Jo, hej vad det går!

Nu rör det på sig i lillhjärnan. Tusen småsaker som ska ändras, ordnas, köpas, skrivas...puh! Jag är nu "mitt i produktion" som vi brukade säga på teatern dagarna före premiär och man springer omkring som en yr höna med något vilt i blicken...

Nåja, det mesta verkar gå min väg just nu - förutom skrivarhelvetet som bestämde sig för att göra lite "luckor" på utskrifterna! Sablar så irriterande det är att slänga bort 200 utskrifter och springa på Clas O (denna gigant!) för att köpa mer toner. Nu är dock detta åtgärdat så jag har ett par minuteras paus medans jag väntar... hatar att vänta... det gör mig mer stressad än att jobba... trum, trum, trum... så där ja!

Dags att plocka och vika, detta hjärndöda, men underskattade, arbete som verkligen är upplyftande eftersom det verkligen syns att man har gjort något! :)

I'll be back!

Jobbkväll

Kvällens promenad blev inställd p g a arbete. Jag insåg att jag hade ogjort (ord med o före är så bra!) ett viktigt informationsmaterial till nästa veckas jobb och det tog hela kvällen eftersom det skulle vara både på svenska och engelska. Men nu är det klart och parallellt med mig har sonen och en kompis jobbat med att plocka ihop lite "give aways" i påsar. Det tar en stund när det är nästan 300 st... Tur att man kan anlita unga fräscha grabbar! Återstår bara att se vad de ska ha för ersättning. Kan bli dyrt. De pratade om kvällstid och OB trots att jag mutade dem med godis och mineralvatten... Nåja, det får vi ta imorrn. :)

Nu ska jag bara summera lite så att jag har läget under kontroll inför morgondagens möte. (Det är en omskrivning för att jag måste spela spindelharpan en stund innan jag landar på kudden...) Haha! Sov gott!


Shoppingdag!

Nu tror ni säkert att jag har varit ute och köpt en massa onödiga kläder till mig själv... men nej. Men det blev en lyckad shoppingdag i alla fall! Jag har ett jättejobb åt Nordic Light hela nästa vecka när de firar 30-årsjubileum och bjuder in gäster från hela världen. Jag har haft förmånen att ha detta sommarfestliga uppdrag tidigare och det är så kul! Och så mycket som ska klaffa när det gäller logistiken!

Nu är det mesta förberett och jag har ägnat dagen åt att hämta specialbeställda prylar och köpa in diverse saker som behövs för att piffa upp lokaliteterna där vi ska vara. Ja, jag låter hemlighetsfull och det beror på att jag är det... haha! Nej, förutom golftävling, beachparty, föreläsningar och annat så blir det också utflykt till hemlig ort. Därav hemlighetsmakeriet. Får återkomma och berätta senare. Att det blir lyckat och att vädret blir vackert räknar jag kallt med! :) Med en positiv inställning kan man ju komma hur långt som helst!

Och lite klädshopping hann jag faktiskt också med - men bara till herrarna i huset. Tummen upp hittills för hälften av plaggen. Men det ska provas mera efter middagen så man vet aldrig... Nu har jag just mixat ihop lite basilikaolja som jag ska hälla över den nykokta färskpotatisen. Till detta lite grillat kött och sallad. Och sedan MÅSTE jag nog ta en kvällspromenad...

Och på tal om shopping så har den ju förändrats med tiden...:


Härlig sommarteater!

Nu har vi varit och sett årets sommarteater som naturligtvis var en härlig och fartfylld föreställning i den vackra Nordanåparken! Finns det någon annan teater som har tillgång till en så fantastisk spelplats med sådana oändliga möjligheter till variation? Knappast. Den här gången har Västerbottensteatern utnyttjat den lilla ankdammen bakom "Stampen" och byggt upp en gradäng som jag hoppas får vara kvar efter spelperiodens slut. Här kan det bli en ypperlig scen för små konserter mm. Vackert var det och finurligt löst med små broar mellan "ön" och "fastlandet". Jättefint Helena!


Här är det vesslan som håller hov...

Nå, tillbaka till föreställningen. "Det susar i säven" är en riktig familjeföreställning där barnen som satt på samma bänk som oss också tillförde ytterligare en dimension med sina rop på padda och de andra figurerna. Har ni barn att ta med på föreställningen så gör det! Det gjorde ju i och för sig även vi men i vårt fall handlar det mer om ytterligare en vuxen...

Hur som helst älskar jag stora rörelser på scenen och jag uppskattar verkligen koreografin och regin som såg till att utnyttja hela spelplatsen. Det är fint att se de rosa kaninerna komma cyklande i bakgrunden eller vesslorna som lite tillbakadraget smider sina planer. Göran Hansson som padda är också obetalbar! Han har verkligen fått sin drömroll och tar precis så stor plats som han ska! I musikalnumren glänser han!Men han är inte den enda som är bra. Bodil Granlids vessla är suverän och mullvaden, råttan, hästen och grävlingen kommer inte långt efter. Sedan är det alltid roligt att se alla dessa entusiastiska amatörer som med sin kraft gör att föreställningen blir så storslagen som den är!Själva historien är svagare än de senaste årens uppsättningar men det är helt OK att den inte har samma tyngd. Det fanns mycket annat som höll upp totalbetyget! Vi uppskattade föreställningen jättemycket och jag vill rikta ett STORT TACK till alla som var med! Jättekul!

Att spela nära naturen har också sina speciella fördelar?! När andra akt började så var det inte bara skådisarna som gjorde entré. En andmamma med sina ungar kom också vandrande och kastade sig i vattnet som på ett givet tecken. Det är fantastiskt att kunna regissera djuren så... :)Och med de rosa kaninerna och andfamiljen lämnar vi årets uppsättning. Och min rekommendation blir: Utnyttja våra fantastiska sommarkvällar och gå och se den! Det är upplyftande för oss alla att komma hem med ett leende på läpparna!


Ute igen!

Nu har jag varit ute igen på en 5 kilometare på lunchen! Kändes bra även om benhinnorna har lust att göra sig påminda när man startar - men det går ju över. Tror att jag inte är van att gå i riktigt bra skor. Har tidigare mest använt mina gamla ingångna och de har ju varit med några år...

Lite irriterande dock att Lejonströmsbron var avstängd. Nu fick jag gå dit fram och åter samt parkbron två gånger för att komma upp i rätt antal meter. Jag hade ju tänkt mäta upp broarna men det får vänta tills de öppnar den igen.


Här passerar jag älven över parkbron. Vackert!

Så efter 405 förbrända kalorier kunde jag sätta i mig en god lunch! Idag blev det en utmärkt kycklingsallad från lika utmärkta ICA. Nu laddar jag för årets sommarteater ikväll. Här ska susas i säven!

Fler impontenta...

Nej, nu är jag heeeeeelt övertygad om att det behövs ett nytt parti som ägnar sig åt sakfrågor som faktiskt är avgörande! Och i samma veva kan man ju även önska sig seriösare mätningar, statistik och kanske också seriösare press! När man läser en artikel om mätningar som gjorts under alliansregeringen så fastslås det alltså att antalet impotenta har ökat under deras regeringsperiod. Jaha? Och vad är det som säger att det var just regeringen som avgjorde den saken? Ja, i och för sig tror jag inte särskilt många har tänt på Maud men sex är väl inte det första man får i skallen när man pratar politik eller tänker samhällsförändring? Och alla män kan väl ändå inte tänka med kuken?


Eller?


Eller kanske ändå inte...

Det finns en del traditionella variabler som man tydligen använder sig av för att utvärdera hur en viss politik har påverkat samhället och då pratar vi om sysselsättning, arbetslöshet, socialbidrag, budgetunderskott e t c. Känns seriöst och bra. Men i en artikel från TT frågar sig skribenten (som inte vill vara med på bild...) om inte alkoholkonsumtion, skilsmässor, konsumtion av läkemedel och självmord ibland kommer närmare hur människorna faktiskt mår.

Och det kan ju till viss del vara sant men ska man inte ödsla lite tid på att titta på samhällsförändringar i stort när man gör den kopplingen? Alltså inte bara koppla sådana variabler till den regering som sitter vid makten? (Och här bryr jag mig inte om vilken regering som åsyftas!).

Jag tycker kanske att de får onödigt mycket uppmärksamhet när det gäller både impotens och självmord (som faktiskt enligt skribenten minskat...). Och den seriösa fråga som ställs till stadsministern är om svenskarna blivit lyckligare under deras regeringsperiod... Åhhhhhhhh!

Jag blir beklämd när man sedan läser kommentarer från läsare som säger att snorren inte funkar med en sån här regering och att det nu är upp till oss att byta så att vi kan göra barn igen... Blä! Inte till barn, men till trångsynt och inskränkt tänkande! Jag hävdar: Lyft fram de frågor som berör och avgör och låt inte dessa komma i skymundan genom att bladdra om saker som inte har ett dugg med valet att göra!

Oj, så upprörd jag blev men... det blev jag!

Ny teknik och gamla kärringar...

Nu har jag just testat lite ny teknik. Nej, jag var inte helt övertygad men så tänkte jag; "va fan, man blir aldrig för gammal för att lära sig nåt' nytt!" Jag har därför inhandlat en nike+ "device" som man kopplar till sin iPod och därigenom registrerar sina promenader! Den räknar ut hur långt man går, i vilken hastighet, antalet förbrända kalorier e t c. "Lurad igen" är kanske er första tanke men näääädå. Det fungerade! Jag är just hemkommen från en 4,76 km lång promenad med mycket bra musik i lurarna! Avbruten då och då av en klämmig röst som noterar att man avverkat si eller så många kilometer. Kul!

Rent praktiskt så finns det i nikeskor (som jag redan hade) en liten ficka under sulan där sändaren placeras och sedan följer det med en liten kontakt som man pluggar in i sin iPod. Wireless naturligtvis! Ja, jag småskrattar fortfarande efter en högst njutbar promenad. Jag är nog ganska lättroad... :)


Var tvungen att skicka ett mms också under tiden så här är en bild i farten...
Ni ser tydligt hur lättroad jag är! En glad kärring med ny teknik... Det här kommer jag garanterat att göra om!

Frågan är bara när... Haha!

Jodå, jag ska snart ut igen! Jag har nämligen lagt upp en användare på Nikes sida där man kan registrera sina "utflykter", sätta upp mål och jämföra. Ett personligt tävlingsmoment är kanske det jag behöver för att få kontinuitet. Testa själva så får ni se!

Sol, vind och My

Blåsigt men soligt! Då gööööör det ingenting. Åkte iväg för att träffa lilla My en kort sväng innan de ska dra vidare till släktkalas (ja, jag kunde ha varit med men orka...) i Gunsmark och några dagar i Umeå. Man måste ju få en dos kramar så att allt känns normalt. Vi hann leka med bollen, ballongen och prata lite om livet. Hon har så sunda åsikter...;) Mest positiva faktiskt!

 
Här har jag lånat en bild från hennes egen blogg. Hon har mest bilder på sin och det är ju det folk vill ha! Vem orkar läsa långa inlägg? Nu blir det lunch och sen uuuuuuut!

Midsommardag i Björkåsen

Det blev åka av den här helgen! Idag blev vi bjudna på god lunch i pappas och mammas stuga i Björkåsen. Det kan man ju inte säga nej till så nu sitter man där. Mätt igen... :) De var i alla fall på sitt bästa humör och hade längtat efter att vi skulle komma dit så det blev en lyckad utflykt! Lite sentimental blir jag ändå eftersom vi gjorde i ordning lillstugan och båthuset till "vårt" och sedan slutade att vara där. Mycket beroende på att vi aldrig fick vara ifred... Men det pappa och mamma egentligen vill ha är ju sällskap så korta besök passar bättre!

 
Mamma              Pappa                    Lillstugan

 
Stugan

 
Dukat för lunch

 
Båthuset. Det ser inte mycket ut för världen men när man sitter där inne vid dukat bord och har öppnat dörrarna ser man havet och ljuset och det är underbart!


Grannarnas båthus är dock rätt förfallet och ser ut att ge vika när som helst.
Ulf försökte ge det en knuff i rätt riktning men...


...på andra sidan var det dock ett träd som stöttade...


Men trasiga dörrar silar i alla fall ljuset väldigt vackert ...


Och genom det delvis glaslösa fönstret ser man Ulf stå där kajen en gång var. Isen var dock rätt obarmhärtig för ett par år sedan och tog med sig ett av våra verkliga smultronställen...


Klibbal är tydligen en lite mer ovanlig sort. Lite rundare och blankare blad än en vanlig al. Och här också härjad av hav och is. Pappa berättar...


Havet! Vackert, mäktigt och fascinerande!

 
Lite detaljer...


Mamma säger hejdå och vi säger: Tack för idag!
Härlig kväll på Björkskär!

En fantastiskt trevlig midsommarafton i Carlssons stuga på Björkskär! Tiden bara sprang iväg, men det är väl så när man har roligt tillsammans med goda vänner! Tack ska ni ha allihopa! Och ett särskilt tack till kvällens värdar för supergod mat! Vi hann med en hel del och här kommer en liten bildkavalkad från kvällen.


Samling på trappan i solskenet. Kvällens värdinna ser rätt avslappnad ut!


Sommarfina tjejer! Härligt med en midsommarafton där man faktiskt kan ha klänning!


Middag i uterummet. Hyfsad utsikt!


Kvällens värd!


Och vad är väl en midsommar utan jordgubbar?


Här är det "Sjöbossa" som hugger in på läckerheterna!


Sedan blev det en turnering i vad som till slut blev "skogsboule". Svårspelat men spännande! Måste dock medge att herrlaget vann... men det var på håret! :) Själv hade jag en väldig variation på mina kast. Allt från på pricken till faaaaaar away...


En liten stilstudie av maken. Många hinder på banan.


Stilstudie 2. Vissa drog fördelar av sin längd när det gällde korta kast...


Och eftersom det var midsommar lekte vi "julklappsleken". Nja, det verkar kanske lite o-i men det var väldigt kul! Alla köper två paket var och sedan spelar man med tärning till sig ett antal paket. Tar paus och öppnar dem samt fortsätter och får då ta paket av varandra tills klockan ringer. Ganska hetsigt!


Här sitter jag gladeligen med flera objekt men tyvärr gick inte tärningarna min väg i slutet och jag slutade tomhänt... Men kul var det!


Värdparet kunde dock kamma hem en hel hög vinster!


Tiden går fort och efter mer spelande och skrattande lämnade vi stugan i sommarnatten. En supertrevlig kväll!

90-årskalas!

Nu har vi hunnit landa hemma efter 90-årskalas för Ulfs faster Hjördis! Jätteroligt att träffa alla Ulfs kusiner och släktingar på hans pappas sida och väldigt trevligt att få möta en riktig midsommarflicka!


Hjördis. 90 år idag!

Hon är en helt underbart rolig människa med ett härligt temperament. Blir hon arg är det bara att hålla sig undan och är hon glad skrattar man hela tiden. Kul att få träffa henne idag!


Ulfs mamma Sonja uppvaktade också! "Gu' va ji vara välkommen!"


Och Ulfs pappa var inte långt efter. Han gav bort någon typ av "specialmedicin" som tydligen blev uppskattad...


Ulf och hans syster Berith gav bort lite blommor och står här med både Hjördis och hennes man Erling!


Ulf slog sig i slang med sin kusin Gunbritts man Rolf. De hade tydligen också hittat skumpaflaskan...

Nu bär det av till nästa firande!

Glad midsommar!

Önskar alla en riktigt go' och gla' midsommar med sill och sol och sång! Och det börjar ju bra:  Medelhavsvärme och sol från en klarblå himmel! Blev väckt i ottan (nja, halv nio...) av maken som gjort en kanonfrukost som han serverade i uterummet. Bröd, pålägg, fil, ägg, kaffe mmmums!

Han valde också att skicka en midsommarhälsning till Emilia medelst mms. Det blev inte vackert men ni får samma hälsning här:

Trött? Jajamen!

Nu blir det dusch och iväg till Gunsmark där vi ska uppvakta Ulfs faster som fyller 90 år. Det är respekt! Sedan är faster Hjördis den mest vassnäbbade kvinna jag träffat. Mer respekt! Jämfört med henne kan Emma ibland verka lite timid... Nåja, hon är i alla fall väldigt rolig så det ska bli skoj.

Ännu skojigare blir det senare i eftermiddag då vi åker ut till Carlssons på Björkskär! En solig midsommar vid havet är väl det ultimata! Tur att man har kompisar som har stuga när man inte har det själv... :)


Man är motiverad

"Harregu' vicke' törrveer'!" Har hunnit tvätta flera maskiner och hängt ut idag (nej, jag hängde inte ut maskinerna... besserwisser...). Allt har snällt och snabbt torkat och jag börjar vara i fas igen i tvättkorgen. Har också hunnit njuta av solen och sitta lätt tillbakalutad med en bra bok. Det är ju bara för härligt! :) Så värst mycket jobb blev det dock inte men jag kände faktiskt att jag behövde en vilodag! Nu försöker jag bara motivera den i efterhand...

Repetitionerna av Mens Night har gått så bra att man måste kosta på sig att njuta lite också. Idag fick jag några bilder av Oskar som fotade lite under den sista repdagen. Det ser kanske inte särskilt märkvärdigt ut utan scenografi och kostym men det är ju det som är grejen. Det sista putset och "ytan" är ju det som ska tillkomma senare. Och då blir det nog riktigt bra! Tror vi!


Här ser jag kanske inte helt nöjd ut (och oss emellan - det är jag inte heller). Åsa har faktiskt rätt mycket konstiga idéer i föreställningen... :)  Själv verkar hon dock vara desto gladare...Men ibland är vi faktiskt helt överens! Och väldigt motiverade!


Vilket väder!

Efter tre koppar kaffe går jag ut för att känna på vädret - Oooooooiiiiiii! Så varmt och härligt! Måste åka ned till jobbet en kort sväng under dagen men beslutar mig snabbt för att det inte blir riktigt än! Nu känns det mer som att jag ska ta med mig en bok och lägga mig ute i solstolen! Jag älskar soliga dagar!

Kvällspyssel

Hämtpizza till middag är ju väldigt gott men man blir nåt så fruktansvärt proppmätt trots att man inte ens äter en hel pizza. Den lägger sig som ett gäng hemmastadda paltar i magen...

 
Pizza...                            =                         Paltar...

Ja, det blev väl tre timmars "degande" vid datorn, där jag bara gjorde avbrott för att stiga upp och hämta kaffe. Sen ryckte jag faktiskt upp mig och tog en lång och härlig kvällspromenad. Nu känns det mycket bättre och energin har kommit tillbaka! Jag har varit ute och vattnat och pysslat lite. Tycker att det är väldigt mysigt att gå omkring i trädgården och dona lite när kvällarna är ljumna. Allt är så tokgrönt och vackert och syrenerna doftar underbart. Man blir på gott humör helt enkelt!

Eftersom jag också åt kåldolmar till lunch så lär det här bli en intressant natt för magen... Man kanske sprängs? Ett bra sätt att gå ner i vikt kanske? Annars får jag väl följa viktväktarnas motto: Ät som en höna - skit som en elefant...

Bra repdag - igen!

Hemma igen från en bra repdag med det härliga gänget i Mens Night! Avslutade med att spåna fram idéer till en ny sketch så det kommer mera... Nu tar vi lite paus, putsar på det material vi har, skriver till lite nytt, läser på, styr upp lite praktiska och tekniska frågor och ses igen i augusti! Tack för ett bra jobb alla! :) Och tack till Västerbottensteatern för att vi fått låna lokal!

Nu ska jag ut i trädgårn' och se efter vad som lever... Kanske hinner jag också vädra gräsklipparen innan middagen. Ser att det ska bli fint väder till midsommar och laddar för en utflykt till Björkskär. Ska bli så trevligt!


Så här såg det ut sist vi var där och firade Carinas 25?-årsdag!


Läget är inte helt fel...:)

Ny dag - nya möjligheter!

Vaknar av en solstråle som som kikar in mellan persiennerna och känner att jag inte ens blir irriterad. För det första så känns ju själva närvaron av solen som en väldigt bra start på dagen. För det andra har jag sovit som en stock och har ännu en bra dag framför mig! Vi ska fortsätta repetera Mens Night idag och det är verkligen som att ha en dag i lekstugan! Dags att testa nya låten och även att mer grundligt gå igenom en del av våra dialoger.

Vi hade tänkt visa upp en del av det vi har gjort för Västerbottensteaterns personal men beslöt igår att vi kanske behöver mer än tre repdagar för att känna oss klara... Haha! Ja, vi är ju ute i väldigt god tid ändå eftersom vi ska ha premiär i september... Men dagarna rullar snabbt och efter semestern börjar det köra ihop sig direkt. Nu återstår också en del sångrepetitioner, filmning, scenografiritning, kostym e t c så vi har att göra fram till premiär. Men det här är nog mitt roligaste projekt på länge!

Sedan är jag naturligtvis också glad för att vi sålde Emilias lilla bil igår! En annons på blocket, telefonkö och försäljning på 30 minuter. Härligt! Hoppas köparna blev lika nöjda som vi!


Nu står det ingen Fååååårrrd på våran gård!

Vilken kreativitet!

Oj, oj, oj vilken kreativ dag. Nu är man helt slut! Vi har haft en lång repetitionsdag med vår glada regissör Mattias Kågström som hela tiden kommer med bra tips och synpunkter. Det är så väldigt roligt! Som att börja skolan igen och ha sitt favoritämne hela tiden!


Ni ser ju hur glad han är! Och om ni undrar vad det är för reklam på muggen och tröjan så kan vi avslöja att det är Liverpool - laget i hans hjärta!

Dagen avslutades med musik och dans. Johanna Öhman har gjort så kanonbra koreografi till flera av låtarna och är en så god pedagog att till och med gamla träbockar som vi förstår vad hon menar. Vi blev dessutom kraftigt svettiga...


Det blev vi även av allt skrattande och här är det Åsa som torkar lite tårar... 

Man kan tycka att det inte ska vara särkilt ansträngande att repetera men man blir faktiskt helt slut och måste ta lite pauser då och då för att hämta både luft och andan. Tur att det var så fint väder idag att vi kunde sitta ute.


Ja, här ser vi ganska allvarliga ut men vi kanske inte orkade mer...

Kvällen avslutades i alla fall med laxmiddag hemma hos oss och sedan satt jag och Åsa i några timmar till för att gemensamt skriva en låttext som nu äntligen är klar! Det blev en ganska "puckad" låt men vi ska testa den på övriga gänget imorrn för att se om den funkar. Annars är det bara att skriva nytt. Det blev hur som helst en lååååååång dag och nu är kudden nära... Det kostar på att vara kreativ! Sov gott! 

Har vi något val?

Börjar med att referera från dagens uppdrag: Trevligt! Jaha, hur intressant lät det då? 300 snälla ungdomar samlade på Expolaris skrattade kanske inte ihjäl sig åt mina skämt men de lyssnade intresserat och jag fick t o m skriva en autograf!!! Och allt detta före lunch!

Nu över till något helt annat! Valet. Fick en uppmaning av en god vän, unge herr Lundberg, att tillsammans med honom starta ett nytt parti. Han vill för övrigt vara anonym men vi kan kalla honom... Pär. Känns helt klart intressant! Ett parti med tydliga åsikter för och emot, svart eller vitt, ja eller nej. Ja, ni fattar. Ett schackparti helt enkelt! Som värnar om gräsrötterna! Ja, det la jag till själv nu utan att fråga honom... Hur som helst hade han varit på SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) idag och blev rädd när han upptäckte att de likställde "vanligt folk" med en besvärande omständighet! Ja, jag blir inte bara rädd, jag känner att jag kan bli riktigt arg. Och besvärlig!

Det är inte bara en gång jag under de senaste månaderna undrat vad jag ska rösta på? Vad har vi att välja på egentligen? Och är det så att man kan lita på ett parti trots att man ogillar partiledaren? Eller driver dessa sina egna frågor över huvudet på väljarna? Det känns med andra ord som om vi behövs! Och vi ämnar gå ut i pressen med vårt program så snart vi fått partistöd...

Hur känner ni inför valet? Gillar ni den dryga och skenheliga översittaren Mona Sahlin som talar till människor som om de vore fem år? Eller föredrar ni "jag vägrar gå på bröllopet men kom gärna hem till mig och gör reportage så att jag får igenom en PR-kupp för partiet" Ohly? Eller "bara vi räddar miljön och får en vågmästarroll så är vi nöjda" = återvinningsexperterna Wetterstrand och Eriksson? Eller kanske äggskallen Reinfeldt, den osynliga mannen Björklund, dansbanssångaren Hägglund eller den beskäftiga komikern Maud Olofsson? Eller ska jag kalla henne vid sitt riktiga namn: Hyacinth Bouquet? Likheten är i alla fall slående!

 

Fast Hyacinth är roligare!

Det viktigaste är dock ATT vi röstar! Det är enda sättet att utestänga rasistiska och nationalsocialistiska influenser! Och det är en fråga jag tror vi är överens om allihopa!Härligt avslut!

Ja, det blev en bra jobbardag! Förberedelserna inför morgondagen är klara och jag har även hunnit påbörja en sångtext till ett av de två inslag som saknas i Mens Night. Vi ska igång med repetitioner igen på tisdag och det ska bli så kul! Vi möter också lite provpublik från Västerbottensteaterns personal nästa vecka. Ja, vi är absolut på inga villkor klara efter ett par dagars rep men vi ska få möjlighet att testa lite för att se om det är någon fler än vi som skrattar... Haha!

Och medans jag har jobbat och stökat och ätit en god middag med kebabspett och färskpotatis (ja, det blev en bra blandning faktiskt) så har regnet dragit förbi... Vilken tur! Nu är det dags att ta en längre kvällspromenad! Ha en skön söndagkväll alla så ses vi nog här imorrn om ni vill! :)


Bukettapeln blommar så in i... och nu lyser solen!

Pissväderjobbardag!

Inget ont som inte har något gott med sig! Vädret uppmuntrar ju inte direkt till stordåd när det gäller utomhusaktiviteter och trädgårdspyssel men lämpar sig alldeles utmärkt till arbete! Imorrn bitti ska jag möta 300 ungdomar i 16-17-årsåldern som fått sin första feriepraktikplats. Skellefteå Kommun ska informera och jag ska se till att stämningen är på topp. Hur den nu kan vara det för en ungdom måndag morgon 9.00? Den är inte ens på topp för mig då...

Nåja, jag har förberett en del och Emma kommer naturligtvis också att ge sin syn på saken. Nu återstår lite putsning och tillägg för att jag ska känna mig nöjd och förberedd. Den viktigaste ingången är dock att jag faktiskt tycker att det är BRA med en praktikplats trots att ersättningen inte är den bästa. Det är ju otroligt viktigt att få in en fot i arbetslivet och skapa kontakter för framtiden! Oj, det där lät väldigt vuxet och tråkigt... Måste nog putsa ett tag till...


Kommunens egen "bild" när det gäller feriepraktiken har dock lite 70-80-talskänsla vilket gör att åtminstone jag borde känna mig "hemma".

Paltkoma...

Goda vårrullar och scones hos syrran på eftermiddagen... Lammytterfilé, klyftpotatis, kantarellsås och sallad till middag... Nymalet kaffe och lite choklad till dessert... Jag är så mätt! Nu tror jag det blir ryggläge i soffan med en bok. Skulle gärna gå en promenad men orka....

Det gick vägen!

Ja, så var det klart! Och vilken helt fantastiskt vacker klänning Kronprinsessan hade! Ursnygg skapelse i vit dubbelsidig sidenduchesse (se vad jag lär mig)! Sparsmakad, stilren och ytterst välsittande! Man skulle kunna tro att den är sydd bara för henne... Haha! Skämt åsido var den helt perfekt och Per Engsheden lär få fler kungliga uppdrag när det gäller design. Westling såg en aning nervös ut men det var kanske inte helt oväntat. Victoria har ju övat sedan hon föddes och han har ju knappt börjat sitt offentliga liv. Bland gästerna utmärkte sig också Danmarks Drottning Margarete i en limegrön kreation som verkligen lyste upp både henne och kyrkan!


Vi säger Grattis och önskar paret lycka till! Hade varit lite kul om de bara hade vikit av och åkt hem för att mysa i soffan... men sånt händer ju inte...


Jag ska göra det!

Inte för att jag är nåt större fan av Victoria och Boxer-Robert-Daniel, men jag ska ändå kika på bröllopet idag! Kan vara kul att hissa och dissa företeelser och fult klädda gäster... Men icket att jag själv klär mig i blågult och hissar flaggan. Nej, jag är mer en sensationslysten romantiker än en royalist.

Hur som helst har syster yster bjudit in till tjejeftermiddag med hembakta scones och annat smått och gott. Man vore ju korkad om man missade en trevlig tillställning med möjlighet till många goda (och högljudda!) skratt! Hemma är det ju ändå bara det där förbajade VM-et som är igång hela tiden. Jag håller på att vara trött trots att jag sett minimalt med matcher. Bättre då att kasta sig in i en kvinnlig "bikupa". Ska det surras så ska jag inte bara lyssna utan vara med själv! :)

Den Officiella Bröllopsserien

BLÄ dock för den officiella bröllopschokladen som har sitt ursprung i barnarbete! Fy Cloetta! Den Officiella Bröllopsserien säljs till förmån för Kronprinsessparets Bröllopsstiftelse, vars syfte är att motverka utanförskap och främja god hälsa bland barn och ungdomar i Sverige... Men tydligen inte för barnen som skördar kakaon! Lägg ned!


Sorg...

Jag älskar att läsa böcker! Och helst deckare! När man har en bra bok på gång är det som att ha en godispåse undanstoppad någonstans som man längtar efter att ta fram och proppa i sig ur. Och när man väl börjat äta är den helt plötsligt tom...

Nu har jag just avverkat en ny bekantskap; Carin Gerhardsens två första deckare ur Hammarbyserien. Mycket bra måste jag säga! Lite obehagliga båda två men väldigt, väldigt spännande! Den tredje delen, "Vyssan lull", har just kommit ut och jag tror att det måste bli ett inköp till.

 
Första och andra delen.

Så nu sitter jag här med en tom godispåse och har lite sorg... Undrar om jag ska börja med Mons Kallentofts senaste eller om jag ska sova... Tror jag gör två flugor på smällen och tar med mig den i sängen. Det är ju ändå lördag imorrn. Och då är det bra att ha lite påbörjat lördagsgodis att ta till om det regnar...

Sensationer, skvaller och paparazzis!

Skvaller om vänner och arbetskamrater. Hånfulla rykten om kändisar, okändisar och annat löst folk. Sensationer där det förekommer kungligheter, förtroendevalda och människor i ledande ställning. Smygtagna och komprommeterande bilder av halvnakna dokusåpåkändisar eller fyllefester. Det är sådant man egentligen borde skriva om för att locka läsare till bloggen... Men det gör jag inte!

Jag märker ju att vissa ämnen lockar mer än andra och glädjande nog hade jag besöksrekord när jag ilsknade till över påträngande grannar men jag kan ju inte vara arg hela tiden... :) Desto roligare är det att vara en glad smygfotograf! Efter en riktigt hektisk arbetsdag, där jag hunnit hur mycket som helst när det gäller planering av mitt stora arrangemang för Nordic Light, kommer jag hem och möter husets båda herrar i köket där de förbereder kvällens middag! Sköööööööönt! Vad det blir återstår att se... :)


Sonen ser inte alltför missnöjd ut och med tanke på ingredienserna kan man kanske gissa på Moussaka? Han verkar inte heller särskilt ledsen över att jag leker paparazzi... Gott ska det bli och otroligt skönt att bli bortskämd en kväll!

Shutter Island

Bra kväll med givande möte och långpromenad! Avslutade med glass och färsk ananas till filmen "Shutter Island" som var mycket, mycket bra! Det är flera år sedan jag läste Dennis Lehanes Patient 67 och jag minns att den gjorde ett starkt och lite skrämmande intryck. Självklart kommer man ihåg en hel del ur boken men det gjorde ingenting. Välgjord film, bra skådespeleri, snyggt filmad och, för den oinvigde, en fantastisk vändning och upplösning! Scorsese did it again!Ny favoritpasta!

Ja, jag hade tänkt skriva ett inlägg om ironi och kommunikation men tiden blev för knapp så jag skriver (ironiskt nog...) bara ett middagstips! Här kommer en snabb hittepå-favoritpasta som vi nu ska äta till middag. Gott, snabbt, enkelt och inte så överdjävligt onyttigt.1 förp färsk pasta av spagettityp
2 pkt bacon
2 gula lökar
Champinjoner - färska eller på burk
1 förp Keso grillad paprika, vitlök och basilika
Smör/rapsolja
Salt och vitpeppar
Basilika eller persilja

Fräs lökarna i smör/rapsolja utan att de tar färg, tillsätt svampen, salta och peppra och när det verkar klart så tar ni upp det och lägger allt i en "booonk".

Fräs baconet utan fett tills det är knaprigt, häll upp i en djuptallrik med hushållspapper så att det får rinna av.

Koka pastan (hacka sönder den lite först så att det blir lättare att blanda), häll av vattnet.

Blanda pastan med lök/svampen i bunken, tillsätt baconet + keson. Rör om och släng tillbaks allt i pannan igen. Klipp över färska örter. Klart!

Smaklig måltid!


Björnfrossa?

Jag har en enorm respekt för björn och min största skräck vore nog att möta en i skogen eller ännu värre i stan där man på något sätt tror att man är säker? Nu verkar man inte vara det heller. De kommer närmare och närmare och kanske till och med skrattar åt att vi beter oss som små möss... åtminstone jag. Idag skulle man tydligen också stänga Gul slinga på golfbanan p g a att det finns björn där... Huga!

Om jag vågar ska jag ta mig en kvällspromenad... Någon som sett Nalle Puh på Morö Backe? Det enda vilda djur jag har sett hittills idag är vår lillkisse Skrållan som jagar upp i björkarna och sedan funderar hur hon ska ta sig ner igen...


Men vild är hon! Verkar inte ens bry sig om de farliga björklössen...


Paranoid?

Efter frukosten imorse hörde jag och sonen röster utanför och får se våra "besökare" hos grannen. Vi kom överens om att "kommer dom hit då...", men det verkade lugnt. En halvtimme senare upptäcker jag att det ligger en plastpåse på trädgårdsgången framför huset... Va fanken? Har det lämnats en gåva som ursäkt? En soppåse? Eller kanske en bomb?Oskar gjorde slag i saken och gick ut för att kolla postlådan och på vägen tillbaka tog han med påsen in. Den var mjuk och innehöll något obestämbart. Bajsblöjor? Men jag öppnade i alla fall och får se... makens penslar och trasor från gårdagens oljefärg... Nu har man tamejfan blivit paranoid! Dags att stryka ett streck över allt som hänt och gå vidare! :)


Nä nu...

Det blev sen middag och precis när vi ätit klart hör jag ljud utanför vårt fönster... Tror ni inte att pojken och hans mamma är tillbaka igen! "Nä nu djä..." sa jag och blev nästan stoppad av maken som tyckte att jag skulle lugna mig men... "too late". Jag öppnade dörren och log och sa: "Ni måste förstå att ni inte kan gå här framför huset hur som helst. Det känns ju väldigt märkligt när man t ex sitter och äter att det kommer folk som tittar in genom fönstren!" Hon stod kvar och sa: "Det är ju bra att du säger till..." (och jag tänkte att det ändå var väldigt märkligt att hon inte räknat ut det själv).

Eftersom hon inte vände på klacken lade jag till att hon ju måste lära honom att man inte kan gå på folks gårdar hur som helst. Ingen reaktion. Ja, där sa jag hej då och gick in igen och en stund senare traskade faktiskt paret iväg. Det kändes på något märkligt sätt som om jag hade talat till ett barn.

Det är aldrig roligt att behöva säga till folk på det där viset men man måste nog markera. Hoppas jag slipper göra det igen för då tror jag faktiskt att jag skulle kunna bli riktigt arg...

Det är INTE ok!

Det finns ett äldre par längre bort på vår gata som har besök av sin dotter och sitt barnbarn under sommaren. Och det är väl trevligt. För dem alltså. Men det är ju ingenting som rör oss. Träffade dem nere vid uppfarten en gång när jag skulle ut och promenera och hälsade som man ju gör. De berättade att de varit med morfars i Thailand och att gossen var så social och ville hälsa på hos alla. Jag borde ha anat oråd redan då...

Nu är det så att de tar sig en runda runt kvarteret varje dag för att den lille pojken ska få åka bobby car eller stulta på och det är väl också trevligt. Tyvärr har de ingen uppfattning om personlig integritet! De låter det lilla barnet bestämma vart han vill gå hur som helst och det är inte bara en gång som de har kommit upp på gården och passerat utanför köks- eller toafönstret! Och vi har ändå ganska långt ned till vägen! De traskar omkring på allas uppfarter och gräsmattor som om hela kvarteret var någon slags gemensam egendom! Och de har heller inte bråttom därifrån! Nu har de just varit här ute tre gånger den senaste timmen! Jag sitter vid datorn och skriver lite i köket och känner mig i allra högsta grad uttittad!!! Det är inte så att de kikar in men det är faktiskt INTE OK att människor som jag inte känner promenerar utanför fönstret!!!

Just nu känner jag mig så irriterad och uppretad att jag inte kan gå ut och säga till eftersom risken är stor att jag skulle bli onödigt arg. Men jag måste göra det. Snarast! Jag känner mig som en surkärring men man har väl rätt att kunna gå omkring i sitt eget hus utan att behöva ha publik? Ja, om modet sviker så får jag väl be "Emma" ta hand om problemet... Det skulle faktiskt kännas helt OK.Nu är vi igång!

Hemma igen efter den första repetitionen av vår kommande show Mens Night. Så himla kul! Vi har haft genomläsning av vårt nyskrivna manus och sedan har jag och Åsa Persson fått regihjälp av Mattias Kågström - en riktig pärla med många bra synpunkter! Johanna Öhman har också suttit med för att se vad man kan göra för koreografi till två medelålders "glädjeflickor"! Det kan bli en riktig utmaning!

Vi har skrattat så att tårarna runnit! Hoppas att slutresultatet också blir lika kul! Vi har "the time of our lifes" och känner oss rätt priviligierade som får hålla på med något som vi älskar! Premiär blir det i Lycksele 4 september och vi kommer att spela tre lördagar där. Sen blir det Arvidsjaur, Kramfors och sen får vi se. Världen ligger öppen!Stundom rätt koncentrerade. Fortsättning följer! Läs mer på www.mensnight.se

Djävla björklöss!!!

Vi har gott om lövträd på tomten. En halv skog nästan. Mycket löv. Många löss. Behöver jag säga mer?

 

I går skulle jag sätta mig i solstolen på baksidan och Oskar kommenterade: Du har löss fulla tröjan... Ooouuupp igen och ser att hela framsidan på min t-shirt är grönprickig. Vid en närmare titt så var hela solstolen (även baksidan) täckt med små gröna djur. Blä! Inte för att jag tycker att de är särskilt farliga men det är ju för fanken vår altan, vår tomt och i synnerhet MIN solstol! Och det är äckligt med många smådjur på samma ställe!

Idag bestämde jag mig för att ta tjuren vid hornen och började dagen med att vattna alla torkade uteblommor och sedan spola altan, stolar och intilliggande björkar! Kände mig ungefär som en i Ghostbusters! Jag spolade i och för sig mina nytorkade fönster till uterummet men inte ens det kunde få mig att sluta. När jag väl var klar ramlade jag över några kassar med blommor som inte var planterade så jag tog itu även med dem, och sedan kände jag lunchkurret i magen så jag lagade lunch, och på vägen ut hittade jag lite bråte som jag bar bort men sen: Solstooolen! Min! Ensam! Skööööööönt!

Och när man sitter stilla tänker man så bra. På allt som är ogjort. Så min dag slutade på jobbet där jag hann avverka några saker som bara måste göras. Sedan möte och mycket sen middag som bestod av varma mackor halv nio... Helvetet så hungrig jag var!

Imorrn börjar jag och Åsa repa vår nya show! Ska bli så kul! Och nu är jag trött och ska försöka lägga mig tidigt. Måste bara ut först och se om lössen är tillbaka...


Solstolar - lusfria!


Men närmare skogen är dom djävlarna kvar... Kriget fortsätter!


Helkoptrar, bröllop å lite mat!

Om det är någon som vet varför polishelikoptrarna har "hoovrat" (heter det så?) över Solbacken och vårt hus på Morö Backe så får ni gärna berätta. Nu har det pågått i två dagar och jag tror ju knappast att de fotograferat mina rädisor...


Je vill int' säg att je jer nyfiken. Je vell bara vetta'!

Ja, det lugnade ned sig på eftermiddagen (Fast nu ljuger jag, för egentligen vet jag inte - jag var ju inte hemma). Åkte till kyrkan för att gå på vigsel! Sören Löfgren, vår belysningsmästare sedan nästan 30 år, gifte sig med sin stora kärlek Lotta Hjelte. Han verkade hur lugn som helst där framme i kyrkan! Jag som har scenvana minns detta som ett oerhört spännande ögonblick. Det mest nervösa jag har gjort faktiskt! Det är väl för att allt är så storslaget och högtidligt! Kul att få gå på vigsel var det i alla fall med vackert brudpar och mycket fin musik och sång! Johanna Öhman sjöng så att håret reste sig på armarna. Man blir rörd! 


I bakgrunden ser ni Thomas Löfgren som skötte filmkameran på brorsans stora dag! Han verkar koncentrerad! Själv lyckades inte ta några skarpa bilder inne i kyrkan! Den värsta ser ni här!

 Helt otroligt djävla suddig!

Nåväl, allt gick bra, båda sa i vanlig ordning ja och risgrynen haglade!
 


Sedan blev det hemfärd för en obligatorisk grillning. Det är ju bara så gott!!!

 
Lammracks med sallad, tomatsalsa och kryddsmör med W-B, soltorkade tomater och basilika. Jodå, det smakade mumma! Och inte en helikopter inom hörhåll!Skön avslutning på dagen

Det är skönt att vara tillbaka hemma igen även om det var underbart att träffa Emilia! Nu har det jobbats på ordentligt. Märkligt hur saker blir lidande av att man är ledig några dagar... (och jag har en väldig förkärlek till att avsluta meningar med tre prickar!) Haha! Man märken ju snabbt vad man gillar... (där såg ni igen!)

Efter en intensiv arbetsdag kastade jag mig över trädgårdslandet, vek upp odlingsduken och tro det eller ej - fler gröna blad som sticker upp! Det kommer nog att bli en intressant följetong. Just det här är rädisor och det ska väl ett barn kunna odla! Jag har inte sått i så vackra rader. Måste vara en kreativ idé att fylla ut i hålrummen. Eller?


Ja, inte är det vackert i alla fall...

Sen blev det grillmiddag och det är alltid underbart att avsluta kvällen i uterummet! Man umgås verkligen, hinner prata och kommer så nära varandra!


Haha! Ha en trevlig kväll! Nu är det tydligen någon typ av fotbollsmatch. Jag kanske ska bläddra i någon tidning...

Göteborg IV - Sjuk...

Tänk att några dagar går så fort... särskilt när man legat sjuk en dag! Man hinner ju ingenting! Alla idéer om Slottsskogen och Botanisk sprack totalt!Och inge skatteåterbäring får man heller...

Förrän i december...

Göteborg III - Liseberg

Köper man ett paraply så vet man ju innerst inne att det ska sluta regna... Det är samma fenomen som när man tvättat bilen. Då börjar det - alltid! Ja, nu ska jag inte vara negativ. Regnet drog bort och vi drog till Liseberg! Det var många år sedan vi var där hela familjen när vi semestrade på västkusten och jag minns det som mycket större men det var lika trivsamt som sist - fast utan sol.

Vi började på Taube-restaurangen med bakad potatis och skaldjursröra. Riktigt gott! (Nej! Nu tittar jag på TV:n och Anna Travis kysser sin "gammgubbiga" chef... Åhhh... inget bra val för en så snygg tjej!) Sedan blev det chokladhjulen för hela slanten! Vi älskar det båda två och har hyfsad tur. Emilia hade just berättat om alla chokladkakor de hade hemma. Vi beslöt oss för att Toblerone var godast så hur tror ni det gick?

Jag gjorde en "Mona Sahlin! Fast inte på svenska folkets bekostnad! Det är märkligt hur himla glad man blir!

Sedan traskade vi runt lite. Jag var helt övertygad om att jag inte ville åka varken slänggunga eller berg- och dalbana och Emilia var lika övertygad om att hon inte ville åka barnradiobilarna, eller dansa på paviljongen...


Det slutade därför med Amanda Jenssens uppträdande vilket var riktigt trevligt! Hon sjunger bra och hennes låtar är helt klart personliga! Roligt komp med blåssektion och kontrabas. Det gillar jag!

Vi tog en "Take away" kaffe under tiden. In the Happyland!
 

Sen for  vi hem och jag fick lov att ta en riktig turistbild! Av det vackraste jag såg! Tack Emilia!

Imorrn Slottsskogen och Botaniska!Göteborg II

Unnade mig en riktigt låååångsam morgon med sen frukost och tid att sitta vid datorn och tid att göra mig i ordning... Skööönt! Nu regnar det som fanken så det fanns liksom ingen anledning att stressa. Promenixade in till centrum och shoppade lite. Jo, det gick jättbra! Skor (igen), väska (behövs för större packning), tischa (modernt uttryck för t-shirt), caprileggings och sist men inte minst ett paraply! Det kommer nog att behövas!

Mötte upp Emilia till lunch. Gick in på Scorett och såg mig omkring men såg inte henne utan en mörk tjej som jag hälsade på... det var hennes chef. Emilia stod bredvid men jag kände inte riktigt igen henne! Jag är bara så ovan att se henne! Känns jättekonstigt! Och det är likadant för henne! Ja, det tog väl 2 sek innan allt var som vanligt igen och vi tog en lunch på "Paprika" där man kan komponera sin egen sallad. Vi kände väl båda två att gårdagens svullna tillstånd måste förbättras! Gott var det och djääääävulskt stora portioner! Ingen dessert! Och inget godis äter jag heller. Jag är bara så mätt! Hela tiden!
Det är som jag sagt tidigare: Snygga får större plats!

Nu har jag jobbat några timmar (nackdelen med att vara egen företagare och ha projekt igång...) och ska hämta upp Emilia för att gå på Liseberg och lyssna på Amanda Jenssen! Kul! Blir nog ingen sen kväll eftersom jag verkar ha blivit äldre och tröttare... :)


Götebööörrrg!

Tog tåget till Göteborg på förmiddagen, checkade in på hotellet och hade tänkt vila lite eftersom Emilia jobbade men jag kunde inte hålla mig utan gick till Nordstan och överraskade henne på jobbet på Scorett. Så glad jag blev över att träffa henne! Fina Emilia! Det blev stora kramkalaset och efter en stund när jag trodde att jag hade lugnat ned mig så kom tårarna... :) Jag är inte lättrörd men när man inte träffat sin "lilltjej" på två månader så känns det verkligen i mammahjärtat!

Hon fick jobba dagen ut och jag traskade lite på stan. Såg ett evenemang och rätt mycket poliser på Brunnstorget och var övertygad om att det kanske rörde sig om nationaldagsfirande och kanske någon motdemonstration av något slag men nejdå. Det var "Jesus är herre"-skyltar och som motvikt ett antal homosexuella som demonstrerade mot kyrkan... Ja, det finns motvikter överallt. Skönt att slippa nationalsocialisterna i varje fall.

När Emilia slutat jobba gick vi och tog en kalaspizza på en Pizza Hut med uteservering. Avslutade med att dela en Banana Split och blev hur mätta som heeeeeeelst! Nästan så att vi ångrade oss faktiskt... :)

På vägen dit hade vi sett "Göteborgshjulet" - en ny attraktion nere i hamnen. Ett 60 m högt pariserhjul med utsikt över hela stan. Ska vi inte åka? Jo, men självklart! Jag var taggad hela vägen dit! Till saken hör ju att jag har en ganska väl utvecklad svindel... men va fan, tänkte jag. Det är ju kul att äntligen göra saker tillsammans! Och man vill ju utmana sina rädslor!


Med biljetterna i handen tog vi plats. Kändes helt lugnt så länge vi var på marken faktiskt... Men så bar det av uppåt. Helvetet så högt! Jag blev helt skakis - och då var vi ändå inte överst! "Vagnarna" var också genomskinliga på alla sidor så golvet var min enda möjliga flyktväg. Och så Emilias knä....


Herregud vad vi skrattade! Tur att barnen i vuxen ålder också tar han om sina föräldrar...


Vissa var hur glada som helst och kunde t o m fotografera!


Själv var jag rätt förskräckt!


Hamnen - från ovan


Operan


Och så världens bästa dotter! Tack för idag gumman!

På vägen hem stötte vi på Emelie och Linn så vi avslutar med en bild på tjejerna!


Helsingborg IV - Utställningen!

Äntligen kommer jag fram till inlägget som handlar om anledningen till att jag åkte till Helsingborg. Nja, det kanske inte stämmer. Jag har ju tänkt hälsa på Chrissie i flera år men när jag fick höra att hon nu äntligen har sin första egna konstutställning så kände jag att det var något jag inte ville missa! Och det var verkligen värt ett besök! Underbara, fantasifulla bilder, träskulpturer och en rolig mix av olika tekniker och uttryck!


Jag gillade blandningen av akrylmålning och ståltråd! Särskilt i "I fars kängor/Storstövlarna".  Hon hade också en variant där figuren såg ut som min tant "Emma" men den var redan såld... Synd! :)


Ett antal "talande" stolar finns med. Den här heter "Mitt i live..."


Ett av många tittskåp i utställningen. Det här heter "Fara vill". Och vad betyder det? Vilse? Farande? På väg till himlen? Vill hon bort? Hem? Är hon kallad? Nja, man vet inte. Allt är upp till betraktaren!


"Bortkommen" är den här kvinnan verkligen inte! Möjligen placerad i ett nytt län men definitivt "hemma"!


"Himlastege" Mer behöver man väl inte säga?

Nej, nu får jag ge mig. Jag sitter uppkopplad på ett mobilt bredband från ett känt satatelefonföretag... Det är inte jättesnabbt trots att jag betalat för att det skulle vara det... Förvånade? Nu knoppar jag in och imorrn åker jag vidare till Göteborg och Emilia!!! Längtar!!!

Helsingborg III

Oj, vilken dag! Nu är man lagom mör efter en skön bastu och en middag med förrätten ute på en annan balkong i kvällssolen! Smörstekta päron på salladsbädd med ädelostcrème och valnötter - gott!
   
Sedan bjöds det på lammytterfilé med kantareller och bakad sötpotatis. Ni förstår att jag har det bra?! Stort tack till Chrissie och Stellan för fantastisk gästfrihet och trevligt sällskap!

Som grädde på moset bjuder jag på några bilder på mig som togs när jag fotograferade...

     

I'm an excellent photographer... Haha! Nästa inlägg handlar om Chrissies utställning som var superfin!


Helsingborg II

Nu har vi hunnit med Sofiero slottspark, gått på stan, sett Chrissies utställning, sett 10-gruppens och Marianne Lindberg de Geers utställning på Dunkers kulturhus samt ätit lite getostsallad. Därefter gott kaffe och nu ämnar vi ta en bastu innan det blir dags att ladda om för middag och årets första lokala jordgubbar! Har det supertrevligt!

Jag har alltid haft näsa för intressanta skulpturer... :)


Sofiero! Lite japansk känsla!


Chrissie hittade ett fint fågelbad!


Buxbom klippt som vattenkanna.


Installation i orangeriet - Hjärtans fröjd. Fint!


En fransk skulptör hade gjort den här skapelsen. Nej, inte hon i mitten. Det är Chrissie!

Ja, det var några smakprov. Det kommer mera...

Helsingborg

Vaknar upp i Helsingborg, Chrissie har dukat upp superfrukost med ägg, bröd, juice, nybakat bröd från brödbutiken, kaffe latte, croissanter, fil, färska hallon... Ja, ni fattar. Dessutom avnjöt vi den på balkongen i morgonsolen! På det här "hotellet" kan man bli kvar länge... :)

Vackert väder, sol och klöarblå himmel. Nu drar vi iväg till Sofiero! Återkommer med bildmaterial senare.

OOOOOoooooiiiiiiiii!

Ja, nu är jobbet i Umeå avklarat! Alla skrattade gott och igenkännande åt våra skämt! Så skönt! Vi gjorde en intressant avslutning där Emma och Henry för första gången bildade duo i Bröderna Henrys och det blev något helt nytt! Kul var det i alla fall och jag dansade så att klänningen började "gåååva" under armarna...

Nu har jag just fått i mig en macka på flygplatsen och ska kliva på planet till Helsingborg om några minuter. Jag ska hälsa på min gamla arbetskompis Christina Lundström som bor där och som har sin första egna utställning i stan. Den vill jag gärna se! Söndag förmiddag åker jag vidare till Göteborg för att vara hos Emilia några dagar. Jag har varit så stressad över allt som varit ogjort men nu blir det ledigt ett par dagar och det känns jätteskönt! Jag återkommer med rapporter!

Och för er som väntat på skvaller om kändisar och annat så kommer här två bilder! Den första av mina kamrater på Artistkontoret vägg i vägg med mitt.

Världens bästa artistbokare Jörgen och Anders! Bilden är sponsrad av något fruktbolag...


Celebert besök av Robinsonvinnaren Hans Brettschneider! Kvinnan till höger måste således vara fredag! Och det är det ju idag! Trevlig helg!


TACK FÖR IDAG!

Oj, vilken uppvaktning och uppståndelse! Det är tufft att fylla år! Särskilt när man bara bli äldre... Hur som helst, jobbade hårt för att hinna skriva klart jobbet för imorrn och har nu några A4-sidor prydligt utskrivna. Fick ett kort besök av min barndomskompis vilket var jättekul! Förmodligen är hon dock fortfarande i chock eftersom jag satt i pyjamas, fula sockar och med håret på ända! Jag kom igång så bra med skrivandet och då vill man ju inte avbryta för att gå och duscha... Sorry Yvonne, men jag såg mindre skabbig ut på aftonen!

Sedan blev det stora välkomstkramen till Oskar som kom hem från Luleå och därefter kalas med hela stora familjen! Trevligt! Saknade bara Emilia men hon ringde från Göteborg och vi får väl gå ut och fira när jag nu ska hälsa på henne! Tack för blommor och presenter och naturligtvis mest för att ni kom!
 
Och när "pöjtjen" kommer hem får han ju spela för oss! :) Tack för det!

Mycket tänkande nu

Håller på med text till ett jobb för CRK - Centrum för rekonstruktiv kirurgi i Umeå. Och det är ungefär lika komplicerat som det låter. En sammanslagning av Käkirurgen, Öron/näsa/hals, Hand- och Plastikkirurgen och Samvården... Man vill ju att de ska känna igen sig och gärna hitta gemensamma faktorer som alla kan skratta åt. Så nu läser jag material och försöker komma på en bra ingång och en rolig text. Jag är inte nöjd med mina idéer än så det blir mycket tänkande. Så mycket att jag faktiskt blev så trött i huvudet att jag kryper i säng. Om man låter det mogna under natten kanske "hårddisken" tänker själv? Hoppas det!

Yesssssss!!! Igen!

Haha! Besiktning nr 2 gick också bra men det var på håret när det gällde bromsarna... Stolpe in var besiktningsmannens kommentar! Och det räcker ju för att det ska bli mål, eller hur?

Yesssssss!!!

Yessss! Yessss! Yesss! Fiestan knallade igenom besiktningen! Sköööööönt! Nu är jag lika glad som Emilia var när hon kom hem med den förra året! Och nu ska den säljas eftersom flickan blir kvar i Göteborg ett år till. Någon som är intresserad?


Besiktning - igen...

Eftersom Emilia är i Göteborg så föll det på min lott att besikta hennes bil. Bilprovningen blev naturligtvis överförjust och ville absolut träffa den igen! Det betyder alltså att vi efter reparationer (tack kära bror!) ska dit på besök imorrn bitti igen. Håller tummarna för att allt går vägen så att vi kan sälja den och bli bekymmersfria - åtminstone på den punkten.

Nu hade jag tydligen en dubbellott vilket betyder att maken också har besiktningstid samma förmiddag. Och naturligtvis ska han på jobb till Fredrika och kan inte åka dit själv...  Så jag har klippkort imorrn... och mycket att göra på jobbet.

Nu tar det väl inte så lång tid och är absolut inte lika gruvsamt som jag minns det i min ungdom då jag åkte dit med min framvagnssänkta bubbla. När dörrarna gick upp såg man bara benen och fötterna på en bredbent man som i helfigur såg ut att vilja skrota den direkt. Sänkningen blev inte populär och när de hissat upp den turades de om att hänga i framvagnen för att kolla hållfastheten eller fjädringen eller frigången eller vad det nu var. Det hade jag inte räknat med innan jag åkte dit. Jag var ju mest nervös över att kunna köra in så rakt som möjligt...

Det
borde jag i alla fall klara imorrn! Två gånger!


Bubbla! Det var tider det!RSS 2.0