Racervecka igen

Time flies och den här veckan har gått i en rasande fart! Vi började tidigt i måndags när vi skjutsade Emilia till flyget redan 04.00... OMG! Jag är verkligen ingen morgonmänniska, men tidiga avgångar från Luleå har ju det fina med sig att vi också hann äta hotellfrukost med Oskar! 
 

Myyyyys och väldigt gott! Vi tar alla chanser vi får att träffa finbarnen!

Sedan hem till jobb och fix men vi var rätt "bakis" hela dagen då sömntimmarna blev alltför få. Men de tar vi igen! Jag och Saga har jobbat på med vårt manus i veckan och nu gäller det verkligen att börja korta i vårt digra material... 


Men vår biblioteksshow från A till Ö; "Café på turné", känns verkligen såååå rolig att få göra! Vi har bokat in teatersoppa i höst så det blir mer och mer på riktigt.

Lite ärenden på stan för att hitta rekvisita gjorde att jag besökte Ingmar Inredning som byggt ut och utökat klädavdelningen. De har så mycket fina saker:
 

Den här egentillverkade lampan ville jag bara haaaaaaaaaaa!
 

Precis lika mycket som den här toaletten jag såg på facebook... Underbar!
 
I verkligheten gick jag också in på Intersport för lite annan rekvisita och där passerade jag den aktuella hörnan där jag gärna hade köpt inflyttningspresenter till Ludde och Emilia...
 
Och nej, de hade inga kuddar med Djurgården Ludde... 

I övrigt har jag fixat fötterna hos bästa Susanne på Fothälsan (du är bäst!!), haft möte med Pär och Jögga om ett kommande företagsevent och varit i sändning i Go'kväll med så många positiva och glada kvinnor. 
 
Se peogrammet här om ni missat: Go'kväll 26 mars Nu kommer jag med i ytterligare ett program 9 april och då får jag också dela ruta med en idol! Längtar!

I onsdags hämtade jag massor med gott kalvkött som jag beställt - lokalt är ju fantastiskt! Och då jag redan innan varit duktig på att hamstra så blev frysen naturligtvis full igen. Bara att sätta igång lite projekt som att köra den mindre attraktiva "rullen" i min sous vide:


Joo, den blev riktigt mör och god! 
 

Och de utrymmeskrävande benen hamnade i grytan vilket resulterade i en jättegod köttsoppa som räckte till många.
 
Under veckan har jag också haft glädjen att träffa Karin och Tina och utbyta livsvisdomar över te och scones. Ovärderligt! Har också lunchat med teaterns konstnärlige ledare, läst böcker, och lyssnat på intressant föredrag på Rotary där vi fick information om Guldstadens Tjejjour:
 

Lisa Nilsson berättade om deras fantastiska arbete! Är du intresserad av att jobba ideellt så hör av dig till dem.
 

Snurre och hans grannkompisar leker och har kul ute på och under släpvagnen och själv har jag ägnat helgen åt föreställningar. 

Äntligen kom vi med "Räkna med mord" till Skellefteå! Tusen tack till Västerbottensteatern som ordnat så bra! Fin publik och glada kollegor. Kunde inte blivit bättre!
 
Om jag var pigg i fredags är jag desto tröttare idag då jag jobbat ikapp lite planering men nu ämnar äta glass och landa i soffan. Ännu en magisk vecka har passerat!
 
 
 

TV, teater, finbesök och 90-årskalas!


På tisdag kan ni se mig i rutan igen då vi bandade Go'kväll tidigare i veckan. Ibland är det trångt i studion och då får vi göra så här - men programmet spelas in som en direktsändning så det är bara att tuta och köra.

Det roligaste med mina uppdrag i SVT är ju alla fantastiska människor jag har glädjen att få träffa och den här gången blev det ett program fullt av girlpower:
 

Designern Bea Szenfeld, kokboksredaktören Johanna Kullman och författaren och föreläsaren Christina Stielli! Inte tråkigt en sekund.
 

Glada skratt redan innan vi skulle köra igång! Utmärkta programledaren Linda Olofsson höll i taktpinnen den här gången också. 

En glad kvintett! Tack för en superfin dag allihopa!

Och när jag ändå var i Umeå passade jag på att åka till Profilteatern för att se deras underbara föreställning "Ziggy och Isprinsessan". Det är en alldeles fantastisk pjäs av Linda Wincent om en lite tilltufsad familj på 80-talet. Jag såg den med elever från åk 6 och de var till synes lika tagna som jag av en fin historia, lysande skådespeleri och underbara lösningar. När föreställningen var slut ville ingen lämna salongen... 
 
Rörande, starkt, fint, roligt och fartigt med projektioner, musik av The Cure och en historia som engagerar! Stoooooort tack alla fina - vilka lysande skådisar ni är! Jag kommer att bära med mig den här föreställningen lång tid framöver...
 
Annars har jag mest jobbat på hemmaplan med texter och förberedelser inför min och Sagas nya show, städat - och självklart promenerat!
 

I slutet av veckan blev gatan och gångvägen skrapad och som ni ser har vi gott om snö!


Den underbara solen har varit med mig. Ljus och rörelse är en sådan energipåfyllning för mig och samtidigt rensar man hjärnan på ett bra sätt. Jag älskar't!

Fredag kväll fick vi finfrämmande då Emilia och Ludde kom för att ha myshelg och packa ihop hans lägenhet. De flyttar nu till Köpenhamn och vi längtar efter att åka ner! I lördags genomgick vi dock första prövningen då Ludde visar sig vara en Djurgården-supporter!


Intressant första slutspelsmatch... haha! Ja, vi enades senare om att heja på Sverige i EM-kvalmatchen mot Rumänien.


Ludde är en fin kille på alla sätt och supporterläget får vi bara acceptera. Vi bejakar ju olikheter!


Serverade skrejtorsk till middag och vi åt oss igenom hela kvällen... Det känns i kroppen - och idag har vi bara fortsatt.

Laddade med våffelsmet, grädde, sylt och blåbärsmousse åkte vi till Lövånger innan lunch idag för att arrangera 90-årskalas för svärfar. 


Ulf och Krister startade upp köksjobbet när vi kom fram!


Och Sture var lite konfunderad över vad som skulle hända...


...men så kom Sonja från sitt boende och då blev det genast bättre!


Mamma fick också följa med idag och det blev många glada gäster på kalaset där vi också firade Sonja som fyllde 88 tidigare i veckan.


Svärfar fick en ny klocka så nu hoppas vi att han kan hålla lite koll på tiden.


Och vi tog lite bilder tillsammans!


Ja, även med fina svärmor Sonja!


Hon fick också paket och Berith hade hittat en smart "saccosäck" som kan hålla en bok för den som gillar att läsa men inte har så mycket kraft i armarna.


Mamma var i strålande form och har nu bestämt sig för att spara ut håret lite. Fint!


Familjebild!

Och lite fler paket!


Ulf hade gjort en fotobok med bilder från Önnesmark och det blev så uppskattat!


Många glada igenkännanden!


Det blev full fart på kalaset med familj, släktingar och vänner! Här kom en av "Pedersflickern", som ju var gamla grannar i Önnesmark, med blomma och present.


Hon hade med sig en bild av flickorna som nu blivit mer vithåriga.


Vi gräddade våfflor i parti och minut, sjöng sånger tillsammans och här hade vi övergått till tårta och kaffe. 


Berith hann få sig en pratstund med Gerd och Tage och sedan hann jag inte med att ta fler bilder. Det blev full rulle för oss som fixade - men glada miner och nöjda jubilarer! Ulf och Berith är duktiga på att supporta sina föräldrar och jag och Krister är inte rädda för att hugga i. Det går bra när man hjälps åt!

Nu har vi tagit en promenad och landat i soffan för lite TV. Skönt! Imorgon bitti har Emilia bokat flyg från Luleå 06.00 så jag gissar att vi måste upp tidigt och skjutsa... Men då hinner vi å andra sidan äta frukost med Oskar. Allt löser sig!

Allt går (inte) fantastiskt bra!

På sociala medier ska man väl helst skriva om fantastiskt framgångsrika dagar? Göra långa blogginlägg om allt som går bra, berätta om rikedomarna, den perfekta fysiska formen och det utmanande och väl genomförda arbetet som naturligtvis älskas och uppskattas av alla. Men det vore ju att fara med alltför mycket osanning... haha!
 
I verkligheten ligger jag efter med mitt skrivjobb och har heller inte hunnit läsa så mycket som jag borde inför nästa TV-sändning. Jag borde dessutom ha städat hela huset och marknadsfört en längre turné söderut för att inte tala om den där offerten som redan borde gått iväg, och affischen... Aaagghhh...
 
Nej, allt går ju faktiskt inte bra hela tiden - men tänker man positivt blir det lättare att hantera. Saker och ting måste få ta sin tid och när jag stressar brukar lösningarna inte heller bli de bästa. Den senaste veckan blev dock välfylld och jag är tacksam och glad över att ikväll kunna sitta tillbakalutad hemma i soffan.

Veckan innehöll fantastiska upplevelser som...
 

..."Lyckligare nu" i utsålda Broselsgården i Byske med bästa Kågis! Det är fortfarande så lustfyllt att spela den här föreställningen och den 84:e i ordningen var lika viktig som de tidigare.


Promenader har det blivit mest varje dag och där hämtar jag mycket energi! 
 
Rotarymöte i fredags där vi bl a uppvaktade vår franska utbytesstudent Marie Vaillat!

På kvällen hade vi fredagsmys på Västerbottensteatern med "Loranga, Masarin och Dartanjang" och hela syrrans fina familj!
 

Vi började med tacobuffé i caféet och jag och Ulf fick fint sällskap vid bordet av My...


...och Max! Det här var de bilder jag fick ta, sedan lånade Max kameran...


Ja, han fick med både Ulf...


...och sina söta föräldrar!


En superhärlig kväll med många skratt, fint sällskap och en helt otrolig föreställning!


Här är brevbäraren Anna Söderling redo att välkomna publiken in.


Och här har Max tagit plats i den härliga salongen där man sitter mitt i scenografin. Jag såg ju premiären men njöt och skrattade lika mycket den här gången. Vilken härlig föreställning och vilka fina skådisar. Ljuvligt!
 
Igår var det lördag och jag inledde med att packa lite saker för resa till Umeå och sedan hade jag och Saga en första läsning av vårt manus som nu måste genomgå lite kortningar. Men det känns bra!

Och jag var nog lite stressad när jag skulle iväg på eftermiddagen så jag sopade inte rent bilrutan så noga - man har ju vindrutetorkare... Men de valde tyvärr att ge upp när jag hade kommit mig genom stan så det var bara att åka in på Forslunds för att se om jag kunde få lite hjälp. Nu hade de precis stängt så jag kämpade mig tillbaka hem med minimal sikt i skitvädret och fick tack och lov byta bil med maken.

Bara att börja om igen och köra saaakta söderut. Fy, så snöigt och slaskigt. Men jag kom fram sent om sider och vi spelade en fullsatt föreställning av "Räkna med mord" på Elite. Så nöjd men sjukt trött. Idag åkte jag hem efter frukost och efter en promenad körde jag iväg bilen till verkstan' som jag hoppas kan göra något åt problemet.

Ibland blir det inte som man tänkt sig men jag är glad att jag kom mig både till och från Umeå helskinnad! Det är ju ändå det viktigaste - och nästa gång jag spelar med Profilteatern så blir det i Skellefteå. Så roligt! 
 
Allt går inte fantastiskt bra - men nog är det nära... haha!
 
 
 
 

Mat, möten och motion!

En vecka har passerat igen och det är inte lättja som gör att jag bloggar så sällan. Det är snömängden... haha! Ja, den och ett roligt och välfyllt liv. Det händer mycket och jag trivs - just nu alldeles fantastiskt mycket!


Efter en sovmorgon (den första på länge) har jag gått en långpromenad (den snabbaste på länge) och njutit av den underbara vårsolen! Nu tog jag ut datorn för första gången i år och det här är nog det bästa jag vet! Njuter av tanka ljus och samtidigt få saker gjorda. Loveit!
 
Så vad har då fyllt mitt liv de senaste dagarna? Jag har bl a haft jobbmöten med Saga och vi skriver så pennorna glöder. Vår nya biblioteksshow blir trivsam, opretentiös, musikalisk, proppfull av tänkvärda roligheter - och böcker! Igår fotograferade vi affischbild som jag nu ska jobba vidare på. 

Café på turné - en biblioteksshow från A till Ö! Kan bli något åt det här hållet.

Dessutom har jag haft andra möten om kommande event och jobbat fram offertunderlag som jag hoppas leder till roliga uppdrag. Massor med promenader, pass på 360 och en inställd resa till Umeå fanns också på förra veckans agenda. Och så snön då...

Min älskade morbror Kurt gick bort för en tid sedan och vi skulle ha varit på hans begravning i Umeå i fredags - men efter att ha slitit i mer än en timme bara för att få fram bilarna insåg vi att vädrets makter fick avgöra och vi ställde in resan. Trist, men mamma var förstående och i tanken var vi med i alla fall. Med tanke på alla olyckor längs vägen kändes det ändå som ett klokt beslut.

Därför hann jag och maken jobba med ett fotoboksprojekt tillsammans och avsluta kvällen med den godaste fisk jag lagat på länge!
 
En tjock bit hälleflundra bakades i ugnen och fick toppa en typ av gryta med fänkål, purjo, ingefära och annat gott. Det är sällan jag blir nöjd men det här var bara för läckert.

I lördags fick vi hem Oskar för att både äta gott (igen) och gå på Uje Brandelius starka och tänkvärda föreställning "Spring, Uje, spring".
 
Oxfilé i sous vide och pasta med grönsaker och kantareller. Oskar åt fyra portioner och det får väl betecknas som en liten succé...
 
Och så föreställningen då. Jag hade för ovanlighetens skull inte förberett mig så noga. Jag litar fullständigt på Oskars omdöme och om han ville komma till Skellefteå bara för den så måste den vara bra. Och det var fantastiskt - musikaliskt, roligt och starkt!


Uje Brandelius i en självbiografisk popföreställning med underfundiga texter om livet och hur det kan ta vändningar du inte har en aning om. Han har en torr humor som jag älskar och lockade till många skratt trots att berättelsen om hur han fick sin Parkinson-diagnos verkligen är sorglig. Oväntat, intimt och berörande!

Skottningen fortsatte hela helgen och snön ställde till med ännu fler stopp i trafiken.

Oskar och Ulf, som i söndags åkte till farfars i Lövånger för att hälsa på, kom tillbaka till Skellefteå precis när olyckan i södra rondellen inträffat och fick stå och vänta i tre timmar innan trafiken släpptes på... Det blev stressmiddag för sonens del och snabb avfärd till bussen för återfärd till Luleå. Jobbig väntan men ändå skönt att de inte hamnade mitt i olyckan!

Själv jobbade jag med texter mest hela dagen med avbrott för kärt besök av syrran med familj. 
 

Snurre lade beslag på My och de trivdes båda två! Härligt att få träffa gullungarna och skönt med sällskap till kaffet.

Idag repeterar jag också text inför morgondagen då jag och bästa Kågis ska åka till Byske för att spela "Lyckligare nu". De brukar ha lite knepigt att locka publik men igår fick jag besked om att det varit utsålt sedan flera dagar! Såååå roligt! Nästa tillfälle blir i Nolbyn, Lövånger 16 juni och däremellan kan det hända att det dyker upp fler. Nu är det i alla fall dags för föreställning nr 84. Tror jag... haha!

Måste avsluta med att berätta om min hårdaste träningsdag. När jag vaknade igår morse hade jag förmodligen kommit åt klockan under natten och jag är fortfarande förvånad över resultatet:
 
307 minuter träning! Haha! Mest iögonfallande var dock att den registrerat att jag stått upp åtta gånger... Kanske går jag i sömnen? 

Nåväl, snart iväg för musikrep med Kågis och sedan ska jag fortsätta eftermiddagen med skrivande. Måste också berätta att Emilia igår kom med den glada nyheten att hon och Ludde fått tag på en gemensam och superfin lägenhet i Köpenhamn! Såååå glad för deras skull! Nu planerar vi att åka ned i april för att hälsa på och jag längtar redan...
 
Ha det fint alla glada och njut av vårsolen!


 

Life goes on!

Just nu sitter jag på Ögonkliniken och väntar på att mamma ska komma tillbaka från sin starroperation. De damer som redan blivit opererade ser oförskämt pigga ut så det här känns positivt. Medan man sitter och väntar kan man ju jobba lite - och varför inte blogga...
 
Helgen har ägnats åt en hel del jobb då förändringar i arrangemang kräver ny planering. Men jag älskar ju det jag gör och då är ingenting betungande.

Dessutom vilar jag mellan varven, styr min egen tid och går låååååånga promenader då och då för att rensa hjärnan. Vädret har ju varit helt ljuvligt! Och så äter jag såklart... haha!
 

I fredags blev det rårakor med löjrom och det är inte fy skam. Gjorde dessutom en äppelpaj till dessert och ägnade kvällen åt TV med bästa maken.
 

Snurre, som blev kastrerad förra veckan, ser ut att ha förlåtit oss och får nu vara ute igen så mycket som han vill. Då ser sovstunderna också väldigt avslappnade ut... 

Alla sätt är bra utom de dåliga...

Skriver annars på min och Sagas föreställning och vi ska ses ikväll och slå våra kloka hjärnor ihop. Det känns otroligt kul och inspirerande! Ska också boka in en fototid så att ni äntligen får se vad vi har tänkt oss. Föreställningar kan det bli på Stadsbiblioteket och Nordanå Bar & Café inom en snar framtid. På Västerbottensteatern vill vi givetvis spela men det kan bli längre fram då deras planering inte är lika impulsiv som min... Haha!

Så, life goes on på ett väldigt bra och harmoniskt vis. Och nu kommer mamma tillbaka och ser nöjd och belåten ut. Allt har gått bra! Så skönt!
 
 
 

Trött men glad!

Nu har det varit några hektiska dagar igen och när jag kom hem igår ikväll kände jag hur tröttheten tog över. Tur då att jag kan titta tillbaka på så många roliga upplevelser!
 

I söndags firade jag och bästa maken 40 år tillsammans! Heeelt otroligt så fort tiden har gått. När vi träffades frågade han hur länge jag trodde att vi skulle vara ihop och jag svarade; Tre månader... max... Haha! Ibland är det mycket bra att ha fel! Vi väntade 15 år innan vi gifte oss så i maj får vi också fira silverbröllop. Det blir fint!


Vi firade på Grannen Pub med att äta en god japansk-fusion-burgare med dirty fries. Gott och inte alls nyttigt - preciiiis som det ska vara när man firar!

Glad och snart också mätt! :)
 
Började arbetsveckan med att förbereda en ny show som jag ska göra tillsammans med Saga Eserstam! Känns otroligt uppfriskande och vi träffades också i tisdags för att dra upp riktlinjerna. Känns som om den ena fyllde i där den andra började och jag tror att vi kommer att ha skrivit ihop 60-90 minuter i ett huj! Återkommer med mer info så snart vi har material att presentera. Arbetsnamnet är "Café på turné - En biblioteksshow från A till Ö" och premiär kan det bli redan i vår. Pass på!


I onsdags åkte jag iväg till Umeå igen för att spela ännu en föreställning av "Räkna med mord" som ett företag hade köpt in som avslutning på sin konferens. Ett helt perfekt sätt att göra något annorlunda tillsammans under en trerättersmiddag! Boka en egen vetja på info@profilteatern.se


Igår landade jag hemma efter en planeringslunch med bästa Fjällström och tillsammans med Snurre (som gillar fotboll och nu även skidor) såg vi de svenska damerna göra en lyyyyysande stafett! Så bra jobbat!
 
Sedan blev det jobbmöte kring ett kommande event som fått andra ramar. Bara att se allt som en utmaning och göra nya och fler förslag. Studsade hem för att byta om och så iväg igen för premiär på Västerbottensteatern:


Familjeföreställningen "Loranga, Masarin & Dartanjang" hade ALLT! Det är bland det roligaste och mest helgjutna jag sett på länge! Ta med ett barn eller två från fem år och jag lovar att ni får njuta.
 

Lekfull start där publiken sitter mitt i Helena Weegars utmärkta dekor. Underbara Åsa Ekberg hade regisserat och hon är så omfattande i sitt sätt att göra teater - ser till att alla är trygga och vet var de ska vara och varför. Som publik är det bara att luta sig tillbaka och njuta. Och skratta! Det var länge sedan jag hade så roligt!


Storslaget applådtack och nu ska jag låna med mig både syrran och syskonbarnen för en härlig teaterupplevelse. Igen. Hur många gånger kan man gå? :)


En hög blommor i artistkorridoren...


...och tittut! Helena och Åsa. Sååååå begåvade människor! Det sa jag redan när jag tog bilden... Kramar och stort tack!

Adam, Kristin, Anna och Sonja ur fina ensemblen var nöjda efter premiären! Missade dock att ta bild på den sötaste av dem allihopa; Micke Lindgren... Så nu måste ni gå dit för att få se världens finaste Dartanjang! Underbart också med allsång till Peps Persson... I betyg blir det MMMMM (5M). Tack alla fina! 
 
I förmiddags var jag ute och promenerade i halkan och nu laddar jag för ett pass Stride på 360tc som uppstart på helgen. Gillar att hålla igång kroppen för att rensa hjärnan på tankar. Har suttit klistrad vid datorn idag och då behövs motion. I helgen blir det förmodligen lite mer jobb men det göööööör ingenting. Först fredagsmys med rårakor och löjrom!
 

RSS 2.0