verkligen! På min sida kan ni kolla in mina senaste uppdrag, läsa mer om mig och mitt företagande och länka vidare till olika produktioner och pressklipp! Do it! 
 
Adressen återigen: (Ja, jag är glad som ett barn på julafton!)
http://monicalindgren.com/
 

Himmel!

Oj, vilken dag! Den har gått så rasande fort och jag har haft så roligt! Vad jag har gjort? Jobbat såklart! Haha! När man ger sig in i nya utmaningar och det inte går åt skogen direkt så är det ju kul!

Och anledningen till att jag rubricerade det här inlägget "Himmel" är väl att jag tömde kameran och ser att jag mest fotograferat uppåt sedan igår. Det har varit så vackert väder under hela maj att när det nu regnat några gånger så känns det otroligt anmärkningsvärt. Ut med kameran och fota det konstiga ljuset:


Lite märkligt igår afton!


Betydligt ljusare idag! Jag gillar den här modellen bättre så jag tog ut datorn direkt och satte mig i solen för att fortsätta.


Dator, bikini - tummen upp! Man ser dåligt på skärmen, jag vet, men det är betydligt roligare att vara ute och vi behöver ju ladda D-vitaminbehovet! Vad jag håller på med?


En egen hemsida för företaget!

Jag har köpt domänen för länge sedan och ingenting gjort åt saken. Nu kände jag att det var dags och det vore ju roligt om man kunde knåpa ihop den själv... Borde gå! Och det gör det. Sakta. Men jag lär mig saker under tiden och snart kanske jag ser mindre vilsen ut än på bilden... Haha! Har annat planeringsjobb kvar också så det det blir nog arbete hela helgen. Lika bra när maken också har jour. 


Tur att jag också har sällskap! Skrållan hänger med och ligger och myser i närheten var jag än sätter mig. Jag kommer ju på saker hela tiden och går ut och in. Under en vända så kollade jag in TV:n i köket:


Jojo! Mitt i vigseln! Såg att de sa "Ja" och "I will" och gick ut igen. Snygga och lite tagna av stundens allvar var de allt. Fast det är ju lite fuskigt att vara kunglighet. De får ju träna sig i såna här ceremonier sedan barnsben så jag antar att Prinsessan inte var ett dugg nervös. Själv minns jag dagen som den mest nerviga någonsin - högtidig och fin, men nervig!


Gjorde också ett avbrott för att förbereda maten. Blev sallad med pesto, ugnsrostad färskpotatis, mangosalsa och entrecôte från kalven vi köpte. Väldigt bra kött!
 

Och utanför uterummet sken solen samtidigt som det föll ett stilla regn. Vackert!

Nej, nu måste jag fortsätta! Jag blir lite väl engagerad när jag börjar med något nytt. Har inte ens motionerat idag men dan är ju inte slut än. Himmel vad man ska hinna mycket roligt hela tiden! 
 

Dagens

Verkar som om alla människor antingen har tagit sin tillflykt ut till stugorna eller så har de åkt till Solbackens Handelsområde eftersom det har varit en helt galen trafiksituation idag! Åkte ut för att handla men valde Moröhallen eftersom det såg något mörkt ut redan ut mot E4...
 

DAGENS TRAFIK!

Och då hade maken just kommit hem från Biltema så jag hade färska rapporter från området där det var ännu värre. Man kan inte bygga ett handelsområde, bredda och utöka detta UTAN att se till att det blir flyt i tafiken till och från... Fy skäms! Bättring måste ske! Ja, jag hade kunnat promenera men man handlar ju alltid för mycket och jag hatar att bära...


DAGENS MAN!

Men då hade jag ju missat den här ynglingen som av mig fick högsta betyg! Han hade handlat mat för kvällens festligheter helt själv! Ja, han erkände att han hade lapp - men ändå... Nu ska väl egentligen inte det här vara så anmärkningsvärt. Jag får knappast uppmärksamhet trots att jag alltid handlar - men jag premierar alla mer jämställda inslag! Så bra jobbat Fredrik Andersson!

DAGENS KVINNA!
 
Nej, det är inte särskilt ödmjukt att utse sig själv men jag har både jobbat bort en massa, varit en glad och trevlig vän, bokat en resa till Nice, bunkrat mat (utan lapp!) och tränat två pass i afton! Det är min själ inte så illa! Nu ska jag också fortsätta med lite jobb eller så hamnar jag i soffan... Det kändes så härligt ute att jag började fundera på en promenad men man kan ju bli övertränad - och det vill jag verkligen inte! Haha!
 
Det har i alla fall varit en alldeles utomordentlig dag och det enda jag inte hann med var en repa på stan där jag hade tänkt inhandla ett par solglasögon till "Emma":
 

DAGENS BRILLOR!

Emma skulle trivas i dessa "diskreta" bågar tror jag. Men vem mer? Frågan är om de är slutsålda på HM imorrn? Haha! Nej, jag hinner nog nappa åt mig ett par även om jag väntar tills de kommer på rean...
 
Ha det gott alla människor! Vi har ju hela helgen kvar!
 

Nationaldag?

Inte har jag firat eller vevat med svenska flaggan eller låtit den här dagen få någon särskild uppmärksamhet. Skulle man ha gjort det? Jag tyckte mest att det var skönt att vara ledig och att vädret var någorlunda! Fast jag kanske har ägnat mig åt det svenskaste som finns: Att klippa gräsmattan! Haha!

Att det blev gräsklippning var ganska givet eftersom jag vaknade till ljudet av trimmern som maken körde ungefär en halv centimeter från sovrumsväggen... Haha! Ja, det kan vara en sanning med viss modifikation men det kändes i alla fall så. Han var i gammal god stil tidigt uppe trots att det var firmafest igår. Och jag som åkte och hämtade var som vanligt den tröttaste...
 
Annars då? Ja, jag har tvättat, planterat resten av blommorna, stökat på ute och även suttit en stund i solen. Inte jättevarmt men skönt ändå. Har också haft besök av en fönstertittare:
 

Ja, hon är inte helt korkad... Vill gärna ha koll på var vi är!


Till middag blev det köttfärsspett på grillen som såg betydligt godare ut när de var klara. Jag rörde ihop ägg, philadelphiaost med rostad paprika, lök, sambal oelek, oxfond, persilade, spiskummin och vitlök som jag blandade med färsen. Blev riktigt gott med sallad, haloumi och melon. Känns som om det gärna blir nåt kött och sallad. Måste bredda mig lite men jag har ofta inte planerat så lång tid i förväg...


Fint ute! Granarna skjuter så att det blir alldeles ljusgrönt i skogen! Den enda som inte är lika fint är myggen som verkar ha anlänt i afton och varit enormt sällskapssjuka...


Härligt med sol även på kvällen!

Maken åkte och jobbade ett tag och jag har gått runt och funderat på hur man ska hinna allt här hemma. Nej, jag är inte stressad - tycker bara att det är massor som borde göras och som jag inte ens vet om jag vill börja med. Det är kanske den som saknas. Viljan alltså. Jag tittar på rabatterna där perennerna slåss hej vilt med gräs och maskrosor... Borde verkligen! Ser också på mina planteringslådor där det växer oerhört spartanskt. Gräslök, timjan och mynta verkar ha överlevt men borde få sällskap... Fläkten i köket måste bytas och ska vi ta bort skåpar för att göra plats åt en snyggare modell blir det till att börja riva...

Så fast att jag har klippt gräset och planterat i alla krukor och målat fönster och trädgårdsmöbler så är det massor kvar! Och då har jag inte räknat upp allt som maken har på sin lista eller lagt in storstädning av huset. Samtidigt känner jag att all tid som är ledig borde spenderas i solen för att ladda batterierna inför en lång vinter. Det känns som det jag helst vill prioritera. Förutom att jobba då. För det måste man ju för att överleva!

Har förresten fått ett jobberbjudande som jag måste ta ställning till i helgen. Det kommer att innebära att halva min arbetstid går åt under flera månader så det tål att tänkas på. Angenämt men svårt. I så fall får jag nog stryka lite annat. Och då menar jag inte kläder... För det gör jag bara när det behövs! 


Nej, jag ska inte förstöra den här underbara kvällen med att fundera på det som ska göras! Just nu sitter jag i uterummet och njuter i kvällssolen! TV:n är på och jag valde Friidrott framför Nationaldagsfirande. Blir nog en kopp kaffe nu och tillbakalutat slappande! Det är väl ändå ett bra sätt att fira?Från mulet till strandhäng!

Jobb, jobb, jobb, jobb, jobb! Då kan det ju lika gärna vara kallt och mulet... Idag var jag så inne i det jag gjorde att jag höll på att missa den trevliga lunchen som jag bokat in med avgående teaterchefen Med Reventberg! Men jag kom några minuter försenad (förlåt!) och fick en kalaslunch med många goda samtal! Hon kommer att vara indragen i ett projekt framöver så vi får nog se henne fler gånger!

Åkte hem för att fortsätta och fick plötsligt besök av Marika och Lisa som tittade förbi på väg hem från studentfirandet på torget!
 

Så jag tog chansen igen! Lisa var så fiiiin även idag och man blir så glad över att få frottera sig lite nu när ens egna gjort bort den här högtiden. 


Hon blev lite trött på mitt fotograferande - men glad! Och då fortsätter ju jag! Snyggt jobbat Lisa! Sista "ungen" i vårt kompisgäng är nu redo att möta världen!

Efter att ha harvat ett tag till så var det dags att åka och träna. Nu har vi lämnat inomhusträningen måndagar och onsdagar och den här kvällen kunde vi inte ha hittat en bättre plats:


På stranden! Vilket underbart ställe att hålla till på och vilket underbart väder det blev! Solen sken, det fläktade lite och vi kämpade på så att svetten lackade med stora stenar som vikter! Här hade man kunnat ligga läääääänge...


Tindra och Rimbo fick vara hejaklack! Anki skötte tyrann-delen! Haha! Ja, idag var vi bara två tappra deltagare, jag och Anna-Lena, men vi gav järnet i alla fall!


Nöjd som attan! Någon spinkribba blir jag aldrig - men jag mår som en prinsessa! 

Nu väntar dusch och sedan ska jag väl vara chaffis ikväll eftersom maken är på firmafest! Hoppas de har en trevlig kväll för det har i alla fall jag haft! Och den är ju inte slut ännu... Se upp där ute - jag kanske t o m åker och handlar! Haha!
 

Jobb å kalas!

Tröööööööött... Så sjukt trött. Men jag steg upp, drack kaffe, gav upp och la mig en stund till vilket gjorde att jag både kände mig mer trött och mer utvilad... Struntade i alla fall i vilket och åkte ner för ett pass Indoor Walking till lunch. Det piggar upp den allra tröttaste!
 
Jag fick också en present från en väldigt kär vän idag och den gjorde mig sååååå glad!
 

Jättefin liten mjölkkanna/såskanna från Gerberaserien! Jag som har mjölk i kaffet älskar den redan! Tusen Tack! :)


Sedan fick jag så underbart middagsfrämmande: My med hela sin fina familj!
 

Och min fiiina vän Anna som hade med sig blommor och också stannade på mat. Så kul!

Det blev en snabb lösning idag eftersom jag inte kom hem från mina möten förrän halv fem... Men jag hade färdiga kycklingspett i frysen som vi slängde på grillen, lite färska korvar gick samma väg och en snabb potatissallad räddade aftonen! Till dessert testade jag ett recept jag fick igår och gjorde bananplättar! 1 banan, 2 ägg och 1 msk cocosflingor blev plättsmeten. Jag tripplade lite av en del och tog 3 bananer, 4 ägg och 3 msk cocos + lite salt. Det blev en fin plättsmet som jag stekte småplättar av. Till detta rysk yoghurt blandad med hallon/blåbär! Ja, det var nog nyttigare än tårta och smakade helt OK!


Och My fick låna kameran en stund för att bl a dokumentera sina fina föräldrar på deras andra bröllopsdag! Söta! Och bra bild My! Ja, hon tog även bilder på oss övriga:


Monica med mustasch av en plastslang! Salvador Dali? Kanske inte lika söt... Haha!


My med samma slang! Lille Skutt? Haha! Ja, hon är ju söt vad än hon gör den här ungen! 


Och här ser ni en perfekt nolla! Inte flickan utan slangen fattar ni väl! Och hon räknade friskt alla deltagare vid middagen, antal skedar och tallrikar. Upp till 10 är inga problem och jag blir imponerad hela tiden!


Inte är hon snål med kramarna heller! Ulf fick också sin beskärda del! 


Malin hade med sig fina blommor från mamma och pappa! Älskar Gerbera!


Och Anna hade med sig Lejongap och krysantemum! Älskar vita blommor! 

Så nu njuter jag av alla vaserna och alla fina presenter! Det var högst lönsamt att fylla 51 också! Men mest roligt är det ju att så många kom ihåg min dag - och det får man väl tacka Facebook för! Tror knappast att jag skulle ha fått flera hundra gratulationer annars... Men till syvende och sist är jag väldigt nöjd med allt firande och ser nu fram emot nästa år. Då tror jag kanske att jag ska fylla 26! Tjolahopp!


Happy Birthday!

Jaha, nu är man helt plötsligt 51! Kändes inte särskilt annorlunda men har varit en trevlig födelsedag rakt igenom - även om jag kanske inte varit på mitt allra bästa humör... Och det här är inget ovanligt när jag fyller år. Jag blir gärna lite låg och jag fattar egentligen inte varför! Någon åldersnoja har jag inte så jag tror att det måste bero på att jag tycker att det är svårt att vara i centrum eller bli hyllad för något jag inte har producerat... Låter det konstigt? Då stämmer det säkert! 

Nej, det är säkert ett inslag av dålig självkänsla och lite andra egenheter. Jag har svårt att värdera mig själv för den jag är och det slår väl igenom. Jag är ju som ni vet en mycket sjuk människa... Haha!
 
Roligast idag var väl maken som svarade i telefon och berättade att Interflora hade blommor till mig. Jaha? sa jag. Varför skulle jag få blommor? "Ingen aning", svarade maken! Efter en kvart frågade jag honom om det kanske inte berodde på att jag fyllde år? Hahaha! Jaaa, vi firade ju mig igår så han hade strukit det ur minnesbanken. Nu hände samma sak när Oskar fyllde år så jag tror vi måste ordna något sorts "kom i håg" åt honom... 


Jag fick i alla fall helt underbara blommor! Tusen Tack! Men roligast var nästan kortet:


Hahaha! Jag älskar människor med humor och känner att den snygga pojkvännen nog ligger ännu bättre till nu! Finaste Emilia har också ringt idag och nu längtar jag ännu mer efter att åka ner till Göteborg och krama om er! Ni är ju för söta! Vi har begåvats med helt underbara barn - och numera också med lika underbara respektive! 


Och till lunch blev jag utbjuden av min fina syster! Tack! Härlig stund i solen på Verandan med god mat och lite surr! Sedan fick jag ögonskuggor i present och det satt bra med lite snygga och ytliga saker Malin! Helt rätt!


Efter lite jobb så skulle maken iväg för att plåta stundenter på väg till balen och det vill man inte gärna missa så jag hakade på! Träffade Ulfs barndomskompis Sören och hans Åse som skulle titta på hennes yngste son! Ja, Sören har tre och Åse tre. "Då kan vi ha sex ihop" var hennes kommentar! Haha!


Fick en första lyckokänsla när den här nyckelpigan landade på min hand! 


Och sedan blir man ju bara så glad åt alla stunder i vackra kläder som spända av förväntan ställde upp framför fotograferna! Vi skulle träffa våra kompisars dotter Lisa Brettschneider Morén (nu fattar ni vems dotter hon är!) och hennes kavaljer Elias. De var så vansinnigt fina och också lite fnissiga av stundens allvar.


Nästa uppställning! Bonnstan är ju ett bra ställe med fina miljöer!


Som en scen ur "Sound of music"!

Fina Lisa! Hoppas ni fick en magisk kväll på Folkparken! 

Men hur det än är med balklänningar och fotografering - nog är det mammorna som dominerar:


När andra blixtar slocknat var de fortfarande igång! Man är ju bara såååå stolt över sina fina barn!

Hem igen, ombyte för träning utomhus vilket idag bara var så asjobbigt och min andning i sämsta formen. Tyckte inte att jag dög och känner mig fetare än nånsin efter de senaste dagarnas ätande och icke-tränande. Usch! Det var väl här jag började gräva neråt ordentligt - och slå på mig själv. Jag gör ju så ibland och måste träna mig på att duga som jag är! Ska det vara så förbaskat svårt?

Nåja, efter en snabb dusch så var jag på väg ner på stan för en avslappnad middag tillsammans med mina f d kollegor på teatern! Alltid så roligt att träffa er tjejer! Vi bubblar, pratar, skrattar och utbyter livslägen, egenheter, recept och boktitlar! Det var precis vad jag behövde!


Härliga Chrissie som numera bor i Helsingborg! Tur att hon har uppdrag här uppe och stuga i Furögrund så att man får ses ibland!


Och lika härliga Helena som fortfarande arbetar som Scenograf på teatern och gör det med den äran!


Fina Gunnel delade med sig av ett recept på en dip som jag absolut måste prova! 


Och medan Chrissie och Helena testade de hemlagade burgarna så tog jag och Gunnel en sallad med varmrökt vildand! Väldigt gott och lite annorlunda smaker med fikondressing, blomkålsaioli och andra annorlunda tillbehör! Det här kan jag absolut tänka mig att äta igen! 

Ett par koppar kaffe senare (ett chokladtryffel med lakrits) så skildes vi åt och har nu bestämt nytt datum redan i augusti. Det känns bra! Måste försöka bidra med fler boktitlar för min hjärna måste ha varit helt utslagen idag. Jag läser ju mycket men hade bara den här veckans jobb i skallen... Men det kommer ju en semester mellan så nog ska det bli! Stor Kram till er alla! Så roligt att ses!

Nu återstår bara en dryg timme av den här födelsedagen och den ska nog tillbringas i sängen! Sov gott alla och tack än en gång för fina presenter och blommor! 
 

Luleåkalaset!

Ja, det finns väl en festival som går/gått under den benämningen men jag har också fått ha ett sådant idag! Vi tog först en välförtjänt sovmorgon, efter en vecka där vi båda jobbat som idioter, och åkte sedan upp till Luleå för att träffa:
 

Oskar och Lisa!!! Eftersom jag fyller år imorrn och de inte kan komma ner och fira så ville de att vi skulle komma upp och ses i Luleå istället - och det säger man ju inte nej till! Alltid så mysigt att komma hem till er och både få skratta och kramas!!! Bästa presenten är ju alltid när man får träffa familjen!


Men jag blev mer överraskad än så! När vi fått kaffe plockade både maken och barnen helt oväntat fram paket! En bild säger ju mer än tusen ord och ni ser hur glad jag blev! Fick Christina Ohlssons senaste bok av maken och ett presentkort på Cos i Göteborg från Oskar & Lisa och Emilia & Abbe! Tack snälla ni - det är ju min favoritaffär!!! :)


Men inte bara det! Ulf kom ju med ett liiiitet paket också! I det fanns det en liiiten ask med en liiiiten påse och där låg ett helt underbart smycke!


Ett ljuvligt hänge till mitt Tomas Sabo-halsband! Såååå fint! Tusen Tack! Jag älskar det redan!


Sedan åkte vi på stan för att äta lunch och gick på Lisas inrådan till Sushibar som också har fantastiska sallader. 


Det blev en hälsosam "Supersallad" med handskalade räkor, broccoli, jordgubbar, papaya, melon, rödlök och en underbar mango/ingefära dressing! Så fräsch och så goda smaker! Och vad tror ni fick för nummer på vår mat?


51! Lika många år fyller jag alltså imorrn (och det behöver verkligen inte firas!). Smycket har jag redan på mig och gillar det skarpt!


På väg därifrån stötte vi på Oskars kompis Adam som var på väg för lite shopping! Kul att träffa dig igen och se att du mår bra! Nu blir mamma också glad när du syns på bloggen! Eller hur Susanne? :)


Vi åkte på Storheden för att skjutsa runt ungdomarna som behövde myggnät och annat till lägenheten. Det är ju en bit dit så det är skönt att få skjuts! Och på Biltema ska man tydligen hitta reservdelar till både nya och gamla cyklar som den här... Synd att man inte behövde några...


Oskar hittade någon typ av skydds-skärm med tillhörande förstoringsglas och började se ut som "Bosse Bildoktorn"!


Roligt att se att de har humor båda två! Goa, fina ni!


Avslutade med kaffe i bersåkoppar och surdegsbröd med olivolja, tomat och flingsalt hemma hos Oskar och Lisa. Både gott och vackert! 


Och här ser ni bevis på att de även bjöd på bakelser... Uppäten? Självklart! Haha! Efter denna sockerkick blev jag så mätt att jag bara ville röra på mig när jag kom hem... 


Därför blev det en "Broarna" med fina Anna där jag också testade panoramaläget på mobilen. Lattjo bilder! 


Rundad Lejonströmsbro? Nåja, lite overkligt kanske men en helt underbar promenad i ljuvligt väder! Nu verkar regnat ha dragit iväg så jag ser fram emot en fantastisk vecka igen!

Tack för en härlig dag tillsammans! Jag har verkligen njutit! Kramar till er alla!
 

Kulturhus!

Intressant dag på alla sätt! Kändes väl inte jättekul att stiga upp imorse eftersom det alltid är svårt att stanna av när man jobbat på kvällen och därför ligger jag gärna och läser länge innan jag är tillräckligt trött för att somna... Men upp kom jag och iväg rätt tid till Medlefors där jag lovat vara med på en Workshop kring planerna på det kommande kulturhuset!
 
Det var en ganska brokig skara som samlades där ålder och profession skilde sig men där kulturintresset och engagemanget var den gemensamma nämnaren. Ett utmärkt sätt att gå vidare i diskussionerna. Målsättningen med dagen var att hitta samsyn, oliksyn och genom detta en retorik kring viktiga frågeställningar som rör kulturhuset.


Det var arbetsgruppen för Kulturhuset som bjöd in oss och det kändes både hedrande och positivt att få vara med. Jag har ju många åsikter kring huset och att få diskutera och möta andras synpunkter var väldigt givande. Carl-Henrik Barnekow, till vardags planarkitekt, var en av dem som höll i dagen tillsammans med tre andra.


Niklas, vars efternamn jag tyvärr missade, var en annan medlem i gruppen och han var förberedd, engagerad och lyckades på ett utmärkt sätt knyta ihop de olika grupperna som vi delades in i för att komma med fler idéer på detaljnivå. 

Hittills har det ju varit massor med diskussioner och debattartiklar kring huset och jag avundas inte gruppen som snart ska komma med ett slutgiltigt förslag till politikerna. Det har varit information utifrån på temat "Mötesplatser berättar", dialoger med näringslivet och 50 olika kulturaktörer, debattforum, intern dialog och "Drömstad" där allmänheten fick droppa in i f d Dukas lokaler och komma med idéer. Dessa har nu samlats ihop och blev till slut inte mindre än 650 punkter! All denna input tog de nu med sig för att tillsammans med oss gå vidare. 


Det enda politiska beslut som är taget är väl att bygga ett Kulturhus med betoning på Scenkonst. Jag tycker ju fortfarande att man måste bygga två hus för att rymma allt som allmänheten och politikerna önskar. Gruppen hade dock ställt samman några förslag och man kan tänka sig att det i första hand är ett hus för scenkonst - med utrymme för andra aktiviteter - i andra hand ett hus där biblioteket dominerar och samsas med andra delar. I tredje hand kan det vara ett hus med "Icke kulturellt tema" som kanske mer är en fjäder i hatten som ändå inrymmer de kulturaktiviteter som önskas. 

Ja, det var inte lätt men vi delades in i grupper och fick bena upp olika frågor som t ex vad som menas med ett "levande" kulturhus. Där var vi nog ganska överens om att det måste innehålla mötesplatser - men vi kanske inte valde att presentera dem på samma sätt.

Vi fick också komma med konkreta förslag på vad huset ska innehålla och under vilka tider olika verksamheter ska pågå. Ett digert arbete men det är först när man benar upp det som man ser mängden aktiviteter och utifrån detta också lokalbehov. Jag gillar verkligen att gruppen ser Umeås "Kulturväven" som ett skräckexempel där man först valde att bygga ett hus (eftersom Balticgruppen går in med halva kostnaden) och sedan i omgångar fått ändra inriktning beroende på vad man kommit på ska inrymmas där... Här tänker man istället innehåll före huskropp och det är jätteviktigt för att det ska bli bra i slutänden!


Vi fick slutligen komma med idéer på tematik och helhetstänk som kan vara lite spektakulärt och storslaget vilket skulle vara ett bra sätt att också få intresse och uppmärksamhet från världen i övrigt. Ja, jag säger världen eftersom vi var överens om att sluta vara så försiktiga... Tänk "Stoorn" - fast på torget! På bilden är det Mikke Johansson som presenterar sin grupps resultat.

Ja, vi tyckte att det är dags att säga att vi är bra och visa på något som är utöver det vanliga! Inte titta avundsjukt på andra utan bygga något och fylla detta med stor stolthet! Som ni förstår blev vi inte klara på fem timmar men vi har kommit en bit på väg och jag är glad och tacksam över att ha fått vara med och påverka. Om man inte säger något innan så kan man ju inte heller kritisera efteråt... Just kritik var det ingen som tänkte på idag. Alla kom med öppna sinnen och diskuterade utifrån att ingen åsikt är felaktig och att det är helt OK att tycka olika! 


Nu är jag hemma igen och har efter mathandling lagat mat och till slut lagt kött på grillen! Det blev en hemgjord potatissallad till detta och det är ju bra med telefoner - maken messade när jag var på affären så när jag kom hem hade han redan kokat potatis! 


Därför lyckades vi också bära ut allt till uterummet, grilla, äta, och ta med dator och annat ut - innan det nu började regna! Så nu sitter vi här och myser med TV och regnet smattrande på taket! Hur mysigt som helst!


Ja, det är fler som trivs när vi sitter här ute! 


And now over to something completely different! Jordgubbar och glass!

En hektisk vecka är över och jag ser fram emot en liknande efter helgen. Imorrn ska vi kanske åka och hälsa på Oskar och Lisa och sedan blir det jobb igen! Bara att bita ihop eftersom vi ska göra ett avbrott innan midsommar och åka till Emilia i Göteborg! Men nu kaffe och dessert!
 
Ha en bra kväll alla glada! Det gör ingenting att det regnar - det gör kanske bara att man ännu mer uppskattar solen när den kommer fram igen! 
 

RSS 2.0