Ingenting...

Jag  behöver inte mycket för att vara nöjd den här tiden på året... Sooool, en bra bok och långpromenad räcker långt! 
 

Glad ända in i själen av det här fantastiska ljuset!
 
Kul är det naturligtvis också att kroppen funkar. Jag fortsätter att gå en sväng varje dag och på måndag är det dags för ett härligt pass hos Anki i Kasamgaraget igen! För övrigt är det perfekt med promenader på vintern då man bara kan köra på sig en mössa och strunta i att fixa håret... 

Annars då? Jodå, det rullar på, jag läser böcker, slappar och lagar mat. Den senaste boken var enormt spännande så jag sträckläste sista halvan idag. Kommer som tips nästkommande tisdag! 
 

Annars är det mest sol och uteaktiviteter som gäller. Har städat upp husbilen och småfixat lite. Borde städa huset men ville verkligen inte vara inomhus.

"Vad bloggar du om idag?" frågar maken. Jag tittar på det magra innehållet på sidan och svarar "Just ingenting"... Haha! Kanske meningslöst att skriva då - men jag har ju ofta många järn i elden så det kan väl vara bra med variation när det är påskledigt.

Bara att njuta!

Ha en fin fortsättning på helgen alla så håller vi tummarna för ännu en fin dag imorrn fylld av "ingenting"! 

Vilken vecka!

Det har varit full fart den senaste veckan och därför ingen tid över till bloggande. Nu betyder inte det att jag har lidit av för mycket stress utan att jag faktiskt stängt av och varit här och nu. Not bad actually! Ibland kan det vara bra att stanna av och bara småleva lite.
 

Och än en gång sa almanackan precis det jag behövde. Jag har med andra ord tagit mig tid till reflektion... :)

I övrigt har jag spelat två härliga föreställningar i Umeå med fina gänget på Profilteatern. Snart är vi klara för den här våren men föreställningar i Malå och Örnsköldsvik återstår innan sommaren. Det har också släppts en extraföreställning i Umeå 11 maj om ni är sugna. Alla har varit utsålda så det är högt tryck.
 
Vi har också hämtat husbilen och gjort en första tur. Den är ju utrustad för vinterväder men frågan är bara om vi är det?


Lite hurvigt var det allt när vi klev ur och pausade...

Men den går som ett hejsan och till slut var vi framme i Stockholm hos Oskar!


Härligt att få träffa bästa sonen och även hans kompis Jesper som vi hört så mycket gott om! Ja, han är en fena på matlagning så det är verkligen en god vän.


Och vi spenderade natten på Filmstaden i Solna! Gick hur fint som helst. 

Nu är vi på hemmaplan igen och har mest ätit gott och promenerat. Jag gillar verkligen att vi kommit igång med motionerandet och igår blev det även ett hårt tabatapass som känns i kroppen. Ett par jobbmöten och lite planeringsarbete de senaste dagarna men i övrigt har jag inte direkt jobbat ihjäl mig. Måste ju hinna läsa också då jag gör två Go'kväll-program i april. 

Igår kväll satt vi dock klistrade och såg andra röra på sig när Skellefteå AIK spelade sig fram till en semifinalplats.


Spännande match och en otroligt skön vinst!


Idag har vädret visat sig från sin allra bästa sida och då åker vi gärna till fjällen. Ja, det vill säga går ut på gården... Haha! 


Vi har suttit i solen, eldat i grillen...
 

...och ätit korv och pinnbröd till lunch. 


Otroligt gott och en riktig mysdag - på bekvämt avstånd...


Oskar lyckades även med konststycket att linda pinnbrödet runt korven. 

Enligt uppgift en smaksensation!
 
Fin dag och fin vecka - älskar den här tiden på året. Nu laddar vi för helg och mer sol!


 
 

Go'kväll och Go'morron!

Det blev en konstig vecka då jag var tvungen att tagga ned lite på grund av förkylningen - men en del roliga saker har jag ändå hunnit med. Den mest spännande var naturligtvis tisdagens Go'kväll i Umeå! Här är länk till programmet för dig som vill se våra boktips igen: Go'kväll

Så här pigg ser man bara ut när man varit på besök i sminklogen på SVT... Haha! Idag är det lite mer segt men jag börjar ändå att smått förbereda mig för en föreställningshelg i Umeå. 
 
Roligast i tisdags var att göra program tillsammans med fina Anna-Karin Ferm! 


Vi hade inte setts innan men var övertygade båda två om att vi skulle trivas ihop. Och det blev klockrent!

Jag gillar givetvis alla kollegor och tycker att det här är ett så roligt uppdrag. Två program återstår under våren och sedan tar programmet sommaruppehåll. Sköter jag mina kort rätt så får jag kanske fortsätta till hösten?
 

Och studiomannen Johan är inte bara en spjuver utan även systerson till den fantastiske Sture Karlsson från Övre Bäck som jag ju jobbade med under många år då vi tillsammans med Vuxenskolan gjorde "Kvarnspelet". Så kul!


Gäster i studion var Ida Östensson och Thor Rutgersson. De har skrivit en ny bok och jobbar hårt för att killar och män ska prata mer med varandra - om riktiga och viktiga saker.
 

"Allt vi inte pratar om" heter den och kanske är den perfekta presenten?
 

Hundexperten Barbro Börjesson var också på plats och gästen Anneli från Skellefteå hade med sig en Greyhound och en Wippet. 


Fotogeniqua killar!


Här lägger Heidi en sista hand vid Lindas läppar innan det är dags att köra igång!

Förutom detta har jag mest vilat, läst och faktiskt stuckit ut näsan varje dag för en promenad och lite sol!


Man blir laddad så fort den dyker upp! 


Helt fantastiskt har det också varit att följa SM-Veckan i TV och arrangörerna har gjort ett otroligt arbete! Allt flyter och hela Skellefteå sträcker på sig. Bra jobbat alla! Hade ju helst varit frisk och stått och hejat under dagens sprint men det fick bli soffan...

Ett jobbmöte och en härlig KASAM-träff har jag också varit med på så det blev inte så händelselöst som jag först trodde. Allt flyter på och jag har fått ett nytt arrangemang att fixa i höst. Kul!

Eftersom jag gillar att vara effektiv, och knappt kommer att ha någon tid över den här helgen, så säger jag redan nu go'morron! Vi ses i Umeå på Elite Hotel Mimer! Tjingeling! 

Jobb och kalas och lite sjuk...

Tre fullspäckade dagar med jobb och dessutom har jag dragit på mig en rejäl förkylning. Har proppat i mig vitaminer och medikamenter och försökt hålla den stången så pass att jag fixat det jag skulle men känner mig just nu inte som någon superhjälte.
 

Fredag mådde jag ju alldeles utmärkt och sparkade igång med den dagliga promenaden - joo, jag håller fortfarande i och det känns bra.


Rotarymöte till lunch där vi bjudit in Petter Mikaelsson som pratade om No Plan B och hans sätt att se på entreprenörskap. Mycket bra!

Sedan åkte jag iväg till Umeå för att spela föreställning med hjältarna på Profilteatern.

Hela fina gänget i "Räkna med mord" samlades på Elite Hotel Mimer och det blev en lång kväll där vi inte var klara förrän 23... Publiken äter ju trerättersmiddag under tiden och just i fredags var alla frågvisa och funderade länge vilket gjorde att det drog ut på tiden.

Kände mig rätt krossad när jag äntligen kom mig i säng men efter en bra natt och hotellfrukost blev jag pigg igen och tog en lång prommis längst med älven. 
 

Lite soldis men härligt väder! 


Efter dusch och fix passade jag på att gå och se Profilteaterns fina familjeföreställning "Vatten" som spelades på Hamnmagasinet. Janne Karlsson har skrivit och gör en superfin berättelse med dockor och effekter. Se den om ni kan!

Men efter den utflykten kände jag att orken tog slut och det var bara att gå och lägga sig en timme för att orka med kvällen. Glädjande nog blev det en effektivare föreställlning och alla gjorde ett jättebra jobb. 

Idag var jag inte i någon lysande form men när makens fina föräldrar fyller år vill man ju gratulera så jag stannade i Lövånger på hemvägen för att vara med ett tag på kalaset.
 

Idag fyllde Sonja 87 och vi säger Grattis än en gång!


På torsdag fyller Sture 89 och vi gratulerade honom i förskott när vi ändå sågs.


Mamma hade bett mig köpa present även från henne och det uppskattades.


Man blir aldrig för gammal för paket!


En bok och en påskkyckling med godsaker!


Joo, Sture fick också godis... Han älskar sötsaker!


Sedan anlände gästerna och först ut var lillasyster Norma.


Och här kom kusinen Steve med sin Berith för att gratulera!


Systrarnas äkta hälfter Totte, Curt och Görre.


Syster Bibbi, Steve och Ulf.
 

När syskonen från Mora träffas blir det mycket skratt och sång. Idag var stämningen på topp!


Och Johans farmor Miriam kom också för att fira!

Glada miner hos jubilarerna! 

Det blev en fin dag där Ulf och Berith fixat varmkorv, fika och tårtor. Bra jobbat! Jag avvek dock tidigare för att åka hem och vila. Har sovit en stund så jag lär väl vara vaken i natt men huvudvärken tilltog och då är det bara att lägga sig. Hoppas att jag känner mig piggare imorrn!

Kasta in handduken?

Min almanacka pratar med mig... Joo nu! Och det är verkligen "huvet på spiken" vissa dagar. Nu har jag varit inne i ett "sämmeril" där jag funderat en hel del och kraftigt ifrågasatt både min kapacitet och mina mål. Jag behöver ägna mig åt lite självrannsakan ibland så det är nog bara nyttigt - men när jag idag bläddrade fram dagens datum möts jag av detta:


Hahaha! Ja, man kan inte annat än skratta och gå vidare. Eller fylla en maskin...

Jag är ju en känslomänniska så det går upp och ned - men så är det nog för de allra flesta. Ibland kan det vara funderingar över olika uppdrag som triggar igång mig och ibland annat. Jag jobbar med så många typer av projekt och vill ju helst vara världsbäst i allt - men det går inte. Det som är den stora fördelen med variation blir till en nackdel när det gäller specialkompetens och det kanske jag måste acceptera... Fick jag välja skulle jag ändå inte vilja ha det på något annat sätt.

Så det är bara att gå vidare och jag ser tillbaka gårdagen som innehöll många fina möten:


Vägren på E4.


Rådjur på gården.

Däremellan träffade jag också roliga människor så nu ska jag sluta upp med funderingarna och istället jobba vidare med ett par påbörjade offerter. Och laga renskav till middag... Gott, gott, gott!
 

Fick ny energi av en långpromenad på förmiddagen och den här solen är det bästa som finns! Snön gnistrar och jag bara njuter.

Drivorna är höga och vi ser knappt grannarnas hus... Det är tur att man inte är lagd åt det nyfikna hållet! Haha!

Nej, nu måste jag jobba vidare. Ha en alldeles underbar kväll alla fina! :)
 

Gratismotion...

Man får gott om vardagsmotion den här vintern. Idag kom det väl inte så mycket snö men det blev ändå skottning då väghyveln varit i farten och lämnat rester... Bara att hålla undan om man vill att posten ska komma fram till lådan - och tacka för att man får höja pulsen en stund.


Vi har gott om snö nu. Fina gångar till baksidan...


...och lika fina tillbaka. Jag ska inte ta åt mig äran för det här då det är maken som håller undan det mesta men så här höga drivor var det länge sedan vi hade.

Gick också en lång promenad innan det var dags för dusch och jobb. Skön förmiddag - men jag längtar till måndag då Anki är tillbaka för hårda pass i Kasamgaraget! Känner mig i bättre form det här året och det kanske beror på att jag jobbar mer lagom och därför hinner röra på mig mer. Förra året hade jag jobb sju dagar i veckan från februari till och med juni och det blev en vår där jag gjorde avkall på motionen - inte bra i längden.
 
Igår skaffade vi oss dock lite extrajobb då vi skulle ta oss in i det garage där husbilen står uppställd. Den ska snart ut och vi ville sätta den på laddning så det blev till att både plumsa i djupsnö, skotta undan och hacka is för att få upp dörren. Men vi är ju två tjurskallar så till slut så... Idag har jag sytt nya överkast och det ska bli kul att ta ut den och testa allt!

Vi hann också med ett besök hos Per-Erik och Marika och det var så skönt att se att hon hämtat sig efter operationen! Så bra att hon också precis bakat bullar... Gott som tusan! Tack!
 
Nu väntar ett par mötesdagar och till helgen ska jag spela mordgåta igen med Profilteatern. Inte så mycket motion men väldigt roligt!
 
 
 
 
 
 

Sunday...

En riktigt härlig dag tack vare magiskt väder och mycket tid utomhus! När solen skiner som den gjort idag återvänder livsandarna (om de nu av någon anledning varit på avvägar). Känner inte att jag drabbats av någon nedgång innan men att känslan som följer med frisk luft och sol gör det lätt att leva.


Skottning efter plogbilens framfart blev fin uppvärmning! Och nej, jag vägrar klaga då jag behöver varje minut av vardagsmotion.
 

Sedan gick jag en lång promenad och avslutade med att köpa hem lite färska tulpaner och små lökar i kruka. Det fina med vårvintern är ju att inget trädgårdsarbete ännu har tinat fram och färska blommor inomhus något man faktiskt mäktar med att hålla koll på... 

Har varit ensam hemma hela dagen och tycker att det är så skönt att bara äga sin egen tid - även om det innebär att jag väljer att tvätta eller laga mat. Jag har också läst en del som jag haft på agendan, beställt ett par nya böcker och börjat formulera åsikter inför nästkommande program. Precis lagom ansträngande och väldigt inspirerande. All kulturell input fyller ju på förråden.
 

Och dagens almanacka fattade precis...

I övrigt vill jag påminna både mig och andra om att se det bästa i vår nästa. Avslutar därför med att än en gång tacka David Lindgren för ett utmärkt programledarskap i årets Mello. 

Kritikerna förstår inte vilket proffs han är och skulle garanterat aldrig kunnat genomföra uppdraget själva på den här nivån. Du äger David!
 
Nu lägger jag ned för idag. En härlig helg är över och den kommande veckan blir det jobb och föreställningar. Synes!
 
 
 
 

Friday I'm in love...

Vissa dagar bubblar det i kroppen lite mer än vanligt. Jag kan känna mig så fylld av kärlek och omtanke när jag får vara tillsammans med människor som har driv och också bjuder på sig själva. Igår var det verkligen en sådan dag!
 
Först släppte For Events och Sofia Andersson Lundberg biljetterna till årets största konsert i Skellefteå; First Aid Kit med Weeping Willows sångare Magnus Carlson som förband. Wow!
 
Boka in 14 juli och Nordanåområdet redan nu. Jag har givetvis redan bokat och har ni missat går ni in på TICKSTER.COM eller Turistbyrån. Med sin unika stämsång och ljudbild av folk, country och americana har First Aid Kit blivit ett av vår tids mest älskade band – och en av landets största internationella framgångar. De släppte sitt nya album "Ruins" den 19 januari och ger sig nu ut på en omfattande turné. Och Skellefteå får en av två Sverigespelningar tack vare Sofia. Du gör Skellefteå till en bättre plats att leva på! Tack! <3

Efter uppfriskande snöskottning och Rotarymöte åkte jag och maken till Västerbottensteatern för nästa kärleksfulla möte!


Ja, är man gift med "Queen of selfies" så händer det att man kommer med på bild fast man inte riktigt vill... Men jag vill ju gärna att han förgyller mina foton.

Och det blev fullsatt, festligt, varmt och mysigt i teaterns spelsal där vi satt mitt i Släktkalasets scenografi men lika mycket i Per Strömbros vardagsrum. En härlig stämning!

The Cure's "Friday I'm in love" inledde och Pär och Peter duellerade på sången tillsammans med Holmström Bergner Trio som är så otroligt svängiga!


Sedan höll Per i samtal med Peter där vi verkligen fick komma honom in på livet. Det blev roligt, känslosamt och väldigt fint!
 

Och så låtarna då... Massor med otroligt bra musik och sång av Skellefteås bästa sångare Peter Fjällström! Stort Tack för att du bjöd på dig själv och kul att du nu fick se hur många som verkligen älskar det du gör!

Annars rullar det på. Lördag idag och sovmorgon, skottning (igen) och promenad på moddiga vägar. Känner mig nöjd och glad, ska läsa ut en bok och laga middag som ska serveras mellan dagens fotbollsmatcher. Jo, maken har lite helig tid vid TV:n på lördagar och det unnar jag honom verkligen.

Jag är inte lika intresserad men kan nog se en och annan match. Man kan ju förresten undra om förlagen har sett att jag varit på Wembley och sett fotboll?
 
Igår damp den här boken ned i brevlådan som ett förslag att recensera.... Säkert väldigt bra men jag känner att jag inte räcker till som boktipsare när det gäller att prata om en spelares liv och karriär.

Man vill ju gärna ha lite egna referenser och min fotbollskarriär sträcker sig till en vilja att starta ett tjejlag när jag var i 11-årsåldern. Vi gick ut hårt och cyklade många kilometer till Risböles stora grusplan - men med en fullstor plan och bara fem spelare blev det lite väl svårt. ..Haha! Men jag ska inte förglömma min tid som driftig sekreterare i Fjälbyns IF heller. Jag ritade klubbmärke och vi hade likadana glansiga jackor - bra driv för att vara ett lag i korpserien...
 
Idag skottar jag vidare och väljer några andra böcker till programmet 21 mars. Ska bli kul att äntligen få göra ett program tillsammans med fina Anna-Karin Ferm!

Ha en fin fortsättning på helgen alla fina och var rädda om varandra! 
 
 
 
 
 

Födelsedag och släktkalas!

Inleder med att hylla alla fantastiska kvinnor då vi ju skriver 8 mars och Internationella Kvinnodagen! En alldeles särskild hyllning får familjens finaste tjej då hon också fyller år!

Grattis på din 28:e födelsedag älskade Emilia! <3 Hade vi varit tillsammans idag hade du fått fri tryckning på champagneknappen och naturligtvis massor med kramar. Vi älskar dig!

Det är tur att vi kan ringa och ha kontakt på sociala medier - och i tanken är vi ju alltid tillsammans! Sitter nu och väntar på att få ringa och sjunga för henne men maken säger att det är bättre att jag gör det när hon har slutat jobba... Jag förstår då rent ingenting. Skulle jag vara lika högljudd och pinsam som min egen mamma? Haha! 

Att vänta är dock bra för ödmjukheten så jag gör som mamma (igen?!) - d v s avvaktar lite... Under tiden så läser jag en galet bra bok som jag ska tipsa om i Go'kväll 21 mars. Ibland är man fast från första sidan och den här är verkligen enastående välskriven! Titeln? Den får ni veta mer om i programmet.

Egentligen borde jag ha hunnit mycket idag men när jag steg upp var det enormt vackert väder ute och då kan jag inte hålla mig. Måste ut!


Det kom några moln men dag för dag blir det nu bara vackrare. En underbar tid!

Jag tror att jag har blivit lite latare med åren och det kanske också är bra. Man blir inte rik men man mår bättre när man tar sig tid till lite eftertanke och njutning. Igår kväll tog vi med oss ett par kompisar på Västerbottensteaterns "Släktkalaset" som jag verkligen sett fram emot. Trots att det gått många år minns man ju väl Maria Bloms film "Masdjävlar" som föreställningen bygger på. Den var faktiskt en teateruppsättning från början innan den blev film så nu är väl den så kallade cirkeln sluten.
 

På Västerbottensteatern är handlingen förlagd till hemlänet och replikerna har fått lokal färg. Det är egentligen ingenting jag gillar särskilt mycket. Jag tycker att teater i Västerbotten funkar bra med skådespelare söderifrån utan att man försöker låta som om man är infödd. Det kan nästan störa mig mer än det tillför. Men alla medverkande gjorde fantastiska insatser!

Under första akten är det lite väl mycket spring för att man ska kunna njuta av både komiken och det underliggande allvaret men Micke Lindgren är en lysande stjärna som lyckas locka till skratt med allvaret i behåll! Ett extra plus också till Margareta Niss och Cecilia Ljung som var otroligt fina. Men det var något som skavde. Det blev humor varvat med aggressivitet och jag hade gärna sett lite mer värme. Man hade förstått ändå. Men det är ju bara min åsikt.

I andra akten lugnar det ned sig, alla får mer utrymme och då spetsas också handlingen till. Det här är ju i grund och botten en ganska allvarlig historia. Generellt handlar det om att höra till och om att känna sig borta fast man är hemma. Och precis som i verkligheten så är inte gräset så mycket grönare hos någon annan....
 
Jag gillade verkligen andra akt, upplösningen och slutet. Det blev fint, varmt och kärleksfullt mitt i det tragiska. Så se föreställningen! Och fika släktkalasfika med den obligatoriska smörgåstårtan med räkor på toppen. I tanken var jag hemma hos pappa och mamma på direkten. 
 
Men nu MÅSTE jag fortsätta med lite jobb. Och äntligen få ringa och sjunga... Haha!
 
 
 
 

Tack familjen!

Hemma igen efter fina dagar i London! Och i morse när vi åkte iväg sken t o m solen... men vi har njutit trots det kylslagna vädret.


Skål och Tack till hela fina familjen för fantastiska dagar och en underbar kväll igår på restaurangen Bob Bob Ricard som Emilia bokat! Ett toppenställe att fira hennes kommande födelsedag på. 
 

Jodå, vid bordet fanns en knapp att trycka på för att få in champagne....


Gissa om hon provade? 


Och vips kom betjäningen! Haha!


Skål och grattis i förskott älskade Emilia! 
 

Det var ett elegant och smakfullt ställe som drivs av en ryss och en fransman i London. Den ryske kockens smeknamn är Bob och den franske heter Ricard. När jag frågade om varför restaurangen hette som den gjorde fick jag svaret att Bob äger två tredjedelar... Haha!


En gyllene mix av två kulturer med utsökt mat.


Till förrätt åt jag en symfoni på betor med både getost och roquefort... Mums!
 

Och till varmrätt en långbakad fläsksida med karamelliserat äpple...


...och äppesky. Också väldigt gott!


Ulf tog en fantastisk torsk som serverades med ostronsås och otroligt goda tillbehör. Barnen åt råbiff och en annan fisk. Alla var mätta och nöjda men vi hade hört talas om desserten och måste ta in en bara för att se och smaka lite...
 

En gyllene boll på ett fat. Så började servitören hälla över varm chokladsås...


...i ett  mönster...


...och hela bollen sprack upp. Inuti fanns en helt underbar choklad och hallonfyllning. Vi var mätta och delade på fyra men det här är nog det godaste jag har ätit! En magisk avslutning på en fin långhelg.

Det är roligt att åka på resa och fylla på med nya upplevelser, men alltid lika roligt att landa hemma - mitt i värsta julkortet!
 
Vackert!

Vi pratade på sista flyget hem till Skellefteå om det fantastiska i att väskorna alltid levereras till rätt ställe trots att de åkt runt i hela världen. Det innebar givetvis att min väska inte kom fram... Haha! Hoppas verkligen att den dyker upp senare ikväll eller imorrn. Den bok jag skulle börja läsa ikväll låg heller inte i brevlådan - men imorrn är det ju en ny dag med nya möjlighter!
 
Tack alla fina! 
 
 

Walkabout!

 Another lovely day with the family! Idag har vi promenerat mer än en mil och är nog inte heller färdiga - men det har varit några grader varmare och det var behövligt. Allting blir lättare.
 

Igår kväll hittade vi ett ställe i närheten för en sen middag.


Familjen tog pizza och jag en sallad med rödbetor och sötpotatis toppad med getost. Gott!


Trodde nästan att maken skulle slå till med en Hot Rodder... 


Idag sov vi lite längre och tog ännu en nyttig frukost... Haha! Mycket bröd...


...men det förstod man nästan att det skulle bli när man kom in och såg väggen.

Nåja, vi har promenerat bort varenda smula och började med en tur genom Hyde Park där vi stoppade vid Speakers Corner. Där var det full aktivitet.


På ena sidan stod en man som ratade Jesus...


...och på den andra sidan en som läste mer bibliska texter.


Hyde Park är rätt dryg så vi knatade på.


Ett och annat djurliv fick vi också skåda - som den här söta ekorren som gärna ställde upp på bild.


Fotogenisk!


Familjeselfie på vägen!


Monument för att hedra alla asiater som slagits för England under de två världskrigen.


Och Trafalgar Square där det förbereddes en "March4Women".


Underbara suffragetter! På scenen sågs senare Sue Perkins som är en känd programledare.


Men vi traskade vidare genom National Gallery.


Flickan och konsten.
 

Otroligt vackert hus - och storslagen konst!


Matisse.


Klimt.


Monet.


Cezanne.


Picasso.


Renoir. Många av de stora mästarna fanns representerade och det blev en snabb konstrunda innan vi gick vidare till Covent Garden.


Very English!


Gräsligt hus...


Och klassisk skylt!


Efter lite shopping blev vi törstiga och landade på en pub.


Och nej, det är inte jag som underhåller - det var givetvis en sportpub med mer fotboll... Haha!

Det är ju makens resa så jag är tacksam att jag ändå har fått med mig lite påsar hem - men jag är ju väldigt effektiv.

Nu ska vi fräscha upp oss och gå ut för att äta och fira Emilia som fyller år till veckan. Ska bli spännande att se vad hon bokat för roligt ställe!


En sån show - och en Son match!

Upplevelserna hjälper oss hålla värmen denna helg - för vädret gör det sannerligen inte. Idag har vi dock haft tre plusgrader men det har känts som minus 20... Brrr...

Idag har vi dessutom tillbringat den mesta tiden utomhus då vi besökt Wembley för att se fotboll. Mäktig men kylslagen upplevelse. Igår kväll såg vi musikalen Lejonkungen - en varmare och helt fantastisk föreställning! 
 

Här sitter familjen bänkad innan föreställningen drog igång.


Vi satt på parkett vilket var en upplevelse i sig då flera av entréerna gjordes från salongen!


Jag trotsade fotoförbudet med ett knäpp och ni kan skymta en del av de heeeeeeelt otroliga dräkterna, masken och scenografin.

Det var så sjukt imponerande att se giraffer, elefanter, gaseller och hyenor gestaltas av människor som klätts, sminkats och koreograferats till perfektion! Sångarna och dansarna var outstanding och jag tror inte jag tappat hakan så många gånger under en kväll. Och vilka sångare! Jag vill verkligen rekommendera den här upplevelsen till alla som besöker London och West End! 

Efter en god natts sömn på ett enkelt men fräscht hotell startade vi idag med en engelsk frukost bestående av diverse nyttigheter...


Pannkakor, bacon, bananer, blåbär - och sirap... Haha! Men gott var det!
 

Sedan iväg till Wembley och Tottenham Hotspurs match mot Huddersfield. 
 

Tog en öl i en bar bredvid och där dyker Victor Johansson upp! Han kommer från Skellefteå och har jobbat lite med Emilia i Göteborg där han också bor nu. Han och syrran firade pappas 60-årsdag med att ta med honom på fotboll i London. En god idé!


Sedan gick vi över till arenan och vi fick platser på första bänk. Lite coolt är det allt.


Här passerade maskotarna. Ja, det är tupparna i bakgrunden... Haha!
 

Här var spelarna på väg in och matchbollen placerad. Vi hamnade nästan i pressdiket och det passarde väl bra?


Lagbild innan avspark!


Och vilket match det blev! Den här killen, Heung-Min Son, är den ende (?) sydkoreanen som spelar i Europa och som han gör det! Så otroligt spelskicklig och kvick i fötterna.


Här vände han bort försvararna oerhört elegant! Och det gav resultat...
 

1-0!


Publiken jublade redan när han presenterades i matchstarten och nu stod alla upp!


Gratulationer!


Frusna barn...


Tejpade lår...


Och en duell som Son inte vann. Tog med den här bilden så att man förstår att han också är mänsklig.


Men han gav inte upp!


2-0! Vem? Son såklart!

Kylslagen eftermiddag på Wembley men maken var glad och då är vi det också!

Det tog lång tid att ta sig hem (vilka proppar det blir i trafiken när alla ska hem!) men nu har vi tinat upp, slappat lite och ska ta oss ut för att äta middag. See ya!
 

Extremväder?

Vintriga hälsningar från London där det inte direkt är vår i luften. Hurvigt säger vi och extremväder säger de som bor och arbetar här!


Till och med bussarna gör reklam för det miserabla vädret... Haha!

Nu gör det inte så mycket då vi inte har planerat några utomhusaktiviteter förrän imorrn då vi ska på fotboll - men vädret tar lite på orken så nu vilar vi lite på hotellet innan kvällens musikal. Ska bli väldigt trevligt att se Lejonkungen och vi har ju med oss bästa sällskapet:
 

Finaste barnen! Ni ser ju hur mycket de älskar att umgås med oss... ;)


Idag startade vi upp med frukost på ett litet ställe innan vi traskade vidare på stan.


Urban har affär här och borde kanske fixa till neonskylten - men han lovade komma pronto när jag messade...


Bästa fish and chipsen ska finnas på Poppies så barnen hade fixat bord!

Pappa på Poppies i gott sällskap!


Egen öl med ojämn alkoholhalt; 3-9 %... Haha! Tur för mig att det också finns mineralvatten.


Hela familjen till lunch på ett riktigt mysigt ställe!
 

Sedan ut i kylan igen. Ni ser kanske snöflingorna...


Ja, här spanade sonen in en skivaffär och det ser onekligen lite kylslaget ut.


Snön ligger kvar och slasket är riktigt halt. Förstår taxichauffören som sa att det skulle bli svårt att ta sig hem och ut från London om det fortsätter. Nu väntas mildare väder imorrn och regn passar nog sommardäcken bättre.

Affärerna har stängda dörrar på grund av "the extreme weather" men det är bara att gå in och låta plånboken glappa som en abbarkäft... Haha! Joo, det har blivit ett par små påsar även för mig men nu ser jag fram emot en kväll i en varm salong och skön musik i West End!

Greetings from The Frosen but Happy Family in London! 
 
 
 
 

RSS 2.0