Biljetter...

Hej alla!
Nu är jag färdigpackad men mycket tveksam till att jag ska kunna stänga resväskan imorrn... Den största väskan är i Afrika och det var lite långt att hämta... Alternativet är att jag köper en ny, stor resväska i Göteborg! Bra idé där! Alla våra senaste resor har nämligen resulterat i att vi har köpt en extra väska innan vi åker hem. Jag fattar inte... Kläderna måste svälla på något sätt. Eller föröka sig... Och då har vi alltid köpt en mindre men jag känner mig så pass vild och galen att det faktiskt kan bli en stor!


Idag har jag också skickat ut lite påminnelser att köpa biljetter till Mens Night 2. Det blev lite missförstånd eftersom en del trodde att jag skulle bjuda alla på biljetterna. Det skulle jag gärna vilja men då måste jag be någon annan att betala min lön... Ber om ursäkt att det blev otydligt.

Det här är ingen enkel skuta att ro i hamn om någon nu trodde det. Jag hoppas inte att folk blir avskräckta över att biljetterna kostar utan att ni kommer och ser det vi själva tycker är det bästa vi har gjort! Hittills... Vi är inte stendöda ännu! Haha! Premiären är nästan utsåld och det börjar fyllas på den andra dagarna. Jag vill ju inte att ni ska missa en galet rolig kväll! Nu börjar det också ramla in beställningar på föreställningen och andra uppdrag till våren och det är jättekul! Om vi lever och har hälsan så jobbar vi vidare!

Nu ska jag däremot inte göra något mer. Det är dags att krypa ner i sängen för att imorrn dra vidare till Göteborg och Emilia!!! Sååååå kul!

Packning och annat!

Ja, idag packar jag. Eller rättare sagt, jag säger att jag packar. Jag far hit och dit och gör allt annat utom att packa. Fast jag borde packa. För idag packar jag...

Men just nu har jag varit och lånat fler glasögon. Nr 4 och 5 fick hänga med en sväng till och jag är ganska övertygad om att jag ska byta trots att mina gamla kanske duger. Glasögon som man har varje dag blir ju som ett smycke eller ett klädesplagg och man vill ju inte gå i samma mer än ett par år. Tycker i alla fall jag som gillar ombyte!

Sedan tvättar jag, stryker och gör annat som jag kommer på och snart har hela den här dagen gått! Imorrn blir det taxi till flyget eftersom flygbussen från Morö Backe också dragits in... Inte lätt att åka kollektivt! Om man ska ta den nere på stan måste man först ta en lokalbuss och sedan byta och då vet vi ju att tiderna inte stämmer och man ska dra runt med all packning och det känns asjobbigt! Så nu är vi utan både gatlyse och flygbuss... Bor vi på vischan eller?

Men vi tar också med några glada nyheter:


Har pratat med maken i telefonen och allt går bra i Uganda! Idag har de varit till Kampala och åkt 16 mil med bil. Det tog 4 timmar... Vägarna är usla och fulla med hål och på bilden ser ni en av de två olyckor de passerade. Men de är vid gott mod och stannar i Jinja till lördag då det bär av till Entebbe där de stannar tills hemresan på måndag! Maken hälsar till alla!

Senaste nytt på Skrållanfronten:


Hon har varit lite gnällig och jag har försökt få henne att komma upp i sängen så att hon inte ska känna sig så ensam. Saken är den att det här var Olivers plats och hon har vägrat stenhårt. Nu kanske hon också inser att han inte kommer tillbaka... Eller så bestämde hon sig för att jag dög nu när inte husse är hemma... Eller så tyckte hon att det var fräscht att jag hade bytt sängkläder... Haha!

Jag hyste ju viss oro för henne igår men blev glad när jag kom till kattlådan:

Detta kan för ett otränat öga se ut som en helt vanlig kattbajs men det är så mycket mer än så! Detta betyder att hon accepterat den nya kattsanden som absorberar så mycket doft att denna lilla korv inte luktar ett dugg! Jaaaa!!!

Hon borde väl vara ute mer eftersom gården är full av märken efter "kompisar" eller fiender... Joo, skatorna brukar jaga henne... :(


Men det är tur att hon har stora vänner! Här ser det ut som om jag och skatan hämtat tidningen tillsammans... Hmm... Vid den tiden på morgonen var det nog två skator som var ute... Haha!

Nej, nu måste jag packa! För idag packar jag!

Bananer...

Ja, det är bra att ha en man som är bortrest och skickar bilder när man inte varit utanför dörren själv... Haha! Därför kommer ett par glimtar från Jinja i Uganda:


Stort land men ynkligt små bananer!

Vad har frukten som importeras hit fått för tillskott? Viagra? Eller har jag bara jädrigt små händer?


Nåja, det kan ju vara den här Ugandiska apan som har käkat upp alla stora...

Som ni ser får jag bara viktig och nyttig information från Afrika och det gillas skarpt! Inga sjukdomar, rånare, felåkningar eller usla hotellrum. Så långt verkar allt gå alldeles utmärkt! Förurom bananerna då... Till Ulfarna (ja, det är 2 x Ulf som åker) så har jag hälsningar från Jeanette! Och just nu även från mig! Hoppas att dagarna flyter på! Här hemma är blommorna vattnade, vattnet till värmepumpen tömt och golven dammsugade. Det går med andra ord att komma hem snart - såvida inte Skrållan har fest så fort jag åker... Hon är lite lynnig nu. Ska prata med kattvakterna så att de håller koll.


Vi har gosat rätt mycket men hon gnäller... Saknar förmodligen husse! Hoppas det!

Mest oroad är jag faktiskt över att det beror på att jag bytt till en helt annan kattsand... Den är vit och verkar vara mer hygienisk. När jag hade tömt bort den gamla, rengjort lådan och gått ut med soporna så läser jag på påsen: "Din katt kan vägra att gå på lådan med den nya sanden. Strö därför ett lager av den gamla använda sanden ovanpå för att vänja den...". Inte fanken går jag till soptunnan och hämtar in den där äckliga påsen igen! Man får ju ha gasmask! Återstår att se vad som händer under natten. I värsta fall får jag väl skaffa gummihandskar och ansiktsmask imorrn...

Nu blir det sängen! Hade tänkt packa men det är ju en dag imorrn också!

Hälsningar!

Eftersom släkt och familj är lite utspridd just nu så kommer här en blandning av hälsningar från Skellefteå och Uganda! Först vill jag tacka alla som röstat på mina glasögon! Nr 4 och nr 5 ligger bäst till just nu! Kan bli båda!

Till familjen skickar jag stora kramar och berättar att jag var på Indoor Walking igår! Jag sätter in bilden från artikeln igen eftersom jag var långt ifrån den här pigga uppenbarelsen när jag kom hem... Springa är ju bra men på crosstrainern använder man hela kroppen på ett annat sätt. Jag var med andra ord ursvettig!


Imorse var det vitt ute och svinhalt på alla mindre vägar! Nu har det dock regnat och jag tror inte ens att jag behöver skotta bort det vita. Snyggt mönster var det i alla fall i träden! Som långa snöflingor! Och när jag säger imorse så menar jag tidigt. Jag plockar numera vuxenpoäng och har stigit upp vid 7 två mornar i rad! Lite omväxlande mot söndagens 13.00...


Inte ens katten ville gå särskilt långt när jag släppte ut henne... Nu borde hon dock vara på gott humör och skita friskt eftersom jag just rengjort kattlådan och bytt sand! I övrigt har jag tvättat och plockat och vattnat blommorna. Ja, ni fattar. Bara roliga saker!

I fredags åkte ju maken till Uganda för uppdrag åt Norran. De kom fram först till lunch i lördags och det här var första bilden jag fick: (den med stödstrumporna och myggnätet väljer jag att inte visa...)

Vy från Kampala! Lite ruffigare än i Sverige men 30 grader varmt! Det har kommmit en del regn men mest på kvällarna tror jag. Vi messar mest och det blir kanske inte alltid så utförligt om vädret...

Och här ser ni män i arbete: "Boda-Boda motorcykeltaxi" såg livsfarligt ut och maken valde apostlahästarna. Men nu verkar det som om de tagit en tur i alla fall. Lite svårt med transporter där. Annars tror ju jag att maken kan gå hur långt som helst...

En annan aspekt är att allting tar lång tid där. Mycket väntan, upp till två timmar på mat och ännu mer på transporterna som ibland inte ens dyker upp!

Inga flodhästar, krokodiler eller gorillor har de sett ännu men väl en skalbagge modell XXL på rummet... Huga! Vad är det för fel på flodhästar?

Och igår var det full fart! Speedboat på Nilen! Man kan nästan se farten på frisyren! Hur som helst verkar det vara en upplevelse att vara där men han har inget emot att komma hem heller... Och det är ju bra!

Jag har fått hus- och kattvakt i helgen av fina grannar så Skrållan kommer nog att bli mer omskött än om vi hade varit hemma... Förra gången fick hon skinka och specialköpt pastej... Haha! Torsdag bär det iväg till Göteborg för min del och några härliga (men regniga?) dagar i Göteborg!
 
Kram på er alla!!!

LRF och nya ögon!

Idag var jag inbjuden till diskussion och sopplunch med LRF där vi pratade lokalproduerad mat och böndernas situation. Under de senaste 20 åren har antalet bönder minskat med hälften och 50% av den mat vi nu sätter i oss kommer utifrån! Lönsamheten sviktar och nu är det faktiskt upp till oss konsumenter att handla lokalt för att vi över huvud taget ska kunna behålla livsmedelsproduktionen i länet!


För det är ju så att länet blir vad vi äter! Jag har ju alltid förespråkat lokalproducerat och tycker att det räcker med att titta ut över ett öppet landskap för att man ska tänka lokalt. Alternativet är nämligen igenvuxna lägdor och sly - vilket blir resultatet om ingen brukar jorden!


Lotta Folkesson som är vice ordförande hälsade välkommen och fungerade som moderator. Hon drog också lite siffror för oss som underlag för bordsdiskussioner under lunchen.


Jag hade turen att få sitta tillsammans med fina Johanna som tillsammans med sin man Per producerar ost från Svedjan! Deras blåmögelost fanns på brödet och potatissoppan hade sitt ursprung i Kusmark, skinkan i Vindeln och mjölken naturligtvis från Norrmejerier! Vi fick också äppelpaj till dessert! Goood mat av lokala råvaror! (Och Johanna hälsade naturligtvis till maken som ju följde dem i ett långt reportage för över 10 år sedan.)


Ganska många inbjudna! Press, politiker och lite andra intressenter som, liksom jag, ville prata om länets resurser och konsumenternas ansvar.


Längst fram satt Ordf Arne Lindström som här åt och pratade med bl a Ola Theander! Hans inlägg från dagen kan man läsa på: http://olatheander.wordpress.com

Det kom fram många bra idéer som saluhall med lokala råvaror, andelsägande av kobestånd, klarare direktiv vid upphandling, höjning av mjölkpriset där ökningen går direkt till bonden mm. Skulle man höjda priset med en krona så återstår kanske 40 öre när bonden får sitt men det är ändå en stor förbättring. För en stor familj som kanske dricker 24 liter/vecka så blir det ändå inte mer än 100:- mer/månad. Som konsument så kan vi faktiskt göra stor skillnad! Köp lokalt kött och mjölkprodukter, tänk samtidigt på öppna landskap och miljöpåverkan. Vem vill äta mat som färdats runt halva jordklotet?


Som avslutning fick vi se den kulinariska anrättningen "Tre flugor i soppan" med Greger Ottosson, Göran Hansson och Mattias Kågström! Mycket passande till dagens diskussion även om kupletter kanske inte är min "cup of tea". Men folk skrattade och hade roligt åt både flugvitsar och finurliga sångtexter! Tack ska ni ha grabbar!

Sedan drog jag vidare på stan för lite ärenden där det sista var att beställa tid för ny synundersökning. Och då vet man ju med all säkerhet att det blir glasögonbyte... Svårt val! Jag kan ju alltid byta glas i mina befintliga (som är supersköna) men brukar ju köpa två par varje gång eftersom jag tycker att glasögon ju också är ett smycke. Så nu mina vänner så får ni ha åsikter! Jag tog några knäpp med olika varianter:
 

1. Mina nuvarande bågar! Behålla med nya glas?


2. Ett par supersköna blåsvarta bågar! Nya varjedag-glasögon?


3. Ett par coola i svart och borstat stål (som jag tycker blev lite för hårda)

4. Ännu ett par sköna med en grön båge på sidan. Nya varjedag-glasögon?

5. Och ett par crazy bågar i svart med jadegrön plast på sidan! Dessa tyckte jag var riktigt kul och kommer förmodligen att beställa dem med glas som mörknar när det är sol. Kan alltså bli mitt extrapar! Ja, i min bransch går det ofta sönder glasögon och jag har fått tre par utbytta redan... Bäst att köpa två i taget så att man alltid har reserver!

Här är jag hos syrran och provar. Gillade verkligen dessa även om det inte är några glasögon jag vill ha varje dag. Jag behöver "sadlar" för att de ska sitta bra. Men som solglasögon och kul brillor till fest skulle de vara perfekta. Eller?

Ja, ni får gärna kommentera och ha åsikter! Har lånat dessa ett par dagar till! Nu ska jag ta mig i kragen och komma mig iväg på Indoor Walking igen! Länge sedan sist men jag har ju försökt springa mellan varven. Ska bli kul att testa konditionen! Tjolahopp!

Vintertid!

Ja, så har man ställt om klockan också! För min del var det en välkommen uppgift eftersom jag nu kan säga att jag bara hade sovmorgon till 12.00... Haha! Herregud vad jag sover! Trötthet, ny tonårstid eller narkolepsi? Ja, nu spelar det ingen roll. Idag fick jag ju sova! Det har varit full rulle och jag var bara så trött!


Stökade på lite här hemma, satte in kött i ugnen och stack iväg för att handla inför dagens middag! Jag hade ju bjudit käraste syster med familj på middag!

Idag blev det rostas som jag hade gjort som jag brukar göra med oxfilé när jag vill spara energi och tid. Linda in köttet i dubbla lager folie, forma till en snygg rulle och vira ihop ändarna på folien. Sätt in i ugnen på 125 grader tills köttet är 53-55 grader (typ), ta ut det ur folien, kyl ner och låt ligga tills det är dags att äta. Först då kryddar man och ger stekyta! Bra eftersom köttet också hinner "stanna av" innan det ska skäras upp. Till detta hade jag bara gjort kyftpotatis och broccoli som jag kokade och sedan fräste upp i olivolja, chili och vitlök! Det var jättegott och fanns som recept i senaste buffé! En klar favorit!

Det blev också fint på bordet eftersom de hade med sig så vackra blommor! Tack för det! Levande ljus och blommor gör mig alltid så glad!


Jag och Åsa fick också var sin present! Underbara bakformar till två riviga fruntimmer! Jag undrar vad man ska baka i dessa? Något syndigt får det bli!


Och nu lyser månen för fullt ute. Bådar kanske inte så gott inför nattens sömn men som det känns nu så behövs den verkligen inte...
 
Blev lite sugen på att gå på bio men "En oväntad vänskap" (som jag vill se) har ingen sen föreställning idag. I så fall får det bli Bond men jag vet inte. Borde ju börja städa garderober också... Ja, det finns massor med roliga uppgifter att ta tag i här hemma! Först ska jag dock sätta mig i fåtöljen och spela lite wordfeud! Det är ju ändå söndag!

Boden - Skellefteå - Trollhättan!

Ja, det var ett tag sedan! Har haft fullt upp sedan jag bloggade i Boden igår afton! Det blev en kanonkul kväll och publiken var magiskt glad! Kul! De har inte haft några arrangemang i den här lokalen på många år och det är ju roligt att det blev så lyckat - även för arrangörerna!
 
Lite hispig under soundcheck? Nja, det ser nog värre ut än det var! Vi hade ju längtat och det var precis lika kul som vanligt!

Tekniken på plats! Ser rätt koncentrerade ut! Men lägg bort telefonen Anna...

Hög tid att gå ner till de "klassiska" logerna! Ja, det är väl ett fint sätt att säga att de var ganska ålderdomliga... Skulla kunna bli lite hippa med de gamla lamporna men skulle ha behövt lite färg - och städning... Haha!

Där fick vi fint besök av Siri och Frida Pekkari! De är båda döttrar till L-G som var gitarrist i revyn under några år. Så roligt att träffa er igen tjejer! Ganska lätta att känna igen sig trots att det var många år sedan! Yngsta systern Maja träffade jag senare i garderoben där hon hoppade in för kvällen.

Middagspaus på Opalen som för övrigt lagar alldeles utmärkt mat! Peter ser lite fundersam ut men det beror, sa Åsa, att jag täckte hela hans huvud med min lugg... Peter tyckte däremot att det var rätt kul med lugg!

När vi kom tillbaka var publiken på plats och det var bara att göra sig klar för att köra igång. Det blev ju en speciell riggning den här gången eftersom takhöjden var minimal - när man stod på scenen kunde jag faktiskt röra taket... Då förstår ni. Men allt funkade bra trots att vi inte kunde ha full ljusrigg!


Efter publikmingel och rivning - som ändå tog ett tag p g a lite knepigt inlast - så kunde vi känna hur magarna började kurra igen... Ja, vi har kommit in i en ond cirkel... En cheeseburgare på Max fick landa i magen innan vi styrde kosan söderut igen! Snö och halka gjorde att vi tog det lugnt och jag kom mig inte isäng förrän klockan blivit nästan 02.00. Lång, men bra dag!

Idag fick jag därför sovmorgon och låg kvar i sängen tills klockan var 11.30! Skööööönt! Mess från maken lättade upp förmiddagen! Han hade just kommit fram till Uganda efter ett lååångt resdygn utan sömn så han var säkert betydligt tröttare... 30 grader varmt slår dock vår temp med hästlängder! Hoppas allt går bra!

För min del blev det en riktig kulturdag! Jag hade fått tag i biljetter till premiären av konstmusikalen "Anna & Berta" - om konstnärinnorna Anna Nordlander och Berta Hansson!

Ja, man kunde se att det var premiär! Tage hade kavaj! Ja, det hade jag och syrran också! Det var jätteroligt att hon kunde följa med men jag är nog inte så kul att gå med... Jag träffar så många jag känner och har fullt upp med att surra med alla... Men det är roligt att uppleva saker tillsammans!

Fler kavajer! I vimlet sågs Hans Viktorsson (Meds man) och goa regissören Olle Thörnqvist! Jag kallar dem hädanefter för "Friskvårdskompaniet"...

Med tog emot gästerna och glänste idag i vinrött! Snyggt!


Och Anders Wirén hade gjort den fina scenografin! Enkelt och avskalat, lite rått och halvfärdigt men väldigt effektfullt och spelbart! Massor med projicerade bilder på olika ställen och rörelser som gjorde att det inte blev den "diabildsvisning" som man annars ser ganska mycket av.

Och pjäsen då? Jo, en riktigt fin föreställning som faktiskt känns viktig även idag! Kul att lyfta två så begåvade kvinnliga konstnärer som minsann inte hade det så lätt och tyvärr också gick bort för tidigt. Fin musik och rolig dialog mellan två personer som faktisk levde under helt olika tidsepoker. Och fina Pia-Karin Hellsing på piano, cello och sång lyfte det hela ytterligare! En så bra side-kick! Jag gillade föreställningen som verkligen var "kulturtantens revansch"! Men kulturtant är inte något negativt uttryck. Det är egentligen benämningen på alla de kvinnor som går på alla föreställningar, konserter, utställningar och annat som visas runt om i Sverige. Det är inga tråkmånsar utan kvinnor som är intresserade av mer än sig själva! Så det så!
 
Ja, gå och se musikalen! Vacker musik av Gunnar Edander och fin text och regi av Agnetha Elers-Jarleman! Snyggt jobbat! Det enda som var onödigt tyckte vi var uppvisningen av män i ledande ställning i olika storbolag. Så är det ju även idag och fortfarande en brinnande fråga. Men det hade inte behövts i föreställningen. Den står så bra för sig själv. Härligt jobbat av Bodil Granlid och Margareta Niss! Lite premiärnerver men det kommer att gå över. Kul också att träffa gamla teaterchefen Gustav Kling som var på besök! Nu pratade vi om att göra ett gästspel i Jämtland och det vore jättekul - särskilt som Åsa Ekberg kommer att bli konstnärlig ledare där! Braaa!

Jag hade tur idag! Blev hembjuden till familjen Bergvall på middag efterställningen! Det har sina fördelar att vara gräsänka... Folk tar hand om en och det tackar vi för! Imorrn ska jag bjuda igen! Hann också mysa med finaste My i soffan och hon tog direkt fram sina handväskor med paljetter eftersom jag hade ett linne i samma material. Jag tog kort på henne...

...och hon tog kort på mig! Braaa! Bättre än mitt!

Hon dokumenterade också sina handväskor! Ja, det kanske har varit Malins men My tyckte att hon behövde dem bättre! Självklart!

Och middagen var helt suveränt god! Först en bruschetta med rökta räkor och denna förnämligt goda chiliaioli! Måste inhandlas!

Sedan en ugnsbkad lax med chili, citron och stuvad purjolök! Så gott! Glass och varma hallon till dessert gjorde att jag också var proppmätt när jag åkte vidare till nästa tillställning!

Fulsatt och festligt var det på Nordanåteatern ikväll!

Dags för hyllningskonsert till Peter LeMarc! Här har ni bandet! Ett fantastiskt skickligt och svängigt gäng! Mattias Kågström och Mikke Johansson hade jobbat fram projektet och skötte också det mesta av snacket! Kul och opretentiöst! Övriga utmärkta musiker var syskonen Andreas och Linda Granlund, Robert Svensson, lillebror Tobias Kågström, Simon Lundin och Janne Lindberg.

Sångarna varierade däremot och det var nog väldigt bra! Annars hade man förmodligen blivit lite less och tyckt att själva LeMarcen själv skulle ha varit där. Men ombyte förnöjer och Skellefteå vimlar av sååååå fina sångare! Först ut var Magnus Olofsson som oftast frontar i Krutov!

Mika Sundqvist krispiga stämma var ett annat minnesvärt kort i leken!

Och när det gäller låtarna (så hade jag gärna haft ett program med låtlista) så fanns många favoriter med: "Nån som du", "Sång för april" eller "Handens fem fingrar" som här framfördes av Andreas Granlund och Lollo Ahl! Fiiint! Sonen och hans kusiner gjorde den på My's dop och den är verkligen jättefin!

Men innan aktslut kom Peter Fjällström, här i sällskap med Mats Bergqvist i "Lita aldrig på en man" som också sjungits av Svante Thuresson. Herregud så bra! Av alla kvällens sångare så var Peter den som stack ut mest! Han kan fylla ett rum! Alldeles själv! Av publikreaktionerna att döma så var jag inte ensam om att hylla honom - den bäste vi har i den här stan! Hans röst skulle naturligtvis ha fått spridas till resten av världen men ikväll var jag glad att han är kvar i stan! Och det här säger jag inte bara för att jag känner honom. Ni som var där kan intyga fakta!

Andra akten drog igång med lite tuffare tongångar! Här klev Per Normark fram och rev av både sång och gitarrsolo!

Per Strömbro valde Ukulele! Hans dedikation till hustrun när han sjöng "Ett av de sätt jag åtrår dig på" var kvällens mest romantiska ögonblick!

Och så Peter igen! Förvänta dig Mirakel! Ja, det gjorde jag och så blev det!


Avslutningen blev en "we are the world"-uppställning med alla fantastiska sångare (vilken skatt vi har!) i "Little Willie John". Magiskt fint! Stående ovationer och kraftfulla applåder gjorde att de också fick göra ett par extranummer! En bra kväll med gräddan av skellefteås musikkunnande! Det var egentligen värt mer än LeMarc!

Tusen tack alla! Nu ska jag nynna lite låtar när jag lägger mig i sängen igen! En fullmatad dag som jag avslutade med att diska, tömma kattlådan och gå ut med soporna! Man måste ju ha avverkat något nyttigt också! Sov gott alla glada! Och om ni fortfarande undrar var Trollhättan kommer in i bilden så är det ju LeMarcs hemstad!

Fördel Boden!

Ja, idag är det dags att röra på sig igen! Började morgonen med att skjutsa maken på flyget för jobbresa till Uganda. Själv packade jag ihop och blev hämtad för turnésväng till Boden. Det heter ju "Fördel Boden" men idag känns Uganda lite mer pittoreskt...  Revägen norrut är dock lite kortare... Men vi kommer att ha så kul ikväll och längtar som fanken efter att spela igen!


Här är vi på väg! Peter både körde och bjöd på kaffe i bilen! Tack! Vår ljustekniker Anna är den coola av oss - d v s den enda som har solglasögon!


Och Peter var munter! Antingen för att han nu lagat till sina framtänder klart eller för att han får åka med "Mens Night 2"? Svårt att säga - han är ju nästan alltid glad!

Och här har vi avfarten till Boden strax söder om Luleå! Gick som ett hejsan och en kort stund senare var vi framme! Det är inte varje dag men åker till Boden så här kommer en snabbgenomgång:

Shell, baklastare och man med barnvagn! Ja, här finns nästan allt!

Hyreshus!

Brottarnas Hus! Och Hildursborg. Är det ishallen? Nej, säger någon här på Folkets Hus, det är en Handbollshall! Och vem är Hildur? En gammal handbollsstjärna? Nej, (nu tänker vår kontakt här i Boden...) hon var nog husmor på den skola som stod på platsen tidigare. Då vet ni!

Mera hyreshus! Och björkar!

Här framme närmar vi oss Bodensia och ska bara åka runt det för att komma till Folkets Hus - men se det gick inte! Gatan avstängd och vi cirklade en stund runt den magnifika stan! Ja, den är faktiskt inte så liten.

Det finns en bro och lite vatten. Pricken på bilrutan (den gula ringen) är en flugskit vi fått med oss hemifrån!

Rönnbärs... Nej, förlåt, Rönnbäcks gatukök!

Och slutligen framme! Alla kan väl ta något när vi går in? Jajamen! Men vad tar du då, frågade Åsa? Men hallå! Jag tar ju kort!

Upppackningen har börjat! Full fart på Fjällström även idag!

Och här har ni kvällens lokala vaktmästare/tekniker Krister! En hyvens kille som här lade beslag på det finaste vi hade med oss! Brudarna!!!

Här har Anna hittat teknikrummet! Jag beställde en varmkorv i kiosken men den fanns bara på rulle...

Åsa hittade ett australiensiskt instrument - Diggeridoo? Eller en mattrulle... Men vad hade vi på andra sidan?

Hoho! Snyggt va?

En alldeles utmärkt trerätters lunch uppe på Opalen! Det fanns t o m reklam för vår show på borden!


Och i gallerian bredvid var det en man som värmde upp med lite opera... Tjejerna framför var kanske inte helt överlyckliga...

Nu blir det soundcheck och sedan kör vi ikväll! Håll tummarna att det blir fördel Mens Night!

Mera Kulturhus!

Om jag kallade gårdagen för slö så har den här dagen varit av det piggare slaget! Inte roligast men hyfsat aktiv! Och lite frusen... Jag har nämligen suttit med ekonomin hela eftermiddagen och i kontoret är det inte jättevarmt... Det är väl en av nackdelarna med luftvärmepump, kamin och ett långt hus. Men, man kan ju inte få allt!

Kvällen har jag tillbringat på Nordanå och ännu ett möte i serien "Kulturhus - mötesplatser berättar". Ikväll var det dags för Umeå att informera om sitt jättebygge "Kuturväven" som ska stå klart om drygt ett år. Tanken med dessa möten är ju att vi ska få veta mer om hur andra har tänkt och på så sätt kanske få idéer om vad vi vill ha här i Skellefteå - samt lära av andras eventuella misstag. Jag känner också att jag verkligen brinner för den här frågan! Jag ska ju leva här i minst 50 år till! Nåja, till saken!

Så började informationen. Han som håller låda just nu är Kulturnämndens ordförande Thomas Brännström, eller Wännström. Jag föredrar att kalla honom "Mannen som älskade sin egen röst och sin egen prestation". Herregud vilket ordbajseri det blev! Till höger om honom står Charlotte Lundqvist som är projektledare för "Kulturväven". Hon hade också talets gåva men blev ständigt avbruten...

Nåja, nu var det inte deras röster det här ska handla om utan vad de sa och vad de gör i Umeå. De ägnade först lååååång tid åt visionerna! De vill "vända stadens ansikte mot älven", få in olika verksamheter, ha öppet dygnet runt, skapa en mötesplats för medborgarna där de kan ägna sig åt skapande, kunskap och kreativitet, se bygget som en del i stadsutvecklingen, öka kulturkonsumtionen (som ju måste vara skyhög redan i en så evenemangstät stad som Umeå?). Och under tiden projekteringen fortsatte så verkar de ha gnuggat geniknölarna ordentligt för att komma på vad som kan inrymmas. Varför inte flytta biblioteket? Det är väl en bra idé kan jag tycka eftersom det verkligen är en naturlig mötesplats ur ett medborgarperspektiv. De ville också satsa på dansen, sprida kunskap och låta människor, vuxna och barn, skapa, uppleva och utforska! Puh!

Ja, ni hör ju själva! Myyyyyycket oooooord! Sparsmakat med konkreta planer tills vi fick se ritningarna men även där är formuleringarna luddiga och den så viktiga dansen fick stryka på foten för att "medborgarna" skulle få sitt. Är inte dansare medborgare? De vill också ge staden ett ansikte mot älven och göra stadskärnan mer attraktiv. Joo, det kan jag nog hålla med om - men för vem? Umeåborna själva? Där kunde man skönja en viss skrytsamhet - bygger man inte ett snyggt uppvisningshus? Och fyller det med lite av varje?

Hur som helst så har de Balticgruppen som medfinansiärer och de delar med kommunen de 6-700 miljonerna som bygget kostar 50/50. Men hur mycket tillåts näringslivet då att påverka kulturen? Bara en fråga.

Ja, vad tycker jag då? För det första är jag i princip allergisk mot politiska formuleringar i visionär anda! Det säger mig ingenting! Möjligen att "vi har så lite konkreta saker att berätta att vi måste linda in det i jävligt mycket visionära ord för att det ska låta vederhäftigt"... Lite som Kejsarens nya kläder... MEN nu var det här bara en information från en annan kommun. Anledningen till att jag går igång är att många människor snabbt fascineras av detta "lull-lull" och tror att det är det här vi ska ha i Skellefteå. De bygger t o m en "Black box" som ska tjäna som gästspelsscen i Umeå. Senare kröp det fram att de ska lägga ned fina Sagateatern! Den debatten har de nog inte släppt fram ordentligt...  Men i anslutning till detta kom frågor från publiken om det fanns någon liten verkstad bredvid... Men hallå!

Det finns alltså de som gärna lägger sig i den här debatten utan att veta ett skvatt om vilka behov som finns - särskilt när det gäller teatern. Jag säger inte att jag vet allt heller men är väl lite insatt i vissa frågor. Västerbottensteatern behöver ca 7000 m2 och det är betydligt mer än en svart låda för 400 personer. Skillnaden mellan Umeå och Skellefteå är också att Umeå redan har byggt alla andra lokaler! Först Idun/Folkets Hus och sedan Norrlandsoperan och nu ett Kulturhus med bibliotek. I Skellefteå ligger vi långt efter och behöver BÅDE ett nytt hus för Västerbottensteatern OCH ett kulturhus där jag tycker att biblioteket också ska inrymmas. Receptionen/Biljettkassan får gärna vara gemensam (tycker jag!)

Som avslutning så tog Kulturnämnden i Skellefteås ordförande Carin Lundberg till orda och berättade på samma självgoda sätt som "Mannen som älskade sin egen röst" att Socialdemokraterna ju lovat ett kulturhus med betoning på scenkonst OCH en centrumbro. Hon trodde väl att vi skulle jubla men jag sa att de kunde strunta i centrumbron och satsa pengarna på två hus istället! Hur ska man annars få plats med alla verksamheters olika behov? Hon pratade om Idrottens olika behov och fnös lite åt detta men olika kulturyttringar har OCKSÅ olika behov som måste beaktas. I samma andetag sa hon att det ju blir lokaler över på Nordanå och att gympasalens verksamhet kan flyttas till Kaplanskolan - men dit ska väl Brännanskolan? Hon tipsade också om att Västerbottensteaterns lokaler blir lediga om de får ett nytt hus. Så då menar hon alltså att det blir ett teaterhusbygge men att all övrig kultur blir lika utspridd som förr... Knappast en kraftfull manifestation för kulturen som helhet.

Ja, jag skulle väl egentligen kunna strunta i den här frågan men jag är livrädd för att man bygger ett mellanting - ett hus som blir för litet för de olika behov som finns och i slutänden bara ett snyggt bygge som Socialdemokraterna får ha på sin lista över vallöften de faktiskt har hållit... Hon inbjöd i alla fall till medborgardialoger fr o m mitten på november och det känns väldigt sent - men jag ska i alla fall vara där! Om inte annat för att vara kärringen mot strömmen. Ibland behövs det någon som surrar för att andra också ska börja våga prata. Jag får väl hoppas jag kan ha en sådan effekt! Inte att jag pratar ihjäl debatten... (Mitt förra inlägg i frågan var för övrigt 10 oktober)

För att inte bara vara negativ så tog jag en runda runt broarna för att titta på Skellefteå och läget mot älven! Det är väldigt fint så här på kvällen!

T o m hyreshus kan vara rätt snygga när det blir mörkt!

Jag gillar ju Bryggargatans läge och faktiskt också de nya trapporna ner mot älven. Nu fattas bara en flytande scen på vattnet! Läktarna är ju redan klara!

Vid Forum på Campus hittade jag också den här gamla bekantingen! Hon stod tidigare i Nordanås trapphus men står nu på gräset och ser ut över fontänen och älven. Hon har nog god utsikt - men vem ser henne? Jag är fortfarande fascinerad av Barcelonas arkitektur och konst överallt i stan. Det fanns så mycket vackert och spektakulärt att vila ögonen på och jag skulle gärna se att Skellefteå också kunde visa framfötterna! Jag vill ju i akt och mening bara väl och tycker det är dags att det börjar lysa om hela Skellefteå!

Inte bara hemma hos oss - där jag idag satte in nya lågenergilampor i köket. 5W motsvarar normala 20W men helvetet vilken effekt! Måste nog köpa ännu svagare... Och kanske skänka dessa till det nya Kulturhuset!

Ja, det är inte färdigpratat i den här frågan. Ha en bra kväll alla!

Slöööö...

Fortsätter i slapphetens tecken! Jag kan nog vänja mig vid det här tror jag... Nej, jag kanske skulle bli galen av att göra så här lite men just nu känns det helt rätt! Det här är ju min första slööa period i höst och jag njuter!

Så vad har det blivit idag då? Ja, maken ska på jobbresa så jag har varit snäll hustru och tvättat, strukit skjortor och lagt upp byxor. Men man får lägga band på sig själv så att det här inte blir någon vana... Haha!

Tog fram symaskinen och tänkte att den borde få åka på service eftersom allt inte riktigt funkar som det ska. Men den är ju ändå rätt ny... Tänka, tänka, tänka... Nääääeee, jag fick den ju när jag fyllde 25! Rätt ny... Hahaha! Ja, tiden går tydligen fort när man har roligt! Borde ha fattat när jag såg den turkosa färgen... Så jag borde alltså hitta någon som servar Husqvarna. Någon som vet?

Hur som helst funkade raksömmen och byxorna blev bra! Hoppas att han nu använder dem på resan. De har bara legat i garderoben i 18 månader sedan han köpte dem i Barcelona... Man kan inte direkt anklaga honom för att nöta på nyheterna!


Nu har jag tänt ljus och gjort upp eld innan middagen. Jag försöker kamouflera att det bara blir rester idag.... Funkar!
 
Planerar också mina kommande teaterbesök och inser nu att jag skulle hinna på Peter LeMarc-konserten på lördag. Men då är det slutsålt... Någon som har en biljett över? Annars ska jag se premiären på konstmusikalen Anna & Berta på eftermiddagen och så hoppas jag bli utbjuden på middag eller nåt... Nej, jag ska nog klara mig rätt bra ändå! Fast det vore roligt... Måndag ska jag se Tre flugor i soppan tillsammans med LRF och prata om lokalproducerad mat, imorrn är det ännu ett möte kring nytt kulturhus på Nordanå och det vill jag inte missa. Jag har ju blivit värsta kuturtanten! Igen! Fast tant... Jag vet inte. Tanter är knappast så här slöa... Skönt!

Aktiv?

Oj, vad jag är i farten idag då! Not... Jag har inte ens bloggat. Är jag sjuk? Näääe... men lat! Har varit trött hela dagen och det tog lång tid innan jag ens klädde mig men då blev det till att testa nya understället och ge sig ut på en kombinerad gå/löprunda. Lika bra att svetta upp sig innan man duschar!
 

Otroligt fint väder ute! Gick halvtungt att springa men jag gjorde det i alla fall! Det är väl också det enda jag är riktigt nöjd med idag.
 
I övrigt har jag mekat på här hemma, gjort lasagne till middag, plockat bort lite saker, börjat stuva undan kläder och ser att vi fått en lapp i brevlådan där man kan skänka prylar och kläder till Litauen! Upphämtning på fredag! Bra initiativ där allt körs direkt till behövande där borta. Hoppas att svinnet är minimalt så att det man skickar kommer till de som verkligen ska ha det! Ska i alla fall göra i ordning en säck eller två. Bättre att hyllvärmarna kommer till användning hos någon annan.


Någon som känner igen detta? Man har ju ingen aning om vad som är seriöst och inte.

Det spelar väl ingen roll vad som händer med ens gamla saker - men om man valt att ge till behövande så vill man ju att det ska komma dem till godo! Det slår mig att maken inte kommer att vara hemma då så man kanske ska passa på att rensa bort sånt som han inte vet att han kommer att sakna... Hmm...

Nej, nu är det fotboll på TV, snart House och jag tror att jag ska fortsätta att sticka med mitt märkliga garn. Det var varken särskilt lätt eller kul - men jag har ju slutresultatet som målbild. Bara att sticka på! Önskar er alla en bra kväll!

Fullt ös!

Det blev en väldigt bra eftermiddag och kväll! Började med att hämta My från förskolan och det är alltid så roligt! Hon blir så glad och jag blir så glad och vi blir så glada tillsammans! "Jag har längtat efter dig My!" säger jag och hon svarar: "Jag har längtat efter dig Monica!" Happy!

Idag hade hon t o m paket till mig! Hon hade gjort ett så fint armand som jag fick! Jo, det var inslaget i paket och allt! Men hon ville gärna låna det själv en stund först... :)

Sedan har vi alltid matlagningen som gemensamt intresse (kanske inte vispätningen...)! Idag ville hon ha pannkaka! Jaha... men i kylen fanns både rimmat fläsk och gott om mjölk! Sagt och gjort! Vi vispade och knäckte ägg och hade riktigt roligt! Tyvärr blev det inte några bilder - det är svårt att både hinna hålla i skålen, fånga upp knäckta ägg och fotografera... Dessutom var jag i telefonen... Haha! Hon är hur som helst kul att vara i köket med och jag tror att mitt tålamod är snäppet bättre idag...

Sedan kom söta mamman hem och hon fick också pussen! Det fick även jag och lillebror Roland som blev inbjuden på middag! Hon är en generös sötnos!


Och mamman var glad över att maten var klar! Bara att skära upp!
Kul att hinna äta middag med två av mina fina syskon! Kaninen till höger är alltså lillebror! Haha!


Och My fick avslutningsvis låna kameran för att ta bild när jag faktiskt fick armbandet! Jo, jag fick ta hem det om jag lovade att inte sova på det...

Sedan åkte jag på Campus för att lussna på Benny Haag och hans monolog "Inte mer än fullt, tack!". Väldigt bra, starkt och stundtals ganska roligt om hans resa in i alkoholismen och även vägen ut ur den! Arrangemanget ingick i "Sober October" och det var glädjande nog många som hittat till Forumsalen!

Han sålde även sina böcker under kvällen och den ena har jag så jag köpte den andra boken till maken. Titeln lockade... "Vill du bli ekonomiskt oberoende, en jävel i sängen och ett socialt geni på 3 minuter? Då är det här inte boken för dig!" Haha! Handlar om livsförändringar och nödvändigheten av att misslyckas innan man kan förändras eller lyckas!


Efter föreställningen blev det diskussion om alkoholpolitik och hans teorier om att varannan svensk har problem med alkohol på något sätt. 10% är beroende men runt dem finns minst 4 personer vilket gör att det faktiskt är 50% av befolkningen som är drabbade på ett eller annat sätt. Missbruket kostar samhället 63 miljarder (varje år?). Enorma summor! Han driver också ett eget parti "Spritpartiet" där målsättningen är att halvera alkoholkonsumtionen i Sverige! Gott så!

En het fråga och en man som verkligen brann för det han talade om! Han har erbjudit sina tjänster på regeringsnivå men det finns inget intresse från deras sida att ta in en nykter alkis som expert... Märkligt! Nej, alkoholfrågor ska forskare prata om. Helst de som aldrig druckit... Nej, jag tycker att det är fantastiskt att han lämnar ut sig själv på här viset för att hjälpa andra! Bra jobbat och Tack för en fin föreställning!

Lösningen...

Ja, nu har jag löst mina dataproblem! Jag har länge misstänkt en viss varelse för att inkräkta på mitt arbete och i min blogg. Saker och ting ändras, nya inställningar blir bekräftade och helt plötsligt har man förändrat säkerheten på sitt internet... Nej, det är inget virus! Ja, fast man kanske ska kalla henne det:


Skrållan... Haha! Inte undra på att hon aldrig lär sig att googla när hon ligger på tangenterna... Har just jagat ned henne igen och måste nog inse att det bara är att stänga locket!

Nästa hjärtevärmare hittade maken i bokhyllan när han letade andra saker inför sin kommande resa:


Ulf som liten i knäet på sin pappa! Så fiiina! Han är ganska lik sin far!

Nej, nu ska jag ut och hämta ett annat hjärta på förskolan (My!) och sedan iväg på Campus för att se Benny Haags "Inte mer än fullt, tack" - en monolog i "Sober October"-kampanjen! Ska bli intressant!

Det tar på...

Har ju inte gjort så många knop idag men känner mig just nu väldigt, väldigt trött... Måste vara solen... Haha! Hur som helst hann vi iväg på Nordanå en sväng i afton för att se Erland Segerstedts bilder!


"Det magiska Haiti"! Erland har ju gjort flera resor dit tillsammans med Göran Lundin och jag vet inte om det var Göran som också stod för alla bildtexterna. Förlåt, men glömde kolla.


Fina bilder var det i alla fall och många av dem väldigt känslomässiga. Se den! Den här glada killen såg dock ut som en väldigt ung Usain Bolt!
 
Utanför Nordanå börjar den blivande skridskobanan att frysa på. Det simmade dock några stackars fåglar längst bort!


Hem för att laga middag! Lättkokta och smörfrästa morötter i botten, lammfilé, kantareller och VB-moset som var kvar från i fredags! Det finns fördelar med att alltid laga för mycket mat! Nu ska vi också hugga in på kaffe och ännu en cupcake från fantastiska "Mina magiska bakverk"! Mums!!!
 

Solig söndag!

Vilket underbart väder! Valde en löprunda med kameran eftersom jag blev så inspirerad av Fotografiskas "Instawalk" i Stockholm (en gemensam fotopromenad där  deltagarna fotograferar fina, roliga och helt vardagliga saker med hjälp av fotoappen Instagram). Det skulle jag väldigt gärna velat vara med på! Kanske får tillfälle till våren?

Lyssnar ju fortfarande på Lena och hennes album "Stardust". Just den låten startade dagens runda och texten passar väl ganska bra med tanke på det väder vi haft:
 
"We've been waiting for the sun
We've been waiting for the sun
to come out and play
all these rainy days
are getting on..."

Men idag var det fint så vi ska inte klaga! Mer sol! Det piggar upp den allra tröttaste. Ja, jag tog ju kameran med mig. Sprang nån kilometer och stannade och plåtade, sprang, plåtade, gick och kom till sist hem. Inte någon rekordtid, men ändå snabbare än om jag skulle ha gått hela vägen. Resultatet? Nja, inte så märkvärdigt men kul ändå!
 
Krossad is!

Sol och frostigt gräs!

Istäcke på blött gräs. Ja, det blir lite mycket gräs...

Vinkning från en bro!

Ek. Tror jag. Eller är det lönn som får såna här efterlämningar? Minns inte...

Frostiga bär!

Och rönn! Vacker mot den blå himlen!

Kvarglömd badboll. Den sista vilan?

Frostigt löv.

Mera löv!


Och slutligen hemma! Kram på er alla och ha en fin fortsättning på söndan'!

Galet roligt i Luleå!

En riktigt härlig och upplevelserik dag i Luleå! För det första var ju vädret alldeles strålande idag och sedan valde vi att inte heller stressa iväg utan sova längre och äta ordentlig helgfrukost med både fil, müsli, mackor, kaffe och ägg. Jag gillar att få vakna till länge och som ni ser är jag ju fortfarande pigg när klockan närmar sig 01.00!

Vi startade upp med en sväng på stan! Det var maken som skulle shoppa och han älskar ju att köpa kläder och stå i provrum:

Not... Haha! Men han gjorde det i alla fall och på en timme hann han shoppa allt han behövde!

Kavaj, två skjortor, ett par t-shirts och två par jeans! Snygg jobbat! Idag var du både tålmodig och stark!

Själv kom jag undan med ett par småsaker som ny parfym, ögonskugga, klänningstopp, och lite saker till ungdomarna! Vi hann också strosa lite och på Panduro hittade vi avdelningen "onödiga presenter som hamnar längst in ett skåp och aldrig blir använda...".

Glas med bling-bling till "Worlds greatest dad"! Intresserad någon?

Eller varför inte ett med texten "Sexy bitch" till mamman? Haha! Sedan drog vi vidare till fina Oskar och Lisa för ett kanonfika med kaffe, mackor med olika pålägg och mina medhavda cupcakes!

Oskar hjälpte sin kompis Mattias att flytta så vi fick träffa honom också! De är ena riktiga lustigkurrar! En sväng till på stan med Lisa och sedan skjutsning för att de skulle få handla mat när de nu var bilburna. Skönt!

Det är så fint i Luleå! Underbart vackert med allt detta vatten som idag var alldeles spegelblankt!

Vackert även när det blivit mörkt! Här hade vi börjat vandra runt på stan för att leta någonstans att äta. Men man ska nog boka bord en lördag kväll... Fullsatt på Tallkotten, fullsatt på Cooks krog, fullsatt på Waldorf...

Abonnerat på Bistro Norrland vid vackra Norrbottensteatern... Nu började det bli tidskris och vi var rädda att vi skulle måsta äta på "Kebab House"! Haha! Men sista chansen blev restaurangen på Kulturens Hus och där fick vi napp! Träffade för övrigt regissören Christer Engberg på stan innan vi kom fram. Världen är liten...

Nu hade det ju inte spelat så stor roll var vi hade ätit när man får så här fint sällskap till bordet! Det är såååå roligt att få umgås med barnen och Oskar och Lisa är så goa och fina!

Vi blev heller inte missnöjda med maten! God renfilé med rotsaker och karljohansvampsky!

Varm chokladbakelse... Mmm... Mätta och glada kunde vi gå de få metrarna in till Stora salen och kvällens föreställning "Speedmouse" med Australiensiska komikerduon "The Umbilical Brothers"!

Det började snyggt och spektakulärt!

Fortsatte maffigt, musikaliskt och vansinnigt!

Sedan skalades allt av och resten av föreställningen bestod av dessa galningar som med ljud, kroppar och en helt fantastisk mimik fick publiken att vrida sig av skratt! De påstod sig ha gjort showen digital och kunde därför snabbspola vissa delar för att komma framåt. Här på bilden ser ni ett fantastiskt OS-referat med publikljud och allt - med en enda röst i en enda mick! Makalöst!

Till sin "hjälp" hade de roadien "Roadie" som snarare bidrog till att skapa svårigheter på scenen... Ja, det var galet roligt och jag gillade verkligen humorn som påminde lite om Nya Zeeländarna "Flight of the Concordes"!


Naturligtvis var det "Roadie" som fick skriva autografer och sälja DVD:s efter showen. Man kunde också köpa en affisch med honom eller bli fotograferad tillsammans. Jag tror att han gillade att jag plåtade honom eftersom han också gav mig en hälsning som avslutning:

 
Hahahaha! Ja, fingret fick en lång duell i föreställningen som var väldigt kul!
 

Men roligast är det ju att träffa finingarna och göra roliga saker tillsammans! Tack för ikväll och stora kramar från oss! Nu ska vi sova igen!

Hit och dit...

En "ärendesdag" där jag åkt runt för att hämta, inhandla och lämna prylar! Tog hela eftermiddagen eftersom jag avslutade med matshopping! Man är ju inte direkt ensam om det en fredag eftermiddag...
 
Det har också ramlat in ett par uppdrag i januari och har även fått mer förfrågningar på Mens Night 2! Kul! Men nu ska vi först spela klart den här hösten! Ni som inte köpt biljetter i Skellefteå ännu - passa på! Bara en dryg månad kvar innan vi kör igång! Ni vet väl att man kan välja biljetter både med och utan mat innan föreställningen? Jag föredrar ju med mat - men så vet jag ju att det är en kanongod tallrik man får. Och jag älskar ju mat! Också!


Ikväll testade vi något nytt! Lagade Marulkskinder som jag köpt från www.brobergsfisk.se Oj, oj, oj så gott! God smak, fast i köttet men inte lika "trådig" som filén. Jag saltade och pepprade (och lite socker) ett par timmar innan tillagningen och sedan var det bara att steka! Till detta gjorde jag ugnsgratinerat potatismos med Västerbottensost och en röra på tomater, schalottenlök, soltorkade tomater, olivolja, balsamvinäger, salt, peppar och socker. Fisken ligger också på en bädd av sekundkokt bladspenat. Mmm... Det här kommer vi att äta fler gånger! Håkan Broberg! Jag vill ha mer kinder! Bara att leverera!


Ja, ni ser ju! Nöjd och glad med tomma fat! Det är faktiskt mer sällan som jag är riktigt nöjd med det jag själv lagat men det här var både enkelt och väldigt gott!


Nu är kaffet klart och vi ska avnjuta en av "Mina magiska bakverks" fantastiska cupcakes som jag hämtade idag! Varför jobba ihjäl sig med dessert när man kan stötta lokala småföretagare! Du är fantastisk Linda! Men sluta slå mig i Wordfeud... Haha!
 
Ha en fin kväll alla! Nu ska vi slappa i soffan och ladda för morgondagen!
 

Trassel...

Survädret hindrade mig inte från en löprunda till lunch - men det gick oerhört tungt idag! Hur kan samma sträcka gå så olika lätt? Nåja, det blev fem kilometer även om jag inte sprang hela vägen. Nöjd ändå! Hade tänkt åka ner på kontoret för att röja upp men började med tusen andra saker - det är Monica Lindgren i ett nötskal...
 
Började plocka undan tvätt, sortera och hittade i en låda lite roligt garn som jag hade köpt till en topp jag tänkte sticka... Nån gång när jag har tid... Hmm... Varför inte börja nu?

Jag tycker fortfarande att garnet är supersnyggt men det var naturligtvis i en härva så jag lossade på tråden som höll ihop den, kände mig som mamma eller farmor när jag satte härvan runt en stolsrygg och minns alla de gånger som jag har fått hålla i medan någon annan nystade. Log för mig själv där jag stod och drömde mig nog bort eftersom garnet plötsligt inte alls löpte så där lätt och smidigt... Fasen också! Jag vet ju nu precis varför man ska vara två när man gör det här! Särskilt när man har ett garn som är lite "taggigt" och gärna hakar ihop sig...


Det slutade alltså med ett halvt nystan och resten i en stor "tjevu" eller "tjöjs" eller vad det nu kan heta på svenska... Efter en timmes utredande kände jag mig tvingad att klippa av och börja från andra hållet... Tänkte på min farmor och hennes enastående tålamod och intalade mig att vi nog var släkt på något vis... Men hon svor nog inte lika mycket som jag...


Tiden rusade iväg och jag var tvungen att lämna det sista (irriterande!) för att åka på Forslunds och byta till vinterdäck. Där var halva stan och jag hann träffa både Bengt och Mats som var där i samma ärende. Det var åtminstone trevligt!

Hem till nystanet och lite matlagning innan det bar iväg på Nordanå för ett informationsmöte kring Kulturhuvudstadsåret 2014 tillsammans med folk från Norrlandsoperan. Fråga mig inte hur jag hörde dit men jag är ju i hemlighet en liten kulturtant! Haha! De ville ha lokala idéer som kan spridas regionalt kring ett projekt de kallat "River Stories" - med anknytning till älvarna. Ja, jag vet inte vad jag ska säga. Ska fundera om man kan bidra på något sätt eller hitta samarbetsformer med andra producenter. Återkommer i ärendet.

På Nordanå fick jag i alla fall glädjen att se belysning på träden där den kommande skridskobanan ska ligga när det blir vinter! Snyggt! Men man önskar rolig belysning på fler ställen och kanske även något mer spektakulärt här! Nåja, jag ska inte klaga jämt. Man vill ju inte bli en bitter kärring... Haha! Jag kanske redan har blivit det? Näääeee... Inte både kulturtant och bitter kärring? Jag backar bandet och säger: Det här lilla var i alla fall fint!

Nu ska jag återgå till det där satans nystanet... Tjolahopp!

Gräv-dag!

Ja, inte någon grävande journalistik - men ändå djupt! Har tagit tag i pappershögen och jobbat med ekonomin hela dagen. Mycket som behövde ordnas upp! Nu har jag snart nått botten och det återstår bara lite kvitton som ska konteras. Alla har fått betalt eller lön och jag känner mig hyfsat i ordning igen.
 
Tyckte att det var lika bra att hålla sig inomhus idag. Det här vita som lagt sig utanför gör sig inte riktigt med sommardäck... Men imorrn blir det byte!

Nåja, efter en utsökt middag bestånde av uppstekt palt (haha!) och hemkokt lingonsylt så var det dags för mig och maken att åka ner på teatern för kvällens genrep av Henning Mankells "Grävskopan"!

Jag hade tur idag! Två män till bordet - både Ulf och Tage! Nice! Maken skrattade redan när han läste programbladet... :)


Så började föreställningen som är en monolog om Rune F Lindgren (Micke Lindgren) som sitter i en bar där han väntar på en kvinna och försöker konversera med en mycket tystlåten bartender (Jonas Åberg).

Rune är i 50-årsåldern, skild, har tre barn, begynnande flint, äger 49% av en grävskopa och har spelat 46 sekunder i Skellefteå AIK - utan att nudda pucken...
Ja, ni hör ju! Det finns ett stråk av bitterhet kring denne ganska ensamma man. Men också väldigt mycket humor! Han klagar minsann inte!

Jag gillar den här typen av text! Inte tokrolig men underfundig och humoristisk med en djupare botten! Jag skrattade ofta! Micke gör också rollfiguren så levande, mänsklig och tragikomisk. Han gör den väldigt, väldigt bra! Micke ÄR en väldigt, väldigt bra skådis! Ett naturbarn som klippt och skuren för detta! Jag kan verkligen rekommendera alla att gå och se "Grävskopan"! Ett stycke nutidshistoria om ensamhet. Låter kanske inte så kul men är det definitivt! Bra jobb också av regissören Christer Engberg och kul fulsnygg dekor av scenografen Helena Weegar! Det här kommer att bli ett gångbart koncept kamrater! Premiär är det imorrn och sedan kommer det att rulla på! Spark på er!

Jag känner mig alltid påfylld när jag varit på teater! Man får någon annans historia med sig och kan ta till sig det man vill och låta resten vara. Har man tur blir man också mera vidsynt och det kan aldrig vara fel! Nästa tillfälle att njuta blir på lördag då vi ska till Luleå för Australiensisk komik på hög nivå och på måndag då jag ska se Tre flugor i soppan! Gå på teater gott folk! Det berikar!

I did it!

Jaaaaa! Jag fick till slut den energi jag väntat på! En stund efter middagen kände jag att benen automatiskt började styra mot gympadojorna! Jag har kanske blivit beroende? Haha!
 
En löprunda senare! Inte världens bästa väder men det blev i alla fall 4,5 km! Ja, jag hoppar över vissa sträckor när det blir mörkt... Inser att jag måste köpa ett underställ och ett par byxor till den jacka jag köpte. Det kommer att behövas framöver!
 
Annars har jag väl mest ordat om ljuset i Luleå idag. Tycker att de gör så himla fint i stan på vintern och att deras ljuskonst är jätteläcker! Jag tycker att vi smyckar stan för lite - hela året! Södra infarten är ju, som jag tidigare sagt, en skamfläck! Känns som om man kör in i ett industriområde kantat med sly och "gammfönna"! Inte snyggt! Vi har ju ett så fint varumärke men det sitter på fula skyltar... Mycket fult skulle kunna bli snyggt med relativt enkla medel. Trästaden borde väl ha något i trä som tar emot? Och som blir upplyst på vintern? Ja, jag ska klura lite.

Snyggt och lite spektakulärt är det i alla fall i Luleå! Läs mer ni också:
http://www.lulea.se/meromlulea/luleainyttljus2012.4.7d9b2831137fc89d3f230ab.html
 
Ja, jag ska göra en lista framöver på vad jag tycker ska prioriteras och inte. Får jag tillräcklig många anhängare ska jag starta ett eget parti... Haha!

Städning och musik!

Det bästa med att vara ensam hemma och städa är att man får spela vilken musik man vill - och väldigt högt! Ja, jag brukar sjunga också men om jag bara går omkring och nynnar så hamnar jag förr eller senare i "Nu så är det jul igen, jultomten myser..." Varför vet jag inte men den har förmodligen det tempo som jag vill ha när jag far runt i huset! Eller så har det något att göra med min inte ännu ställda diagnos... Haha!

Idag slog jag igång Spotify och den första skivan som kom upp var den tyska tjejen Lena Meyer som tydligen kommit med sitt tredje album "Stardust". Ja, jag gillade ju henne i melodifestivalen så jag körde igång och hela albumet var hur bra som helst!!! Nu har det snurrat hela eftermiddagen och hon har en skön röst och en speciell stil som jag verkligen tycker om! Kanonbra!


Ta och lyssna! Det måste finnas fler gillare... :)


Ja, det har alltså varit städdag. Inte kul men högst nödvändigt! Gick ut hårt och skurade badrummet! Svettigt  - men skönt när det var klart! Har t o m rengjort avloppen så jag kände mig nöjd. Men också less... Glädjen i städning är definitivt överreklamerad!

Det fick bli lite pauser med Wordfeud och Facebook. Sedan blev det plockning, tvättvikning, dammsugning, lite blomvattning här och lite dammtorkning där. Hade tänkt ta en time out för en löptur men tittade ut...


Inte kul... Men jag fick i alla fall tummen ur och bokade tid för däckbyte! Alltid något.

Men till slut så! Det bästa med att städa måste väl ändå vara att bli klar? Då är musiken det enda som återstår och den är fortfarande bra! Lite tända ljus och så är man nöjd med sig själv!

Har dock sparat lite ekonomijobb men det kan jag faktiskt göra senare! Ha en bra kväll alla och kör försiktigt!

Mååååndag...

...och väldigt seeeeeg! Första veckodagen har lust att bli så här när man jobbat på helgen. Jag är så trött och energilös men får väl stå ut med att det inte händer så mycket alla dagar. Igår afton hann jag ju både springa en sväng och sedan hälsa på en kompis som behövde lite stöd. Kändes bra!
 
Idag har det blivit lite tvätt och matshopping men inte så mycket mer. Hade tänkt städa skafferiet... men nääääeee... Det kändes inte så kul så jag lagade mat istället! Nu fick det bli kycklingpaj i långpannan. Bra när man vill ha lite matlådor i frysen.
 
Maken har varit ute, bytt däck och städat bort i trädgården. Jag nöjde mig med att konstatera att jag har en del saker kvar att göra - och att pilen inte har tappat bladen ännu!

Det blev alltså kycklingpaj! Gjorde en pajdeg på dinkelmjöl och graham så att den skulle bli lite nyttigare. Fyllde den med lite smörfräst paprika, lök, svamp, haloumiost och färdiggrillad kyckling. Äggstanning, riven ost och tomater fick toppa allt!

Jodå, det tog en stund men det blev klar till slut!

Med sallad och en klick vispad crème fraiche smakade den riktigt bra! Hade förstånd nog att inte ta mer än en gång och känner mig ändå jättemätt... Om vi åt upp hela?


Nja.... Maken kämpade väl med det blir nog lite välbehövliga rester! Igen... Det är skönt att ha tycker jag. Nu ska jag hänga tvätt och sedan åka på ett möte. Sedan blir det nog inte så mycket mer idag. Måndagar har också lust att bli ganska korta! Tur är väl det! Imorrn är kanske också energin tillbaka!

Söndagsmys!

Det är härligt att gå och lägga sig en lördagkväll och veta att man får sova hur länge man vill nästa morgon! Fråga mig inte varför jag då vaknar före halv åtta?! Nåja, en timme och två koppar kaffe senare så sov jag igen... Myyyysigt! Och jag vaknade inte förrän Oskar och Lisa anlände för att vi skulle göra brunch tillsammans!


Det här är en syn jag inte kan få nog av! Jag gillar att de tar tag i saker och ting på en gång och att vi är flera som pysslar i köket!

Här gör Oskar amerikanska plättar, Lisa fixar grahamsscones och jag gör äggröra och bacon. Nice!

Sedan kommer det bästa! Själva ätningen!

Så här borde man ha det varje helgdag!


Eller så här... Amerikanska plättar med lönnsirap (eller vanlig sirap) är försvinnande gott! Man kan med fördel också pudra över lite florsocker men vi tyckte att det räckte så här.

Tack för att vi fick rå om er lite idag! Jag gillar verkligen att ha ungdomarna hemma! Helst alla - men Emilia får jag ju snart träffa i Göteborg! Hon har redan planerat in en brunch någonstans! Lovely! Nu är jag fortfarande lite seg och söndagsmysig. Funderar just nu på om jag ska sova ännu mera, läsa en bok eller gå ut och och ta en löprunda... Hmm... Lutar mest åt det sista faktiskt! Så nu får himlen stänga locket en stund!

Magiskt igen!

Det låter säkert skrytsamt men jag måste bara få säga att det var magiskt även ikväll! Hittills har publiken varit fantastisk varje gång och aldrig har väl en föreställning varit så lättspelad och rolig att göra som den här! I vanliga fall har man alltid nåt nummer eller inslag som man gillar bättre eller sämre - men nu är det bara hur kul som helst att inleda och sedan är den slut i ett nafs! Det är magiskt och jag älskar det!

Fick en skön förmiddag med sovmorgon och hemmapyssel eftersom övriga åkte till farfars för att hälsa på! Jag utnyttjade tiden väl och hann t o m göra fotbad innan alla kom hem och det var dags för mig att åka till Piteå igen!

Det var gött att hinna krama om finaste Oskar och Lisa innan avfärd! Tråkigt att jag spelar när de är hemma och hälsar på men nästa helg är vi lediga och då blir det en tripp till Luleå!

Väl framme i Piteå så var syrrorna redan på plats för att ta hand om alla biljetter och annat fix! Här gick Mona igång direkt med att piffa Barbros hår. Joo... de kan också klippa och frisera! Är man förvånad? Nääääeee...

Barbro ser lite tveksam ut, men...

...Mona jobbade raskt och resultatet blev kanonbra!

Dags så för mig och Åsa att börja sminka! Det tar en stund att bli "scenfärdig"! Särskilt för de som pratar i telefon mest hela tiden! Haha!

Ja, det tar väl längre och längre tid för varje år som går men här är jag på god väg!

När vi är klara är det dags att gå ut och ta emot publiken! Vi gillar att träffa alla som kommer och minglar gärna med gästerna och delar ut program! Folk är så glada och trevliga!

Här träffade Åsa ett gäng bekanta hundägare som hon brukar stöta på när hon går morgonpromenader med Alma. Hon började fundera på om hon kanske ska piffa upp sig mer eftersom de inte kände igen henne nu...

Och garderoben sköttes med glans av Åsas söta dotter Linda-Marie! Till höger ser vi Barbros söner och deras flickvänner. Ja, alla syns inte men ni förstår i alla fall att de har en kanonfin familjesammanhållning!  Alla är liksom med!


Mycket folk även ikväll! Inte helt slutsålt men nära! Vi har haft glädjen att möta salonger av det här slaget hela tiden och det är vi naturligtvis både tacksamma och glada för!


Lights on! Showstart! Full fart! Ännu en magisk kväll med Mens Night 2!

Nu är vi hemma igen och imorrn blir det lite sovmorgon och brunchlunch med ungdomarna! Livet är kul!

Recension!

Piteåtidningen var tydligen på gårdagens föreställning så idag fick jag börja med att läsa recensionen! Känns helt OK faktiskt! På bilden ser jag i och för sig ut att vara ungefär 100 år gammal men det är smällar man får ta! Haha! Vårt uppdrag är ju inte heller att försöka se snygga ut hela tiden! Det här är ju en humorshow!

Ja, jag känner mig riktigt nöjd! Han har förstått budskapet och tycker att det är en bra show! Kul! Nedanför bilden har jag lagt in några citat från Anders Sandlunds artikel. Hela recensionen kan ni läsa på: http://www.pitea-tidningen.se/noje/musik/trivsam-och-lyckad-tvaa-7209795-default.aspx En rolig grej är att vi hamnat i facket "Musik" och det trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva!

 
"Till min glädje håller "Mens night 2" jämna steg med föregångaren, ett varmt famntag från två riddare i självkänslans tjänst. Mellan Belinda Bengtssons yviga person och Åsa Persson-jagets plockande av  skäggstrån finns helt klart ett "du duger som du är"-budskap."
 
"Bortsett från det onödiga soulmedleyt i början är det fina sångnummer från två avslappnade, trygga scenpersonligheter. Särskilt välsjungen är duetten om beroendeframkallande tekniska landvinningar. Förinspelade musikbakgrunder är ofta ett skräckkapitel, men det här låter nästan som ett liveband. Dessutom är ljudet bra och den talade dialogen tydlig när duon kryssar fram mellan småstadsskvaller och verklig orgasm, mellan godisregn och självömkan."
 
"Det är inte så lite fräckt på sina ställen, men fredagspubliken är mottaglig och ofta tjuter den av skratt. Jag är mer sansad, men konstaterar att numren oftast knyts ihop på ett bra sätt och att duons varma energi för showen framåt även där gapflabben inte infinner sig. En trivsam inledning på helgen."
 
Men lika tungt väger utflyttade Skelleftebons spontana kommentar till Peter efter showen: "Det här var ju SKITBRA!"

Wow!!!

Piteå levererade verkligen! Med besked! Vilken publik! Vilken kväll! Standing ovations! Helt magiskt! Kan man stapla så där många utrop på varandra? Ja, ikväll är det faktiskt nödvändigt! Jag är bara så lycklig och nöjd!
 
Men innan vi skulle börja anlände ännu en syster, Britt, och Peter lade direkt beslag på brudarna! Tusen Tack för all hjälp och fix med biljetter mm! Ni är helt suveräna! Och glada! Och trevliga! Och goooooa! Till föreställningen kom naturligtvis också sista syrran, Anita, och brorsan Lasse! De har en härlig sammanhållning!

Jag jobbade lite med sminket och efter ett tag såg jag ut som ett "gammluder" igen... Haha! Ja, scenljuset kräver lite extra! Jag tog bara en bild för att se hur det blev eftersom spegeln var upptagen men den fick komma med på bloggen. I seeee you... :)

Peter tog också bilder med "paddan" och gjorde snyggt vid reglarna! Här kör han ljudet och behöver numera inte fundera på vem som har vilken mygga! Eller så vill han bara kika på sina favoriter lite extra... Haha!


Samling i foajén för salladsmiddag som syrrorna naturligtvis hämtat! Gott som attan och en lite pirrig stämning innan föreställningen började på Åsas hemmaplan. Hon hade nog gruvat lite för att det inte skulle komma tillräckligt med folk men det hade hon inte behövt! Åh, vilken härlig publik! De var med på noterna från första stund och skrattade som tokiga!
 
Vi fick så mycket ovationer efter föreställningen och så mycket beröm att vi nog var nästan två meter långa innan vi åkte hem. Helt ljuvligt! Den endorfinkicken önskar jag att alla någon gång skulle få uppleva! Kul att alla tycker att vi sjunger så bra och att föreställningen är så tight! Jodå, detta kom både från skådisar och musiker i salongen!  Nöjd och glad måste jag avsluta med citatet som Åsas brorsa messade till henne. Kommentaren kom från en av deras bekanta på vägen hem:
 
"Dom där passar så bra ihop. De måste ha samma diagnos!"
 
Hahaha! Helt underbart! Inatt kommer jag att sova gott! När jag väl lyckats stanna av... :) Tack Piteå, vi ses imorrn igen!

Piteå!!!

Äntligen dags för oss att äntra scenen i Piteå! Så roligt! Här brukar det alltid vara underbar publik och jag kan inte tänka mig att det skulle vara annorlunda ikväll!


Men blir jag orolig kan jag ju alltid luta mig mot min kära kollega!

Idag slapp jag t o m köra bil! Åkte tryggt och säkert med Fjällström! Väl i Piteå så mötte Åsa och Alma upp vid Nolia!

Och det här måste väl vara den i särklass sämsta bild jag har tagit av dem... Ingen skalle med på nån... Haha! Jag var tvungen att ta med den i alla fall eftersom det är så här många nybörjarbilder ser ut. Viljan finns - men mer är det inte! Men jag försöker ju igen!

Alma! Nääääeeee...

Näpp! Hon ville hellre prata än bli fotograferad!

Lite fix på stan och inköp inför föreställningen. Sen lunch på Nolia! Här sitter Åsa med vår fina ljussättare Thomas!

Och är man i Piteå så vimlar det av hjälpsamma syskon! Här kom Åsas syster Anita och hennes man Stefan för att hämta vovven!


En kort stund senare kom nästa syrra, Barbro, för att stryka våra scenkläder!


Nästa syrra, Mona, är mer tekniskt lagd och fick upp rollupen på första försöket!

Åsa är ju inte heller helt opraktisk och här vill jag berätta för er alla att hon är föreställningens rekvisitör och ser till att alla små detaljer både packas ned och upp! Bra jobbat!

VI har alltså haft fantastiskt bra service idag! Annars är ju livet för en stjärna är inte särskilt glassigt bakom scenen...

Teknikerna på plats i salongen!

Bästa Peter från den intilliggande restaurangen "Två Kök" kom t o m med nytt kaffe. Och vad gjorde jag då?

Ja, jag bloggar ju... Hur fanken tror ni annars att det blir någon läsning såna här dagar? Haha!


Men snart är vi klara och det är dags att "kicka igång" kvällens show! Känns bra!  Avslutar med ett par underbara citat från tidigare besökare:
 
"Tack för en fantastisk kväll igår. Öm i skrattmusklerna o glad i sinnet, efter en oootroligt rolig föreställning. Har gärna sett den igen. Så vem vet, kanske blir det Skellefteå senare i höst. Längtar redan till nästa gång. Hälsa Åsa o tacka!"
 
"Glöm fan inte att köpa biljetter - världsklass - kör om humoreliten 200% - jag är fortfarande lycklig efter showen :)smile"

Synes!

Bara bra!


Ännu en alldeles fantastisk dag mitt i livet! När man försöker ha den inställningen så kan det inte bli annat än bra! Dessutom blev det soooool!

Vaknade (bara en sån sak!) och satte igång med mitt vanliga kaffedrickande, lite jobbpyssel och kokande av köttgryta eftersom vi får middagsgäster av finaste Oskar och Lisa imorrn - när jag spelar i Piteå! Men man kan ju inte låta de övriga svälta heller.. :) Vill dock varna känsliga ätare för att mängden chiliflakes kanske gjorde av sig mer än jag tänkte... Haha! Nej, det blir nog bra!


Sedan åkte jag till förskolan på eftermiddagen och hämtade My för ett par mysiga timmar! Hon hade väntat mig redan igår och förvarnat förskolepersonlen om att jag har en svart bil... Därför blev jag inte förvånad när hon idag kom och rusade in i min famn och sa "Jag har saknat dig Monica! Visst har du svart bil?" Gullunge!

Vi bestämde oss för att gå på Ainas och fika chokladbollar! My älskar chokladbollar! Hon älskar också att sitta en trappa upp, att dricka festis, att åka min bil, färgen gul och många andra saker - detta bara på vägen mellan förskolan och caféet!

Gul tröja och gul festis är heller inte fel!

Sedan åkte vi till frissan där mamma hade bokat tid! Där får man också godis... Ja, nog är de snabba på att lära sig vad som gäller! Men något godis för att hon skulle sitta stilla behövdes verkligen inte!


Exemplarisk kund! Jag undrar vem som var mest koncentrerad...

Slutligen också nöjd kund! Särskilt när man fått luggen sprayad i rosa! Tack för en mysig eftermiddag gumman! Det här gör vi om!

Efter att ha lämnat av henne hemma så åkte jag på teater. Idag var det dags för Karin Sjöbergs monolog "Kysst av spriten"!

Det här var en dokumentär föreställning om hennes eget liv som alkoholist och senare också som alkoholiserad mamma. Nu är hon nykter sedan 12 år tillbaka - respekt! Med små åthävor och enkla medel höll hon oss i ett grepp hela tiden. Starkt och imponerade med en text fylld av både glädje, sorg och sinnesro! Passar ju bra att spela under "Sober October" men kanske knepigt att se att en del drack vin till maten just den här gången. Men det kanske bara var jag som reagerade. Hon verkade dock ha mycket distans och satt kvar efteråt för att prata med den som ville! Tack för en fantastisk föreställning Karin!


På vägen hem såg jag polisbilen stoppa någon, trodde det hade hänt något intressant och slängde upp kameran. Började dock skämmas över mitt nyfikna tilltag redan när jag var på väg att knäppa av så vad ni ser nu är en blandning av polisens blåljus, en personbil med släp och min egen instrumentbräda... Snyggt! Haha!

Hur som helst så landade föreställningen fint ikväll och jag kom att tänka på den låt som jag just nu har fastnat för: Linnea Henrikssons "Lyckligare nu". Har hon också trots sin unga ålder redan hunnit leva med en alkoholist? Ja, kanske om man får tro andra versen - men man vet ju aldrig var som är sant och vad som är påhittad. Bra är den i alla fall! 
 
Lyckligare nu
Jag har sökt den värmen
Den värmen som man får när nån är hemma
och inte  bara plötsligt går sin väg
och varken säger vart han ska och vad han gör
Det är väntan som fördärvar och förstör
 
Jag har vakat många nätter
Förhandlat med mig själv
Jag har sagt "du borde lämna denna mannen nu  ikväll"
Det tog alltför många år för mig att äntligen bli fri
Det har  slitit mig itu
Det fanns ingen bara du
Men jag är lyckligare nu
Jag är  lyckligare nu
 
Och så all den där spriten
Som du säger att du lätt kan  kontrollera
Jag såg hellre att du sett nån annan kvinna
som du velat röra  någonstans
Då hade jag ändå haft en ärlig chans

Full fart och nytt kulturhus?

Ja, herregud vilken dag. Massor med roliga möten men det känns som om tiden inte räcker till. Jag vill ju vara med på allt! Jag är ändå nöjd med dagen men ännu mer med insikten att jag faktiskt får tycka som jag vill! Nåja, vi tar det väl från början!

Startade dagen med att vakna tidigt (av mig själv!) och sätta igång med mailande och annat inför färdigställandet av reklamfilmen!


Nu är jag rädd för att ni kommer att bli plågade i TV-apparaterna några veckor med våra muntra nunor!


Njaaaa, och en argsint.... Haha! Passa på att boka platser nu eftersom det brukar gå ganska fort när reklamen börjar rulla. 0910-45 25 15 är telefonnumret till Turistbyrån. Annars finns vi ju på Ticnet.
 
Åkte ned på stan för att göra lite affärer med Mats och göra klart allt inför sändningarna! Kul att träffas och både prata business och surra om livet i allmänhet! Vi bestämde oss för en nostalgikväll i januari och det kommer att bli kul!

Här skriver jag på kontraktet med... Per Morberg? Jag ser dock mer nöjd ut.... Sedan på stan för lite ärenden och hem för att hinna äta middag innan det bar iväg på nästa möte.

Jag ville gärna vara med på diskussionen om nytt Kulturhus. Ikväll var Patrik Örnkloo inbjuden för att prata om Kulturens Hus i Luleå. Den första i en rad diskussionskvällar som jag tror är väldigt bra! Ganska många intresserade och bra samtal och frågor!

Jag gillar ju verkligen det här huset och tycker att det har mycket som Skellefteå både kan ta lärdom och inspiration av. Det var här jag upptäckte att jag ju har en bestämd åsikt om det här bygget och att jag får tycka vad jag vill. Kände mig som en politisk vilde eftersom jag aldrig kan hålla klaffen men meningen med kvällen var ju att ventilera åsikter och det har jag verkligen gjort! Ganska högt... Haha!
 
Så här går diskussionerna i Skellefteå: Västerbottensteatern behöver nya produktionslokaler där man kan utvecklas som den regionteater man är! Håller fullständigt med eftersom gamla Socialbyrån inte var något kul hus ens på min tid (1986-2002)! Det finns för få replokaler och bara en riktig scen där man bara kan ta in 150 personer. Ynkligt!
 
I Skellefteå har man så pratat om att bygga ett kulturhus där teatern ska inrymmas. MEN. Inte bara den. Man vill bygga ett hus som ska klara allt och det tror inte jag är möjligt. Om det nu inte blir jättestort! Och då menar jag jätte-jätte-stort!
 
Kulturens Hus i Luleå är ca 7000 m2 och där ryms Konsthallar, Lokaler för Konferens & Konserter och Biblioteket. Superfint, välorganiserat, folkligt och en fantastisk mötesplats som både har café och restaurang. Det strömmar hela tiden människor genom huset och verksamheterna befruktar varandra! Härligt! Jag tycker, efter att ha varit där några gånger, att biblioteket är en förutsättning för det folkliga - för att man ska nå "vanligt folk" och inte bara de redan kulturfrälsta!
 
Västerbottensteatern behöver ca 6000 m2 till nya, fungerande och ändamålsenliga lokaler. Teaterns behov är väldigt speciella då man producerar föreställningar, bygger dekor, repar, har lokaler för kansli, kostym och rekvisita mm. SAMT scener för att spela föreställningarna! Eftersom scenerna många gånger också används för repetitioner så är det oerhört svårt för andra att komma in och gästspela. Teatern behöver med andra ord ett helt eget hus - precis som Norrbottensteatern (som ju ligger granne med Kulturens Hus) för sin egen verksamhet och dess utveckling! Teatern servar dessutom hela länet och är verkligen värd denna satsning!
 
MEN - och det var här jag kände att jag verkligen hade en åsikt som jag måste följa - jag tror inte att ett Kulturhus och ett Teaterhus är samma sak! Man kan inte kompromissa sönder Kulturens behov och tro att det räcker med bara ett hus. Vi bygger ju heller inte en stor hall för ALL idrott! Vissa idrotter (som t ex hockeyn) behöver egna lokaler för sin stora verksamhet. Precis som teatern.
 
DÄRFÖR tycker jag att det är realistiskt att planera för två hus - eller varför inte ett helt kvarter! Ikväll hörde jag att busstationen är ett av alternativen och ytan där uppgår till ca 6000 m2 (om jag inte minns fel). Antingen bygger man på höjden, eller så tar man ännu en tomt i anspråk och bygger ett helt, eller två kvarter! Man kan tänka sig att de båda husen är sammanbyggda och att man har gemensam reception och biljettkassa (skulle spara pengar och energi). Utöver detta så betalar varje del sin egen hyra och har sin egen verksamhet. Kulturförvaltningen tar hand om Kulturhusets verksamhet och anställer driftiga personer som kan lägga egna program och köpa in olika arrangemang för en bred verksamhet. Teatern tar hand om sin verksamhet och de två "husen" drar publik åt varandra! Att biblioteket då ligger i Kulturhuset tror jag vore fantastiskt bra eftersom gemene man då också lär sig att komma till teatern! Som jag ju älskar!
 
Jag tror att jag trampade teaterchefen på tårna ikväll men jag vidhåller fortfarande bibliotekets närvaro för folkligheten. Jag tror aldrig att teatern får samma genomströmning dagtid. Så är det i alla fall i Luleå och man måste väl dra nytta av andras erfarenheter. Därför tycker jag att det är dags att jämka ihop förslagen, tänka storskaligt och verkligen satsa på Kulturen när man nu för en gångs skull ska göra det! Så bygg två hus med gemensam reception och biljettkassa!
 
OCH - blir detta för dyrt eller omfattande så bygg ett Teaterhus nu och ett Kulturhus senare. Men planera så att de kan dra nytta av varandra! Kompromissa inte sönder allt!
 
Herregud vad jag gick igång... Men jag var bara tvungen att skriva ned mina tankar för att ha dem kvar till en annan dag. En dag då jag kanske har glömt vad jag tyckte? Haha! Nej, så enkelt är det inte. Jag känner att det här är min åsikt i frågan och då får andra tycka vad de vill. Förmodligen får inte jag bestämma heller men huvudsaken är ju att det blir bra! Och centralt! Och stort! Och innehållsrikt! Och - nu ska jag nog ge mig för ikväll...
 
Hann också en sväng efter mötet för att träffa min underbara hälsogrupp och kom nog in där också med andan i halsen och engagemanget på topp! Det har lust att bli så när jag går igång... Sov gott alla och tänk alltid: Vill jag ha rätt eller vill jag vara lycklig? Då blir det också enklare att ta motgångar eller beslut som inte följer ens egen vilja! Jag ska börja träna redan nu. Det behövs! Haha! Sov gott!

Goooodnight!

Nu låter det väl som om jag har sovit hela dagen men icket. Skulle väl egentligen har varit helt lediga dagar så här i början på veckan men det är svårt när man är mitt i en produktion. Och när man är egen företagare... Har fortsatt jobba med reklamfilmen och ändrat, kikat och kommer nog att ändra lite till imorrn. Men sedan får den duga! Hoppas jag!

Har också besvarat massor med frågor inför ett porträtt på baksidan av Norrans helgbilaga som fått namnet "Fem femmor". Tog en stund men nu är det också skickat!
 
Till middag blev det lammfärspaj med getost och sallad! Inte så vackert men gött!

Kaffet tog jag sedan hos syrran som ville ha besök för att få möjlighet att sticka ut och springa. Det säger man inte nej till! Särskilt inte när den unga damen läääääängtat så efter mig!

Nu sågs vi ju igår men det var lika glada miner idag! Vi började med att ta på pyjamas och leka med hennes "My Little Pony"-figurer!

Sedan såg vi "My Little Pony"-film! Ja, "Hello Kitty" var också med! I filmen var det pyjamasparty och det skulle vi naturligtvis också ha!

Därför flyttades alla gosedjuren till soffan och blev uppradade på kanten!


My hämtade servisen (som hon kallade "porslinet") och serverade te till alla! Nu gjorde jag ju lite fel som gav dinosaurien vanligt te när han skulle ha haft dinosaurie-te... My bad! Men jag lär mig väl med tiden!

En mysig och kramig kväll som avslutades med att My och Malin tillsammmans sjöng Ulrik Neumanns "Kärleksvals". Så fint! Nu måste jag också lära mig den så att jag kan sjunga med My. Hon kan hela texten! Ni får den som kvällens godnattsång:
 
Kärleksvals
Som en sträng på gitarren
och som tonerna i din visa.
Så skälver jag, så lever jag,
var gång du håller mina händer.
 
Som en sträng på gitarren
sakta dör när du slutar spela
dör också jag, om du en dag
går bort och aldrig återvänder.
 
Jag vill le och jag vill dansa
med armarna om din hals.
Men mitt leende blir tårar
i bitterljuva kärleksvals.
 
Som en sträng på gitarren
skänker tonerna i din visa.
Så lever jag, mitt liv för dej
och aldrig får du gå ifrån mej.
 
Text: Håkan Elmquist

Gooodmöööörning!

Jag har skrivit en del om sömn på den här bloggen men det verkar vara en central fråga i mitt liv... Ber om ursäkt om ni blir uttråkade men i natt var jag vaken ett par timmar efter 04.00 och vad brukar då hända när jag somnar om? Preciiiiis! Försovning... Jag somnar om så hårt att jag aldrig vet om att jag har slagit av väckningen... Tackar härmed Jörgen som ringde och väckte mig 9.00 då vi skulle vara hos Janne Wännström för att sätta speakertexten till vår reklamfilm!
 
Men en kvart senare hade jag hämtat upp Jögga och var på plats tillsammans med dessa oförskämt pigga gossar!


Själv var jag inte lika pigg... Tur att det fanns kaffe i termosmuggen och snus! Inte stolt över mitt tonårslika sovande men va fanken, man kan inte vara bra på allt!

Här är arbetet i full gång! Jögga spikar och Janne spelar in! Ett bra team! Själv var jag mest på plats för att allt skulle bli som jag ville! I eftermiddag sa jag åka till Icon för att se filmen med text och musik!


Jörgen skulle lämna sitt kort hos Janne men hittade bara körkortet... Jodå, jag ser att du är du men körkortet är ju bra att behålla... Tusen Tack för ett bra jobb Jögga som idag röstmässigt pendlade mellan Micke Persbrandt och Barry White! Interesting! Nästa vecka kommer filmen på en TV nära dig!
 
Nu blir det lite ekonomijobb och middagsförberedelser!

Rainy day in Georgia...

... får nu byta ortsnamn till Skellefteå. Shit så mycket regn! Och garagetaket är inte i perfekt form... Nu är det fuktigt på mer än ett ställe! Usch! Jag vaknade i natt när det skvalade ner... Lyckades dock somna om till 11.30 så jag är nöjd! Åtminstone med sömnen!
 
Idag har det blivit lite fix med vår kommande reklamfilm och annonser, tvätt, matshopping, middagstillagning, lite kalas och träning. Känns helt OK! Nu ska jag skriva en magisk speakertext och sedan blir det sängen!


Idag blev det pasta med en sås på fläskfilé, lök, svamp, paprika, ädelost - och grädde... :) Efter maten hann jag förbi en sväng till syrran som hade bjudit hem vår fina lillebror på födelsedagsmiddag!

Kul att träffa dig idag också Roland! Och stort Grattis på födelsedan' unge man!

Roligt var det ju också att träffa finaste My! "Jag har saknat dig moster Monica!" sa hon när vi kramades! Ooooooh, vilka goa kramar och pussar jag fick! Måste bli en mysdag tillsammans snart!

Ikväll fick hon mysa och leka med Roland istället eftersom jag skulle iväg. De hade fullt upp med "My little pony"-pussel och rosa dinosaurier... Ja, hon hann knappt vinka!

 Jag drog iväg på träning och här ser ni smala Sonia som var den första att anlända! Sju kilo bort på sex veckor är respekt! Bra jobbat!


Och här har ni några fler ur gruppen! Alla var igång med framplockning av diverse redskap och idag var det mycket mage och armar. Bra pass även om jag nog hade kunnat ta i ännu mer... Sånt här kan man inte skriva för då får man dubbelt jobbigt nästa gång... Haha! Men det göööööör ingenting!

Nej, lite skrivjobb och sängen! Tidig start imorrn! Tjolahopp!

Honey, I'm home!

Ja, så började väl en tv-serie med ett par mänskliga krokodiler? Eller var det dinosaurier? Nåja, på den tiden var det också det vanliga ropet här hemma. Idag får jag återuppliva uttrycket när jag med glädje nu återkommit till gamla Skellet! It's good to be back! Men vilket regnande...
 
Bra dag ändå! Startade med hotellfrukost - hur skönt vore det inte att ha en sådan uppdukad hemma varje morgon? Man skulle i alla fall aldrig hoppa över första måltiden!

Därefter lämnade vi Umeå och åkte vidare till Vindeln där vi idag spelat matinéföreställning! Inte samma bekvämligheter som på en teater men det fanns toa, ett stolsförråd att byta om i och lite skärmar att täcka in scenen med! Funkade faktiskt!

Här är bygget uppe på det plana golvet framför läktaren! Inte samma känsla att spela på golvyta i samma nivå som publiken men det gick riktigt bra! Mycket folk och glada människor som var tacksamma över att vi valde att komma till deras hemort - som är den minsta på turnén! Men vi har varit här och jobbat tidigare och mött så positiva människor att det kändes rätt!

Lite trötta var vi nog allihopa! Men hur Anna kunde vila med ett armstöd under magen vet jag inte... Men hon är ju ung!

Föreställningen gick alldeles utmärkt och folk skrattade gott även här! Skönt att vara färdigspelad före klockan fem när man skulle packa ihop och åka hem igen! Här är det mesta rivet och nu undrar ni säkert var Fjällström har tagit vägen? Hur snabb var han idag?


Så hääääääär oskarp... Nej, förlåt, snabb ska det vara! Suveränt bra jobbat med tekniken av både Peter och Anna! Vi var i och för sig aldrig rädda...

Nu har vi landat hemma, Åsa har fortsatt vidare till Piteå i detta evinnerliga regn och jag väntar på mess från Peter som skulle rapportera hemkomst. Han körde ju släp och hade inte samma möjlighet att stampa på gasen längst den krokiga vägen mellan Vindeln och Burträsk... Det hade i och för sig inte jag heller. Kolsvart och regn är inget drömföre... Men vi kom oss hem och imorrn ska jag nog bara sova! Nöjd och glad över att allt gått så bra!

Vi ses!

Mera Umeå!

Ännu en bra dag! Nu vimlar det visst av sådana! Ja, det blir nog så när man äntligen får spela. Man får så otroligt mycket energi tillbaka! Imorse var vi mest bara lyckliga till frukost!
 
Glada var vi också för att Åsas fina son Simon anslöt! Här sitter han tillsammans med fina Anna, som kör ljuset åt oss.

Efter frukosten kände jag mig fortfarande trött så jag beslöt mig för att vila istället för att gå på stan. Det resulterade i att jag somnade igen mellan 12.30 och 14.30! Två timmar! Herregud så skönt! Jag behövde nog det och nu får vi se om jag får någon sömn i natt... Tur att jag har med mig en bra bok...

Sedan var det bara att gå tillbaka till teatern och börja fixa allt. Vi gillar att bli påsatta av Peter... 

Idag var vi ute i så pass god tid att vi hann ta en paus för att gå ut och äta middag. Här har vi tagit plats på den japanska restaurangen Sagami! Snyggt och sparsmakat, lugn musik och en avslappnad feeling! Skönt!

Bara svårt att välja mellan alla goda saker på menyn!

Jag tog en Kockens special med många olika sushis. Sååååå makalöst gott! Jag tycker att man mår så bra på den här maten och det gör jag fortfarande!

Det tog lite tid att få in maten (den avslappnande musiken kanske inte var bra för personalen... haha!) så vi fick ila tillbaka för att spela igen! Men det gick som ett hejsan även den här gången! Det är sååååå roligt att spela! Underbar publik även idag och vi är väldigt nöjda med vår Umeå-tripp!

Idag skulle vi dock packa ihop eftersom vi åker vidare till Vindeln imorrn! Joo, så här ser det ut längst bak på scenen! Kanske inte den glassigaste miljön - men den svartaste!

Peter går ju inte att fotografera... Han lindar kabel med en sådan hastighet att han bara blir oskarp... En arbetsam iller! Tekniken funkade suveränt och det har verkligen gått kanonbra på första turnéstoppet!

Samling på hotellet efteråt. Här har alla anslutit utom Peter. Det är honom jag ringer efter. Man måste ju samla flocken!

Men till slut så... Skönt att inte ha honom liggandes i släpen i natt! Och här ser mina kära kollegor riktigt normala ut! Tills de upptäckte att jag tog bilder...


Jojo, heeeeelt normala... Men otroligt proffsiga! Tack för suveränt jobb alla! Vi gick hem med seger även i den här stan! Kul!

Nu ska jag inte göra mer än att gå och lägga mig. Tidig start imorrn och ny show på eftermiddan'! Sov gott alla!

Godkänt!

Godmorgon världen! Trött i ögat men när hotellfrukosten hägrar måste man nog ta en dusch och gå ner! Läser E-upplagan av Folkbladet och blir både glad och pigg!
4 stjärnor och massor med lovord! Underbart!

Publikens reaktioner räcker långt men det är också skönt att få feedback och erkänsla för ett arbete man lagt ned sin själ i!


Magisk dag i Umeå!

Vilken fantastisk dag! Vilken föreställning! Vilken publik! Ni förstår säkert att jag är överlycklig! När allt fungerar och publikkontakten blir så magiskt bra som ikväll då är det här den bästa drog som finns! Snacka om endorfiner! Alla var där för att ha roligt och Sagateatern var nästan fylld! Stående ovationer i slutet! Happy! Det här är den bästa produktion vi har gjort och vi känner oss så stolta och glada!

Några kommentarer från publiken:
"En sån otroligt bra föreställning! Jag torkade skrattårar många gånger. Så skönt att skratta!!! Rekommenderar dig som inte sett detta att fixa biljett till i morgon. Finns visst några biljetter kvar fortfarande. Jag lovar att ni får en härlig upplevelse. Tack Monica och Åsa för kvällens show!"

"Underbart att ta del av er energi och kreativitet!!!"

"Med finurlighet, finess och träffsäkerhet bjöd ni på skrattsalvor som dröjer sig kvar... Tusen tack!"

Man blir bara lycklig! Umeå levererar med andra ord också! Som det känns nu skulle vi kunna åka på en ännu längre turné till våren! Men vi tar det från början:


Här har vi just landat på Sagateatern och tagit plats i logen! Åsa kom ihåg iPaden som har en central plats i showen! Bra där! Sedan rann tiden ifrån oss och vi hann precis ut för att köpa mat i regnet innan publiken började strömma in!

Ja, man fick äta och sminka samtidigt - men det går det också!

Vi hade celebert besök idag! Jöggas vänner Bajern och Acke! Den senare är också fantastisk ljussättare på USTAB och en man som jag gärna anlitar till större jobb!

Han hade också med sig kärleken Malin Jonsson som är en av f d Spirella Girls! En otroligt bra sångerska! Ja, snygg också!

Och fina Johanna som gjort koreografin kom tillsammans med kusinen Lovisa! Vi har inte gjort precis som vi blivit tillsagda men Johanna var jättenöjd med våra prestationer! Tack för bra jobb!

Sedan avslutade vi kvällen på Bishops och jag tror inte att jag skrattat så mycket på länge! Bajern visade sig vara en riktig partyhöjare!!! En av de roligaste människor jag träffat på länge! Han kallade oss också för "småtjejerna" så ni förstår att han låg bra till! Haha!

Den här kvinnan fyllde 40 och blev också firad under föreställningen. Jag behöver kanske inte säga att hon var utklädd mot sin vilja... Färgstark!

Och mer historier... Här är han inne på "Napp in onga - nu kom plogbil'n"! Haha! En kanonkille helt enkelt!

Ja, det är Acke också! Vi hade så himla trevligt ikväll!

Och fina Malin anslöt också efter att ha promenerat hundarna i regnet... Det är såna här dagar när det vräker ner som man är glad över att bara ha katt! Jag och Peter avvek dock lite tidigare och på vägen hem i regnet passerade vi Frasses... Hur var det nu med traditioner? De är till för att upprepas va?

Jajamen! Ännu en gång blev jag bjuden på en nattlig burgare som vi avnjöt på vägen hem i regnet!


Om den smakade bra? Lika himmelsk som allt annat den här dagen!

Nu har jag sminkat av och ska krypa ner i sängen - så otroligt nöjd och glad över allt! Bara kärlek! Sov gott alla! Imorrn kör vi igen! Några biljetter kvar för den som inte hann dit ikväll. Välkomna!

Hej världen!

Nu är jag här igen efter en dag med både bra och dåliga saker! Ja, det är kanske symtomatiskt med alla dagar... Men som vanligt fokuserar jag på det som är bra! Och det blev det i slutänden!

Dåligt: Kanelbullens dag... Hade inga bullar hemma... Vad ska man då fika?
 
Bra: Bakade citronmuffins i mitt muffinsjärn igår! De blir inte vackra men jag ville visa att jag köpt silikonformar på ICA som man t o m kan diska i maskin! Dessa går ju använda när man vill servera gratinerat mos eller något mer matigt i ugnen också!

Dåligt: Två av mina bästa bh:ar har tappat stinget! Eller rättare sagt byglarna! De kryper ut i mitten eller under armhålan... Nu även i nya tvättmaskinen... Jaaaa, jag vet att det är handtvätt!

Bra: Åkte på Lindex, hittade två nya - och en sportvariant! OCH de hade 20%! 

Bra eller dåligt? Åkte ner på stan och ser att en av friseringarna har börjat med fisk-fotvård! Har ju hört talas om detta men vet inte om jag vill testa... Måste kittlas! Dessutom stod akvariet med fiskarna i skyltfönstret! De usla rimmen och fula skyltarna ökade min tveksamhet...


Bra: Gick in på MQ och hittade en jacka som jag kunde betala med min återbäring + en rabattkupong! Lovely!
 
Dåligt: När jag skulle be expediten ta en bild av mig i jackan för att skicka vidare till Åsa så hände det som inte får hända... Åtminstone inte på ett stengolv...


Uselt: Jag tappade telefonen i golvet!!! Den blev inte riktigt frisk efteråt! Jag testade att starta om och Åsa testade att ringa - men den var helt körd...

Bra: Jag kunde gå direkt till en lämplig affär och köpa en ny 4S! Nej, jag vill inte ha femman ännu. Ja, jag vet att jag är tjurig men jag trivs med den här!

Dåligt: Jag kom hem och satte igång med att synkronisera den och när det var nästan klart tittar jag på kartongen... En 4:a... Inte 4S... Och en telefon med för lite utrymme...Skit också! Vad göra? Ja, jag ringde kundtjänst och där påstod de att jag skulle få byta eftersom de tydligen missförstått min beställning! Wow! Men det brukar inte funka i verkligheten...

Bra: Jajamen!!! De erkände sitt misstag och jag fick byta på en gång trots att kartongen var sprättad! Otroligt bra service!

       
Roligt: Allt mitt knäppande på telefonen resulterade i att jag kunde hämta hem riktigt "bra" bilder när jag fick upp dem på min nya! Haha! Man ser ju ganska väl när det hände i alla fall! Och när jag åkte tillbaka till butiken! 

Bra: Allt ordnade sig till slut och jag sitter med en fungerande telefon! Och priset hade sänkts med 1000:- sedan förra veckan! Alltid en tröst!

Dåligt: Jag blev fattigare! Men på något konstigt sätt glad ändå!


Bra: Jag avslutade kvällen med att åka på möte och sedan vidare till finaste Mie för en kopp kaffe!!!


Ännu bättre: Jag kunde äntligen överlämna min och Åsas present till henne! En egen Craft-hood inför nästa resa! Hon blev så nöjd! Särskilt över att den broderade pricken på logon hamnade mitt på bröstvårtan! Haha!  Och jag och Åsa har naturligtvis köpt likadana. Vi kan ju inte komma med våra gamla noppiga...


Bäst: Vi laddade hem en svensk kalender och började kika på lämpliga resveckor! Allt utom första veckan i april Åsa! Nu är det bara att välja!

Ja, det blev en bra dag till slut och nu ska jag äntligen packa ihop lite kläder inför vår helg i Umeå! Det milda vädret gör dock att det blir svårt att använda den nya jackan... Ja, det kom lite skit på slutet i alla fall! Haha! Men om jag inte har den imorrn så är den ju fräschare när jag åker ner till Göteborg! Och till London som vi ska i januari med vårt kompisgäng! Det är fint att få resepresenter!!! Nu måste jag ge mig för idag! Må gott!

Glädjande besked!

Ja, det blev mer träning än städning idag! Underbart väder betydde ju att jag fick sådan lust att springa idag och ikväll så blev det en extra träning med Anki som körde "bollträning" som förmodligen gör att man knappt kommer att kunna gå på fredag... Haha! Men det ska ju kännas...
 
Har också fått svar av Nyhléns som kommer att försöka ta in någon av korvarna på prov igen. Man får hålla ögonen öppna - åtminstone på ICA Maxi! Tack!
 
Hela hösten är ju fylld med jobb men jag började plötsligt längta efter varmare länder igen! Våren kommer att bli fylld av resor tror jag! Har ju sparat min present från familjen som är en gemensam resa till Rom och sedan vill man gärna åka med brudarna i "Christine Travels" igen! Imorrn kommer förresten våra tröjor så nu är det bara att boka! Och har vi tur blir det även en sväng till Kroatien! Jag gillar verkligen det landet!
 

Mmm... Längtar till varmare länder! Och faktiskt också efter tulpaner! Märklig kombo men det kom helt plötsligt!

Och medan jag känner mig så här positiv och nöjd så ska jag passa på att hänga tvätt i ren eufori! Då lär det väl snabbt gå över... Haha! Det blir en tidig kväll och mycket fix imorrn innan vi åker till Umeå på fredag! Ska bli såååååå roligt att spela igen!

Upp å ner!

Mitt humör är som en berg- och dalbana... Ena stunden på topp och nästa helt under isen... Ja, det blir väl så när man stannar av efter en hektisk period. Jag gör i alla fall mitt bästa för att hålla ångan oppe! Idag har det därför blivit lite jobb, lite stök utomhus, en löprunda och nu ämnar jag åka ner till solariet! Man måste ju belöna sig själv! Särskilt eftersom jag planerar att städa badrummet efteråt...
 
Bra saker idag:
Har bokat resa till Emilia i Göteborg dit jag åker för en tjejhelg i november! Ska bli såååå roligt! Hittade biljetter Skellefteå-Göteborg ToR för 2500:-! Får betecknas som mycket billigt!

Längtar efter dig finaste Emilia!!!


Dåliga saker:
Handlade mat igår och köper alltid ett par paket av Nyhléns Hugossons färska korvar. De är sååååå goda! Mycket kött och mycket smak! Inte bara goda på grillen utan i grytor, pastarätter mm. Tror ni inte att de har tagit bort dem ur sortimentet! Va?! De är tydligen bara en säsongsvara på sommaren?!

Fantastisk korv! Året om! Nu har jag skrivit dit och beklagat sorgen. Gör det ni också! Jag vet att jag inte är ensam som tycker att den färska korven är så mycket godare! E-post: info@hugosons.se
 
Annars jagar vi på någon som kan klippa vår reklamfilm och fixar lite annat inför våra kommande spelningar. Det finns uppgifter så att det räcker! Ingen tid att sura alltså! Bara att se framåt! Så, nu blev jag lite gladare också! Haha!

Piggare!

Ja, det går framåt! Känner mig betydligt piggare idag och steg upp för att göra en telefonintervju med Folkbladet i Umeå inför våra föreställningar där till helgen! Kul att de är intresserade och att det kommer mycket folk! Än finns det några platser kvar så snabba på ni som inte köpt ännu! Sagateatern fredag och lördag 19.00!
 

Och så här stillsamma ser vi i alla fall ut i någon minut under föreställningen! Men jag kan lova att det går över rätt snabbt... Haha! Foto: Oskar Lindgren
 

Ja, det blir en hel del bilder och jag lovar att vi är lika knäppa och skrattiga som vanligt!
 
Nåväl, resten av dagen har ägnats åt press- och arrangörskontakter och ekonomi! Det sista är inte kul, men i allra högsta grad nödvändigt! Har betalat alla som jobbat åt oss och sett till att vi också får in lite pengar. Behövs verkligen! Man drar ju på sig enorma utgifter innan man ens haft premiär och behöver ett antal föreställningar för att komma ikapp. Sedan har det blivit lite matshopping och ännu en middag med lillebror som behövde både sällskap och mat! Nu ska jag nog trappa ned för ikväll och närma mig sängen där jag har bytt sängkläder! Sååååå skööönt att krypa ned! Önskar alla en god natt!

Lite lätt bakis...

Idag obegränsad sovmorgon vilket naturligtvis betydde att jag vaknade kl 06.00! Hade varit bättre att vakna fem och ha en timme till sex! Hahahahaa! Jag är för rolig....NOT! Nej, skämt åsido snurrade jag på en timme och somnade sedan om till 12.00!!! Helt otroligt! Men jag behövde nog sova igen lite. De senaste veckorna har det varit sju dagar i veckan, dygnet runt, känns det som.  


Började med lite jobb direkt idag på min bloggplats! Tur att man fick hjälp när man satt där helt morgonrufsig! Nackdelen med att ha Skrållan som sekreterare är väl att när jag gick därifrån hade hon promenerat på tangentbordet och ändrat alla internetinställningar så menyerna var borta och ersatta med en sökning på EEEEEEEEE... Haha! Hon har en del kvar att lära...
 
Många tror att det jobbiga börjar nu med turnén men så är det inte. Nu har vi skapat och skrivit allt, gjort informationsmaterial, turnélagt, sålt, repat, koreograferat, byggt och producerat hela showen. Det som återstår är bara det glassiga och roliga spelandet! Jo, det kan förvisso också vara jobbigt men också såååååå otroligt roligt och upplyftande!!! Bara kärlek!


Ja, man kan nästan se att vi älskar det här! Idag fick jag också Oskars bilder och han har lyckats kanonbra! Igen! Ja, det ser ni ju själva!
 
Sedan blev det inte så mycket mer idag. Fick besök av finaste lillebror på middag och sedan åkte jag på Pilatesträning. Det kommer att kännas lite här och där imorrn... Bra! Jag behövde det verkligen eftersom förra veckan bev helt träningslös. Och så kan man ju inte ha det! Nu ska jag dricka kaffe och njuta av en ledig kväll. Eller sätta mig med lite ekonomijobb... Eller tvätta... Ja, det finns så mycket roligt man kan pyssla med! Tjolahopp!

RSS 2.0