Drömmar och förväntningar...

Igår såg jag ett genomdrag av Tjechovs "Tre systrar" på Västerbottensteatern och det var bara så galet roligt! Fem clowner berättar historien om de tre systrarna som längtar efter att livet ska börja, efter att möta kärleken, efter att flytta till Moskva, efter att... Ja, när börjar livet egentligen?

Det är ju stundom lite tragiskt men att göra denna klassiker med clowner är så lysande bra! De berättar historien men har också förmågan att vara i nuet, ta in publiken och titta på pjäsen lite från sidan. Och det blir så otroligt skrattigt och härligt! Premiär imorgon torsdag 27 februari. Missa inte!

Tjechovs pjäs berättar om våra tillkortakommanden och om drömmarna som vi inte alltid har kraft att förverkliga – om livet som blir som det blir helt enkelt.
Foto: Patrick Degerman
 
Det här med drömmar och förväntningar är inte särskilt enkelt. Hur ser andras förväntningar på oss ut och kan vi ens precisera våra egna förväntningar och målbilder? Esaias Tegnér var klok när han myntade "Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta". Eller; Vad du ej klart kan säga vet du ej.
 
Vi människor är ju väldigt olika och uttrycker oss också olika tydligt. En del kan förmedla sina tankar så att man hör och känner exakt vad som menas, medan andra kan beskriva något hundra gånger om utan att man förstår innebörden. Det är som om man pratar förbi varandra på olika nivåer. Kommunikation är och förblir en av de svåraste sakerna i livet. 
 
Att jag funderar över detta är ingen stor sak. Det slår mig bara med jämna mellanrum att det inte är särskilt enkelt att kommunicera och att vi alla måste vara mer tydliga än vi tror. Jag inbillar mig att jag är ganska tydlig person men i ett samtal med sonen började vi prata om förväntningar och de är ju olika hos oss alla. Om jag t ex tycker om komplimanger slänger jag kanske gärna ut dem till andra - men vet jag verkligen vilket behov av komplimanger mottagaren har? Det kanske är något annat som den personen behöver? Och är vi så bra på att precisera våra behov? Njaa...
 
Slutsatsen blir väl den vanliga; Livet är en enda lång utbildning i hur det är att vara människa och jag lär mig hela tiden nya saker när det gäller anpassning till andra och olika sammanhang. För varje sak jag lär mig upptäcker jag med andra ord hur lite jag kan... haha! Viktigast är ju att leva här och nu!
 
Nåja, det där var en parentes och det jag egentligen skulle börja skriva om var den senaste veckans aktiviteter. Det har varit fullt program men också tid till eftertanke.
 

Tydlig och kärleksfull signal från maken när jag kom hem sent på natten efter förra jobbhelgen i Umeå! Det uppskattar jag väldigt mycket! <3

Förra veckan innebar dagar på Västerbottensteatern med producentjobb åt Nordiskt Berättarcentrum. Jag träffade arrangörer och började dra upp riktlinjer för årets Berättarfestival. Mycket är nytt men allt är väldigt roligt och jag trivs verkligen på teatern! 

I fredags hade vi också begravning efter fina svärfar. Ulf och hans syster Berith hade tillsammans med Johan gjort alla förberedelser och jag bidrog med prat och annat praktiskt. Det blev en väldigt fin dag för familj, släkt och vänner och jag tror också att svärmor Sonja blev nöjd.


Fint i kyrkan med delar av den älskade skogen på och framför kistan. Underbar musik och en fin avslutning med Mando Diaos tonsättning av "Strövtåg i Hembygden". Tack för allt fina Sture! 

Efter föreställningshelg i Umeå kom jag så hem i söndags och vi firade maken som fyllde år. Det blev tårta och presenter med kommande gemensamma upplevelser. Kul! Har också besökt sjukgymnasten som gav mig lite fler övningar och nu får jag även köra crosstrainer vilket känns magiskt roligt. Jag längtar efter att ta ut mig ordentligt! Hon tipsade även om medicin... Den bästa:
 

Gratis och utan biverkningar! Jag använder den varje dag...


Så här vackert är det ute nu!


Och så här glad är jag över att få komma mig ut på dagen och tanka kraft i ljuset!

Nu är jag nytankad och klar så det är bara att fortsätta med dagens jobb! Ha det fint alla och passa på att ta en lunchpromenad - den ger så mycket mer än motion. :)
 
 
 
 

Premiären avklarad!

Två hektiska veckor med repetitioner, resor till Umeå, förberedelser, TV-sändning och premiär av "Den sista måltiden" som blev en galet spännande kväll på Elite Hotel Mimer i Umeå igår! Kul!
 
Vaknade lätt mörbultad idag och känner verkligen i hela kroppen att jag inte vilat särskilt mycket den senaste tiden. Har ändå försökt hinna med promenader på luncherna för att få tillskott av det underbara ljuset. Det hjälper!

Här har ni hela fina ensemblen innan det var dags att äntra scenen! Tobias Morin, Lina Hognert och Sara Ribbenstedt - sååååå bra!
 

Vi är ju lite tuffa som karaktärer i Mindblowing Productions så det blir lite sköna selfiesar... Här har ni mig och Lina innan genrepet i torsdags.


Cool och snygg Lina!


Cool och snygg Tobias!


Cool och snygg Sara! 

Vi har jobbat sjukt hårt med den här produktionen som också innehåller ljud och nyskriven musik av Jonas Holmberg - och det blev så bra som vi ville. Helt underbar publik igår som åt trerättersmiddag och jobbade intensivt med att lösa vår mordgåta. Ni måste komma och se! Vi spelar ytterligare tre helger på Mimer i Umeå så passa på och gör en weekend 21, 22/2 eller 13, 14, 20, 21/3. Ni kommer inte att ångra er.
 
Mordgåtorna recenseras inte men det var fint att öppna DN i morse och se att föreställningen fanns med i DN:s höjdpunkter under scenvåren!

Förra helgen var jag dock ledig och inledde med middag och show tillsammans med bästa gänget. Vi hade bokat biljetter till musikalföreställningen "Oh, what a night" som var påkostad och genomtänkt med lysande sång! Man blev kanske inte särskilt berörd men alla gjorde jobbet som de skulle.
 

Oh, what a night!

Snyggt ljus hela vägen!


Grease!
 

David Lindgren är såklart favoritsångaren men vi var också glada att återigen få se och höra bästa basisten Jocke Hemming på scenen!
 
Cooolt!


Peter Johansson sjunger ur Jesus Christ Superstar!
 

Jersey Boys! 

En härlig kväll och helgen avslutades med lite jobb, utläsning av fantastisk bok och planering av veckans Go'kväll.
 

Överraskade maken med en asiatisk middag som blev riktigt god!

Sedan var jag tillbaka i Umeå igen i måndags och efter ett par tuffa repdagar åkte jag till TV-huset för att göra nya boktips i Go'kväll!


Heidi i sminket gör underverk med en trött 57-åring! 


Riktigt roligt att träffa journalisten och författaren Johan Ripås! Vi teamade bra och det blev många skratt. Så kul att ses!


Susanne Jonsson gjorde hjärtegod pizza och en helt fantastisk bärpaj!


Matilda och Susanne!

Hela gänget med pizza som smakade alldeles ljuvligt!

Nu har jag mest sovit idag och laddar nu för ännu en föreställning ikväll innan jag får vända om till Skellefteå. Längtar verkligen hem! <3
 
 
 
 

Repstart, kickoff och Alvargala!

Innehållsrik vecka med massor av roligheter - och ganska mycket jobb. I måndags inledde vi repetitionerna av den nya mordgåtan "Den sista måltiden" på Profilteatern i Umeå.

Det känns otroligt kul att än en gång få chansen att göra spänningsföreställning under en trerättersmiddag. Premiär blir det 14 februari och den här veckan har vi jobbat med manusbearbetning och karaktärsbygge.
 

Här har ni min rollfigur Katja Dreyer! Jag får med andra ord en ny look med kepa och långt hår. Riktigt roligt.


Här med resten av ensemblen; Tobias Morin, som även skriver och regisserar, Lina Hognert och Sara Ribbenstedt - fina och begåvade alla tre!


I onsdags körde jag tillbaka till Skellefteå för en heldag på Nordiskt Berättarcentrum och återgick till min gamla och mer beprövade look... 

Vi hade bra planeringsmöte hela dagen och avslutade med en kickoff för samtliga hos Pär Johansson på Matstudion. Jag missade förra fredagens kväll med alla musiker i Stora C (då jag istället satt hemma och jobbade...) men fick nu chansen att vara med och laga gooood mat hos bästa Pär!


Min grupp gjorde förrätt med friterade jätteräkor och lite asiatiska tillbehör som rättika, skaldjursaioli och en salsa på rostad paprika, chili, mirin och koriander. Sjuuuuuukt gott!


Här sitter Robert, Lillemor och Marianne - redo att kasta sig över första rätten!


Tage, Robert och Jonas lagade varmrätt med ryggbiff, svartrötter och jordärtskockor... Mmm...


Jag var egentligen mätt efter förrätten men åt ändå upp hela den här läckra tallriken! 


Lillemor, Malin och Marianne fixade desserten och hann både göra blåbärssorbet, chokladkräm och pepparflarn... To die for!


Perfekt avslutning på en supertrevlig dag och kväll! Tack alla!

I torsdags var jag tillbaka i Umeå igen och efter två intensiva dagar där jag också jobbat lite på kvällen åkte jag igår hem för den årliga Alvargalan!


Bästa maken hann ta en bild när allt drog igång. Jag blev väldigt nöjd över första underhållningsdelen:


Solala! Dessa charmiga och oerhört begåvade grabbar har gjort stor succé med sin "a capella-sång" och jag har också haft förmånen att anlita dem några gånger. Alltid klockrent!
 

Andreas Lundstedt var kvällens konferencier och körde också några Alcazar-låtar. Personligen tycker jag att han är bättre som artist än som speaker. 


Bryggargatan servererade en magisk trerätters där den här förrätten med svamp i olika variationer var vansinnigt god!

Gladaste vinnarna var Reko-ring som tog hem priset som årets nykomling. Verkligen roligt och välförtjänt!

Alla vinnarna var givetvis värda sina priser och juryarbetet kan inte ha varit enkelt med många värdiga nomineringar. Jag var själv nominerad i klassen "Årets Profil" och bara nomineringen gjorde mig rörd och glad! Det här var också min första chans till ett pris sedan jag startade min sceniska bana för snart 40 år sedan och jag uppskattade verkligen gesten. Stort Tack till alla som hejade och till 200-årsjubilerande Swedbank för både nominering och otroligt trevligt sällskap under kvällen!
 

Årets Profil blev dock, inte helt otippat, Jan Marklund som grundat och driver bl a Bergteamet och nybyggda Drive Center i Fällfors. Jag blev först lite ledsen men insåg ju redan innan galan att han var och är en självskriven vinnare. En oerhört driftig människa med ett brinnande motorintresse! Grattis!

Lundstedt och sköna bandet Blacknuss höjde tempot efter prisutdelningen och i normala fall hade jag gärna stannat och dansat men de senaste veckornas jobb har tagit på krafterna och jag längtade bara hem till sängen.

Idag njuter jag av att skotta, promenera och fixa med tvätt och annat här hemma. Skönt med ledig dag, stryktips och fotboll på TV!
RSS 2.0