Sista veckan och jullov!

Det blev en hektisk avslutning på december men en alldeles underbar och vit julledighet med de bästa av de bästa; Familjen! <3

Snön lyser kanske inte så mycket på den här bilden men jag desto mer:

Ledighet med dagliga promenader mitt i det vita gör under för humöret och själen!

Sista spelveckan med "HasseåTages Julafton" var precis lika rolig som övriga veckor men nu spelade vi sju föreställningar på fem dagar och med allt julstök och städning hemma kände jag behov av vila i hela kroppen. Sååå glad över den här spelperioden med superfina ensemblen. Ni äger och jag har verkligen njutit!


Förra måndagen var det julfest på teatern och förutom god mat och roliga tävlingar auktionerades också de tavlor som prytt foajén ut. Det blev glada strider och mycket pengar in till Kvinnojouren i Skellefteå. Kändes gott att göra gott!


Vernissage med bubbel och snacks!


Fin julsång och musik av Nicke, Fransesca och Arnoud!


Utslagstävling mellan vinnade lag där de skulle slå in paket - med handskar på!


Theresa, Petter, Kristina och David kämpade...


... och det här laget gick vinnade ur striden! Grattis!

Ett par speldagar senare kom jag hem efter show och kände att det fortfarande fanns energi över - särskilt när maken varit en sådan hjälte här hemma när det gäller städning och röjning. Han har t o m dammsugit taket i vardagsrummet! Heja dig Ulf!


Så jag kunde i lugn och ro klä granen som vecklat ut sig på bästa sätt.


Blev fin och väldigt sparkling...


Vår lilla hustomte såg ut att vänta på att vi skulle gå och lägga oss så att han kunde gå loss på glittret... haha! Men det var överdriven oro. Han har tagit det väldigt soft.

Och så kom torsdagen då min riktiga julfeeling inleddes! Först två föreställningar med bästa gänget och sedan en sen hämtning på Falmark...

Så landade de till slut; Emilia och Ludde! Välkomna hem! <3 Planet var försenat och ungdomarna hungriga så det blev lite nattamat via Max Drive-in! Riktig julkänsla... 

Dagen efter kom även Oskar och Emma och jag var så lycklig när jag kom hem efter show och fick krama alla! Barnen passade också på att se föreställningen och det är ju roligt när man kan visa upp det man jobbat med. 


Sista dagen med gänget... Här är jag sminkad och klar ungefär samtidigt som Micke anlände till teatern... haha! Jaa, jag gillar att vara ute i tid.


Med fina David i soffan en stund. Tack för fint samarbete!


Här är Karl-Bertil Jonssons föräldrar på gång att tejpa myggor och lägga sista handen vid sminket.


Gruppbild med hela fina gänget efter den första av våra två föreställningar den dagen. Varma kramar och stort tack till Markus, Micke, Nils, Jonas, Ronald, David, Oskar, Simeon, Kågis och Firelle! Det här gjorde vi bra.

Skönt att landa hemma hos familjen i lördags - och även att efter sovmorgon få vakna till färdig julfrukost signerad Oskar och Emma! 
 

Dukat och fint firade vi fjärde advent och bjöds på allt från nygjorda köttbullar till tomtegröt.
 

Bästa frukosten ever!

Det blev också en supermysig dag och vår alternativa julafton då Oskars Emma skulle jobba resten av veckan. Vi har verkligen haft en soft jul. Inga julklappar utan istället en gemensam resa till våren. Inga måsten och bara kärlek!


Jag ville dock stötta åtminstone en lokal butik så det blev Norrlandströjor till hela gänget. Ludde, Emilia, Emma och Oskar! Ni är så fina och vi älskar er!
 

Men en julklappslek måste man ju ha och det blev hårda strider med mycket skratt där barnen av någon anledning gick hem som vinnare - och nej, vi lät dem inte vinna...


Ulf tog dock hem bästa klappen - Julsill till katten... haha!


Emma vann det lilla hockeyspelet och vi hann naturligtvis med några hårda dueller...

Ludde var, inte helt oväntat, den stora vinnaren... 

Uppesittarkväll med kusin Johan på besök (och som vanligt inga vinster) och så kom då julafton till slut. För min del var söndagen med familjen den bästa julafton jag kan tänka mig så förväntningarna på själva dagen var på en lagom låg nivå. Kändes fint att istället åka till Lövånger för ett besök hos svärfars. 


Farmor med fina familjen!


Farfar var inte pigg och ville inte heller stiga upp. Berith fick i honom lite mat men vi blev minst sagt oroliga över hans dåliga allmäntillstånd. Det visade sig vara välgrundad oro och på juldagen fick han åka ambulans in med både uttorkning och en bruten höftled som diagnos... Stackare! Nu är han i alla fall opererad och förhoppningsvis på bättringsvägen.

Juldagen blev med andra ord lite splittrad. Ulf och hans syster befann sig på akuten tillsammans med sin pappa och jag hemma för julmiddag med min syster och familj.
 

Damerna Lindgren! Inte oft vi får till en gruppbild där lilla mamma också tittar in i kameran. Hon har nog haft en bra jul. Julafton hos Malin tillsammans med Roland, Juldagen hos mig och Annandagen hos Lars i Önnesmark. Full pott!

Jag och Malin samlade ihop resterna av våra julbord och det blev en perfekt blandning där vi fick chansen att åtminstone rensa några av faten. Sötast var som vanligt Max och My som var julfina och alldeles underbara!
 
Idag har jag bara skottat och sedan sett serier i TV-soffan, lite blogg, lite jobb, en dusch och ikväll pizza. Kanonbra annandag och en underbar julledighet med de allra bästa! God fortsättning på er alla!
 
 
 

Fin vecka och nytt jobb!

Veckan har (som vanligt) varit välfylld med jobb och roligheter. Den största händelsen är att det nu blivit offentligt att jag blir ny producent på Nordiskt Berättarcentrum fr o m 1 januari 2020. Sååå kul!

Tjänsten är på halvtid och det passar mig väldigt bra. Jag vill ju gärna fortsätta med att själv stå på scenen då och då, att arrangera event och att boktipsa i Go'kväll. Nu får jag chansen att göra allt som jag tycker är roligt!

Kul redigering på Norrans webb där man tydligt ser att Aldred E Neuman från Mad är lika glad som jag! Haha!

Det blir spännande att lägga upp strategier tillsammans med hela gänget på NBC och vi börjar planeringsarbetet redan på tisdag. Fram till jul har jag dock fullt upp med "HasseåTages Julafton" och det har verkligen varit ett stort nöje att få vara med!


Glad och krullig en vecka till! 

I måndags avslutade dock jag och Saga höstens föreställninar av "Café på turné" och vi hoppas kunna spela den även till våren. Det har varit så roligt och vi har haft så fin publik!


Glada och fnissiga i Boliden inför sista showen!


Finaste biblioteket tog emot oss med ljus och värme!


Vår lilla scenografi passade perfekt bland hyllorna.

Men nu längtar jag inte bara efter arbete. Ser verkligen fram emot att barnen ska komma hem och fira jul. Det kommer att bli så sköööööönt med ledighet och familjedagar! Satt och bläddrade igenom gamla bilder i datorn och blev lite nostalgisk - både av familjebilder och av snö! Under dagens promenad var det mest bara slask men 2009 hade vi rejält med snö i december:
 
27 dec 2009... Wow! Jag har inget emot snö på vintern men den här mängden behöver vi kanske inte... 

Nu fortsätter en vilsam söndag i TV-soffan. Ny säsong av Bosch på Viaplay rullar just nu och det är precis lagom ansträngande... :)
 
 
 
 

Återhämtning

Skön söndag med ledighet och återhämtning. Efter några intensiva speldagar med "HasseåTages julafton" känner jag mig lite trött - men definitivt också sugen på fler föreställningar. Det har dock inte blivit många lediga dagar de senaste månaderna så idag tar jag mig verkligen i kragen och tvingar mig att inte göra så mycket. 
 

En skön promenad i det vackra vintervädret har det dock blivit. Motion och frisk luft är ju en av mina bästa påfyllningar av kraft.

När jag rör på mig mår jag bra i hela kroppen och jag tänker att det också har blivit viktigare med åren. Kanske beror det på att man blir äldre och inte längre får något gratis. Jag fick dock en bild av Mikael Marklund på Norran som visade att jag en gång i tiden har varit en god löpare...


...i ungefär två minuter... hahaha! Det här loppet minns jag och det måste ha varit i början av 90-talet då jag också var otroligt smal. Idag har jag fler kilon att bära på men mår som helhet så mycket bättre. Tror att det var maken tog bilden. 

Han har för övrigt haft fullt upp här hemma då jag vaknade i fredags till ljudet av motorsågar...


Hoppla! Alla stora barrträd på framsidan är nu ett minne blott...

Vi fick god hjälp med avverkningen och det är imponerande att titta på människor som kan hantverket!
 

Mycket barr så här till jul... haha!


Maken kommer inte långt efter och nu har han på ett par dagar röjt bort allt ris och kört hur många lass som helst till återvinningscentralen. Otroligt bra jobbat! Till våren ska det planteras nytt och kanske barrväxter som inte blir riktigt lika stora.


Idag startade jag också upp dagen med att få finbesök av kusin Marlene! Så roligt att ses och surra ikapp. Blod är ju som bekant tjockare än vatten och trots att vi inte ses så ofta är det bara att fortsätta där man slutade senast. Tack för titten! 


Vi bestämde oss för att fortsätta vara unika båda två och dagens almanacka passade perfekt!

Nu blir det skidåkning för hela slanten och jag är en utmärkt åkare - från TV-soffan... haha! Ha det gott alla!  

Nominerad till Årets Profil!

Vilken dag! Jag har varit på mingel på The Great Northern där alla nominerade till årets Alvargala presenterades - och jag är nominerad till Årets Profil! Hur stort är inte det?! Så glad och tacksam över att juryn tycker att jag bidrar till att sätta Skellefteå på kartan. TACK Swedbank! 
 

Vinnaren tillkännages på Alvargalan i slutet av januari och det är verkligen inte säkert att jag får priset - men jag känner mig redan nu som en vinnare!

Diplom och allt! <3
 

Dessutom fick jag dela glädjen med vänner och här står jag och Mie - nominerade i var sin klass! Sååååå kul! Stadskällaren/Grannen är nominerade till Årets Tillväxtraket och de kommer garanterat att ta hem priset!
 

Ingmar Inredning är nominerade till Årets Handelsföretg och Marie var lika glad som oss andra. En superbutik! 

Norran sände direkt och ni kan se nomineringarna här: (Årets Profil: 1.01.30)
https://www.norran.se/affarsliv/live-nu-presenteras-nomineringarna-till-alvargalan/ 
 
Och nu är klockan 19.00 och jag ska slå på TV:n för att se kvällens Go'kväll där jag medverkar. Ha det fint alla och tack än en gång för uppmärksamheten!
 
 
 

RSS 2.0