Alla dessa möten...

Sooooov i tio timmar i natt och låg sedan kvar i sängen och drack kaffe och svarade på mail en timme till. Perfekt start på dagen och högst nödvändigt att sova igen lite. Sedan var det bara att ta tag i jobbet och göra klart fakturering och offerter. Satt med detaljer hela eftermiddagen och blev plötsligt medveten om att klockan närmade sig 17.00! Bara att duscha och kasta sig iväg till föreställningen! 
 
Roligt att hänga på teatern och träffa alla skådisar innan föreställning. Idag var det nämligen full fart i teaterhuset! Tre olika föreställningar började 19.00; "S.E.N.S.E", "Lyckligare nu" och "XXX om sex och sånt" med Unghästen. Mia som är publikvärd fick fullt upp med att ta emot biljetter och visa folk till rätta.

Själv var jag nog lite uppslukad av alla fina vänner och bekanta som kom till föreställningen att jag i hastigheten missade makens mostrar som satt på första bänk! Desto roligare att prata med dem efteråt! Kul var det också att träffa barndomskompisar till våra barn och jag fick med mig både kramar och hälsningar som ska vidarebefordras i helgen!

När vi träffar våra barn nästa gång är det här i Italien... Kommer att bli ljuvligt!
 
Ja, jag blir så glad av alla reaktioner och alla härliga möten! En äldre man närmast scenen hade jobbat mycket med alkoholfrågor och ville absolut att jag skulle spela in föreställningen och sprida. Nu vill jag inte det eftersom den ska berättas live men han gav sig inte förrän jag talade om att jag också ska spela företagsföreställningar i höst. "BRA! Det är det jag menar. Den är ju så bra! Företagen måste se den!" Vilken härlig reaktion. 
 
Nu bollar jag frågan vidare till företagen. Skellefteå Kommun har redan bestämt sig för några kvällar där vi förutom föreställningen ska ha en uppföljande frågestund tillsammans med Alkoholrådgivningen Oden och andra i branschen. Känns som om det kan bli riktigt bra. Till er övriga säger jag bara: Hör av er! Det här är ett utmärkt sätt att jobba förebyggande och även att börja prata om ett ganska tabubelagt ämne. Och alla blir vinnare på slutet!

På min vinstlott idag stod det hur som helst Godnatt och det passar mig alldeles utmärkt! Ses imorrn!
 
 
 
 

Sliten men glad!

En trött dag som ändå gick över förväntan bra! När jag väl kommit igång hade jag ett par mycket trevliga möten - ett till lunch som jag verkligen behövde och ett på eftermiddagen inför ett stort event längre fram. Riktigt roligt med bra idéer och fint samarbete! 

När jag kom hem landade jag i soffan och höll nästan på att somna men skärpte till mig. Inte är så smart att försova sig till en föreställning som börjar 19.00... Haha! Och när jag väl kom till teatern fick jag direkt ny energi. Verkar som jag trivs på scenen eller nåt... 
 
Det blev en bra kväll med underbar publik och fina möten efteråt. Jag var lite trött i skallen och blandade om texten på ett par ställen men det blev en bra tankeställare. Det är bara att inse att den här föreställningen kräver total fokus. 

Hur som helst kom jag hem och såg att Skellefteå klarat sig bra utan mig och ledde med 2-7! Härligt! Därför struntade jag i att se resten av matchen och gjorde biffar istället. Nu blir det hårdmackor med varmt pålägg! Ja, det verkar bli det enda matnyttiga idag då bloggen blev en ganska tunn soppa... :P
 
 
 
 

Party å mer jobb!

Ja, det blev full rulle även den här helgen. Lite sovmorgon igår men sedan jobb och förberedelser inför lördagkvällens party för världens bästa Mie som äntligen kommit in i vuxenvärlden! Å vi fick vara med att fira på Maskinhuset - fantastiskt! Jag och Åsa hade repat in ett potpurri - ja, repat och repat, vi skrev men sjöng igenom det först på vägen mellan Morö Backe och Sävenäs... Haha! Det är tur att vi är glada och ganska opretentiösa.
 

Sonen Ludwig och hans kompis hälsade gästerna välkomna och var hur prydliga och fina som helst. Ljuset var väldigt mysigt men inte gjort för fotograferande så ni får ursäkta bildkvaliteten.


Men stämningen var det inget fel på och Mie tog emot alla med öppna famnen!


Och hon var så piffad och fin! Like a million dollar baby!


Här har ni mina fina tjejer!


Sedan blev det välkomsttal och skål från en upphöjd plats! Maskinhuset är en perfekt partylokal - men något drastiskt måste göras åt väggarna då akustiken är oerhört skramlig och hård. Men var var Jögga? Han skulle ju vara på plats...


Jodå, bakom intäckningarna på scenen! Han var både producent, ljudtekniker och musiker - en stjärna!


Sedan greppade Mie micken och bjöd alla till bords. Klänningen hon köpte på Teneriffa var hur fin som helst!


Ja, hela hon var så fin! Inte äldre än 25!


Sedan delade hon scen med Pär som fått i uppgift att laga och komponera maten. Ser att det var fler än jag som fotade!

Och vilken mat sen! I den här burken fanns en ljuvlig vårsallad med sparris, sockerärtor och pilgrimsmussla... I glaset en underbar avocadosoppa... Behöver jag säga att det var helt magiskt? 
 

Massor med glada gäster och fina vänner!


Vi fick Ove och hans fru Ingrid till bordet och där vilade inga ledsamheter! Det är så roligt att gå på fest när alla bjuder till och vill ha kul!

Mitt och Åsas framträdande blev bejublat trots ett par avbrott i tekniken (haha!) - men Mie blev glad och rörd och det var huvudsaken. Vi tycker så mycket om den här glada, fina, duktiga, kunniga, roliga, musikaliska, effektiva, kreativa och ödmjuka människan som alltid sätter andra framför sig själv. Massor med kärlek till dig finaste och bästaste Mie!


Här hade hon just hämtat av den helt otroliga buffén där tonfisken blev min klara favorit! Ja, allt var supergott och nu ser ni också den underbara frisyren som Erica gjort. Snyggt!


Efter varmrätten överraskade trollkarlen, komikern och sångaren Håkan Berg med sin musikaliske kompis Micke Swan. 


Strålande bra och trolleri när det är som bäst. Älskar när det också är humor!


Och han tog också upp Janne som fick vara med och trolla - både fram och bort.


Och Mie njöt! Ser ni så fin hon är!


Skrattade!


Och skrattade ännu mer! Härligt!
 

Han avslutade med galna reptrick och sjöng fantastiskt medan han knöt en slips med andra handen... 


Lite sång på borden hör ju till en riktig fest!


Sedan tog utmärkta bandet "Over and out" över och drog upp stämningen ytterligare. Ja, en riktigt bra fest och en så rolig person att få fira! Tusen Tack för helt otrolig mat och underhållning! 

Vi åkte hem innan det hela tog slut eftersom vi både skulle flytta fram klockan och jag skulle upp tidigt för att jobba idag igen... Känns som en never ending story men snart, snart, snart blir det ledigt.


Idag åkte jag ner på Nordanå då jag lovat vara med i dialektduellen tillsammans med andra "bondsktalande" människor från Byske, Norsjö, Malå och trakterna här ikring. Nästan fullsatt på Nordanå och flera bekanta på första raderna:


Jodå, maaaaang Örnschmarkara! Kul!


Här ser ni L-G Hultmar från Norsjö greppa dragspelet och hon som beundrande tittar på är Arianne Buhr Airaksinen från Kalvträsk och Risliamatörerna. 

Marit Jakobsson var en ny bekantskap och hon är också ute med hatt och handväska när det behövs. Dessutom var Erik Grahn och Sven Mikaelsson med på scenen. Gunnar Enqvist fördelade ordet och drog lite talesätt men höll inte på att hinna med oss som var på hugget... Haha!

Nåja, det blev riktigt trevligt och publiken var med på noterna. Man riktigt såg hur de njöt av välbekanta ord. Bondskan är ju så slagfärdig!

Sedan åkte jag hem och har jobbat hela eftermiddag/kvällen. Förberett ett par möten för morgondagen, skrivit förslag till arrendeavtal, dragit upp riktlinjerna för ett stort evenemang, bokat biljetter, gjort affisher och lite annat smått och gott. Nu ger jag upp för idag och slänger mig i sängen igen. Imorrn blir det möten och sedan föreställning på kvällen igen. Vi ses imorrn!
 
 
 
 

Utmattad men fylld av känslor!

Den här veckan har kännetecknats av rätt mycket jobb och igår vaknade jag upp heeeeelt utmattad... Men det är inte så konstigt och jag måste bara lära mig (igen!) att lägga in vilopauser... Det knepiga med att vara egen företagare är ju att man då och då får stå ut med viss ketchupeffekt. Antingen kommer inget eller så får man hugg på allt. Sedan är ju "problemet" att jag också älskar mitt jobb! 
 
Så här högtidliga och snygga var vi i alla fall på den senaste galan! Kul med lite glitter också!
 
Men det är ju Berättarfestival den här veckan och jag hade givetvis anmält mig till den utmärkta konferensen "Tell me a story". Förra årets upplaga var mycket bra och den här skulle också inledas av en kär vän jag verkligen respekterar!


Trött, men FÖR nyfiken för att missa!


Marie Mandahl och Robert Herrala inledde och fungerade som värdar. Trevligt, trivsamt och smart! De vet vad det här handlar om och det känns oerhört bra att ha dem vid rodret.

Själv var jag något sliten och hann både tappa telefonen mellan bänkarna, få västerbottensost över min svarta byxor och slutligen med foten tippa kaffekoppen över kanten så att den stannade och rann ut under stolsraden framför... Jag skrattade också alldeles för högt, prasslade mig ut för tidigt, tappade saker på vägen och var allmänt "borta" - eller kanske "jobb-bakis"... Hög tid att sova mer.

Nåja, jag fick i alla fall lyssna på fina, kloka och helt fantastiska:
 
Stina Oscarson! Den här kvinnan är faktiskt "mer än männisch" och har sådan insikt om kulturens betydelse! Hon är orädd, saklig, insatt, smart, kan dra slutsatser av det mesta som händer och blir aldrig svarslös. Jag är djupt imponerad och känner stor respekt för en tjej som verkligen vet vad hon vill! 

Vi har känt varandra sedan hon under gymnasiet tillbringade en lång praktikperiod hos mig på teatern. Hon hade redan då bestämt sig för att teater var det hon brann för och ville satsa på. Sedan dess har hon målmedvetet jobbat sig framåt, frilansat som regissör, dramatiker, kulturdebattör, haft en egen teatergrupp, jobbat med nycirkus, varit regiassistent till Suzanne Osten på Unga Klara, varit konstnärlig ledare på Orionteatern, till valet 2014 skrivit Handbok för en ny kulturminister och de sista åren varit chef för Radioteatern - och hon är inte ens 40! Numera är hon krönikör i DN och har sitt finger med i det kulturpolitiska spelet på många plan. Respekt Stina! Du är helt fantastisk!

Nu hade hon bråttom hem men kommer tillbaka i april för att föreläsa ännu en gång och då ska hon både se min föreställning och hinna med en fika! Längtar efter långt och härligt samtal om livet! Jag fick också rätt bråttom hem då jag kände att jag bara måste sova igen ett par timmar. Därför blev det inte heller någon fest igår men en bättre dag idag med en fin föreställning och ännu finare publik! Jag får träffa så underbara människor!
 
Men jag får ju också träffa människor jag irriterar mig på. Jag är fortfarande arg efter att i afton ha stött på Norrans förre VD och styrelseordförande Cal Wiktröm på torget. Vi brukar stanna och växla några ord men idag diskuterade vi fotografernas situation på tidningen och han hävdade att de inte alls behövs eftersom alla numera kan ta bilder med sina telefoner... Gissa om jag jag ifrågasatte kvalitetstänkandet?? Och planeringen av arbetstiderna?? Hur kan några som inte behövs inte ens få en schemalagd lunch?? Aaaahhhhhhgggghhhh! Man kan ju bli mörkrädd för mindre! 
 
Men nu samlar jag ihop mig och ser fram emot en lång natt. Är fortfarande sååååå trött. Blev också lite sorgsen när jag hörde att förre nobelpristagare Tomas Tranströmer har avlidit - älskad av många och med förmågan att verkligen brodera med orden. Avslutar därför dagens blogg och höjer humöret med en dikt jag verkligen gillar:

Romanska bågar

Inne i den väldiga romanska kyrkan
trängdes turisterna i halvmörkret.
Valv gapade bakom valv och ingen överblick.
Några ljuslågor fladdrade.
En ängel utan ansikte omfamnade mig
och viskade genom hela kroppen:
”Skäms inte för att du är människa, var stolt!
Inne i dig öppnar sig valv bakom valv oändligt.
Du blir aldrig färdig, och det är som det skall.”
Jag var blind av tårar
och föstes ut på den solsjudande
piazzan tillsammans med Mr och Mrs Jones,
Herr Tanaka och Signora Sabatini,
och inne i dem alla öppnade sig valv bakom valv oändligt.

Ur diktsamlingen ”För levande och döda” (1989)

 

 

 


Camping och Guldgala!

Vilken dag! Igen... Var på plats 8.30 på Statt för att kolla av läget och dra igång dagens konferens. Jag var rejält trött och är det fortfarande. Enda andledningen till att jag bloggar ikväll är att jag ser fram emot sovmorgon imorrn... Haha! Ja, jag behöver verkligen sova igen lite nu. 

Men åter till dagen som verkligen har varit jättebra på alla sätt! Härliga, glada, stolta och generösa entreprenörer delade med sig av goda erfarenheter och samlade kraft för att möta framtiden. Kul!
 

SCR:s ordförande Eva Werkelin hälsade välkommen och sedan började ett pass under förmiddagen där medlemsföretag fick berätta om sina idéer och speciella satsningar.


Unika Granö Beckasin fanns representerade och visade på starkt engagemang!


Likaså Lagunens camping i Strömstad som ju av geografiska anledningar har mycket norrmän som gäster och därför har gjort en Bo-Bil-Park. Bobil = Husbil. Och det var verkligen superfint!


Glada och pigga deltagare trots att de haft en vildmarkskväll på Skellefteå Camping där de bl a provat hundspann och ätit helstekt ren. Arrangörerna från Skellefteå och Byske Camping har verkligen gjort ett hästjobb med arrangemanget och är värda miljoner eloger! 

Sedan fick vi paus en stund medan deltagarna avverkade årsstämma. Vi valde att inte delta då ett årsmöte sällan är särskilt upphetsande... Vi åkte istället hem och sov en timme för att ladda för kvällen.


Och Peter var på plats när vi kom tillbaka. Likaså Anna som fixade ljuset. Utan dessa stjärnor blir vi heller inga lysande artister. Så tryggt och bra och snyggt och proffsigt. Ni är riktiga pärlor!!


Min ärtiga kollega omklädd och klar till guldgalan!


Roligaste klädseln hade en av deltagarna från Malmköping! 


Åsa tillsammans med Åsa från Sikfors Camping som var med och arrangerade!


Sminkad för ovanlighetens skull och det ville vi dokumentera! Renen i bakgrunden har inte särsilt mycket med det här att göra men han trängde sig med på bilden... Haha!


Välkomstdrink i Keckas Corner, norrsken och jojk av Jörgen Stenberg från Malå. En stämningsfull start. 


Sedan blev det full fart hela kvällen och vårt minutiösa schema höll hela vägen!


Vi showade, höll i trådarna och såg till att allt funkade. Mellan våra pass blev det också prisutdelningar och Erland Segerstedt dokumenterade - men såg nästan ut som om han tänkte roffa åt sig något av priserna... 


Här är han i alla fall nära... Haha! Nåja, bra jobbat Erland och alla våra vänner ikväll! Det här gjorde vi kalasbra! På väg hem från stan var vi trötta, men väldigt nöjda. Jag tittade på Åsa, tyckte att vi behövde en sängfösare och frågade:

Ska du med in på en samarin? Självklart! Haha!

Tack för en härlig jobbkväll Åsa och sov gott! Nu ska jag lägga mig och se fram emot hennes mess där hon säger att hon kommit hem safe and sound! Kram alla och sov lika gott som jag! :)
 
 
 
 

Våga, älska, spring!

Fullmatade dagar och kvällar! Igår avslutade jag dagen på Nordanå där jag var med och invigde Berättarfestivalen! En härlig kväll som dominerades av unga och starka krafter! Jag representerade den mer mogna delen... 
 

Samling med soundcheck och Kågis och Saga får instruktioner om tider av Jonas som är projektledare och för kvällen också var demonisk producent!


I gott sällskap av dessa goa'! Jag och Saga delar ju på Mattias och det går så bra!


Unghästen fanns också med och gjorde en improvisation som teaser inför helgens föreställning!


Jonas - en hårt arbetande ordningsman som skötte sig galant! 


Fick också glädjen att träffa Mimie Märak igen! Hon gjorde stor succé i Norrländsk Passion och nu hade hon rakat bort sina dreadlocks och var bara hur snygg som helst även utan hår!


Dessutom äger hon scenen! Sjukt bra!


Fransesca var kvällens konferencier och är alltid lika påläst och inspirerande!


Saga VAR Siw Malmqvist! Hon är bara så begåvad den här tjejen!


Kågis var som vanligt lysande!


Lo Lindström en ung poet med ord som tog där de skulle! Starkt om patriarkatet!

Riktigt bra kväll med ett potpurri av det som komma skall under festivalen. Jag gör min föreställning fredag lunch och allt det andra kan ni läsa om i programmet: http://berattarfestivalen.se/program/ 

Men jag var trött i går kväll och inte särskilt mycket piggare idag då vi drog igång konferencierskapet på SCR Svensk Campings Årsstämma i Skellefteå. Som tur var hade jag Åsa vid min sida och när vi jobbar tillsammans går allt så mycket lättare!


Fint dekorerad foajé med en husvagn som jag tror vi ska lägga bud på. Precis lagom stor?


Omklädda och klara för start! Eftersom vi befinner oss i Skellefteå fick det bli hockeytröjor och en personlig introduktion av det vinnande lag som höll i arrangemanget. Alla campingarbetarna i Skellefteå och Byske är så vansinnigt driftiga att allt flyter på alldeles utmärkt! Och vi fick vara coacher:


Starka...


...och trygga. Och kan ni fattar hur de kunde beställa tröjor till oss i storlek small? Haha! Men med Guds hjälp och en sax löste vi det hela på ett bra sätt.


Vi introducerade också dagens föreläsare Göran Adlén - trendspanare, författare och prisbelönt föreläsare! Han är helt lysande och visar på förändringsarbete som faktiskt är möjligt! 


Han påpekade också att trender faktiskt är ganska långsamma... 

Han höll på i tre timmar med pauser och grupparbeten och visade på stor potential för dem som vill tänka nytt (inte utanför boxen, för vem har bestämt att boxen ser ut som den gör?). Uppmuntra varandra, var glada och positiva, beröm varandra - för beröm gör oss glada och glada människor sprider positiv stämning och leder i sin tur till ökad kreativitet som i slutändan ökar lönsamheten! Brilliant! Ja, jag kunde inte ha sagt det bättre själv... Haha! 
 

Vi fick givetvis frottera oss lite och instagramma allt vi kunde! Han pratar mycket om sociala medier och den genomslagskraft de har. Vi kan inte ställa oss utanför!


Gick ut på balkongen i en paus och vädret var magiskt även om utsikten mot Stadsparken ju är bedrövlig...


Vi nosade också upp en mjukglassmaskin som fanns på konferensvåningen... Gott!


Hårt arbetande deltagare fick tänka kring nya idéer och målgrupper och kom på kort tid fram till många roliga lösningar.

Och ni som trodde att hantverksyrkena kommer att försvinna? Oroa er inte. De kommer att dominera! Dessutom förutspådde han att kvinnor i framtiden kommer att fatta besluten kring de stora ekonomiska frågorna. En smart man det här! ;) Hans slutord tog vi med oss för fortsatt utveckling: Våga, älska och spring! Det ni!
 
Bra dag, full fart, genomgång ikväll av morgondagen som innehåller både konferens och Guldgala på kvälllen. Vi kommer väl att börja 9.00 och sluta efter 23.00... Bäst att slänga sig i sängen och försöka få några välbehövliga sömntimmar. Men kul har vi! 
 
 
 

Hummelholm!

Den enda "Hummel" jag har hört tidigare är Torgny Lindgrens "Hummelhonung". Den tyckte jag oerhört mycket om och nu har jag äntligen fått besöka en by som skulle kunna varit platsen där den utspelades. Riktigt fint och livaktigt ställe innanför Umeå! Men det tog ju tid. 40 mil och 10 timmar. Drygt - men kul!
 

Här stannade vi till i Röbäck för att tanka kaffe innan vi fortsatte mot Gräsmyr och Hummelholm. Alltid roligt att åka på turné med Åsa! Vi löser världsproblem och hittar på nya idéer hela tiden.


Småvägar. Intressant ljus där de eldade med ved och röken kom ut över vägen.


Sedan bredde landskapet ut sig. Vackert och kuperat!


Passerade t o m infarten till Pengsjö och Hörnsjö som jag inte har haft en aning om var de låg. Känner folk med stugor på båda ställena och kanske får man göra en roadtrip i sommar och hälsa på alla? Nu hittar jag i alla fall! Det låter som ett hot va? Haha!


Väl framme på Bygdegården bar vi in våra prylar och Åsa fixade ljuset!


Byn har rustat upp huset och t o m bevarat originalkaminen som förr värmde hela skolan.

Eftersom vi hade lite tid över blev vi hembjudna till arrangören på kaffe i deras lilla torp som fungerar som stuga hela året.


Här var vi ute i ladugården och kollade in en nybyggd vägg av återvunnet virke. Vad tror ni dolde sig där bakom?


Jo, ett litet gästrum som värmdes upp av den här kaminen - som faktiskt hade två syften. Den värmde rummet där några av kvällens deltagare skulle sova över, och...


...den fungerade som vedeldad kamin till bastun vägg i vägg! Samma virke här. Lite ruffigt men väldigt fint! Den murade väggen hade de också satt upp själva av gammalt tegel. 


Inne i stugan blev vi bjudna på kaffe tillsammans med några andra släktingar och kompisar. Katarina har fixat huset tillsammans med...


...Christer som var den drivande i arrangörsledet! Kul att ses! Att de var stolta över byn var ingen överdrift.


Här visade Christer också upp det öl som fått byns namn.


Den tar oss tydligen till sommaren - till Hummelholm. Lite fint! Finns tydligen ytterligare två sorter; Röbäck och Malgomaj. Kul idé!


Sedan blev det full rulle! Här är det arrangörerna som tullar lite i skrubben i köket...


Och inne i lokalen var det färdigdukat och fint! Lapp på luckan innebar ca 55 personer och det är roligt. Särskilt också när det var så fantastisk publik som avslutade kvällen med stående ovationer!


Vi piffade till oss och inväntade gästerna - och maten...


Superfräscht med mycket frukter och grönsaker!

Därefter showade vi i två timmar + paus och hann göra både lugna och mer galet roliga saker. Herregud vad de skrattade! Kändes otroligt fint och vi var varma inombords när vi åkte därifrån! Tack alla för en härlig kväll!

Men det tog som sagt tid och idag har jag sovit nästan till lunch och hunnit med lite ärenden och gjort paket som ska skickas. Det är allt. Har inte mycket energi men den jag har används nu till en grillmiddag. Det får räcka. Sedan blir det jobb heeeeeeela veckan... Imorrn invigning av Berättarfestivalen! 
 
 
 
 

Sol och förmörkelse

Full fart hela dagen! Började jobba så fort jag slog på telefonen. Det är enda nackdelen med att skicka mail sent på kvällen. Vanliga människor är ju igång redan på morgonkröken - och ringer direkt... Haha!


Sedan hojtade maken om solförmörkelsen och jag hade ju ingen koll alls när den skulle börja. Gick ut och började kika, tog bilder av solen och hade tänkt skriva att det minsann inte syns ett dugg! Men så kände jag att jag fick ont i ögonen och googlade lite... Jodå, månen var i full gång!


Maken är försiktigare (och lääääääser ju tidningarna!) Han hade redan tagit med sig kikaren ut så att vi skulle se reflektionerna.


Här ser man riktigt tydligt! Ja, det var lite fränt. 

Men för mig väntade dusch och mer jobb och ärenden på stan och byte av byxor till pappa och åka förbi där och sedan hem igen för att handla mat och fortsätta jobba och sedan fixa middag.

Favorit i repris... Blir gärna så när man har kort om tid och alltsom oftast längtar efter fisk! Nu flyttar Brobergs huvudkontoret till Donsö på västkusten. Får kanske göra ett besök när vi åker till Emilia. Men det ska ju fortsätta leverera så vi kommer inte att märka någon större skillnad.
 
Mer jobb ikväll, ett evigt mailande - och så har Åsa gjort programmet för imorrn som jag nu ska kika vidare på. Länge sedan vi gjorde en tvåaktare så det blir till att plugga text! I natt... Haha! Näääe, det får bli imorrn! Nu fredagsmys med en chokladlasagne som jag gjort till dessert. Oj, oj, oj...
 
 
 

En sån dag...

Jag fick min sovmorgon - och 10 timmars sömn! Så härligt och välbehövligt! Sedan ringde mamma... Haha!
 
Ja, jag vaknade till rätt snabbt och har jobbat hela dagen med nästa veckas uppdrag. Åkte ner på Campingen för ett möte på eftermiddagen och träffade nästa hela glada arrangörsgänget. Känns otroligt bra och vi har snart med gemensamma krafter tänkt på allt! Det blir ganska omfattande då arrangemanget sträcker sig över två dygn.
 
Imorrn måste jag ge mig i kast med lördagens jobb i Hummelholm där jag och Åsa ska göra en showkväll! Inte så mycket nyskrivet men det är ju bra om man kommer ihåg vad det var man tänkte att man skulle säga... Det roligaste var väl att jag trodde att den här orten ligger i norrbotten... Jag sa till Åsa att jag skulle hämta upp henne - men hon upplyste mig då gladeligen om att hon minsann skulle hämta upp mig då Hummelholm ligger utanför Umeå... Hahaha!
 
Efter mötet åkte jag på Intersport för att hitta nya gympadojor och hade turen att just de jag ville ha fanns i min storlek och var på extrapris - samt att jag hade fått återbäring! Yezz! Nu känner jag att lyckan vänder... Skor för 1800 kronor kostade mig 650! Och de är sköna också!
 
Sedan hade vi bestämt oss för att ha grillkväll här hemma (vi har haft det lite skralt med gemensamma middagar) så jag plockade fram entrecôte och började i köket. Då fick vi höra att Berith och Krister var i stan så vi passade på att bjuda dem på middag! Älskar spontana tillställningar och gemensamma måltider! Så kul att ni kom och att vi fick surra lite!
 
Nu har jag jobbat ett par timmar till och äntligen fått iväg detaljprogrammet till arrangörerna och ledningen i Göteborg. Vi får hoppas att allt faller dem på läppen. Men med allt jobb har jag inte hunnit ta några bilder alls så ni får nöja er med en fin himmel som följde mig på väg hem från Piteå igår:
 
Skitig framruta men vackert!

Nu ska jag göra ännu en lång natt och en riktigt bra fredag! Sov gott alla glada! :)
 
 
 
 

Kanondag i Piteå!

En heldag hos Åsa i Piteå med förberedelser inför helgens och nästa veckas uppdrag. Riktigt bra och effektivt jobb - och väldigt trevliga timmar i stugan! Vi har inte setts på länge och jag har verkligen saknat dig min kära kollega!
 

Att jag kommit till Piteå undgick ingen. T o m Alma tog emot med en älg från orten...


Medan jag renskrev våra påhitt så fixade Åsa en nyttig kalaslunch med köttfärsröra, sallad och bandspagetti gjord på svarta bönor. Väldigt gott! Tusen Tack!

Efter ytterligare ett par timmars jobb och gick vi ut i den friska luften vid havet!


Vi promenixade ut till Renö hamn och kikade på havet och fick lite rosiga kinder. Gött! Färdigjobbade åkte vi sedan för att se det senaste underverket i familjen: Barnbarnet Valter!


Men himmel så fiiiiin! Att mormor är lycklig syns väldigt tydligt!


Att Alma är en aning svartsjuk och också vill vara med är ganska påtagligt... Men hon är supersnäll så det är ingen fara!


Lyckliga momme!


Puss på dig Valter! Vilka sötingar...

Och jag fick också hålla honom en stund. Vilken fining! Tre veckor gammal och man ser redan nu att han kommer att krossa hjärtan framöver... <3
 
Hej då Valter! Hoppas få träffa dig snart igen! Och massor med grattiskramar till Linda-Marie och Thomas som nu har ett eget litet underverk att ta hand om. Vilken liten juvel!
 
Fin dag med mycket jobb och lika mycket kärlek! Mår gott och ser fram emot ännu en tuff dag imorrn - som dock ska inledas med sovmorgon! Får jag det så klarar jag vad som helst! 
 
 
 
 

Full rulle!

Så fort jag kommer hem efter en tripp känns det som om jag varit borta i evigheter när jag börjar titta i jobbkalendern och Att-göra-listan... Jag har dragit igång många olika saker nu så de kommande veckorna blir det full rulle.
 
Idag började jag bra med att åka till bästa frissan Sara för att klippa och färga håret. Lade ju ut en skräckbild där jag satt i hårfärg och för att inte skrämma livet ur er måste jag väl lägga ut en efter-bild också:
 
Så där ja! Kort och rött igen - som jag vill ha det!
 
Hade också bokat Indoor Walking till lunch men klippningen tog för lång tid så jag hann inte. Skulle sedan skjutsa och hämta mamma för att hon skulle få klippa sig men den tiden var fel så hon får ta färdtjänst imorrn istället då jag ska vara i Piteå. Det får gå det också.

Därför fick jag också väldigt nödvändig jobbtid under eftermiddagen där jag lagt ner mest tid på den kommande Årsstämman för Svensk Camping som ska hållas i Skellefteå nästa vecka. Det är mer inläsning på verksamheten, program, underlag, sångtexter och annat som måste göras. Jag och Åsa ska fortsätta imorrn när vi ses. Då ska det också förberedas en show som vi ska göra på lördag i Hummelholm.
 
Måste också dra upp riktlinjerna för höstens föreställningar och de helhetskoncept som jag vill göra för företag med "Lyckligare nu", lägga de sista dagarna på turnén för våren, förbereda underlag för "Norrscen" där de norrländska teatrarnas samarbete ska utredas ytterligare, förbereda ett stort företagsjobb i juni och naturligtvis ska jag även hinna spela ett antal föreställningar...

Jag har valt de här uppdragen alldeles själv men nu vet jag inte var tiden tog vägen? Hann i alla fall med ett superbra yogapass med Anki innan middagen och det var precis vad jag behövde!
 
Väljer nu att knoppa in tidigt och ladda för en heldag/kväll tillsammans med Åsa! Ska bli sååååå roligt! Och så ska jag ju få pussa lite på hennes första barnbarn Valter... Himmel så mysigt! 
 
Men nu: Godnatt! 
 
 
 

Back home!

Roligt åka bort - roligt komma hem! Tur att det är så, annars skulle man ju aldrig åka bort - eller för den delen hem... Haha!


Vi avslutade vår weekend med ännu en fin dag! Strålande vackert väder och en del gröna gräsmattor (som jag naturligtvis glömde plåta...). Startade upp med några viktiga ärenden på stan (haha!) och landade sedan i Kungsträdgården igen:
 

Behagligt att sitta i solen och dricka gott kaffe som vi köpte på vägen. Sedan fortsatte turen på stan ännu ett par varv. Och maken är både tålmodig och stark:


Helgens hjälte! Tack för ditt tålamod och grattis till alla fina fynd som du själv gjorde! Tror att Ulf slog nån' typ av pers i helgen... Många påsar blev det!

Efter en sen lunch/tidig middag gick vi tillbaka till hotellet, hämtade väskorna och tittade upp en sista gång. Bra hotell och kalasfin personal med väldigt personlig service! På Central ska vi bo fler gånger. De har ju dessutom croissanter och parmaskinka på frukostbordet... 
 
Nu är vi hemkomna och jag sitter och har ont i fötterna, (och inte på det sättet man får ont när skorna klämmer) det värker inne i foten - i fotlederna, ovanpå foten och under hälarna... Har känt av det här ett tag och tror att det beror på träningsbristen så imorrn ska jag på't igen! Klippning och Indoor Walking känns som en bra start på dagen! Tills dess välbehövlig sömn! Ser att Skellefteå ligger under i hockeyn men det hoppas jag bara är en tidsfråga... 
 
 
 
 

Redan söndag?

Doesn't time fly when you're enjoying yourself? Ja, snart är den här lediga helgen slut men den har varit både avkopplande, händelserik och rolig. Vi har också rör på oss en hel del - idag nästan 18000 steg och det känns i fötterna...
 

Igår kväll besökte vi Scalateatern igen och hade bokat biljetter till Grotescos "Nära dödenrevy". Glada i hågen plockade vi fram biljetterna bara för att se att jag för första gången någonsin bokat fel dag! En månad fel! Haha! Ja, det var utsålt men ett par platser över så vi fick se den i alla fall. Skönt! Men det mesta brukar ju lösa sig. 


En stundom strålande föreställning där Dorsins Cornelisimitationer kom igen som en röd tråd och ibland innehöll ordentligt med substans. Både SD och Romernas situation hann de ta stark ställning mot respektive för. 


Det fanns toppar och dalar men som helhet en bra föreställning där deras långa sekvens på låtsasengelska var sjukt bra! Dessutom hade de utvecklat den gamla hiten "Tingeling" med både rap och ryska inslag. Ett jädra drag!

Idag hade jag otroligt svårt att komma mig upp ur sängen men till slut så... Och när vi skulle ta bord till frukosten så blev det bredvid en gammal bekant:


Theresa från Unghästen var här för att träffa ett par regissörer och nu hann vi ta en lång frukost tillsammans och prata om kommande samarbeten kring min föreställning. Kul!


Sedan drog vi ut på stan en sväng och hela stan tornade upp sig den här söndagen!


Jodå, Klara också!


Mycket hus blev det. Men även en glass i Kungsan i solskenet och en del shopping... Vad trodde ni?


Hahaha!

Tillbaka på hotellet för att lämna av lite påsar (jag tror maken vann idag...) och sedan en lång prommis till vårt bätterställe!


På väg mot Gamla stan!


Stadshuset tornade lite det också! Vackert väder men lite kallt.


Till slut framme vid Fotografiska! Och vad möts jag av? En skylt som frågar om jag vill bli en bättre fotograf?


Men jag kan ju redan ta selfies... Hahaha!


Vi började med favoritrestaurangen eftersom det hade hunnit bli middagstid. Kändes bra! This must be the place!


Räkmackorna är bara för vansinnigt goda! Citronmarängpajen är inte att leka med den heller...


Och utsikten Stockholms bästa!


Sedan kikade vi runt på utställningarna och började med Andres Serrano. Fantastiska bilder om liv och död, himmel och helvete, människor, kroppar, känslor och kyrkan. Starkt!


Nomads.


Heaven and hell.


Sedan såg vi Herb Ritts som tilltalade mig lika mycket - om inte mer.


Fantastiska porträtt! Här Mel Gibson.


Sinhead O'Connor. Ja,jag skulle kunna ge er massor med exempel men nu hinner jag inte med.


Årets Bild-utställningen fick man inte heller missa. Fantastiskt bra bilder även det här året! Den vinnande från de turbulenta händelserna i Ukraina.


Till och med toaletterna är lite coola och jag tog en selfie där jag fick sällskap... Haha!
 

Promenad hem igen i den sena kvällen. Fotografiska är ju öppet till 23 varje dag. Sååå bra!

Nu återstår bara tandborstning och nattsömn. Måste ju vila benen lite inför morgondagen. Lär väl bli en runda på stan igen innan vi åker hem. Bra helg - men nu måste jag väl hem och sova ett par dagar... Haha! Och klippa mig. Längtar efter mitt besök hos Sara på tisdag! Det behövs.
 
Sov gott alla! Det ska i alla fall jag! :)
 
 
 
 

Stockholm!

Landat i sängen på hotellet och mår som en prinsessa! Sällan vi åker ner så här på kvällen men det blir ett bra sätt att komma ner i varv snabbt för ett par dagars ledighet! Ja, jag kan faktiskt koppla av även om vi befinner oss i storstan'. Kan bero på att jag älskar att shoppa. Synd bara att jag inte behöver nåt... Haha!
 
Blev glad redan på Falmark när vi stötte på fina Elisabeth Eriksson som skulle åka ner till huvudstaden för en tjejhelg tillsammans med lite kompisar från Norran. Numera är hon tjänstledig för att utbilda sig till konditor... Hade varit livsfarligt för mig.


Klart och fint när vi gick ner för landning! 


Och på Arlanda stod den här nya Mazdan som jag var tvungen att dokumentera till Ola Theander som är helt såld på det här märket! Jaaa, den var fin också.


Snabb incheckning på fräscht hotell med snygg fondvägg. Kul med lampan som höll stilen!


Hade bokat bord på Belgobaren för en sen middag och det kändes bra att bara glida in till bords! Nöjd också över att slippa ta selfies... Haha! Fast maken säger att han bara skulle ta en bild av lampan...


Och jag tog en bild av ljushuvudet precis när han fått in sin bamseburgare! God mat och gott kaffe blev en perfekt avslutning på dagen. 


När vi gick tillbaka började vi undra om det verkligen var Stockholm vi hade hamnat i? London Cab körde i alla fall fullsatt ikväll.


Utanför hotellet har vi ett kaffeställe som Oskar skulle ha gillat! Inte rivigt - men mean...

Och vi bor för första gången på Central! Ganska prisvärt, väldigt mysigt och supercentralt! Här bodde alltid Sixten på den gamla goda tiden och det är givetvis renoverat sedan dess men den personliga stämningen sitter nog i väggarna! Väldigt trivsamt och portiern vill ha en rapport från Grotesco imorrn. Det ska han få! 

Nu säger jag klart slut och ämnar sova som en stock! Lovely!
 
 
 

Selfie on tour...

Den här dagen gick åt till packning och stök här hemma efter sen hemkomst från Malå igår. Gick fantastiskt bra och att det kom 40 personer vilket är någon form av rekord! Kul!


Kågis körde oss galant och det är riktigt skönt att bara få åka när man ska spela. 


Lite is på vägen men inte så halkigt - förrän vi skulle hem... I skogen flög nån' jättefågel...


Och här stod några till mitt i kalhygget! Haha! Jag tycker faktiskt att de är ganska fina - särskilt när man vet hur miljövänlig energi de producerar! Kalhygget ja... Var var timret då?


Hääääääär! "E brano stort avlägg!" 


Och full fart på samhället. Malå lever nog upp rätt mycket under vintersäsongen.


Och framme vid klassikern Forum där vi skulle spela. Jag gör så fina kompositioner med en skitig snöhög i förgrunden... Haha!


Biljettluckan används fortfarande när det är bio och måste betecknas som "kult"!


Fint trapphus även om jag vet att teknikerna svor när de skulle lasta in stora byggen och det här var enda vägen... Många gånger är skärmar 4-5 meter höga och kraftvagnar väger multum. Nu finns också en handikapphiss installerad. Jag har ju lagt turné i 15 år men det var länge sedan jag åkte ut till scenerna. 


Och biosalongen används numera även av skolan. Halva delen av den sluttande salongen är borttagen för ett mer flexibelt användande - men det här avståndet till publiken är lite vääääääl långt. Alltså valde vi att spela på golvet och dra för en ridå mitt i rummet.


Kågis byggde och fixade allt ljud medan jag bar stolar och till sist också min stora scenografi...


Här har jag byggt klart! Haha! Jag fick med andra ord tid över (och hade kameran med) så jag gick en runda.


Fina originallampor! Är det 60-tal?


Och trädekorationerna i teak på väggen skulle säkert också skydda tapeten.


Dags att kolla foajén. Nödutgång: check! Någon hade satt upp massor med gamla filmaffischer och jag måste ju reka lite. Selfiesar? Självklart! Haha!


Erotikon...


Berg-Ejvind och hans hustru... Filmskådespel i sju avdelningar. Jo, jag tackar!


Häxan... Här började jag känna mig hemma! Haha! Men så började publiken komma och det var bara att byta om och ladda!

Gick jättefint även om det var lite för ljust i salongen. Vi hade behövt ha med oss ett par lampor men nu vet vi till nästa gång. För kännedom så fanns det strålkastare på plats men ingen visste hur man fick igång någon anläggning och vi tryckte på aaaaaaaaaaaaaallt! Kanske därför? Haha!
 
Nöjda och glada kunde vi sola oss i glansen från både skylt och julgransbeslyning innan vi vände hemåt. Tack för en superfin kväll Malå och för gott fika och fin service Gunilla!

Nu packar jag för en resa söderut och då hoppas jag också på att få vara riktigt ledig! Återkommer med rapporter! Skrållan tar hand om både huset och grannarna. Eller om det nu var tvärtom? Haha! Ha en fin kväll och helg alla! :)

 
 

Vilodag!

Jag har nästan vänt på dygnet eftersom jag jobbar kvällar och älskar att sova på morgonen. Dessutom är jag helt galet trött så den här lediga dagen blev det inte mycket gjort - förrän ikväll då! 


Vädret var ju magiskt fint (liite kallt) så jag och Skrållan gick ut och njöt av den friska luften! Vi fick också besök av grannfrun så det blev en trevlig kaffestund i solen. Härligt! 
 
Och Skrållan tycker det är så skönt att vara ute när vi också är det. Hon strosar runt och är verkligen "herre på täppan". Det brukar gå över så fort det kommer en annan katt... Haha! Det gäller att passa på att njuta - även om man är katt!

Ja, lite matshopping och matlagning, tv-tittande och pappersarbete. Nu är skattedeklarationen inlämnad, fakturor betalda och alla papper (både mina och föräldrarnas) på hyfsat rätt ställe. Hann med en trevlig pratstund i telefon med sonen och nu börjar det dra ihop sig till Italienresa snart! Såååå roligt att få resa med hela stora familjen! Måste göra en sammanfattning till våra medresenärer så att de får hänga med på alla bokningar. Nu återstår bara tågbiljetter men de köper vi på plats i Nice. Ja, det blir mycket resor nu. Imorrn ska t ex jag och Kågis till Malå! Man blir världsvan... Haha!

Ha en fin kväll alla och ta hand om Brynäs imorrn medan vi är ute i stora vida inlandet! ;)
 
 
 
 

Föräldradag och show igen!

Man kan väl kanske säga att jag och Malin har haft föräldramöte idag? Det är bara lite omvända förhållanden. Det blev i alla fall en riktigt bra utflykt där jag hämtade upp pappa och mamma, knölade in både dem och rullstolen i bilen och åkte in till stan där Malin mötte upp och följde pappa till optikern medan jag och mamma gick på Berlins och gjorde en alldeles utmärkt shoppingtur! Skönt för dem att få lite service och särskilt roligt när det blev så lyckat!

Mamma skulle bara ha en bh men vi kom ut med en hel påse jättefina kläder! Och pappa skulle bara ha ett par byxor men vi hittade lika mycket till honom på Dressman. Gud så skönt!


Firade med att äta lunch tillsammans på CK. Pappa är så fin i sina nya glasögon!


Och mamma är så fin i sina också! Tänk så mycket vi hunnit fixa och dona sedan de flyttade till stan! Men mamma tyckte inte att jag skulle fota när hon var så långhårig... 


Lite besvärad - men så söt på den här bilden att den fick komma med i alla fall! Nästa vecka ska vi åka till frissan både jag och mamma!
 

Och en selfie är väl på sin plats? Janne på Infra kom och tog en bild så att jag skulle slippa ta selfies - men tyvärr var alla inte "med" på bilden och mamma såg ut som hon hade sålt smöret... Därför fick den här komma med i alla fall! Haha! 


Och fina Malin hade klippt sig och satt i ny färg! Snyggt! T o m mamma sa att hon var klädd i den röda färgen... Kors i taket! Bara att suga åt dig Malin! 

Skjutsade sedan hem föräldrarna och hämtade upp lite nya räkningar som kommit. Åkte hem och kraschade i soffan en timme. Jag var heeeeeelt slut! Men vaknade och lagade lite renskav, fräschade upp mig och gav mig sedan av till teatern igen.


Det blev ännu en oskarp bild av århundradets gladaste... Haha! Gick bra även ikväll och det är så fint att träffa publiken både före och efter! 

För er som ännu inte bokat biljett så har det ju släppts fler föreställningar där jag inte kan tänka mig att alla ska vara slutsålda? Fast efterfrågan har ju varit helt enorm! Galet!

Nu på torsdag 12 mars spelar vi i Malå och sedan återstår några dagar i Skellefteå:
27
mars 12.00, 30, 31 mars 19.00, 1, 14, 15 april 19.00, 16 april 12.00 & 18.00, 17 april 12.00. Till Piteå och Krokodil kommer vi mest troligt 8 maj. Återkommer med info!

Vilken vår det här blev... Heeeeelt fantastisk! Inte undra på att jag är lycklig? Nu är jag också ledig imorrn och det ska bli sååååå skönt! 
 
 
 
 

Learning all the time!

Man blir adrig för gammal för att lära sig nya saker! En del av dem skulle man väl ha greppat för länge sedan - men det är aldrig för sent! Hittade de här stegen på FB och tycker att de är riktigt bra! 
 
Bra att träna på att sätta sig själv i första rummet och göra det man verkligen vill. Livet är ju faktiskt det som pågår precis nu! Synd om det skulle passera medan vi funderade på vad vi skulle ha för mål härnäst...

Med detta som bakgrund blev det också enkelt att tänka över en del frågor och inse att jag slagit in på en väg där jag trivs hela tiden! Bättre då att säga nej till förslag där det känns som att gå bakåt eller förverkliga andras drömmar. Det har jag gjort tillräckligt. Titta på stegen du också - because you're worth it! :)

Annars har jag och Skrållan kämpat en stund i solen men gav upp när vi tyckte att det blåste väl kallt. Jobbat undan en del viktiga saker, haft ett bra möte på teatern om fortsatta föreställningspaket och till slut spelat för en fantastisk publik! 

Hade så många gamla bekanta på plats och det är både skönt och jobbigt - men på ett bra sätt. Nu efteråt är jag som vanligt helt färdig, men också nöjd! Jag tycker inte alltid att mina insatser är tillfredställande - men jag tycker att det jag gör nu är det viktigaste jag nånsin gjort! Tusen Tack alla som kom! Kram på er! :)
 
 
 
 

Kom ut ikväll!

8 mars - Internationella kvinnodagen och 25 år sedan världens finaste Emilia föddes! Börjar dagens blogg med att än en gång gratulera dig på födelsedagen!

Älskade unge! Vi älskar dig så mycket och saknar dig varje dag! Kommer snart att åka ner för en tjejhelg framöver. Längtar!

Annars har det inte hänt så mycket idag. Somnade sent, eller tidigt, efter att ha läst ut Keplers "Stalker" som jag inte kunde lägga ifrån mig innan den var slut. Själva kvällen tillbringade vi på Nordanå där Mästerskapet med vänner hyllade Scocco och Ratata med "Kom ut ikväll" - en tribute med starquality!
 

Ett pärlband av fantastiska låtar och lika många fina sångare och musiker gjorde kvällen till en högst njutbar tillställning! Här ser ni Magnus Kärnebro!


Mats Bergqvist!


Saga Eserstam!
 

Simon Malmén!
 

Per Strömbro! 


Daniel och Lovisa Ahl!


Mia Sommar Lövgren!


Mattias Lindqvist!


Fina musiker som Tobias Kågström och Andreas Grenholm!
 

Mattias Kågström, Linda Grenholm och längst bak Simon Lundin!


Och naturligtvis allas vår favorit Peter Fjällström!
 
Han har en magisk pipa! Det var det många som hade igår men jag har ju ett särskilt gott öga till den här gossen... :)
 

Mera Mia!


Magiska Mica!


Oj, oj, oj vilken röst hon har. Den går igenom allt annat och jag rekommenderar hennes skiva "Free Ride" som ju finns på Spotify. 


Bygger broar... Ström-bro och Kärne-bro.... Nej, jag har ingen vidare humor... Haha!


Och Peter i en duett med finaste Saga! Den här tjejen är så oerhört begåvad och har en sådan utstrålning att man kan smälla av. Gissa om jag blev glad att de sjöng tillsammans!
 

Finingar!


Mera Daniel!


Och Kågis plockade fram trumpeten!


Killarna avslutades med "Saaaaaaara, kom ut ikväll!" Lysande!
 

Och tjerna rev av "Till dom ensamma"! Favoriten! 

Ja, jag skulle ha kunnat skriva mycket och länge men nu har jag köpt en ny dator och installerat programvaror och haft mig hela aftonen så jag är rätt trött... Vill bara avsluta med att tacka alla medverkande och skicka särskilt varma kramar till Mattias Kågström och Mikke Johansson som gjorde grovjobbet med planeringen av den här konserten! Fantastiskt bra jobbat!!


Och innan jag tog mig an datorn (som blev en ASUS ZenBook i tunnaste modell) så gick jag ut i det vackra vädret! Ljuvliga dagar som den här blir man bara glad! Tog t o m ned julgransbelysningen... 
 
Och hann njuta i solen för att fira kvinnodagen! Man ska ju göra det man gillar mest en sån här dag... :) Har också ätit godis... Haha!

Nu TV och snart en ny arbetsvecka med föreställningar och annat jobb! Let's go!
 
 
 

Fullmåne...

Tror att jag håller på att bli vampyr eller nåt... Stört omöjligt att sova när fullmånen lyser! Har ju ett sådant där armband som mäter allt och har, av 10 timmar i sängen (ja, jag kämpar!), sovit 5, varav 2 djupt... Alltså är jag något sömndrucken idag och har inte gjort ett levandes "nå'"! Men vampyr är kanske att ta i. Jag har åtminstone inte bitit någon. Ännu... Haha!


Igår blev det en slapp dag som avslutades med ännu en fantastisk Gourmetpåse från Food! Det här är det mest perfekta sättet att äta en god fredagsmiddag utan att behöva göra särskilt mycket. Gott är det alltid och när det är Tonkabönsparfait till blåbärspajsdesserten lutar man sig sedan tillbaka i soffan - både mätt och lyrisk!

Idag har jag, som jag skrev, inte gjort något alls. Ska duscha och läsa ut min bok, tvätta en maskin och kanske värma lite gryta innan det är dags att åka ner på Nordanå för att vara med på vårens konserthändelse:

Mästerskapet med vänner hyllar Mauro Scocco och Ratata! "Kom ut ikväll" heter konserten och vad kan passa bättre? Ska bli oerhört trevligt och jag längtar nog lika mycket efter att höra låtarna som gräddan av Skellefteås sångare och musiker! 
 
Det har varit lite luddigt och för er som undrar om insläpp och tider så gäller följande:
17:30 Foajé och garderob öppen.
18:30 Dörrar till teatern öppnas.
19:00 Konsertstart
Konserten håller på c:a 2h + paus i mitten. I pausen kommer det finnas möjlighet att handla fika.
 
Ha en härlig lördagkväll alla! Kanske ses vi?
 
 
 

Oj då!

Glömde visst blogga igår! Eller hann kanske inte... Åkte ju till Boliden för att spela föreställning och det tog en hel arbetsdag. Ja, vi tog nog till lite tid men man vet aldrig hur det ser ut dit man kommer.
 
Vi hann också med en liten runda i samhället som jag inte besökt på många år. Det kändes som om det var många som inte varit där på många år...
 

Leksaker. 60-tal?


Café. 70-tal?


Hotell på Storgatan... Självklart!


Samma hus. Vy mot svit... 

Ja, det är lite beklämmande att se alla tomma och övergivna hus som vittnar om ett samhälle som en gång varit fyllt av liv och rörelse. Tyvärr många år sedan. Men människorna i Boliden är fantastiska och Teaterföreningen som köpt in föreställningen var otroligt tacksamma och glada!


Här har vi riggat i biosalongen på Folkets Hus. Jodå, den används flitigt och igår blev det också god tillströmning av publik - 85 personer! Ovanligt vid deras arrangemang men desto roligare nu!


Vi fick gott om tid på oss och här ser ni en något beklämd Kågis som noterar att det bara är "Damernas" som lyser i Bingohallen... Han som ville bjuda upp...


Men det blev fika istället! Arrangörerna tog hand om oss på bästa sätt! Och jag passade på att larva mig lite med speglar i logen. Igår lyckades jag verkligen:


Hahaha! Missade målet totalt! (Ja, meningen var ju att jag också skulle synas i den främre...)

Föreställningen gick bara fint och efteråt hade de arrangerat fika där jag passade på att prata med flera ur publiken som ville resonera och veta mer. Jag uppskattar verkligen alla samtal efter showen. Då känns det som om jag sprider budskapet vidare på ett mer personligt sätt.
 

Och idag var det bara för ljuvligt att vakna! Gick ut på bron och drack mitt kaffe mitt på dagen och det här är en årstid jag älskar! Nu blir det bara bättre och bättre!


Fast jag verkar inte ha hunnit med växlingarna... Sommarflaggan sitter kvar - precis som julbelysningen... Haha!
 

Och efter ett ärende på stan svängde jag förbi Stigs så att vi skulle få testa en wrap! Jaa, första tuggorna helt OK men jag föredrar den gamla hederliga modellen. Man ska ju få längta efter mandelmassan...

Nu har jag mest softat idag, tvättat, fixat lite papper, shoppat en fiiiiin kofta på MQ och lagar i skrivande stund en het köttgryta. Ska bli gött imorrn!

Glömde dock bort att köpa nya blommor på bordet:

Dagen efter rosinköpet kom jag på varför jag är så förtjust i tulpaner... Haha! Rosor är helt opålitliga.
 
Kändes i alla fall fint att vara ledig idag och bara ta det lugnt! Tror jag ska fortsätta på samma sätt imorrn. Ha en fin kväll alla! :)
 
 
 

Vändning!

Från värdelös till världsmästare på ett dygn! Det är helt fantastiskt hur mitt humör kan gå från moll till dur... Idag är jag fullständigt oslagbar! Haha!
 
Det kan bero på att jag äntligen kom mig ut på en härlig promenad (nåja, rätt jobbig med is och slask - men vem bryr sig) och laddad efter frisk luft och dusch satte jag igång med lite mailande och försökte sy ihop dagar för kommande föreställningar. 8 maj kommer jag till Piteå för att spela på Krokodil! Säger till när vi släpper förköpen - och det ska bli så roligt! 
 
För er som inte fått biljetter till Skellefteå så kan jag rapportera om att det i fredags släpptes nya föreställningar i april! 1, 14 & 15/4 kl 19.00, 16/4 kl 12.00 (soppa) och 18.00 (efter jobbet) samt 17/4 12.00 (soppa igen). Med dessa har jag gjort snart 30 föreställningar hemma i stan och det är helt sanslöst roligt! Så mycket över förväntan! Min glädje kan absolut bero på detta!
 
Den kan också ha göra med att jag hann åka förbi mina föräldrar på väg till teatern, fixa en trasig lampa och ta hand om lite papper. Själva uppgifterna kanske inte var så roliga men det är tillfredsställande att ha hunnit åka dit!

När jag kom på teatern pågick förberedelser både för min föreställning och show nr 2 för S.E.N.S.E. Full rulle och mycket folk! Det är härligt!
 

Alla ville inte vara med på bild...


Men Hansson är inte nödbedd! För en hunka fick vi se hans smink och märkliga kontaktlinser! Haha! Ni MÅSTE gå och se den här föreställningen! Om ni tycker att Göran ser lite otäck ut så växlar jag till något vackrare:


Sara som gör rollen som Kristina Larsdotter! Fantastiskt bra!

Min glädje kan också bero på att jag idag tog det lugnt innan föreställningen, hann varva ned, gå igenom manuset i huvudet, dricka kaffe och måla naglarna. Sedan tog jag med mig en stor portion ödmjukhet och gjorde min bästa och mest närvarande föreställning hittills! Såååå nöjd med mig själv! 

En världsmästare! Haha! Ja, jag är olika hård i min bedömning av mig själv... 

Min upprymdhet kan också bero på att jag hittade en bit av den underbara lakritskolan jag köpte på Food... Mmm... Mest troligt är det den som sprider endorfiner som aldrig förr... Haha! Ja, det spelar ingen roll. Nu går jag och lägger mig - nöjd efter en bra dag! Imorrn bär det iväg till Boliden!
 
 
 
 
 

Högmod före fall...

Man lär sig nya saker varje dag. Idag har jag t ex lärt mig att ha lite mer respekt för mitt eget arbete... Hög tid va? Haha! Har spelat föreställningen ikväll igen efter fyra dagars uppehåll. Man kan ju tänka att allt ska sitta som en smäck efter att ha gjort den 20 gånger men icket! Jo, nog satt väl texten - men inte riktigt närvaron.
 
Jag hade bokat in både telefonmöte och annat möte idag, fyllde huvudet med planering av annat jobb, gjorde några ärenden på stan, köpte en snabb macka till middag, åkte på teatern, satte i ordning, sjöng upp, sminkade - men glömde att varva ner och landa i mig själv och koncentrera mig på uppgiften. Oproffsigt!
 
Nåja, det var ingen stor sak och jag fick bra gensvar även ikväll men lärde mig att den här föreställningen kräver min fulla koncentration och inte kan hafsas över hur som helst. Det kan väl å andra sidan inget jobb. Jag måste alltså inse att även om den bara är en timme lång så behöver den betydligt många fler timmar när det gäller fokus.

Jag började kanske tro att jag kunde den för bra? Högmodig? Förmodligen. Det straffar sig direkt. För det är väl som de säger att högmod går före fall? Och jag lärde mig en nyttig läxa utan större följder. 

Å andra sidan ska jag också träna på att inte vara så självkritisk! Haha! Livet är en enda lång balansgång... Det gäller därför att glömma och gå vidare. Imorrn är en annan dag och inget blir bättre av att älta det här! Bloggen tjänar verkligen sitt syfte i det här fallet. Jag både frågar och svarar och skriver av mig en massa nonsens...
 
Avslutar därför med att tacka alla som kom ikväll och lovar att fortsätta att göra den med full koncentration! Här ska det varken högmodas eller fallas! Haha!
 

Inte nöjd med mig själv - men faktiskt helt OK ändå! :) 
 
 
 
 

Mars?

Men var tog februari vägen? Inser när jag lägger över bilder att det är 1 mars idag! Vad betyder det? Ja, P-passet har precis gått ut men det kanske inte är att betrakta som någon nyhet? Haha! Ja, den här månaden kommer också att bli fylld med ganska mycket jobb - men också en del nöjen!
 
Hur som helst - bra dag. Har hunnit slappa en del och största ansträningen var väl 5-milen som jag deltog i från soffan. Imponerande bra jobbat alla - och fyyy vilket väder! Avundas dem inte...
 
Nu har jag jobbat ett par timmar med programmet till Svensk Campings Årsstämma som jag och Åsa ska vara värdar för i slutet av mars. Blir kul! Nu vill dock VD:n ha en genomgång med mig imorrn på telefon (sitter i Gbg) och jag kände att det var läge att veta vad jag pratar om. Planerat, skickat och klart så nu blir det TV-kväll. Söndagarna har av någon anledning blivit bäst på det.
 

Sonen skickade bild på kvällens husmans. Han hade gjort fläsklägg och rotmos... Mmm... Jag är avis men kontrar med kvällens taco som blev gratinerad i ugnen med massor med frästa grönsaker och tomatkross iblandat i tacoröran. Ja, inte så dumt. Hade mest det praktiska i tanken då jag vet att maken gärna vill ha snabbvärmda saker till lunch. 

Hann också handla lite eftersom kattmaten var slut och kom hem med rosor idag! Har ju blivit bortskämd med färska blommor och nu har alla blommat ut. Känns fräscht och vårigt!
 
Ses imorrn alla glada! :)
 
 
 

RSS 2.0