S.E.N.S.E

Förkortningen i rubriken står för "Studier och Experiment kring Normalitet, Själ och Emotioner", är Västerbottensteaterns största teaterprojekt någonsin och det första i sitt slag i Sverige där publiken befinner sig mitt i föreställningen! I eftermiddags var det stor premiär och jag var där! Hur det var? Hur coooooolt som helst och en upplevelse utöver det vanliga! Det här  M.Å.S.T.E  ni se och uppleva!

Det blev en kanondag tillsammans med fina Karin som hängde med på föreställningen och även bjöd på kalaslunch innan!


Karin som är en av de snyggaste människor jag känner tycker att jag överdriver och vill inte så där väldigt gärna vara med på bild - men nån liten måste jag ändå få publicera... 
 

Biffar med rostade grönsaker och trattkantarellsås... Mmm... Maten var som Karin själv: Worth waiting for! Tusen Tack!


Och Roger var givetvis också med! Hade varit roligt att fortsätta surra lite med "Ragge Räv" men det blir förhoppningsvis fler träffar framöver. Kul att ses!


Sedan gick vi över på teatern och föreställningen som även inkluderar teknikerna började redan i foajén! Här ör det Jonas som instruerar publiken och välkomnar till Sense - eller till forskningsinstitutet där allt utspelas.

Så här presenteras föreställningen: "När man stängde ner forskningskomplexet – S.E.N.S.E – Studier och Experiment kring Normalitet, Själ och Emotioner i slutet av 1800-talet förstörde man samtliga arkiv och byggnader, alla utom ett där forskningen fortgått som om tiden stått stilla..."

Det är dit vi blir inbjudna!


Rundvandring genom gångar och prång fram till själarnas rum där blev registrerade och avprickade på vägen. Massor med duktiga estetelever medverkade också vilket gjorde att det blev gott om skådespelare som såg till att allt kändes äkta. Riktigt bra jobb alla!


Intressanta ombyggnationer överallt och en helt otrolig scenografi skapad av Helena Weegar! Den geniala regissören Bobo Lundén och teaterns personal måste ha jobbat häcken av sig i månader för att skapa det här helhetskonceptet och jag är sjukt imponerad - både av föreställningen, miljöerna, skådespelarna, kostymerna, masken och tekniken! Det här, mina vänner, har ni gjort djävligt bra!!! Men jag var å andra sidan aldrig rädd... Haha!


Tage var på plats i premiärkavajen och jag tyckte att han såg ovanligt lugn och pigg ut. Hade kunnat vara värre när man kommer fram till premiär i ett sånt här projekt!


Och man fick fotografera hela tiden! Här är det jag som plåtar och Karin som plåtar mig. Snyggt!

Superfint ljus! Mycket effektfullt överallt. Här står de tomma människoskalen som fylls och väcks till liv i forskningscentret. En väldigt obehaglig tanke - men så lik verkligheten där en del tycker att alla människor ska vara stöpta i samma form trots att det är våra olikheter som gör världen levande.
 

Ramhistorien är den om Långa Lappflickan som blev 2.18 lång och en onormal varelse som ställdes ut runt om i Europa. Här är det hennes mamma Karin som ska ha sett några mystiska syner när hon väntade barnet.


Flickans längd redan som liten lockade givetvis både forskare och lycksökare som ville använda hennes extrema utseende till att tjäna pengar.


Annika gjorde professorn som både vill se flickan som levande och obducera henne för att se hur hon var skapt invärtes... Obehaglig, stark och drivande! 


Och vi flyttades runt i olika lokaler och miljöer, fick följa Kristina Larsdotters resa genom Europa och se henne ställas ut.


Och vi fick vara den stora massan som uppmanades att applådera och jubla!


Inte heller var jag och Karin med om samma sak. Vi blev indelade i tre grupper som fick gå på olika ställen och se någon form av parallellhandling mot det gemensamma slutet. Här befinner jag mig i en lappkåta där vi träffade mamman som väntar på hälsningar.


Starkt! Göran Hanssons impressario och Sara Appelbergs långa lappflicka blev utmärkt portätterade och väldigt levande!


Micke Lindgrens präst något utöver det vanliga!


Här grillade han t o m korv på altaret...


Men bäst ikväll var ändå Annika Isakssons Professor som maniskt drev handlingen framåt! Tusen Tack alla för en fantastisk föreställning! Nu måste jag dit igen eftersom man måste se den tre gånger för att hinna med alla de olika rummen. Gott som räcker längre!

Och efteråt var vi upplyfta, tagna och inspirerade! Karin gick in i rollen helt... Haha! 
 
Och ska jag ge ett slutomdöme får det bli det här:

Jubel! Sjukt bra och Tack alla för en magisk eftermiddag på Västerbottensteatern! 
 
 
 
 

Pappersdag!

Sov något så vansinnigt uselt men steg ändå upp hyfsat pigg och satte igång med tvätt, lite telefonjobb, pappersarbete och betalning av diverse fakturor och räkningar. Hade ju också kvar jobbet med redovisningen av bidrag från Kulturrådet... Jag skulle ju vara ledig idag? 

Gott som räcker längre... Nej, det var väl inte så farligt men det ska ju göras. När jag fått OK på den så var klockan nästan middag och jag kände hur fredagslugnet började sprida sig i kroppen. Och hungern... Vart åker man då?


Ser ni?


Nu då? Ja, jag ville inte blöta ner kameran så det fick bli en regnig ruta utanför världens bästa Food!! Skulle hämta en gourmetpåse men kom också hem med diverse godsaker... Pärlans kolor med saltlakrits var to die for!

Och kvällens middag lika ljuvligt god! Parmesanpotatis, squash gratinerad med pesto, ryggbiff som blev perfekt rosa och en sky med rostad vitlööööök!

Maken är ju sjuk och inte så matfrisk men då passar det väl bra att stoppa i honom massor med vitlök? Nu kanske han också är så mätt och nöjd att han inte vill ha mer lakritskola? Haha! Nej, jag försöker faktiskt minska på sötsakerna själv och ska man äta några få bitar får det gärna vara bra kvalitet. 

Nu är jag så nöjd med dagen! Ska slappa lite i TV-soffan och sova. Har t o m renbäddat sängen och då sover man som en prinsessa! Imorrn blir det teaterpremiär!
 
 
 
 
 

Tyck om dig!

Läste en artikel på nätet idag som också delats friskt på sociala medier: http://viralking.se/12-saker-du-maste-sluta-gora-mot-dig-sjalv/ Här är några av de tolv råden:

1. Sluta spendera tid med fel personer 
2. Sluta springa från dina problem
3. Sluta sätta dina egna behov till sist
4. Sluta hänga fast dig på det förflutna
5. Sluta vara rädd för att göra misstag e t c  
 
Råden handlar i korthet om att i större drag njuta av livet och vara snäll med sig själv. Att vi är för självkritiska är inget nytt och något jag verkligen kan känna igen mig i. Jag är ju sällan nöjd med det jag gör eller den jag är. Fast det har sannerligen blivit bättre! Eller så har jag blivit snällare, eller kanske sänkt kraven? Och det är helt OK!
 
Men ska det vara så svårt att leva? Det är ju helt galet att vi inte tar mer hänsyn till oss själva och våra egna behov. Jag tror dock att grunden till problemet är vår dåliga självkänsla och att vi inte fått förutsättningslös kärlek utan koppling till prestationer. Därför skulle jag vilja komplettera listan med saker att börja med: Älska och uppmuntra dig själv och andra! Du duger som du är! Lev i nuet! Njut varje dag! Du är värdefull! Skratta! Om man ler kan man lura hjärnan att tro att man är lycklig... Haha! Jag måste ju anses som überlycklig! 
 
Vi har ju bara ett liv och måste gör det bästa av det! Både för oss själva och människor i vår omgivning. Om man känner sig trygg i sig själv har man heller inte några problem med att lyfta andra. Det får man inpå. Och strunta i skitsaker som egentligen inte berör dig. De tar bara energi och du kan ändå inte kontrollera allt.
 
Så där ja. Nu kan ni stiga upp ur divanen. Er session hos Dr Phil är över... Haha! Och vem är jag som tror att jag kan bättre än andra? Nej, jag är sannerligen ingen världsmästare men har jobbat mycket med mig själv och är åtminstone mer medveten nu om vad som är mina största brister och förtjänster.
 
En av mina bästa sidor är maten. Jag är såååååååå duktig på att äta! Haha! 
 

Idag blev det därför en ny fiskfavorit med ett täcke av stjälkselleri, rivet limeskal och tranbär (å smör...). Enkelt och väldigt fräscht och gott! Receptet kommer från Brobergs: http://brobergsfisk.se/recept/2013/09/torskrygg-med-lime-tranbar-och-selleri/

Lite potatispuré som tillbehör. Såsen struntade jag i! Men det var gott att få äta tillsammans en enda gemensam ledig dag den här veckan.

Annars har jag tvättat, städat och insett att det finns ännu en sak jag är otroligt bra på: Att skjuta upp saker till sista minuten... Aaahhhgghh... Jag har ju även ett ansvar för turnéstödet inom Norrscen och redovisningen ska vara inne på lördag... Imorrn tar jag mig i den berömda kragen! Nu ska jag bara njuta - av gott kaffe! 
 
 
 
 

Guldläge!

Jag har inte varit så långt borta men nu är det skönt att landa hemma efter tre dagar i Umeå där föreställningen nog blev en liten succé. Publiken var i alla fall sååååå nöjd. Och jag blev såååååå glad över alla fina möten! :)
 
Känns också skönt med tre ograverade dagar där jag kan göra så lite som möjligt. Premiär av S.E.N.S.E på lördag men annars är det helt lugnt. Ja, förutom tvätt och städning och det vanliga - men det är ju alltid kvar. Ska bli skönt också med sovmorgon imorrn. Tidiga morgnar är inget för mig - men jag fick chansen att än en gång slå personligt rekord. 
 

30 minuter tar det för mig att bli klar med dusch, hårfix och smink. Idag hann jag även äta frukost under tiden. Not bad! Och detta bara för att jag vill ligga kvar i sängen så länge som möjligt... Haha! Guldmedalj?

Fin publik och roligt att få chansen att träffa så många bekanta och engagerade människor. Jag hade kunnat stanna kvar läääänge efteråt. Särskilt en äldre man som bl a jobbat i Sydamerika och Afrika med utbildning och alkoholfrågor "bet sig fast" och följde med ända in i logen innan han släppte mig... Inget ont om honom men jag hade lovat att ha eftersnack med ett gäng Blåbandister och han tog liksom över. 


Hemresa i slasket! Birgitta som varit med oss och presenterat lunchföreställningarna på ett föredömligt sätt satt lugnt i baksätet när Kågis körde för guld på vägen hem!


Själv var jag mer orolig över att det inte var någon som körde... Haha! Nåja, vi kom oss hem och Johan Olsson tog guld! Fantastiskt! Igår var det jag och Kalla som körde - och det går bra för oss nu.

Väl hemma tog jag fram presenten som jag fick av en kvinna i publiken. Fiiina sockar! Solveig är ett fan som brukar dyka upp varhelst jag och Åsa spelar och nu gav hon mig en present istället för blommor. Kommer aldrig att glömma dig! Tack! 
 
Kul också att Ingrid, Jörgen och Anna kom på föreställningen! Länge sedan vi sågs och tyckte att det var så kul! Kramar till er alla!

Nu ska bloggen jobba vidare med helt andra saker några dagar. Man måste ju byta fokus för att läsarna inte ska tröttna... Funderar på vad jag ska skriva om härnäst? Oönskade skäggstrån, träning, plasttandpetare, väder eller varför inte hälsprickor? Haha! Nääääääeeee, jag lovar att det blir roligare än så. Skäggstråna är bara roliga när jag pratar om dem tillsammans med Åsa och det gör vi bäst live!
 
På tal om live så blev jag längten efter att köra upp till Piteå och hälsa på min bästa kollega! Hon har ju blivit mormor och jag skulle ge mycket för att få se underverket - eller guldmedaljen! Ja, jag får se vad jag hittar på!  Ha en fin kväll alla! 
 
 
 
 

Kristallklart och komiskt

Kunde inte somna igår och kom på att jag skulle köpa VK (endagsprenumeration) för att läsa recensionen och det var ju jättekul!
 

Sara Meidell gav mig mer än godkänt! Fantastiskt!

Hon skriver om "originalitet, stor lyskraft och god känsla för nyanser". Hon säger "För det fina resultatet i denna föreställning borgar stor scenvana och en självupplevd grund – med kristallklar exakthet gestaltar Monica Lindgren den komplexa kampen bakom ett missbruk...". Där vill jag rikta ett stort Tack till Anna Ascárate som hjälpte mig med tydligheten!
 
VK tycker dessutom att jag ska bilda komikerduo - med Emma... Haha!  Jag kan nog haka upp mig på recensioner ibland om jag känner mig i risig form eller osäker på resultatet. När det gäller den här föreställningen är det givetvis kul - men inte lika viktigt. Det viktigaste är alla möten med människor både före och efter föreställningen! Idag fick jag träffa ett par personer med lång nykterhet som kände igen allt samt en kvinna som idag klarat tre månader som drogfri! Himmel vad glad och rörd jag blev för hennes skull! 


Annars var det ungefär som vanligt. Jag larvade mig i logen och tog lite spegelbilder av både mig och Mattias. Han har dessutom namnsdag idag och fick glada applåder!

Föreställningen gick fint och jag fick också fina pratstunder med min gamla kollega Gunnel på Länsteaterföreningen, min morbror med fru samt min faster med man. De var kanske lite chockerade men så glada och stolta över att jag kommit lyckligare ur!
 

Sedan blev det hemresa och ett stopp i Överklinten där vi hade konkurrens om E4:an...


Renarna gick fram och tillbaka en stund och jag funderade länge på om jag skulle ta hem en i bagaget... Men alla hade horn... Därför blev det inte ren till middag utan:


Stekt fläsk med potatis och löksås! Nu skulle du ha varit hemma Emilia (som längtade efter det här redan till jul). Idag firar jag och maken att det är 36 år sedan vi träffades och ett rejält förhållande ska ju firas med en präktig middag! Haha!

I övrigt sov vi båda två en stund i afton så ni förstår att min förkylning nu börjar byta "värdkropp"... Hoppas mina dekokter fungerar även på maken! Jag ska ladda för en tidig kväll och en sista lunchföreställning i Umeå imorrn! Sedan blir jag ledig några dagar och det ska bli sååååå skööööönt det också! Tack för idag alla som kom!
 
 
 
 

Föreställning och firande!

Igår var det verkligen ingen bra dag - förkyld och helt slut. Varvade sömn med att dricka hett vatten med riven ingefära... Ja, det blev inte mer än så. Men vila funkade tydligen bra och idag kände jag mig betydligt piggare! Tur det eftersom vi åkte till Umeå redan 08.00 för att spela lunchföreställning på Studion. Förkylningen verkar hänga sig kvar och slå till när jag är ledig. Ska förvarna den om att torsdag blir nästa tillfälle. Eller så säger jag inget... Haha!
 

Framme på Folkets Hus så fick vi nyttja flygeln och även tillgång till egen tekniker. Här är det Bengt som ser till att headsetet sitter som det ska!


Dukat och klart! Det är dubbelt så många gäster som på soppan i Skellefteå, en betydligt större lokal och därför svårare att nå fram. Men det gick alldeles utmärkt ändå!


Här har vi sjungit upp och gjort klart för att släppa in publiken. Utsålt även idag! Kul!


Tid över i logen innebär också lite lek med speglar... Ja, jag har för lite att göra ibland... Måste ta med mig en stickning eller nåt! Haha!

Och precis när vi skulle dra igång kände jag att blodsockret sjönk... Jag hade ju bara ätit två mackor och kaffe vid sjutiden och nu var klockan 12... Hur hungrig som helst! Gick hyfsat i alla fall. När jag väl kommit igång glömmer jag allt annat och det är bra.

Sedan fick vi jättegod lunch och jag fick träffa både gamla klasskompisen Magdalena som jobbar i Umeå och fina Kajsa som gör alla underbara bilder jag har visat tidigare. Idag fick jag två nya!!! Tack söting! Hon ser precis likadan ut som hon gjorde när hon jobbade på Västerbottensteatern i slutet av 80-talet... Magiskt snygg! (Hade tyvärr inte kameran med mig när vi åt så jag får återkomma med bilder). Så roligt att ni kom på föreställningen!


Kågis körde lugnt och fint och jag plåtade några stackars renar som förirrat sig ut på vägen mellan Ånäset och Grimsmark.

Några ärenden på stan här hemma och matshopping innan det var dags att åka hem och äta en god fiskmiddag och tårta tillsammans med maken som fyller år idag! 24! Igen... Ja, det är ändå ingen som tror att den här unge mannen blir 57...


Här har vi laddat upp med paket och tårta!


Och båda barnen ringde! Bästa presenten! Blommorna i förgrunden fick vi idag och jag delar dem gärna med födelsedagsbarnet!


Galen paketöppning...


Fängslande tillställning... Ja, det kom fram ett par tröjor och...

...en klocka från mig och barnen! Han behövde en ny och den här blev godkänd. Tur! Ordvitsarna haglade och det blev en klock-ren present som passade ur-bra e t c...
 
Nu samlar jag ihop mig, tittar på nya serien Jordskott och kommer sedan att ladda med sömn eftersom det blir lika tidig avfärd imorrn. Pass på Umeå. Huka er i bänkarna för nu laddar vi om! :)
 
 
 
 

Lyft blicken

Jag får många lovord för min föreställning och det tackar jag stort för! Särskilt de som kommer fram och pratar för att få stöd i sina egna liv - med egna problem eller anhörigas. Att lyfta alkoholfrågan och kanske kunna hjälpa andra är det viktigaste för mig. Bästa kommentaren efteråt kom igår från en äldre kvinna: "Det här var tamejfan det bästa jag har sett!". Underbart! Haha!

Sedan vet jag att många också kommer för att de är nyfikna och vill veta mer om något som jag tydligen lyckades dölja ganska bra under många år. Det gör ingenting. Publiken får komma av vilken anledning de vill - så länge de tar med sig något av det jag berättar.
 
Jag får även lite mer närgånga frågor där människor vill veta om det var "därför jag inte gjorde det ena eller det andra"? Jag gissar att en del kanske fortsätter föreställningen efteråt, diskuterar mellan varandra och drar egna slutsatser om varför det blev som det blev.
 
Men grubbla inte så mycket på varför jag gjorde si eller så eller varför jag var med eller inte. Forska inte mer i det förflutna - åtminstone inte i mitt. Ingen hade kunnat göra något. Det har alltid varit upp till mig själv att tillfriskna. Mitt ansvar. Om jag hade stannat där hade jag gått under och jag måste lämna det bakom mig för att överleva. För mig är nuet så mycket lyckligare och jag firar varje dag att jag lever!

Det gäller att lyfta blicken. Alla har sina ryggsäckar och vi måste ta hänsyn till och respektera varandra för dem vi är. Vi kan alltid titta på oss själva och fundera inåt. Vad gör jag för mig själv och för de som finns runt om mig? Är jag storsint, småaktig, snål eller generös när det gäller att se och uppskatta andra? Berömmer vi varandra tillräckligt mycket? Nej, skulle jag vilja säga. Vi kan bättre! Jag funderar ofta över mitt eget beteende och hoppas att jag ständigt utvecklas på den fronten. 

Sedan gör jag verkligen inte alltid rätt och märker att mitt humör inte heller blir det bästa när jag är trött. Den här veckan har varit tuff och jag blev arg igår. Inte så genomtänkt men ibland pyser det över och då får man både stå för det och ta konsekvenserna. Nåja, nog om detta. Jag gick på ett möte idag och pratade av mig tillsammans med vänner och det är det bästa som finns. Att sätta ord på sina känslor för att se dem tydligare är så bra. Nu mår jag mycket bättre! :)

Igår hann jag också med ett 60-årskalas mellan föreställningarna! Trevligt att få äta goooood tårta och träffa fler trevliga människor!


Anders Wistemar fyllde år och här är det hans söta mamma som kommit för att fira honom. Glimten i ögat har de båda två!
 

Hann också träffa fina Li som var så snygg i broderad jacka från Kina - eftersom hon också firade det kinesiska nyåret! 


Sedan bar det av till teatern igen och Mia hade piffat upp entrén med en informationstavla om vad som händer i huset den kommande veckan! Perfekt! På lördag ska jag gå på premiären av S.E.N.S.E. Ska bli spännande!


Här är Mia i samspråk med Per på Unghästen som var i steget på väg till Statt där de hade Improkväll. Det händer saker hela tiden.
 

Och igår kväll fick jag fint besök av de här godingarna: Löwe och Mia! Peter som är världens svängigaste basist brukar vara min extrason och Mia är både en fantastisk sångerska och min sångfröken. Dessutom är de världens sötaste!

Ja, det var stor publik även igår. Goa', fina människor och bekanta. Tack för alla kramar! Jag älskar kramar! <3 Och tack för blommor... Jag älskar också blommor! Vi delar på dem här hemma och njuter båda två!


Krispiga vita tulpaner!


Och frasiga färgglada!

Och fintjejerna som var där på torsdagkväll... <3
 
...hade med sig finaste buketten! Tusen Tack!

Nu händer det inte så mycket idag. Har varit på möte, tvättat ett par maskiner, stökat på med lite kläder och ämnar sedan slänga mig i TV-soffan medan maken för ovanlighetens skull åker på fest. Ombyte förnöjer! Ha en fin helg alla glada! :)
 
 
 
 

Dubbelspel!

Vilken dag! Känner mig inte trött men som överkörd av tåget efter två föreställningar idag. Slut i kroppen och lite lagom fet så här på kvällskvisten efter goda bullar som jag hittade - på Statoil... Haha! De följde med när jag skulle köpa mjölk. Tänk hur det kan bli!
 
Fantastiska föreställningar som blir så bra tack vare publiken! Starka reaktioner, andäktiga, berörda och fina människor i publiken! Det är mycket kärlek i salongen. 
 

Mellan dagens föreställningar hade jag och Kågis också turen att få träffa på Olov och hans familj - Johanna och Lukas!


Första gången jag får se underverket - den stadige go'biten Lukas 7 månader! Att pappan är glad råder det ingen tvekan om!


Och vilken gullunge! Här ser ni att han hinner låna ut handen till Kågis och blicken till mig. Snyggt dubbelspel redan nu. Kan bli skådis han också?

Lite ögongegga och lite snor men vääääääldigt söt!

Passerade logen på väg ut och tyckte att det var ett väldigt liv i rummet bredvid:
 

Jodå, där var det skidor - högljudd sprintfinal tror jag...


Och ett silver blev det! Härligt! Ni ser ju glädjen i tindrande mansögon.... Haha!

Sedan hann jag hem ett par timmar och jobba lite med annat. Satte mig också i soffan en stund och höll på att somna... Men det var bara att rycka upp sig och åka ner igen!


Och vilken tur! Kolla vilka godingar som kom ikväll! Emilias fina kompisar Amanda, Sara och Linn! Snart har alla varit på föreställningen och jag är så glad att de fanns för Emilia både förr och nu! Ni är så fina! <3

Anders och Anna-Lena kom också ikväll! Lite förkylda fortfarande så det blev inga kramar - men ett härligt möte! Kul att ni kom!

Ja, det var många bekanta och ett sådant stöd från salongen. Jag får ibland dåligt samvete över att jag berättar en del hemska saker som ingen "männisch" borde vilja höra - men alla är ändå övertygade om att min historia är värd att berättas och att jag kan hjälpa andra. Min faster kallade den här turnén för mitt missionerande - och kanske är det något åt det hållet. Jag vill ju mest underhålla andra när jag står på scenen, men också beröra - och det är väl det jag ägnar mig åt nu. Tusen Tack alla som kommer och ett ännu större Lycka Till till alla som kommit fram efteråt för att få stöd i sitt arbete med sig själva eller med släktingar och vänner som inte mår lika bra - ännu! Hoppas på en bättre framtid för alla! Stora Kramar!
 
 
 
 

Pigg och påträngande!

"Kramar du all publik när den kommer?" frågade en man innan föreställning ikväll och jag svarade: "Nästan..."! Jag kramas nog mer än de flesta och tycker det är härligt att få hälsa glada vänner välkomna! Ni är så fina som kommer! Ikväll fick jag glädjen att ha barnens dagisfröknar, bästa Fjällströms, Biggan och många andra i publiken. Tack!


Lugnet före stormen... Nja, det är kanske ingen storm men festligt och fullsatt varje gång. Kul!


Och fina Kågis verkade ha fått belysning i skägget också... Haha! 
 
Själv ser jag mycket fram emot premiären av S.E.N.S.E 28 februari!

Det här är ett teaterexperiment som inte tidigare gjorts i Sverige. Man förflyttar sig mellan olika rum i hela teaterhuset och befinner sig, fysiskt, mitt i en föreställning som i grunden handlar om normalitet. Men vem är egentligen normal? Jag har sett kostymer och hört galna utrop och skratt så jag tror det blir magiskt! Ordet är kanske uttjatat men jag tror att det blir magiskt ändå! Haha! Spelas hela våren och bör verkligen inte missas!
 

Mia som numera är publikvärd informerar varje kväll och tar hand om biljettkassan. En klippa! 


Och jag hade gott om tid kvar innan showen och hann både måla naglarna och ta selfiesar... 


Efteråt satt grabbarna utanför logen och här är det Petter och Cay som kollar in viktiga saker på Kågis mobil... Kunde lika gärna ha varit jag... Haha!

En härlig kväll med så många fina möten! Vi fick också medalj (i choklad!!) och energigivande godsaker i present! Har tuggat i mig en del och måste erkänna att jag just nu är sjukt pigg! 
 
Av tröttheten märks nu intet. Jag tror att jag är en B-personlighet som trivs bäst på kvällarna. Ska dock försöka sova eftersom vi har två shower imorrn! Tack för ikväll alla och mest Kågis som är en sån klippa! :)
 
 
 
 
 

Trötthet eller krav?

Jag är trött mest hela tiden. Piggnar till på aftonsidan och spelar föreställning. Njuter av att publiken bara strömmar in och andäktigt tar in varje ord. Många blir berörda och kanske upplever man mig som lite kallsinnig? Men jag har bearbetat allt i flera år och på något sätt gråtit klart. Nu vill jag bara sprida information och hjälpa andra.
 
Kommer sedan hem och inleder den stora tröttheten igen...Sjukt! Tror att förkylningen inte vill släppa greppet men vägrar lägga mig igen. Nu ska jag bara bli piggare och friskare! Vore nog bra att börja om med träningen som ger mig mer energi - men just nu är jag bara... trött.
 
Dags för uppryckning! Ser fram emot ännu en kväll på teatern - det är ju bara för roligt att spela och jag älskar mitt jobb! Har varvat igång dagen med lite shopping på MQ och det livar upp den mest uttröttade. Jaa, andra kanske blir trötta av att gå på stan men jag känner en bubblande energi av samma sak. Det är tur att vi är olika - annars skulle det ju vara tomt på hyllorna! Haha!
 

Igår toppade jag sockerintaget med semlor hemma hos mamma och pappa. Gott med både köpes och hemgjorda! Vi hann också gå igenom papper, beställa lite tider och boka färdtjänst. Känns bra att kunna göra lite service även om jag nog blir trött av det också. Svårt att inse att man inte kan förändra vissa saker även om man vill. 

Måste då och då peppa upp mig med att komma ihåg lyckokänslan efter premiären! Då var jag minsann pigg så att det sjöng om det. Tror jag bestämmer mig för att stiga upp i ottan imorrn och bara dra igång innan jag hinner fundera på alternativen... Har både lunch- och kvällsföreställningar torsdag och fredag så det gäller att hålla i!
 
Fast egentligen tror jag att det är mina egna prestationskrav som spökar. När jag jobbar kväll på det här viset så ska jag ju egentligen inte göra så mycket annan tid på dagen. Det är bara det att man ju är van att orka bägge delarna och därför får lite dåligt samvete. Ska prata med hon som bestämmer och säga att det är OK att slappa lite utemellan. Då kanske jag också slutar vara trött... Haha! 
 
Nu är jag i varje fall laddad inför kvällen! Vi ses!
 
 
 
 
 

Sömnsjuk... och rörd!

Och jag fortsätter att vara trött... Sov 8 timmar, drack kaffe och somnade sedan om ett par till. Vaknade upp 12... Sanslöst - men jag tror att förkylningen sitter i kroppen fortfarande och att jag sover för att jag kanske behöver det. Nu ska jag ladda för fettisdagsfika hos mamma och pappa och sedan show ikväll igen. Känns bra!
 
Att spela den här föreställningen tar på krafterna - men jag får också oooooooerhört mycket tillbaka från publiken! Det kommer hälsningar och mail och kommentarer från kända och okända människor varje dag. Stort! Idag fick jag också en applåd:


Ja, den blev lite suddig - men väldigt värdefull! Tack!

Och det kom meddelanden:
  • "Nu blir det här nästan "sliskigt av beröm" men jag kan inte låta bli - du berör och kommer att göra skillnad för många!"
  • "Från mitt innersta,ett stort TACK för att du berättade om ditt problem. Det var en stark berättelse som berör och som lämnar avtryck."
  • "Jag tyckte det var en fantastisk historia, och jag tror den blev så bra tack vare att du var så utlämnande. Jag är dessutom väldigt imponerad av din resa, och hur du har kämpat. Fortsätt berätta din historia för jag tror många behöver höra den."
  • "Starkt, ärligt och modigt Monica. Mina tårar rann oavbrutet. Respekt till dig!"
  • "Tack för en otroligt fin upplevelse ikväll. Du har en styrka som är få förunnat att ha. Önskar dej all glädje o lycka!"
Ja, ni förstår ju att jag blir varm och rörd varje dag! Det viktigaste för mig är dock inte min egen bekräftelse. Det är ju att folk tycker att historien är värd att berättas och att jag kanske kan hjälpa andra. Hoppas det!
 

Det var på det hela taget en bra dag igår. Hade en lunchdate med fina Britt-Inger och vi sågs på Waynes där Camilla Öjhammar också hade en fotoutställning med fina och personliga bilder.
 

Fint! Man kan säkert köpa också för den som är intresserad.


Sedan till teatern och en stund i logen innan det var dags att äntra scenen! Nu har jag väl spelat ett tiotal föreställningar och lika många återstår i Skellefteå - men alla blir utsålda. Finns några få biljetter kvar 30 och 31 mars för den som vill. Och blir de också utsålda så får vi väl släppa fler! Otroligt! Men väldigt roligt!

Det blir mycket selfiesar i mina rapporter. Det stör en del - men jag är 52 år och har precis börjat gilla mig själv. Därför kommer det nog fler... Haha! Och medan jag bläddrade genom mina bilder i jakt på annat idag så hittade jag en riktig favorit från Göteborg:

Haha! Olydiga selfies... Jag har ju aldrig gjort som någon sagt...

Nej, nu måste jag dra igång maskineriet! Dags att åka och jobba! 
 
 
 
 
 

Söndagsmys...

Vaknade tidigt och försökte släppa ut katten som levt rövare i natt. Hon springer järnet och åker sedan kana på de få mattor som ligger utlagda. När man kommer upp ligger de lätt ihoskrynklade och hon är heeeelt oskyldig. Inte ville hon gå ut heller - trots att vädret såg helt magiskt ut:
 

Vackert! Men tidigt. Jag förstod henne och somnade om jag också.

Att ha Oskar och Lisa hemma är bara för mysigt! Särskilt när de också väcker oss till en magisk frukost med amerikanska pannkakor, ägg, bröd, keso och annat gott. Men jag är fortfarande trött så medan ungdomarna gick en promenad så sov jag en stund igen. Ulf åkte iväg till Önnesmark och jag lagade lite matlådor till veckan som kommer. Det är skönt att bara hänga lite tillsammans.
 

Men dagen tar oundvikligen slut och nu har de åkt vidare till Lisas föräldrar på middag. Det gäller att fördela gracerna.

Jag sitter i soffan och kommer inte att göra många knop resten av dagen. Jag känner att jag fortfarande inte orkar så mycket även om jag nog inte längre är sjuk. Vila är i alla fall sjukt bra när man vill bli frisk! Haha!
 

Gör ännu en tillbakablick på himlen och ångrar lite att jag inte kom mig ut idag - men det kommer fler dagar med bättre ork. Nu siktar jag på att göra mitt bästa på scenen den här veckan och att också hinna med lite annat jobb! Har inte mer tid att softa och njuter av de sista timmarna av söndagsmys. Tack för i helgen finingar! 

Ska också klura på vem eller vilka jag ska nominera till http://aretskvinna.se/ Gör det ni också! Detta gäller: 
 
"Årets kvinna är någon som lägger ner själ och hjärta i att göra små och stora förändringar, som gör något stort i det tysta, som riktar ljuset mot kvinnor i Skellefteå. Någon som gör skillnad för andra kvinnor i Skellefteå.

Vi vill uppmärksamma dessa kvinnor genom en kampanj under februari där du kan nominera någon du tycker passar in på detta. Skriv en bra motivering, gärna med konkreta exempel, i formuläret nedan. En jury kommer sedan att utse en vinnare som presenteras på Internationella kvinnodagen den 8 mars. Senast 27 februari vill vi ha din nominering."
 
Juryn får inget lätt arbete... 
 
 
 

Botad! <3

Det behövdes tydligen bara lite kärlek och ganska mycket kaffe så var jag i form igen! Nja, jag är lite trött fortfarande men det blev ändå en superfin dag och jag är såååå mycket piggare!
 

Lagom till Alla Hjärtans Dag köpte jag några fina äpplen när jag åkte och handlade. Tur jag tog en bild direkt eftersom de också blev väldigt populära...

Träffade så många härliga människor på ICA att själva shoppingrundan tog lyxigt lång tid - men det är ju skönt att slippa stressa och att verkligen få prata med dem man träffar! Jag har ju lite underskott på samtal efter några dagar i hemmet. 


Köpte också lite tulpaner till oss! Vi har inte lagt ner så mycket energi på presenter idag eftersom vi fick de finaste på besök till middagen!

Oskar och Lisa! Så underbart att få hem ett par av kärlekarna i helgen! Nu känner man sig rik! Vi åt renfilé, rostad potatis, lättkokta primörer och rödvinssås. Tillsatte också citronsmör i grönsakerna - precis som Food hade gjort i gårdagens påse. Jag blev helt såld på detta! 

Gott och trevligt, vinst i hockeyn och lite tårta och mys i soffan var precis vad vi behövde! Nu är alla trötta så det blir en ovanligt tidig lördagkväll. Kan passa bra efter en vecka som sugit musten ur mig. Börjar dock känna mig laddad inför den kommande med sju föreställningar på fem dagar. Det är så roligt att spela och såååå roligt att träffa all fantastisk publik! Jag har ju världens roligaste jobb - och nu kombinerat med bästa terapin! Win-Win! 
 
Sov gott alla glada så ses vi imorrn! Massor med kärlek och kramar till alla mina hjärtan! <3
 
 
 
 

Vilar mig i form...

Trodde att jag skulle vakna pigg och frisk idag men jag slog upp mina blå i morse, drack en kopp kaffe och återgick sedan till sömnläge - ända fram till middagen! Måste ha varit nödvändigt på något sätt? Känner mig i alla fall betydligt piggare nu efter dusch och Foods fantastiska Gourmetpåse!

Vilken tur att jag hade bokat påse idag då jag inte kände mig i form att varken hitta på eller laga till mat. Nu fick vi pepparrubbad oxfilé med potatisstrudel och fräscha grönsaker med citronsmör och en rödvinssky med timjan... Mmm...
 
Så nu blir det lite TV och sedan återgår jag till sängen och ser fram emot en härlig dag imorrn då också Oskar och Lisa kommer hem! Fin Alla Hjärtans-present! <3 Det och att förkylningen verkar vara på tillbakagång "should make my day"!
 
Kanske måste jag ändå köpa en egen då min dators batteri just tog slut efter en timme... och ska hålla i 10. Jag tvingas inse att den börjar vara slut. Tragiskt på en så fin pjäs! Och någon träning blev det av förklarliga skäl inte heller idag. Två av fem är inte OK den här veckan men inte mycket att göra något åt. Håller rösten nästa vecka så får jag vara mer än nöjd!
 
 
 
 

DAG 3 & 4 - vila...

Det borde ha varit två träningsdagar onsdag och torsdag men nu ställer min kropp till det för mig. Eller så är det vice versa... Jag är i alla fall, för första gången på flera år, sjuuuuuuk! Tät i skallen, ont i halsen och kroppen och allmänt hängig.

Ligger i sängen och har bara svarat på mail på telefonen, druckit te och ätit hårdmackor. Kurerar med med diverse medikamenter och har ett par dagar på mig att bli frisk innan nästa vecka drar igång med 7 utsålda föreställningar. Bara att hålla i! Det här projektet är det viktigaste jag har gjort och jag vägrar vara sjuk när det är dags.

Igår kväll hämtade jag gullungarna från förskolan då föräldrarna hade sent jobb och det är ju för mysigt även om den yngre var rätt förkyld. Vi åt gooooda rester och sedan blev det lek och läsning. Strax innan sänggåendet valde Max också att göra lite nytta:
 

Här är han på väg mot nya uppdrag utklädd till sköterska med dubbla handväskor och svamphatt! Haha! Ett charmtroll! Men han hinner ööööööööverallt så man får inte luta sig tillbaka många sekunder.


Och stortjejen My i ny sidenpyjamas är ju för fin att både leka och prata med. Hon tar ansvar så man får komma ihåg att inte behandla henne som en vuxen. En sån omtänksam, klok och charmig tjej!
 
Bra dag men slö - och inte blir det bättre idag. Jag har sovit och kommer nu att fortsätta med det. Bästa medicinen ever! Wish me luck så ses vi imorrn!
 
 
 
 

Så många människor...

Varje dag jag har förmånen att få träffa fina, glada och varma människor så fyller jag på ett inre förråd av energi! Så även igår. Och jag tror att jag behöver den idag eftersom jag vaknade redan 04.30 med ont i halsen. Tur då att jag är ledig idag och kan ägna mig åt vila - och härliga tillbakablickar!
 

Började med att få besök av finaste Karin (som bara ville vara med på skuggbild). Ja, det är inte många som plingar på hos oss innan 10.00 så jag anade att det var min allra spontanaste vän! Efter frukost promenerade jag tillbaka med henne och fick mig en härlig runda på 6,5 kilometer innan jag var hemma. Så skönt i absolut magiskt väder!

Hem för dusch och fix och ut igen för att träffa två andra härliga tjejer för ett go'fika på stan!


Vänliga veckan och alla hjärtans dag på fredag firades redan nu med denna smakfulla upplevelse!


En av tjejerna jag träffade var Maria som nu flyttar till Stockholm i dagarna... Lite tråkigt att hon lämnar stan men jag önskar dig all tänkbar lycka på vägen!


Och Christina som jag faktiskt lärt känna genom bloggen! Jaa, vi visste väl om varandra innan också men det hjälpte till. Det här är två riktiga finingar! 


En superlyckad selfie var väl på sin plats? VI rymdes nästan... Haha! 

Hann sedan en kort sväng förbi Anki för att få kika på nya underverket, barnbarnet Felix! Vilken sööööting! Han väljer dock att inte "outa" sig här på bloggen utan sparar sin nuna till de som vill se honom live. Grattis Angelica och Fredrico!


Avslutade kvällen på teatern med att kaffeladda inför smink och show! Det blev ännu en underbar kväll! Heeeelt fantastisk publik som bara kommer och kommer... Nu ser det ut som om alla extraföreställningar också är utsålda och jag har önskat några nya datum i slutet av mars. Vill ju spela för alla som vill komma!


Efter föreställningen var jag hembjuden till Hans Marklund och hans glada fru Anna på the och varma svamosmörgåsar... Mmm... Det satt verkligen bra och dessutom var jag i riktigt gott sällskap:


Pär Lindbäck och Thomas Marklund som båda är gamla vänner till Hans och dessutom ovanligt trevliga! En go' kväll med fina samtal om både föreställningen och livet i allmänhet! Tusen Tack!
 
Nu ska jag skärpa till mig lite och åka på förskolan för att hämta Max och My. Det krockade lite för föräldrarna ikväll och barnen är ju redan förkylda så vi kan nog kampera ihop ett par timmar. Får fylla på med lite ny energi genom dem också! Syyyyyynes!
 
 
 

Träning - dag 1

Nu börjar träningsvåren! Ja, jag vet att jag är lite sen i starten och att jag också började dagen med två kanelbullar - men vad gör man inte när arrangörerna skickar med hembakt... Jag kan ju inte motstå. Tur att jag inte heller kan motstå Ankis måndagspass när hon äntligen är tillbaka från sina resor. Har verkligen saknat dig!

Hemma igen, lite svettig och rödflammig men väldigt nöjd. Lika övertygad är jag om att jag knappt kommer att kunna gå imorrn... Haha! Och vi som skulle ta det lugnt idag... 
 
Nåja, ser fram emot en spännande dag imorrn med träningsvärk och föreställning! Det blir bara en show den här veckan - jag delar ju Kågis med Saga Eserstam som turnerar med en monolog om Siw Malmqvist så vi anpassar oss lite till varandra. Nästa vecka spelar vi istället varje dag så jag njuter av lugnet nu.
 
Har i övrigt gjort bort lite pappersjobb, besökt revisorn, gjort en del ärenden, lagat biffar och slappat på min lediga dag. Hoppas att solen tittar fram så att jag kan ta en promenad imorgon! Det behövs! Ha en fin kväll alla! 
 
 
 
 

Happy on tour!

Första turnédagen med "Lyckligare nu" och vi styrde glada kosan mot Robertsfors!


Ser ni så gullig pianist jag har! Fina Kågis är en klippa och alla föreställningar en väldigt positiv samvaro!


Den som tar honom för ett tok får dubbelt så mycket för pengarna! Han är BÅDE musiker och skådis! :)


Fina Roger och Lillemor Holmberg tog emot med kaffe och hembakt. De har varit aktiva länge och jag tycker inte att de har förändrats alls sedan vi först sågs 1986. Riktigt goa människor!


Efter att ha riggat ljud, piano och dekor så var det dags för fix i logen! Jag premiärtestade min nya spegel som jag fick av Malin igår: "Jag är både söt och snygg och inte håller jag tyst heller." Hahaha! Heeeeelt underbar!

Fullsmockat med folk var det när Teaterföreningen presenterade vårens utbud och Fransesca berättade om Västerbottensteaterns aktiviteter under året. Lättsamt, trivsamt och härlig stämning. Här sitter de och pratar med min mammas skolkamrat Einar Juthberg. Kul att stöta på glada bekanta!
 
Sedan var det showtime och det blev så fint och nästan andäktigt. Man hade kunnat höra den berömda knappnålen under delar av tiden och det kändes skönt och avslappnat att spela igen. Tack för fina kramar, härliga synpunkter och samtal efteråt! Alltd roligt att komma till Robertsfors och jag är glad att vi startade turnén just hos er! Det kändes tryggt!

Nu är jag galet trött, ska se lite TV och sedan landa i sängen. En låååång helg med massor av roliga upplevelser! Nu börjar en ny vecka och jag ska äntligen få tid till träning! :)
 
 
 

Kalla bad och varma ungar!

Vintersimmet gick ju av stapeln i Skellefteå igår och det var inget jag avundades! Jag åkte ner för att vara jury i tävlingen om snyggast huvudbonad. Alla ska ju ha något på skallen och en del kreationer var verkligen fantasifulla! Kikade givetvis också en stund på simmarna.
 

Solen sken - men det blåste "kniven"... 


Nån som vill byta? Huga!


Ännu mindre vill man ju ha den här platsen...


Eller den här? Att stiga upp efter simningen måste ändå vara värst! Kul med dykaren som stod beredd på att rycka in - och ännu roligare med bastu- och vintertältet... Lite glest va? Haha!


Miljövänliga budskap och roliga hattar!


Tävlingsbanan som nu finns i dokumenterad av press i hela världen.

En frisk bild av Skellefteås Fritid...
 

En del såg oerhört frusna ut!


Medan andra tog uppstigningen som en promenad i parken...


På aftonsidan var det dags för prisutdelning och Inger Westmans vindsnurrande kungakrona tog hem segern i hatt-tävlingen! Andra som vann medaljer i själva simningen var:


Glada Kickan Ahlström!


Och lika glada Eivor Norén!


Fy fasen vad coolt! Du äger Eivor! :)

Sedan hade jag ett annat kvällsuppdrag och var tvungen att åka vidare!


Skulle ju få rå om finingarna Max och My medan Malin och Martin gick på konsert.


Drog en vinstlott och fick först underbar renfilé till middag! Mmm... Det var precis lika gott som det ser ut!


Nästa vinstlott var "aaaaaaarn-TV" med gullungarna!


Spänningen var stundom olidlig...


Och skratten många! Här hade det också kommit lite högljudda pruttar... Haha!
 
Härlig kväll med Pippi Långstrump på TV i luftballong och barnen uppflugna på soffan. Påfylld med kärlek och goa kramar kände jag mig rik när jag senare åkte hem! Det är så skönt att träffa på några som jublar när man kommer! Puss på er allihopa! 
 
 
 

Mera nöje - Alvargalan!

Jag kan inte bestämma mig för vad jag tycker om Alvargalan och dess innehåll - men jag vet att jag gillar att klä upp mig och gå på fest, äta god mat och träffa trevliga människor! Därför blev det besök även i år. Ja, jag hade egentligen tackat nej men så drog Mie med mig. Tack för det min vän! Jag har inte dansat så mycket på lääääänge!
 

Här har vi anlänt till Skellefteå Kraft Arena - laddade till tänderna! :)
 

Det var vi inte ensamma om! Här kom Anna-Lena och Anders som fick bamsekramar av arrangören Stina Renström!


Fler partypinglor på väg in i lokalen: Mie, Fransesca och Anna-Britta som ju är teaterns ordförande. Skål!


Så där ja. Nu var det bara att dra igång!


Och där kom årets konferencierer: Fredrik Kariander, Sofia Andersson-Lundberg och Jocke Johansson! Kul att Jocke fick nytt sällskap och att Sofia fick ett högtidligt uppdrag - men särskilt roligt var det faktiskt att se Fredrik i officiella sammanhang! Jag tycker att nästan alla galor av den här typen blir lite för allvarliga och pretentiösa - därför var Fredriks humoristiska inslag så uppskattade! Humor är ALLTID rätt. 


Och Paulina plåtade - i en underbar grön spetsklänning med grova kängor till! Coolt!

Några priser då:


Årets Producentföretag: Lappvattnets Snickeri! Kul!


Kloka och kompetenta Ulla Edler presenterade årets Innovationsföretag Volantic!


Och allas vår Lelle Printer delade ut SEB:s pris till Årets Småföretag som blev Westmans i Bygdsiljum!


Dags för lite underhållning. Ett par av tjejerna från konserten "Mixed Tape" körde låtar tillsammans med bästa Kågis och en kille på fiol som jag glömt namnet på.


Sparkling! En del av intervjuerna gjordes mitt i rummet och här är det Fredrik som pratar med en av sponsorerna: Skellefteå Krafts VD Hans Kreisel.


Ingmar Inredning blev Årets Handelsföretag och var också kvällens färgklickar! Snyggt!


Contractor blev Årets Tillväxtföretag och Fredrik Andersson var sjukt nöjd!
 

Catarina Lidman på Swedbank delade ut pris till Årets Näringslivsprofil som glädjande nog blev Petter Mikaelsson! 


Sedan kom våra kommunalråd upp på scenen. Har vi två nu? Och har det tillkommit en sådan lön till av skattepengarna? Ja, förmodligen. De skötte sig väl bra men jag måste säga att när man blir så högt uppsatt som Kommunalråd så bör man också köpa sig en hel kostym som sitter bra. Uddabyxor i avvikande svartfärg blir aldrig snyggt. Lorents får ju klä sig hur han vill annars men när han representerar Skellefteå så vill vi vara stolta och visa upp en man/kvinna som kan föra sig offentligt. Det måste ingå i konceptet.


Alla vinnarna och alla nominerade! 


Varmrätten... Den inbakade oxkinden var magisk!


Unghästen gjorde ett lysande inhopp där erfarna David och Nicklas med en röst berättade om hur de löst genustänket en sån här kväll. Snyggt jobbat!


Och sen... Fyra fantastiska killar med guldstrupar gjorde entré och blåste skallen av oss!


Ser ni hur nöjd jag är? Längst fram! Haha!


Sjukt svängigt blev det när The Fantastic Four framförde soulmusik från 1960-talet. Och vi sjöng med!


Desserten var nog den godaste jag ätit nånsin! Lakritskräm med mascarpone, smörstekt brioche och hallonglass... Nåt så djävulskt gott!


And then hell broke looooooose! Midnight Soul Band med Peter Fjällström i spetsen! Här började den riktiga festen och jag har inte dansat så mycket på år och dag! Lovely!


Jag och Mie tog täten och övriga kunde inte heller låta bli att ansluta! Groovy!

Tack för en fartfylld avslutning på kvällen! Helt fantastiskt! Här gick vi ut för lite luft men då avslutade också bandet sitt set och vi beslöt oss för att åka hem vid midnatt medan allt var på topp! Därför tycker jag att det blev en sjukt bra kväll med mycket trevliga och glada människor! Tack alla!
 
Ni tycker kanske att jag började kritiskt kring själva galan men det är en del praktiska saker kring priserna som jag ville resonera kring men det blir inte nu. Dags att åka ner på stan och dela ut priserna i "Hatt-tävlingen" som arrangeras i samband med vintersimmet. Jag och Linn Lundström har varit jury och nu ska priserna ut! Syyyyynes!
 
 
 

Sol och sopplunch!

Har ett par späckade dagar fyllda med allehanda nöjen och härliga möten! Börjar med gårdagen som visade sig från sin allra bästa sida:
 

Helt ljuvligt att komma ut och se solen! Man blir glad ända in i själen...


Det börjar faktiskt droppa lite från taken. Lycka! Älskar vårvintern även om jag inte hann med så mycket utomhustid igår.


Skulle ju på teatersoppan för att se Gunnar Eklund! Ja, en selfie är på sin plats (faktiskt Gunnars idé!). Och brorsan Göran kom sig också med i bakgrunden!


Gunnar berättade "En kärlekshistoria" som han delvis skrev på uppdrag av Västerbottens Museum men nu arbetat om. 

Han är en sjukt bra berättare och fångar publiken snabbt. Dessutom inledde han med en personlig presentation som var alldeles lysande! Fin historia, söt och lite förutsägbar men så intressant att man "köpte dramaturgin". Sedan framför han ju den på ett underbart sätt! 

Gamla slagdängor från 30-talets dansbana blev fin inramning och sedan är han ju rolig när han ääääääälskar sin publik på 70+!  En trevlig sopplunch på Västerbottensteatern! Nästa vecka är det Peter Bryngelsons tur och det är en fantasifull musiker som nu tolkar Clapton. Måste nog se den också!
 
 
 
 

Nästan kris...

Min dag! Låg länge i morse tills ljudet av dammsugaren vädjade till mitt samvete och jag steg upp. Haha! Maken är som mest energisk på förmiddagarna - och jag som minst... Det är väl så att vi kompletterar varandra! 
 
Men när jag väl kom mig upp så blev det tvätt och stök och tillagning av fläskpannkaka och ärenden på stan där jag hämtat pappas glasögon och bytt ett par saker jag hade köpt, inhandlat ett nagellack och sådana där supernödvändiga saker som man bara måste göra en ledig dag! 
 
Kom hem och satte mig vid datorn som inte var på sitt bästa humör... Helt plötsligt gick den inte ens starta om - eller starta alls! Kände hur det började knyta sig i magen. Man skulle ju bli galen om allt försvann! Jag reparerade och återställde och fick t o m ladda ned Chrome som hade försvunnit. Väldigt märkligt!  Men till slut så. Nu har jag säkerhetskopierat på en annan hårddisk och lagt en del viktiga jobb i dropboxen. Man måste ju gardera sig. Fast den kanske bara ville att jag inte skulle jobba idag? 

Började surfa runt efter en ny bärbar (behöver en till) och eftersom jag är sjukt nöjd med den här så har jag inget emot att köpa en likadan. Nu har den ju givetvis utgått... Att hitta en lika tunn och lätt med 10 timmars batteritid och bra prestanda kändes inte helt enkelt. Och nej, jag ska inte köpa Mac! Inget emot den men jag har så mycket program till PC som jag bara måste ha och det skulle bli svindyrt.

Nåja, jag får väl åka ner på stan imorrn och prata med ett par kloka människor. Har hittat några exemplar som jag jämfört och som kanske skulle funka. Fast jag gillar inte att byta. En gång när jag köpt en ny stationär så blev jag trackad av sonen eftersom den stod i kartong nästan ett år... Haha! Allt är dock lättare nu när man har gmail och inte behöver förlora viktiga brev.

I afton och kväll har jag gjort i ordning brev och paket till pappa och mamma, svurit över att kuverten var slut (Skellefteå Kommun får ett mycket hemgjort... haha!), städat på toan och nu blir det inte så mycket mer. Kanske ett fotbad får avrunda kvällen? Det har jag verkligen längtat efter! Måste försöka komma ner i varv efter min datorkris... Och sätta igång en säkerhetskopia till. Tjolahopp!
 
 
 
 

Omvärld och hållbarhet!

Efter flera dagars inlägg om snö så ska jag kasta mig in i något helt annat. Jobb. De senaste dagarna har det verkligen varierat - från humor till personligt allvar och nu en dag med näringslivet! Jag fick privilegiet att vara moderator på Stora Styrelsedagen som arrangeras av StyrelseakademieNorr.
 
Dagens tema var "Omvärld och hållbarhet". Stora frågor. Men viktiga! Under tiden vi jobbar med vår egen utveckling så förändras också omvärlden. Teknikutvecklingen gör att världen krymper men också att arbetet förändras och att vi får färre arbetstillfällen. 
 
Det räcker inte längre med att ha en lokalt förankrad världsbild. Nu påverkar världsekonomin även hur det ser ut i Västerbotten. Och vi ska naturligtvis också kombinera tillväxt med hållbarhet!En som brinner för hållbarhetsfrågorna och pratade om våra behov av En ny ekonomisk logik var Anders Wijkman!

    
Om han verkar bekant så är det för att han är författare och samhällsdebattör, varit politiker, EU-parlamentariker, generalsekreterare för Svenska Röda Korset, Naturskyddsföreningen, biträdande generalsekreterare i FN och nu ordförande i Romklubben... Och såg ändå fräsch ut! 
 

Nästa talare ut var Anna Borgeryd, Polarbröd. Hon är som styrelseordförande del av den femte generationen i ledningen för familjeföretaget från Älvsbyn som har en uttalad strategi när det gäller hållbart företagande. 

   
"Största möjliga brödnjutning – minsta möjliga resursanvändning" var temat på hennes föredrag och hon pratade också om den roman "Tunna väggar" som hon skrivit och som alla också fick med sig. Spännande!
 

Jag hade ju givetvis tänkt haffa Anders för en "wefie" men jag hann inte riktigt med. Idag har jag både hållit koll på tider och talare och fungerat som tekniker då saker inte funkade när vi anlände och det inte var någon tekniker som jobbade med oss.


Sedan blev det lite kul då vi bjöd upp nya Länsrådet vid Länsstyrelsen i Västerbotten; Lars Lustig! Ja, nu var jag väl rolig? Haha! Han var dock betydligt lugnare än mig (kanske inte så svårt...) och pratade om ”Bilden av Västerbotten - sanning eller myt” samt visade intressant statistik över utvecklingen.

    
Lars Lustig är född i Kalvträsk, uppvuxen i Boliden, bor i Umeå – men har fortfarande ett gulsvart hjärta som klappar för vårt Skellefteå AIK!
 
Vi fick också lyssna till utmärkta Kaisa Fexe, rådgivare till den svenska ledningen i Nordeas bankrörelse. Hon pratade om Grunden för starka företagsvärderingar. Kul att jag hade hand om Nordeas Kickoff i höstas och därför hade lite egna referenser till deras arbete.
 
    
Inom Nordea har man också medvetet satsat på ett genomtänkt CSR-arbete för att stärka sitt varumärke. Det innebär kort att företagen på frivillig grund integrerar sociala och miljömässiga aspekter i verksamheten.


Sist ut var VD:n för Företagarna i Sverige, Elisabeth Thand-Ringqvist. Hon pratade om Företagarens utmaningar, nu och i framtiden och kom med tips och råd på vägen!

    
Elisabeth är civilekonom, född i Jämtland och har bl a varit politiskt sakkunnig hos näringsminister Maud Olofsson. Nu tror jag att hon är på väg att byta jobb så vi får väl se var hon dyker upp härnäst.

Hur som helst har ni nu fått en snabbgenomgång av en alldeles utmärkt dag där StyrelseakademienNorr har gjort ett gediget jobb med att få ihop ett så här starkt startfält på talarsidan! Efteråt fick vi god middag och magisk dessert... Mmm...

Avslutade kvällen med att jaga runt lite, handla mat, hämta ljudanläggning, hämta ut pengar till mamma och pappa och åka dit med redovisningspärmen eftersom de ska till Robertfors imorrn bitti för att träffa revisorn. Nu hade dock planerna ändrats eftersom Färdtjänsten bara kör inom kommunen... Aaaaahhhggghh... Men det som är gjort är gjort och pärmen får jag lägga på lådan istället. 

NU kommer jag inte att göra ett dugg. Längtar efter sömn och sovmorgon! Sov gott alla och Tack för idag! 
 
 
 

Jobb, snö och föreställning!

Hann inte blogga igår. Jag försökte varva jobb och ledighet med lite snöskottning. Populär syssla i dessa dagar. Jag som inte hunnit träna på länge får väl tacka Gud för träningsåterbäringen... Haha!


Vi fick lite bilder från vårt jobb med Nyhléns Hugosons i lördags där temat var rött och vi klädda därefter. Här skrattade de gott åt att vi använt deras Värdegrund som utgångspunkt för underhållningen. Funkade dock över förväntan! Nöjda och glada gäster!
 

Och så snön då... Åkte och bunkrade lite mat igår och passade på att fota snödjupet när jag kom hem. Inte illa! "Lillhuset" är nästan helt dolt nu - men lyser ändå.

Sedan blev det jobb och matlagning hela kvällen förutom den stund jag fick besök av fina Tina som var spontan medan dottern gick moppekurs. Kul att du kom förbi och sååå skönt att få ett avbrott med lite surrande! 

Idag hann jag knappt vakna till förrän jag hörde maken trampa omkring på taket. Det har ju drevat en hel del snö och djupet var 1,40 på värsta delen! Bara att skotta!


Man hinner inte mer än titta bort så har han gjort så här fina högar... Haha!


Men vi tackar svärmor för snöslungan som jag idag fick provköra medan Ulf skottade ned snö på backen. Gick fint - och hela den första högen är nästan borta!

Jobb hela dagen med förberedelser inför morgondagens uppdrag då jag är moderator på Stora Styrelsedagen men otroligt bra föreläsare! Ska bli kul att t ex få träffa och lyssna på Anders Wijkman (fd Generalsekreterare i Röda Korset, bitr Generalsekreterare i FN, Eu-parlamentariker, författare mm).

Några timmar senare var det bara att duscha och fixa till sig inför kvällens föreställning! Såååååå många bekanta i publiken och gamla vänner som dök upp. Väldigt, väldigt roligt! Jag blev nog lite tagen dag och höll på att snurra bort mig i texten - men det är tur att jag också kan vara ganska spontan när det behövs.


Pratade så länge med en del av gästerna att allt var släckt när jag åkte hem. Tackar alla fantastiska människor som kom och har massor med hälsningar med mig hem till min underbara familj som stöttade mig mest när jag var som värst! Ovärderligt!


Och Sofia, Carina, Leif, Elin och Reema hade med sig de här superfina blommorna! Tusen Tack! Ni är otroliga! Bamsekramar till er alla!! <3

Ännu fler extraföreställningar släpps nu eftersom allt verkar bli utsålt. 16 feb, 2 & 9 mars tror jag blir nya datum. Vi måste ju passa in både lokalen och mina och Mattias andra uppdrag. Men vi ska spela så länge ni vill komma! På söndag åker vi på kort turné till Robertsfors!

Nu blir det sängen och omladdning för annat jobb imorrn! Det rör på sig - men tiden går väl fort då? Jag längtar nämligen efter vååååååren!
 
 
 
 

Snöööööö...

Alla pratar om den. Ingen vill ha den. Ändå har vi valt att bo här alldeles frivilligt och måste räkna med att det kommer några omgångar varje vinter. Vi kan inte vara så frustrerade...


Men att vara ute på vägarna är ingen höjdare! Avstår helt idag och är glad över att vara hemma.

Så här i efterhand var det ändå bättre att åka hem i natt. Väldigt lite trafik och därmed mindre snörök. Dessutom har ju snön och blåsten bara tilltagit - och ska tydligen fortsätta ett par dagar till... Skönt att resten av veckan innebär jobb hemma i stan!
 

Idag har jag i alla fall varit ute ett par svängar och man hinner knappt gå in förrän det är likadant. Tycker synd om maken som var uppe tidigt och skottade fram bilen innan han skulle på jobbet. Fyrhjulsdrift var en förutsättning. 
 
Det är i alla fall vitt och toppigt ute! Och imorrn ska jag nog lära mig hur snöslungan funkar... Haha!
 
Nu ska jag börja se över veckans jobb. Har ett uppdrag som moderator som måste förberedas och ännu en föreställning innan det är dags för helg med Alvargala och skötning av gullungarna! Nu ger jag upp skottningen för idag och noterar att jag gått 14000 steg bara på tomten...
 
 
 
 

Från Mello till snöoväder...

Det blev ett par hektiska dagar med mycket aktiviteter - både underhållning och jobb. Därav de få inläggen här. Jag har helt enkelt inte hunnit.

Igår började jag med att se Göran Hanssons monolog "Vad har en man att säga?" på soppan. Jo, det var en riktigt fin historia där han gör ett ganska ömsint porträtt av den medelålders mannen Sven-Gunnar. 

Sedan hem för jobb med en dator som plötsligt hängde sig och inte alls ville vara med på noterna. Ingenting funkade och först när jag gav upp och skulle åka iväg till Nordanå för nästa evenemang så kom den igång igen... Hmm... Mystiskt! Hur som helst tog jag Anna med mig för att kika på Unghästens Schlagerimpro. De är ju bara så vansinnigt bra på det här!
 

Olov som "Aha Sensation" från Uddevalla... 


Men vem var det som representerade Tyskland? Trodde länge att Fjällström hade hoppat in.


Men det visade sig att det var en av de utländska improvisatörer som är på besök hos Unghästen. Kul!


David är alltid en av mina favoriter! 


Som mellanakt gjorde alla impro-artister en kanonbra insats! Helt fantastiskt roligt där de blandade språk och ibland förstod varandra. Snyggt!


Och Nicklas norska artist "Magnard" tog hem hela spektaklet med bara 12:or! Här är också textförfattaren uppe för att få blommor.


Och naturligtvis framfördes vinnarlåten igen! Eller så nära man nu kan komma... Den blev riktigt bra! 

Idag har jag bara skottat lite och förberett kvällens jobb.


Åkte förbi Fjällströms för att hämta lite mikrofoner och där hade stora starka karlar intagit taket för skottning! Skönt för Peter att även sonen är biffig!


Åkte sedan till Piteå för kvällsjobb som drog ut på tiden. Här förberedde vi oss på en ganska tidig insats men bussen med deltagare från Skellefteå blev nästan 1,5 timme försenad! 


Därför hann vi både hitta på nya inslag och ta lite selfies. Förvånade?

Ganska förfriskade och okoncentrerade gäster till att börja med men vi fick alla med oss! Kändes oerhört skönt att vara två som drar lasset en sån här gång. Arbetsseger med nöjd kund! 


Sedan skulle jag köra hem... Mycket snö och lite väg. Mötte fyra plogbilar - men på motsatt sida. Ni ser hur oplogat det var från Jävre och hem. Jobbigt att köra men ännu gladare över att vara hemma igen!
 
Bra jobbat Åsa! Nu blir det sovmorgon...

 
 
 
 

RSS 2.0