Kortsemester!

Hemma igen efter ett par härliga dagar i Luleå och Haparanda. Det är alltid så roligt att hälsa på Oskar och Lisa och nu hann vi också med en hel del. Innan vi åkte svängde jag också förbi Mia med en present. Inte klokt att hon också blivit 50. Grattis igen!
 

Framme hos kärlekarna i deras fina lägenhet! Älskar nya tavlan med guldananasen (svårt att säga men snygg!).


Oskar passade på att visa nya sminkhörnan där han egenhändigt monterat och satt upp lampor. Fint! Men det snyggaste syns dock mitt emellan lamporna... <3


Grabbarna åkte och hämtade sushi och sallad och det var bara hur gott som helst. Ja, vi ville ju ladda inför kvällens upplevelse på Kulturens Hus. 


Framme! Jaaa, jag vet att bilden är suddig men fattar ni vilket smart trick det är? Man ser inte ens rynkorna! Haha!


På plats i Lilla Salen där det vankades underhållning! Biljetterna beställde jag redan i mars - man vill ju vara på tårna när medlemmar ur Klungan kommer med nya upptåg!


Till häst genom Västerbotten! En resa där man sökt efter ursprunget till det muntliga berättandet. Som alltid när de här herrarna är i farten så är det mesta väldigt skruvat och inte särskilt nära sanningen. Men väldigt roligt!


De drog paralleller till Bröderna Grimm som reste runt och kom hem med sagor som Rödluvan och Vargen och Hans och Greta. Vi fick möta ett lite annat klientel och höra om strapatser där de brottats med både sly och mygg.
 
Inte helt oväntat var det både galet och roligt. De är otroligt fysiska och varje berättelse illustrerades också med en dans... Hela publiken fick också boken med sig i biljettpriset och de gjorde t o m ett nummer av själva budgeten. Kul och smart!
 
Idag steg vi upp och kärlekarna bjöd på kalasfrukost med nybakta blåbärsscones och massor med goda saker. Tack! Härligt att få bli lite bortskämd innan vi styrde norrut mot IKEA i Haparanda. Idag är det dock helgdag och vi var med andra ord inte helt ensamma. Men vi shoppade friskt och hade nog kommit oss hem tidigare om inte kortläsaren i vår kassa gav upp. Bara att packa upp och göra om.... Tur att vi hunnit med en köttbullslunch innan. Och frukost brukar vi ju äta på IKEA ibland men nu vet jag inte längre:
 
Ensidig frukostmeny... Men som tur var alkholfri! Haha!
 
Hemma igen landar jag nu framför TV:n och "Så mycket bättre!" Skönt!
 
 
 
 

Tjejmiddag och ny show!

Gick ut ganska försiktigt igår och det var såååå skönt att bara ha en slapp förmiddag, hänga i soffan och kolla på Nyhetsmorgon. Sedan åkte jag och klippte mig, gjorde bort lite jobbsamtal och mail innan det var dags att åka ner på Bryggargatan för att träffa gamla arbetskompisar från teatern för en tjejmiddag!
 

Vi träffas inte så ofta men har alltid lika trevligt! Chrissie som numera bor i Helsingborg har en tjänst på Campus som gör att hon faktiskt finns i Skellefteå lite oftare. Gunnel som numera är pensionär och skrapade fram en halv miljon i TV i somras var glad som en lärka och jag unnar henne all guldkant!

Helena som fortfarande jobbar som scenograf på teatern träffar jag ju lite då och då på jobbet men man hinner ju aldrig surra. Nu hade hon tagit tag i träffen och såg till att vi också hade ett bord. Kanon! Och själv är jag riktigt nyklippt - ännu ett lysande jobb av Sara Fjällström!

Otroligt trevligt med mycket prat, skratt och "cathing up" sedan sist. Vad gör alla och hur mår barnen och vad händer på jobbet och i livet? Vi hann också ventilera mer värdsliga frågor som engelska kungahuset (haha!) och mitt i alltihopa kläckte jag en idé till mitt och Åsas nästa projekt. Kommer att bli så bra!


Hjortinnanlår med kantarellrisotto satt heeeeelt perfekt! Grönkål är tydligen det nya svarta och till detta serverades fermenterade lingon.

Fermentering var något nytt och måste kollas upp. Det är tydligen en typ av jäsningsprocess, en konserveringsmetod utan socker: "Fermentering är en oxidation av organiska föreningar, utan syre men med mikroorganismer." Tycker att rårörda är nog så bra. Det låter i alla fall godare...

Tack tjejer för en kanontrevlig kväll! Det gör vi om snart igen.

Idag startade jag tidigare och gjorde bort en massa ärenden direkt på morgonen. Skulle hämta paket, köpa mjukisbyxor och cigaretter åt pappa, gå på banken åt dem och lite annat. Hämtade sedan upp mamma, köpte hamburgare och åt lunch tillsammans med dem hos pappa på Regnbågen.

Pappa är ganska trött och slut, äter nästan ingenting - men uppskattade besöket. Jag var sliten idag och känner att tålamodet och orken inte riktigt räcker till men vi fick ändå ett par bra timmar tillsammans. Mammas knä funkar fint och hon tränar flitigt för att få upp rörligheten. 
 

Hem för lite fix och sedan iväg till kvällens föreställning tillsammans med personal från Rönnskär!

Vi spelade i det fina Folkets Hus i Skelleftehamn och avslutade kvällen med en frågestund tillsammans med en expertpanel som jag bjudit in och som ställt upp fantastiskt bra! Det ÄR så bra att fånga upp frågor från publiken efter föreställningen och det kommer alltid många funderingar! 

Nu blir det ledigt ett par dagar och sedan spelar jag igen på måndag. Dagarna rullar på i ganska rask takt nu och det kommer att bli perfekt att åka upp till Luleå för att se "Till häst genom Västerbotten" tillsammans med Oskar och Lisa! <3
 
Tack till kvällens fina publik och mina duktiga kollegor Kågis och Theresa! Ni är guld!
 
 
 
 

Tack Luleå!

Härlig dag igår när vi besökte Luleå och Norrbottensteatern för lunchsoppa och kvällsföreställning av "Lyckligare nu"! Lite för tidig att åka 08.30 men fram emot kvällningen var jag riktigt pigg igen... Haha! Har dock tagit igen den långa dagen med råge och sovit tio timmar i natt.


Fina Norrbottensteatern tog emot oss med öppna famnen! Det gör också Kulturens Hus och jag måste fråga mig om Luleå är särskilt bra på det här? Man känner sig i alla fall enormt välkommen!

Bästa producenten Hasse Eriksson - här på scenen till Tolvskillingsoperan där vi också skulle spela.
 

Och Åke "Donken" Karlsson som jag saknat sedan Norrländsk Passion! Så härligt att se att du är tillbaka igen! Och nyklippt! Det var otroligt roligt att träffa all teknisk personal som jag jobbade med under projektet; Åke, Peter, Urban, Anders, Petter och Lothar. Riktiga klippor!
 

Och här sitter vi i logen, startklara för första föreställningen! Spännande... Men det gick så bra! Bra teknik och fin publik och trots att vi inte spelat på ett tag så satt föreställningen där den skulle.

Ett särskilt tack till min finaste vän Åsa Ivarsdotter som satt i publiken. Du betyder så mycket och jag kände stödet från både dig och Mona! Stort Tack också till Mió och Sebastian som kom med andan i halsen. Inte lätt att hinna med en lunchföreställning när man är fullbokad! Fick också otroligt fin recension på Miós blogg: http://www.evanne.se/2015/10/27/detox-day-lyckligare-nu/ Kärlek till er alla!


Och det bästa med att vara i Luleå är ju också att man hinner kila över till Kulturens Hus för en eftermiddagsfika med Oskar och Lisa. Här är de flankerade av Ingmar Bergman som bidrog med en tvåhundring...


Kågis bidrog med ännu en spjuveraktig blick... Han var i sitt esse igår. Igen!
 

En snabb runda på stan där jag inhandlade nya handskar (mina är försvunna och det blåste KALLT i Luleå igår!) och sedan tillbaka för fix innan kvällsföreställningen.


Läget och utsikten från teaterhuset är oslagbar! 


Och allt gick så fint! Min gamla vän Anita Klockare hade lyckats locka med sig nästan 20 personer från jobbet till de två showerna och det kändes fint! Teaterchefen Karin Enberg såg också föreställningen på kvällen och jag tycker att det är enormt synd att hon ska sluta. Hon är bara så bra! 

Packade ihop och åkte hem med ett stopp i Gäddvik där det var någon maskin som stod i fel fil (ja, det gick inte att se i mörkret men det tog tid...). Hemma 14 timmar senare och sjukt trött men nöjd med dagen! Tack alla! Har softat på morgonen och när jag väl slog upp datorn för att blogga så möts jag av den här hälsningen på Facebook:
 

Men hallå... Har nog tänkt ha mer roligt än så idag! Nu klippning!
 
 
 
 
 

Möten och säkerhetsjobb...

Jag hade min dator med mig på jobbet på Statt i fredags. Det var väl helt OK men när den stod där på scenen så kom jag på att jag inte hunnit säkerhetskopiera på ett tag... Inte bra. Nu hände ingenting men sedan jag började blogga har jag ju tusentals bilder och som egen företagare massor med material jag skulle bli galen om jag förlorade...
 
Därför har det tuggats ordentligt här och jag håller på att fylla hårddiskar med diverse nyttigheter. En del är givetvis redan uppsäkrat men det är bra att uppdatera dokumenten också. Jag borde givetvis rensa i bildbanken men det får bli lite eftersom - och bilder på barnen kan jag bara inte slänga! 

Råkade börja bläddra och fick upp deras studentbilder... Gulle! 


Oskar 2007. Fint att se "gamlern" så här pigga!


Emilia 2009. Piggare än nånsin!
 
Studenten. Vilken härlig frihetskänsla!
 
Ja, man blir lite nostalgisk. Det blev jag också när jag kollade in Norrans Facebooksida och fick se en gammal bild...
 

Haha! Ja, det var ett tag sedan. 1988 närmare bestämt och jag hade jobbat ett par år på teatern och var gravid med Oskar. Cats-tröjan hade jag fått av en av teknikerna och håret hade jag verkligen fått höjd på... Sötast är dock killen i blågula mössan - Skellefteå AIK:s Melker Karlsson!

Nej, nu måste jag återgå till verkligheten. Vi ska ju till Luleå imorrn och spela två föreställningar och har inte plockat ihop allt som ska med. Mest glad är jag över att vi ska hinna fika med Oskar på eftermiddagen. Han och Lisa var ju hemma i helgen men barnen kan jag aldrig träffa för ofta!


Vi avslutade helgen med Sashimisallad till middag. Riktigt fräscht och gott!
 

Tack till Degermans för receptet! Det ser kanske inte lika snyggt ut som när ni serverar men den superfina sashimilaxen jag köpte på Food var vansinnigt goooooood! Strödde över lite granatäppelkärnor som jag tycker är både vackra och lite begärligt beska.
 
Och det gick hem i stugorna! Sonen nöjd och maken gjorde också tummen upp från vänster... 

Har tillbringat eftermiddagen i möten på teatern och tycker att vi kommer framåt på alla fronter. Jag och Micke får nu stöd av dramaturgen Tora Von Platen och det känns kanonbra! Hann också hälsa på mamma och betala resten av deras räkningar. Gårdagen ägnades annars helt åt pappersarbete och det är precis lika tråkigt som det låter... Skönt att det är över för den här gången.
 
Nu siktar vi på en bra dag på Norrbottensteatern imorrn! Luleå - here we come!
 
 
 
 

100-årsfest!

Lååååång dag igår men en oerhört lyckad 100-årsfest för Skellefteå Lasarett som firade tillsammans på Statt - och jag hade glädjen att få vara konferencier.
 

Jag fick också jobba tillsammans med "Årets Ledare" Sofia Andersson Lundberg och det är alltid roligt! Vi tillhör väl kategorin glada och energiska festfixare båda två (ja, ja, lite högljudda också). Här kommer ännu en gratulation och massor med kramar!

Jag började redan på morgonen med att fortsätta läsa de böcker jag fått låna om lasarettets historia. Jo, det var rätt intressant även om jag inte hann mer än skumma igenom. Huset är faktiskt ritat av Ernst Stenhammar som också är mannen bakom Centralpalatset och Grand Hotel och under en lång period var man t o m självförsörjande med egen trädgård, bageri, stall och svinhus! 
 
”Invigningen den 18 september ägde rum i stora korridoren i andra våningen, där  den ena fondväggen var vackert dekorerad med svenska flaggor samt blommor.” Och igår blev det firande av jubiléet med fest, musik och skratt! Inte så mycket blommor men desto mer ljussättning.
 

Här har gästerna börjat droppa in och ni ser ju hur snyggt Anna Boström har ljussatt! Det gör otroligt mycket för stämningen.


Fantastiskt bra pausunderhållning och mingelmusik av "Keen Youth" - tre Skellefteåtjejer som är oerhört begåvade! Här är fokus på musiken och de gjorde både covers och egna låtar!
 

Michelle Pettersson, Klara Nygren och  Maja Stenberg. Lägg namnen på minnet. Själv ville jag bara ta med dem hem. Måste ordna en fest med levande musik i vardagsrummet...

Sedan blev det middag, gala med prisutdelningar och Lassaspexet som visades för 28:e gången. Riktigt kul och en stor eloge till drivkraften och idésprutan Marianne Lundqvist som både skriver och regisserar! Två f d Lövångersbor fanns också med i ensemblen - och det gör en glad! 

Ännu en eloge till festkommittén med Lise-Marie Eriksson, Maria Lingehall och Lina Tjärnström i spetsen! Ni är så energiska, glada och positiva - och väldigt roliga att samarbeta med! Tack för uppdraget!

Och när jag lämnat över till kvällens DJ, packat ihop datorn och skulle börja vända hemåt så kom de här finingarna och ville ta en selfie med mig. Wow! De hade blivit så inspirerade av min föreställning på lasarettet och jag kände mig ännu lyckligare! Jag har ju, som ni förstår, världens roligaste jobb!
 
Idag njuter jag stillheten här hemma och det enda jag ska göra är att krama Oskar och Lisa och laga lite middag! 
 
 
 
 

Time flies!

Händelserika dagar med jobb och trevligt umgänge har gjort att veckan gått enormt fort! Tre dagar sedan jag bloggade och snart är det helg. Igen. Den här blir extra trevlig eftersom Oskar och Lisa kommer hem! Lovely! 
 
Den här veckan ja... Vad har jag då gjort? Söndag-måndag hos fina Åsa i hennes stuga. Roligt och avkopplande! Man behöver inte åka långt för att komma bort och tagga ned. Tisdag blev det hämtning av mamma på lasarettet och hemskjutsning till lägenheten. Härligt! Nu hoppas vi att rehabiliteringen går snabbt och att hon snart är "på löpen" igen.

Vädret var också så där krispigt och härligt så jag tvättade bilen innan det var dags för däckbyte på Forslunds. Behöver jag säga att det regnade på kvällen? Nej, det slutade precis som vanligt... Haha! Men tisdag kväll kom Åsa ned till Skellefteå för att se Xenofoben tillsammans med Mie och naturligtvis hakade jag på både föreställning och middag på Bryggargatan!
 

Här sitter vår lilla resegrupp "Christine Travels" och funderar på vad vi ska äta? Länge sedan vi reste nu... Dags att göra en plan tjejer?


Åsa tog en tryffelburgare och jag och Mie åt tonfisk - med fänkål i alla former som tillbehör; friterad, puré, bräserad och som sallad. Sjukt gott!

Sedan var ju alla mätta och ingen sugen på efterrätt tills Mie råkade ställa en fråga om deras lakritsdessert...


Taa-daaaaa! En liten smörstekt brioche toppad med två krämer, lakrits och mascarpone, och till detta en len och syrlig hallonglass. Men himmel... Guds gåva till smaklökarna! Måste dit och äta den igen!

Sedan åkte vi till teatern och jag upptäcker att jag saknar min mobil... Oh noooo... Bara att vända och gå in på restaurangen igen för att se om den var kvar. Icket. Jodå, jag kollade toaletten också. Men kanske parkeringsrutan? Jooooo, den hade halkat ur kappfickan och låg där prydligt - tio centimeter från en vattenpöl...

Lite tur! Eller var det kanske meningen? Ibland händer ju saker man inte kan förklara:


Som att jag och Åsa kom i svarta blusar - och var sitt ugglehalsband! Ingen av oss använder det heller särskilt ofta... Sjukt... Men det passade bra när vi satt i soffan och ugglade efter föreställningen! Ho-ho! Xenofoben var för övrigt lika stark och bra som sist! Tack!

Igår var det onsdag och jag tillbringade förmiddagen på teatern där jag repeterade med Micke. Kommer att bli vansinnigt roligt även om vi bara precis börjat. Nu ska han jobba själv och sedan fortsätter vi nästa vecka. Igår kväll hade jag lovat att jobba lite ideellt och vara konferencier åt Zonta när de arrangerade modevisning på Nordanå. Allt överskott går till kvinnoprojekt i världen som de går in och stöder och det tycker jag är lovvärt. Dessutom är det alltid så go' och härlig stämning!


Här är jag med några av modellerna!


Och här får Vivianna fronta i kläder från Ingmar!


Frisörerna fixade hår och smink och Fredrik hugger in på snacksen. Jadå, jag också...


Jag surrade, presenterade och skämtade i två timmar tills jag kallade en rundstickad halsduk för en cirkelsåg... Haha! Fina kläder, duktiga modeller och härlig publik i ett fullsatt Nordanå! Alla ville dra sitt strå till stacken.
 
Idag jobbar jag med lite text (har toastmasterjobb imorrn kväll) och ämnar åka och besikta bilen på en stund. Jag ska också titta över Mickes manus och kanske hänga upp tvätten... Men mest ska jag titta tillbaka precis en månad eftersom jag ramlade över den här bilden som togs då:

Nice... Vill tillbaka igen! Ja, tiden går fort när man har roligt så det borde snart vara dags för en ny resa! Men först lite jobb... 
 
 Synes!
 
 
 
 

Röjardag!

Igår smidde vi planer för dagen och nästan alla har vi också genomfört. Det enda vi misslyckades med var yogan... Kanske gårdagens "butterfly" skrämde upp oss? Så där vig vill man nästan inte vara! Haha!

Vi började med frukost och en promenad tillsammans med Alma. Åsa bor med skogen inpå knuten så lugnet infinner sig snabbt när man kommer ut. Och det var så vackert med frost på löven.


Blåbärsblad med nya färger.


Och spindelnät överallt. De jobbar verkligen hårt.


Soooool!


Mera blåbär.
 

Lååååånga tjejer på prommis.


Och mera frost. Den här gången lingon. Vackert och sprött!

När vi kom tillbaka startade vi upp dagens röjarprojekt och valde att få lite ordning i klädkammaren. När man bor i en stuga är varje förvaringsmöjlighet viktig och nu var det dags. Men nej, det är inte så att jag tycker att det är stökigt hos Åsa eller att hon saknar ordning - men ibland är det bra att vara två och hjälpas åt för att resultatet ska bli bra. Sedan ÄR det ju tillfedsställande att göra något praktiskt där man ganska snabbt får se ett färdigt resultat.

Men vi fick också fin hjälp till lunchen...


Mommes älskling Valter! <3 Vilken pigg och vaken söting! Linda-Marie hade tagit en långpromenad och kom för att överraska. Så mysigt!


Medan vi drack kaffe och fortsatte så lärde sig Valter jonglera...


Men du får ju inte äta upp rekvisitan...


"Jaså inte?"

"Watch me..." Vilket charmtroll!

Men tillbaka till projektet. Måste väl gå rätt snabbt...
 

Oj! Mycket prylar på liten yta... Ja, så här ser också vårt förråd ut med jämna mellanrum och det är bara att ta tjuren vid hornen, tömma, organisera och stoppa tillbaka. Vi hittade många roliga saker:


Hemgjord mygghatt... Är jag lika snygg i den här som mormor var i sin Oskar och Emilia?

Men vi gav inte upp utan tog bort ett par hyllplan, slog isär Elfa-backarna till två låga torn och mätade upp allt för att fylla hyllorna med plastlådor man kan stänga. En sväng på stan och lite montering resulterade i jättebra förvaring:
 

Voilá! Lådor fyllda och uppmärkta med lappar. Favoriten blev "Raat". Haha! Ja, alla har väl en låda med saker som man inte vet var man ska ha...

Och skorna hängde vi på väggen istället för att de skulle ligga och ta plats på golvet. Det rymdes mycket när vi rensat upp.


Hoppla! Stoppade visst in en komiker också - i en annan lika snygg mygghatt...
 
Vi blev supernöjda med resultatet och nu återstår bara för Åsa att rensa färdigt - och njuta av ordningen! Tror att jag måste ta tag i vårt förråd också... Men det blir inte idag. 
 
Mår finfint efter en kortsemester i stugan och känner att jag verkligen kan koppla av där även om vi röjer. Det blir ju att ta tag i något helt annat och det är skönt. Sedan hinner vi ju också prata och skratta och dricka kaffe och ha det mysigt! Tack för härliga dagar "på stugan" Åsa! Kramar!
 
 
 
 

På stugan!

I Piteå säger man att man är "på" stugan och inte "i" som vi nog skulle sagt hemma. Men jag tar seden dit jag kommer och är glad över att få smita iväg ett par dagar och bara vaaaaaara hos Åsa - på stugan! Det är så härligt...

Och när jag kom fram hade hon redan dragit igång aftonens matlagning och förberedde sin "halv-åtta-meny" som jag skulle få till middag. Vilken lyx!
 

Här förbereder hon den underbara glassen med både lemon curd och lakritskolasås... To die for! 
 
Men innan maten har vi hunnit surra ikapp allt som hänt sedan sist. Det ÄR så skönt att ses och ventilera allt som grott och skavt eller det som bara varit alldeles underbart! Nalle Puh sa det så bra: "En god vän är som en varm filt..."
 

Jag hann också med en promenad med Alma och det var friskt och härligt!


Hon är som ett yrväder - en otroligt fin och charmig Lagotto!


Sedan tillbaka till huset på höjden där det nu började dofta ljuvligt!


Och nu sitter vi i " room with a view".


Voilá! Underbar anka med chèvrepotatis och en cidersås jag hade kunnat dricka som den var... Nåt' så sjukt gott!

Och desserten... Ja, den var inte liten men den tog slut ändå... Jag var aldrig rädd... Mmm... Och receptet finns här: http://www.recept.nu/glace-au-trois-saveur
 
Nu sitter jag och myser (läs: jäser) i stugvärmen och har det alldeles underbart! Imorrn har vi tänkt göra roliga saker som yoga, lite promenader och städa garderober. Vi har så kul tillsammans! Haha!
 
Ja, jag föreslog några Yin Yoga-övningar som start och letade bilder på nätet. Hittade en som jag tror skulle passa: 
 
Vad tror ni? Någon butterflyvariant som jag tror inte ens fjärilarna klarar av... Haha!
 
Och medan jag är borta så har lillebror kommit hem till oss med älgkött och lillasyster åkt till både mamma och pappa. Det ÄR så skönt att vara flera syskon! Kram på er!
 
 
 
 

Barnteater!

En bra lördag även om jag inte hann med det jag skulle. Hade ju tänkt hälsa på både mamma och pappa men tiden bara sprang ifrån mig. Jag började nämligen rensa i badrummet, rengöra skåpar invändigt och kasta alla halvtomma och utgångna förpackningar, gamla hårborstar, trasiga ögonskuggor och sådant man bara låter slinka ner i en låda eftersom man inte vet om man ska ha kvar det eller ej. Men varför sparar man skrot? Nästa gång jag funderar ska jag inte fundera utan baaaaara slänga!
 
Fick göra paus i halvtid och åka till syrran för att låna två sexåringar och gå på barnteater. Det är verkligen uppfriskande - fina historier, lätt att begripa, välspelat och lagom långt! Jag har alltid gillat teater för de minsta. Särskilt när man får sitta på en vanlig stol... Haha! Jodå, jag har suttit ihopknölad på golvet med barnen många gånger men numera njuter jag gärna av ett ryggstöd. 
 

Här är vi nu på Västerbottensteatern! Finaste My och hennes kompis Elmer som är på besök från Umeå. Idag gjorde han teaterpremiär och vill absolut gå fler gånger. Härligt!

Vi köpte biljetter, hängde av oss i garderoben, väntade på att teatervärden skulle följa oss till Blå rummet och till slut...


...fick vi gå in och sätta oss. Barn är ju för härliga som sätter sig längst fram. Nu bytte de dynor några gånger eftersom det idag fanns plats över. Ibland får man ju lite myror i benen men koncentrationen var det inget fel på!

"Papa Diops Taxi" är en fin historia från Senegal som börjar i Automobilmuséet i Dakar där vi får en guidad tur. Guiden visar särskilt den blanka röda taxin som har mångar historier att berätta. Med hjälp av den söta och lite busiga flickan Michelle ger han oss historien om Papa Diop som ägde bilen och skjutsade alla möjliga passagerare.

Under pjäsens gång möter vi många roliga figurer - alla gestaltade av Annika Isaksson som är en komisk pärla med sådan energi och närvaro! Richard Sseruwagi som gör guiden och Papa Diop ger oss med enkla medel känslan av storstad och savann och av glädje och allvar. En superfin pjäs som jag verkligen kan rekommendera!

 
Och här är hon! Den söta och busiga Michelle eller rättare sagt duktiga skådisen Annika! Tusen Tack för en jättefin eftermiddag!


Och sedan fick vi fika tillsammans! 


Goda kanelbullar...


...med mycket socker! Precis som det ska vara! Vi köpte också med oss lite afrikanska småsaker för att ha ett minne från föreställningen. 
 
Sedan blev det hemskjutsning av barnen och jag hann med att krama Max och hälsa på katten. Den heter Axel och är ett under av tålamod och tålighet. När jag kom idag så låg den i soffan och sov på rygg. I gott sällskap:
 

Fyra kramgoa' ungar! Man kan ju tänka sig att katten skulle springa därifrån men icket. 


Alla busade och kelade...


...och pussade...

...och han bara låg och njöt. Superfin kisse!
 
Nu har vi ätit och sett "Så mycket bättre" och Niklas Strömstedts låtar blev så bra i gamla och nya tappningar. Han har ju skrivit en del fantastiska stycken och det blev fräscha och roliga tolkningar! Och Lisa Nilsson... Hon är bara fantastisk!
 
 
 
 

Alla dessa möten..

Vissa möten är bara så underbara - när du känner att du möter en frände och kontakt uppstår, när man pratar med sådan lätthet och otvunget delar med sig av det mesta och ibland det svåraste i livet. Sådana möten är berikande, stärker själen och fyller en med glädje och kärlek.
 
Sedan finns det andra möte som tar bara energi. Man pratar på samma sätt men känner att man stöter och skaver i varandra och flytet i samtalet uteblir. Det är något som inte stämmer. Det finns kanske ingenting att ta på (eller så gör det det?) men jag inbillar mig att det kan vara kroppen som påminns om en dålig känsla eller ett minne man kanske försöker förtränga.

Ska fundera vidare på det här. Jag vill att alla mina möten med andra människor ska vara berikande och då måste jag ju själv bjuda till och även fråga upp när man känner att relationer kantrar. Vad beror det på? Varför känner jag som jag gör? Att våga möta sina egna känslor (och rädslor) måste vara det enda sättet att gå vidare som en hel människa. Det är tur att hela livet är en lång träningsskola och att man alltid kan hitta sätt att utvecklas. 
 
Den här veckan har varit fylld av möten och de flesta väldigt fina! Det är också en förutsättning för att vika ut sig som jag gör i den här föreställningen. Skulle jag känna att det finns ett gediget motstånd i publiken blir jag osäker på vad jag gör och då blir inte heller resultatet särskilt lyckat. Och börjar man fundera när man står på scenen så blir man okoncentrerad och... ja, det blir inte bra. Men det är ju inte bara publikens ansvar. Jag måste också tro på det jag gör. Och det gör jag faktiskt! 

Men ibland kommer ändå osäkerheten över en och då är det tur att man på teatern stöter på godingar som de här fina grabbarna:
 

Stig Östman och Mattias Kågström! Vilka pärlor! Här står vi i logekorridoren och bara myser innan det är dags att piffa till sig.

Men herregud, här sitter jag och bladdrar bort tiden. Jag har ju ägnat dagen åt att plocka bort gamla blommor ute, varit på soptippen och planterat lite ljung. Nu trodde jag att klockan var typ halv tre, men det är den inte! Dags att åka ner på teatern och förbereda kvällens show som är den sista offentliga i Skellefteå! Vi ses!

 
 
 
 

Jobbar på - och vilar!

Ett par fina föreställningsdagar på Skellefteå Lasarett är avslutade och jag blir så glad över alla möten med underbara människor!
 

Den här finingen är naturligtvis inräknad! Han fick en kommentar av en i publiken som tyckte att han såg ut som "den snälla killen som aldrig kan ha gjort någonting illa i hela sitt liv...". Det är fint beröm som förpliktigar Kågis!

Men hallå... Om Kågis får beröm som den snälla killen... Vad är då epitetet på mig?
 
Den elaka kärringen...? Haha!

Nej, att andra får beröm behöver inte betyda att jag är dålig. Och Kågis är värd ALLT! Igår firade han nämligen 20 år sedan sin första premiär på Västerbottensteatern! Vi gratulerar å det grövsta och konstaterar att han är en av få kulturarbetare i Skellefteå som livnärt sig som frilansare sedan dess. Snyggt jobbat!

Ja, första premiären för honom som skådis var förresten "Mjölkpallen" av Roland Hedlund i regi av Gunnar Eklund. Så nu vet ni! Och vem var producent? Joooooodå, det var jag. We go way back... Nästa år är det faktiskt 30 år sedan jag började jobba med teater på heltid, och 35 år sedan jag började stå på scenen offentligt. Tänk vad tiden går. Tur att jag började som spädbarn... Haha! Ja, min farfar sa faktiskt redan när jag knappt var ett år att "fleicka derna, hon jer som en tiaterpjäs!"
 
Och hur gick föreställningen igår då? Den här boktiteln säger väl allt:
 
 "Det bästa som hänt oss!" Haha! Det här borde vara "en bok för alla".
 
Annars är jag rätt trött. Sov länge igår och åkte sent på lasarettet. Idag var jag uppe med tuppen och åkte samma väg för att ha Vårdplaneringsmöte med mamma. Nu ska hon ju snart få åka hem och då vill vi att hon får den hjälp hon behöver. Hon hade lite svårt att fokusera och är väldigt nyfiken på allt som händer runt omkring men jag tror att vi fick med det mesta.
 
Sedan åkte jag hem och sov en timme till... Nice! Nu ska jag piffa upp mig och åka ner på teatern igen. Sista offentliga föreställningarna torsdag och fredag kväll - blir både roligt och lite vemodigt. Men jag vet att jag kommer att spela den här föreställningen så länge den behövs - för det gör den. 
 
 
 
 
 

Tävla om titel!

Teater för hela slanten idag. Har haft möte på förmiddagen tillsammans med Micke och Västerbottensteaterns dramaturg Tora Von Platen där vi gått igenom texten till monologen om Jompa och bett om lite tankar och synpunkter. Nu ska hon också kika på materialet ett varv men i dagsläget har vi ett alldeles utmärkt manus att börja med. Kommer att bli så roligt! 
 
Vi ska bara ha en bra titel... Ja, vi har en del förslag men kom gärna med fler? Vi kan lotta ut ett par biljetter till vinnaren! Det är alltså en monolog för soppscenen om Kjell "Jompa" Johansson med paralleller till Micke Lindgren som också spelat både revy och teater. Klura och skriv en kommentar här eller på Facebook! 
 
Hann sedan åka hem till mamma för att hämta lite inneskor och mobiltelefonen och sådant hon behövde på lasarettet. Hon blir nog kvar veckan ut och vi har fått kallelse till Vårdmöte på torsdag.. Känns bra då hon ju behöver mer insatser när hon kommer hem. 

Hälsade på henne och tycker att hon var i överraskande fin form. Knäet är stelt men hon har varit på benen flera gånger och får ju självklart också träningsvärk. Men det är tur att de har hennes favoritmedicin; Alvedon... ;)
 
Vi skulle ju spela föreställning på Skellefteå Lasarett idag så jag befann mig ändå i huset. Men det ääääär långa korridorer och jag förstår att en del personal använder sparkcyklar när de rör sig mycket i kulverten. Hade tänkt kapa en men jag mådde nog gott av att röra på mig.
 
Här är vi på plats i eftermiddags för att rigga och jag var ännu lyckligare idag då vi fick service med både ljud och ljus från Västerbottensteatern! Tack till Ove och Nogge! Det är inte ofta jag och Kågis har den uppbackningen och det är så uppskattat!

Föreställningen gick fint men blev ju kanske lite speciellt då de åt soppa under tiden. Jag är ju van att det blir helt tyst. Men det var otroligt fin lyssning och massor med frågor i grupperna efteråt! Känner att jag verkligen gjort insatser under Sober October och det gör mig glad. Det viktigaste är ju att vi pratar om alkohol och att alla blir mer medvetna om hur de dricker.
 
Nu är jag dock mest medveten om hur trött jag är... Ska komma mig i säng och ser fram emot ännu en dag på Lassarangen imorrn! Tack till Landstinget som satsar på kultur och information till personalen!
 
 
 
 
 

Lätteggad...

Sonen brukar säga att jag är så lätteggad. Det stämmer nog. Han hinner bara sjunga ett par toner på en låt ibland eller komma med några repliker ur en komediserie så fortsätter jag och sjunger heeeeela versen eller tar om texten från början igen... Jag blir så glad över att få vara med i själva humorögonblicket även om det egentligen redan är över! Haha! 
 
Han brukar småle och titta så där förstående på mig, men det gör ingenting. Jag vet att han älskar mig och jag blir bara så glad över att få skratta tillsammans! Eller vänta nu? Betyder det här att det är han som är den roliga och jag bara en härmapa? Nej, Oskar, du behöver inte svara... Haha!
 
Vi kan väl säga att vi är roliga på olika sätt. Han är en lysande twittrare medan jag behöver mer än 140 tecken för att få ur mig något humoristiskt. Därför passar bloggandet mig bättre där jag kan breeeeee uuuuut mig! Jag kanske ska be honom skriva något åt mig? Fast en så kort föreställning kanske blir svårsåld...
 
Nåja, nu var det inte Oskar som skulle vara i fokus utan en annan rolig kille: Micke Lindgren (nej, vi är inte släkt, fast folk brukar fråga om vi är gifta och då svarar vi ja - men inte med varandra). Jag har ju fått uppdraget att regissera hans monolog om Jompa och när jag går igång på ett projekt är jag svårstoppad. Det är ju bara sååååååå roligt!
 
Därför gick hela helgen åt till att bearbeta manuset, stuva om, skriva om och skriva nytt (jodå, han ville att jag skulle strukturera upp det - vad tror ni om mig?). Slutade strax innan midnatt igår och började om vid sju imorse. Till lunch kunde jag skicka över en färdig text som vi nu ska fortsätta att jobba med. Nu väntar jag bara på att han ska höra av sig och säga vad han tycker.... Tålamod? Nej, det har jag däremot inte! Haha!
 
I det här sammanhanget måste jag också varna känsliga läsare... För Marabou Salta mandlar:
 
Jag sa ju lätteggad... Så vad är väl 200 gram choklad när man går igång? Intet... Sablar så god! Men det är ju inte det enda jag ätit i helgen. Jag har också gjort biffar med kantarellsås, skrivit matiga fakturor, tvättat kläder och stökat på.

Åkte sedan till mamma igår kväll för att hjälpa till med den noggranna duschningen inför dagens knäoperation. Hon var vid gott mod och det där med tvagningen var nog det hon oroat sig över mest. Ja, hon läste på instruktionerna att man absoluuuuut inte fick få in tvålen i hörselgångarna eller ögonen så det var nog mer skräckinjagande än att få ett nytt knä. Hon kanske också är lätteggad? 
 
Hur som helst tog Malin hand om morgonens tvagning och skjutsning till lasarettet och det kändes skönt att slippa då mamma skulle vara på plats redan 07.15... Då vaknar jag lika förbaskat halv sex! Helt sjukt. Men det är inte ofta jag ringer till mamma och kollar om hon är vaken eller sitter vid datorn den tiden på morgonen så det blev till slut en bra arbetsdag. 
 

Mitt på dagen åkte jag till uppvakningen för att träffa mamma som börjat kvickna till. Otroligt bedövad och utan smärtor men vid gott mod.
 
Hon brukar egentligen inte jaga upp sig och jag tror att hon nog njuter lite av att äntligen få bli uppassad. Det är hon också värd! På bilden hade vi kommit upp på avdelningen och hon blir kvar på Ortopeden 4 några dagar. Jag hade packat ned hennes dagbok och hon började skriva direkt. Bäst att passa på innan sjukgymnasten kom för att få henne på fötter igen. Jodå, de kör hårt redan första dagen! Nu håller vi tummarna för att allt ska gå bra. Imorrn ska jag spela föreställning på Lasarettet så då ska jag passa på att besöka henne igen.
 
Nu ska jag lägga mig tidigt och begrunda vad som händer med kroppen om man äter 200 gram choklad... Eller så struntar jag i det. Avslutar istället med att lämna in rätta svaret på Åsas bildgåta "Finn Fem Fel".
 
Har jag alla rätt? Tyckte också att Ola hade krympt på andra bilden men det kanske inte räknas? Om det stämmer får du ge honom en chokladkaka. Det funkar. Jag har i alla fall inte krympt! Haha!
 
Nu blir det lite läsning innan jag slocknar. Jörn (hur gör man norska ö?) Lier Horst är en favorit och nu har han kommit ut med en ny deckare! Sååååååå eggad på att läsa!
 
 
 
 
 

Musiklördag!


Äntligen blev det konsertdag och trevligt umgänge med min fina vän Anna! Hämtade upp henne innan och fick träffa de nyvakna knoddarna:
 

Leo och Alma - här tillsammans med sin gudmor Lena som ställde upp som barnvakt!


Tror att de hade lika roligt som vi... :)

Vi åkte i alla fall på Nordanå för att se Ulf Wadenbrandt dirigera Skellefteå Symoniorkester och Mästerskapet tillsammans med sångaren Magnus Bäcklund. Jag och Anna har sett de två tidigare konserterna och det har varit magiska musikupplevelser. Nu satt vi förväntansfulla!


Och där var konserten igång! Härligt att se och höra dessa fantastiska Skellefteå-musiker tillsammans för en samlad insats. En symfoniorkester ÄR mäktig!


Magnus Bäcklund är också en god sångare och han trivdes med uppgiften!


Det gjorde både han och dirigenten!


Vi fick en lång rad klassiker och publiken var med på noterna!


Både ballader...


...och rock'n roll!


Mästerskapet skötte sig med glans och Andreas Grenholm gav oss några otroligt snygga gitarrsolon. Synd bara att applåderna dränktes i allt annat klappande. Kågis var och är en stjärna!


Wadenbrandt - en passionerad galenpanna som älskar sitt jobb! Det syns...


Det var trivsamt på alla fronter på scenen och oerhört svängigt! 


Snyggt ljus och väldigt bra ljud! 


Mikke Johansson hanterade basen med den äran! Vi satt bredvid hans mycket stolta mamma.


Till andra akt var det vitskjorta och kavaj som gällde och vi fick låtar av Elvis, Tom Jones och Roy Orbison.


Magnus Bäcklund gjorde också ett besök i publiken och sjöng Delilah med oss. I bakgunden ser ni också duktiga Tobbe Kågström som hanterade trummorna. 

Den äldre delen av publiken var förtjust över låtvalet i andra akt men jag hade nog gärna sett lite mer ös eller variation. Både jag och Anna önskade Bond-låtar till nästa konsert och på förslaget vann jag två biljetter till Julkonserten på Anderstorp 13 december! Lovely! 


Full fart ända in i kaklet! Vi fick ett extranummer men sedan fick vi lov att köpa biljetter till kvällskonserten om vi ville höra mer... Haha! Stående ovationer och mycket musikglädje! Man känner sig glad och uppfylld!
 
Tack till Anna för härligt och svängigt sällskap! Det är sååååååå skönt att sitta i publiken och sjunga tillsammans - man mår gott ända in i själen! 
 
 
 
 

Mat'n jer halve fö'a!

Snart middag och jag börjar äntligen vakna till liv... Kan i och för sig bero på att jag sovit en timme i eftermiddag - men jag behövde verkligen vila. Jag är ju ledig idag men började med att tillbringa förmiddagen tillsammans med mamma och pappa.
 
Mamma skulle till vårdcentralen för att ta de sista proverna innan operationen på måndag (ska bli så skönt för henne att få ett nytt knä!) och jag tyckte att det var lika bra att skjutsa henne då jag ändå skulle vara med på vårdmöte för pappa på Regnbågen strax efteråt.
 
Fyra timmar senare var jag rätt trött efter en dålig sovnatt men då vi också pratat igenom hans vård och önskemål för att dagarna ska bli så bra som möjligt. Den bristande aptiten trodde han själv skulle lösas med en hamburgare då och då. Ja, varför inte? Maten på äldreboendena lagas säkert med så lite salt och socker som möjligt för hälsans skull - men smaksinnet försämras också när man blir äldre och är man van att äta mammas smakrika och hemlagade rätter så smakar nog maten i princip ingenting...
 
Sagt och gjort. Innan vi åkte vidare så gick jag och köpte cheeseburgare till oss alla tre och han åt med galet bra aptit! Han ville inte lämna men jag såg ju att han var mätt och lovade att vi skulle spara resterna för att värma upp som mellis... Då släppte han burgaren. Riktigt roligt! Nästa gång får man kanske ta med korv med bröd?
 
Sedan skjutsade jag mamma till lasarettet för fler prover och där väntade Malin och Martin som tog över nästa skift... Själv ordnade jag middagen på ett lysande sätt:
 
Foods Gourmetbutik. Igen! Älskar att åka hit på fredagar, hämta en gourmetpåse och gotta mig i alla läckerheter. Idag var det skaldjursmarknad och jag köpte en fantastisk sashimilax som jag ska använda till sallad. Ikväll blir det dock lammytterfilé med gremolatapotatis. Mums!
 
Har jobbat lite i afton, sålt in en vecka med föreställningar i Ö-vik, Sundsvall och Falun till våren, börjat klura lite på mitt nästa uppdrag som är att regissera Micke Lindgren i en monolog han ska göra om Kjell "Jompa" Johansson. Såååå roligt! Ja, det är precis som min bästa vän Åsa sa: När en dörr stängs så öppnas en annan. Sedan jag startade mitt eget aktiebolag så har uppdragen varit oerhört varierande - men de har kommit i en jämn ström och DET känns fantastiskt.
 
Lite lammytterfilé på det här så... 
 
 
 
 

Ifrågasätt rätt saker

Ett par fantastiska dagar med föreställningar och efterföljande paneldebatt tillsammans med personal från Skellefteå Kommun är nu avslutade och det känns - både otroligt bra och - som om hela jag gått genom en präktig mangel... Ja, att tömma sig själv på det här viset kostar på, men jag får ju också såååå mycket tillbaka!
 
Känner mig lite sliten men mest (som vanligt) lycklig. Inte trodde väl jag att vi skulle sitta 150 personer/kväll och prata öppet om riktiga och viktiga saker under tre vardagskvällar i Skellefteå. 
 
Vi pratade mycket om att vara uppmärksam på sitt eget och andras drickande, tala om vad man ser och upplever och VÅGA ifrågasätta. Om vi i större utsträckning skulle fråga varandra om hur vi verkligen mår (och orka lyssna på svaren!) så kanske fler människor också skulle må bättre och dricka mindre? 
 
Vi pratade också om att SLUTA ifrågasätta människor som väljer att vara nyktra på olika tillställningar. De behöver ju inte ha problem - men varför ifrågasätts deras val när ingen ifrågasätter den som blir fullast? När blev alkoholen det normala? En bra tanke att ta med sig tycker jag. 
 
Annars då? Jo, jag har tvättat och stökat lite här hemma idag, tagit välbehövligt fotbad och sedan lagat mat till mina fina arbetskamrater. Nu kanske ni vill ifrågasätta att jag skriver fotbad och matlagning i samma mening - och det är helt ok - men närmare varandra än så här kom de inte... Mina vänner fick laxfilé på grönsaksbädd med kall sås och bulgur. Fötterna fick något helt annat! Haha!
 
 
 
 
 

Glad och tacksam!

Ännu en bra dag! Vaknade (det var ju bra!), drack massor med kaffe och drog igång fortsatt städning av sovrummet, lagade en lampa, dammsög och kände mig rätt nöjd. Med ett rum... Nåja, Rom byggdes inte på en dag. 
 
Lite jobb och så iväg till teatern för kvällens föreställning som var den första i raden av flera med en efterföljande frågestund. Theresa Eriksson från Unghästen var lysande som moderator och sedan hade jag bjudit in representanter från Socialkontoret, Alkoholrådgivningen Oden och Team Solvera som tillsammans med mig svarade på frågor under en timme efteråt. 

Det var Skellefteå Kommun som köpt det här Sober October-arrangemanget för personalen och jag blev verkligen imponerad över engagemanget! Vi lät publiken skriva ned frågor på lappar men många vågade också ställa dem helt öppet. Bra frågor, härlig publik och glada människor!

Tack alla som gjorde den här kvällen så lyckad! Nu återstår ytterligare två kvällar för kommunanställda och sedan två föreställningar där Rönnskär bjudit sin personal. Kloka arbetsgivare som vill lyfta frågan!
 
Ja, här står jag i logekorridoren och duger mellan två alster av Bill Ohlson. Nöjd och tacksam efter en glad kväll! Ja, ja... Flåshurtig då... Haha!
 
Sov gott alla så ses vi imorrn! 
 
 
 
 
 

Bara glädje!

Börjar med gårdagens glädje. Emilia och hennes lag Guldhedens IK kommer att avsluta säsongen som seriesegrare och får spela i Div2 nästa år! Så otroligt roligt för ett lag som verkligen kämpar tillsammans! Mycket utropstecken blir det men vi äääääääär så stolta!!! 


Bra jobbat tjejer - ni äger!

Och nu över till dagens positiva dag med Skellefteå Kommuns Hälsoinspiratörer. Karin Våglund och Britt Eriksson hade lagt ett fantastiskt bra program kring goda samtal om en så svår fråga som alkoholism. 


Här är alla glada medarbetare samlade på Medlefors och jag och Kågis inledde med föreställning redan 9.00 - och jag var på plats! Duschad och piffad och nästan vaken... Haha!
 
Jag har ju fina vänner! Först messade Åsa ett "wake-up-call" från "/mamma" som hälsade att jag inte skulle svara på mess utan äta frukost och kamma mig... Haha! Gulle... <3 Sedan ringde en av dagens moderatorer Hans Marklund för att säga att jag hade 40 minuter på mig till showstart. Men då var jag faktiskt redan på väg... Tack ändå för att ni bryr er! 

Efter föreställningen blev det tid för riktigt bra samtal och frågestund i grupper med nya konstellationer. Jag var kvar för att svara på frågor och det blev mycket snack kring hur man reagerar när man misstänker att någon har alkoholproblem - och skillnaden mellan att bry sig och att lägga sig i. Otroligt nyttigt. En sådan här dag borde ALLA arbetsgrupper få vara med om. Tack för att vi fick vara med!
 

Hans Marklund och Ann-Cha Pavval - som inte träffats tidigare - höll tillsammans i moderatorskapet och gjorde det med den äran!

När människor är spontana, naturliga och kommer med så mycket egen livserfarenhet som de här två så kan det inte bli annat än bra! Hans berättade bl a om sitt arbete som "Vän till AA" och Ann-Cha pratade om sin barndom som vuxet barn och dotter till två alkoholister. Starkt och med en sådan positiv energi! Snyggt jobbat båda två! 
 

Ann-Cha är en smart, kunnig, friskvårdande, livsbejakande solstråle och jag blir så glad när vi träffas! Vi har mycket gemensamt - inte bara skrattgroparna... ;)

Åkte sedan på teatern med scenografin (den pyttelilla) och hade ett möte. Sedan hem för att byta om och åka på träningspass med Anki. Idag hade jag träningsvärk från gårdagen redan när vi startade och just nu känns det som om jag knappt kommer att kunna stå upp imorrn - eller ännu värre, sätta mig ned... Haha! 


Trött som ett tok när jag kom hem - men det gick över efter kaffe och makens gooooda äppelpaj! Hade dessutom en hink kantareller som lillebror Roland kom med igår så när jag nu rensat, förvällt och frusit in dem känner jag mig både rik och lycklig. 

Bara glädje! Och så lite dubbelhaka och hälsprickor men det går väl över... Haha!
 
 
 
 

Tur med vädret...

Den lediga helgen har gått fort men jag har både ätit, vilat, städat, träffat kompisar och familjen. Vi har också sett på nyheterna att Nice och Franska Rivieran drabbats av oväder, storm och översvämningar! Vilken enorm tur vi hade med vädret. Någon där uppe måste ha tyckt att vi skulle ha det bra...

Nåja, nu är vi hemma igen och i fredags åkte jag till mamma för en lunch med kokt fläsklägg, senapssås och potatis - såååå gott! Sedan iväg till pappa på äldreboendet Regnbågen.
 

Pappa i "Skå-Gustaf"-frisyr men glad över att ses. Vi hann gå ut en sväng med rullstolen och prata bort en stund tills han behövde vila igen.

Han är ju trött och har lite ont i höften men jag tycker att han är i ovanligt bra form ändå trots alla krämpor. Han var så tacksam att jag kom och hälsade på - men det går upp och ned. Idag ringde han och var väldigt upprörd över att han inte får åka hem... Det är knepigt men vi kan ju inte lösa det här på annat sätt. Mamma har fått operationstid så på en dryg vecka ska hon få ett nytt knä. Vi tar en dag i taget.

Jag grämde mig över att jag inte hann åka till Foods Gourmetbutik i fredags då det var grillspecial - men gottgjorde oss själva med att laga till kött från deras butik: Svenska lammracks och Secreto Iberico - en styckningsdetalj som sitter på sidan av grisens hals och är hur mör som helst. Måste åka dit och köpa mer...

Lördag var jag ensam hemma och började städa, torka fönster och röja garderober. Fönsterna blev lite randiga och så långt som till dammsugningen har jag inte kommit ännu men i garderoberna är det fint! Tog dock en paus och åkte ner på stan för inköp av vinterjacka och sedan till syrran på lunch!


Att få äta tacos med de här gullungarna är bara för härligt! De har också skaffat en liten katt så det är många som vill gosa.

Här har ni Axel - snabb som vinden och väldigt söt!

Efter maten satte vi oss i soffan för att prata lite och höra hur barnens vecka har varit. Det är härligt att bara mysa med dem - stanna världen en stund.
 

Fina Max!


Fina My!

Och så några galna försök till en gemensam wefie:


Första...


Andra...


Och nummer tre som är min favorit! Vi hade i alla fall inte tråkigt... Haha!

Idag har det rört på sig. Jag har haft främmande av min fina vän Anna, hunnit på Medlefors och rigga ljud med bästa Kågis (och vara i telefon hela tiden - förlåt!) eftersom vi ska spela kl 9.00(!!) imorrn och sedan kom Malin med hela familjen och mat från Max så vi frossade allihopa! 

Nu har jag varit och kört ett svettigt träningspass med bästa Anki och tror ni inte att Lisbeth (som bakar så otroligt gott) kom med en påse nybakta kanelbullar på den rätta dagen! Mmm... Man måste ju smaka... 
 
Det blev kall mjölk och bullar till kvällsfika och de var sjukt goda!

Kanelbullens dag är firad och jag är pigg som en mört men hoppas att jag ändå ska kunna somna tidigt då jag behöver vara pigg imorrn! Vi ses!
 
 
 
 

Trött - men så lycklig!

Den här veckan har varit riktigt slitig med både upprep av föreställningen, tre shower och en Emma med specialskriven text - men om jag summerar den känner jag mig ändå som en segrare!

Eller varför inte en prinsessa? Ja, ni ser ju kronan på Västerbottensteatern...
Loggan beställde vi förresten av begåvade designern Nils Arvidson 1997 lagom till nyöppningen av caféet och nya entrén till scenen. Klockren!
 
I onsdags hade vi äntligen nypremiär av "Lyckligare nu" och det blev en fin kväll! Inte slutsålt men underbar publik! Jag blir så glad över alla reaktioner efteråt och att folk kommer fram och vågar prata om sina egna erfarenheter - av både beroende och medberoende. Då känns det som om jag nått fram och det är den största segern!
 
Igår var det första oktober och då inleddes också projektet "Sober October" som innebär att man håller sig vit en hel månad. Jag började med att spela en gratisföreställning på Stadsmissionen till lunch och det kändes väldigt fint!
 
Att ha en vit månad är inga problem för min del och jag tycker att det är bra för alla att testa av hur stort ens behov av alkohol har blivit. Om det är svårt att avstå så får man kanske börja fundera på om det är man själv som bestämmer. 

Någon som gör det ordentligt är fina journalisten Per Strömbro som bestämt sig för att avstå ett helt år. Följ gärna hans blogg: https://365sobra.wordpress.com/

Lena Sundström, DN, gör också ett intressant experiment - "Alkohol är ett helt signalsystem för vem man är": http://www.dn.se/nyheter/sverige/lena-sundstrom-alkohol-ar-ett-helt-signalsystem-for-vem-man-ar/
 
Och jag gör det tillsammans med bästa Mattias Kågström! Han är en stjärna och lyfter min föreställning på ett fantastiskt sätt! Lånar välförtjänta ord av en besökare: 

"Och Kågström, han som förstärkte och tydliggjorde saken med musik o kommentarer, satte knorren på allt - trots att det knappt märktes. Det klarar bara den som behärskar musiken i dess grundvalar."
 
Lånat fotot av Bosse Fuhrman som fick en pose igår kväll! Tack!
 
Jag får många hälsningar efteråt och försöker suga åt mig så mycket jag kan. Att ta emot beröm är dock inte alltid helt lätt eftersom jag är en människa som också gör fel och ständigt ångrar saker jag gjort, sagt eller skrivit. Men jag tränar mig på att bli en bättre människa och blir rörd och glad över alla vackra ord:
 
"Tack Monica för en rak och ärlig berättelse! Modig är du, och jag tänker på talesättet "bara den som vågar gå vilse kan hitta de vackraste gläntorna i skogen"."
 
"Mitt i prick i alla avseenden, vet hur det är att ha närstående som inte kan besegra alkoholen.
Monica är rak, lämnar ut sig själv, orädd, humoristisk och med mycket stort hjärta."
 
"Tack för en fantastisk kväll, för hur du på ett personligt, känslosamt, humoristiskt, distanserat och varmt sätt delade med dig av ditt liv! Gick hem med en varm känsla och många tankar i huvudet!"
 
"Jag vill än en gång tacka för ditt mod och en otroligt bra upplagd föreställning. Jag skulle kunna se den en gång till."
 
"Stort tack för att du ruskade om mig ordentligt en stressig torsdag då jag trodde att det var helt andra saker som var viktiga. Jag tycker du ska vara riktigt, riktigt stolt över dig själv!"
 
"Har just sett Monica Lindgren och Mattias Kågström i "Lyckligare nu". En angelägen, allvarlig och hoppingivande föreställning om beroende, medberoende och livet. Så starkt och så bra. Hoppas ni som ännu inte sett den tar chansen de två gånger som återstår."
 
Jag har också fått många hälsningar och tack för min medverkan i Nyhetsmorgon i somras. Ni som inte sett inslaget kan kolla här: https://www.youtube.com/watch?v=8sTybwiwKZM 
 
Nej, nu får det vara slut med allt navelskådande. Nu ska jag bara fortsätta att vara lycklig och njuta av en ledig dag som började i sängen fram till klockan elva... Lovely!

På väg hem igår. Lyckligare.
 
 
 
 

RSS 2.0