Mors dag och sommar?

Igår hade jag en känsla av vad som komma skall. Lite sent kanske att få sommarfeeling först 30 maj men bättre sent än aldrig. Det betyder alltså att det var sol igår - och inget regn! Fantastiskt!
 

Klippte gräset och hängde ut tvätten. Såååå härligt! Det blir liksom snyggt överallt när det gröna golvet är putsat. Ja, vi har en massa saker kvar att göra ute men nu kan man ju äntligen börja! Satt också ute och jobbade ett par timmar och det är något jag också ska fortsätta med nu.
 

Noterade att tidningen Land tipsar om fiffiga anslagstavlor men allsköns prylar! Kul! Men den såg nästan rörigare ut än min?

Eller? Ja, jag konstaterar i alla fall att mycket före sin tid och med stilsäkrare utsmyckning vinner:

Emilia! Igen... Skylten "Less is more" säger väl allt... Haha!
 
Avlsutade dagen med en helt underbar köttmiddag! Köpte ju en rolig styckningsdetalj på Foods Gourmetbutik och det här är verkligen något jag kan rekommendera:


Picanha! Det är en brasiliansk styckningsdetalj på kött. Läser på nätet att man för att få en picanha gör ett urval bland köttrasdjur, endast djuren med den högsta kvaliteten duger.

Picanhan är kanske inte så välkänd i Sverige ännu men det är kul att man äntligen kan gå till en butik som både presenterar annorlunda råvaror - och även har tips på hur man tillagar dem! Picanha har har på svenska översatts till "Rostbifflock med kappa". Att fettranden är kvar gör det otroligt mört och smakrikt! Snitta fettkappan i ett fint rutnät, klappa in salt, peppar och örtkryddor. Bryn i panna och låt gå i ugnen på låg temp till 50-52 grader. Låt det vila, skär upp och njuuuuuut! Vi åt det med sallad, hallonvinaigrette, smörstekt sparris, ostar och lite annat plock. Enkelt men gott!

Sedan satte jag mig framför TV:n för att titta på Netflixserien "The Fall". Spännande! Tänkte mig ett marathon och det blev fyra avsnitt innan sängen kallade...


Idag vaknade jag till underbart firande av Mors dag!


Fick kalasgod frukost... Haha! 


Paket och vackra blommor från älskade barnen! Jag blev så glad att ni också valde bästa blomsterbudet! :)

Det fanns ju från början (1919) anvisningar på hur man skulle fira den här dagen:

 
Det enda jag saknade idag var naturligtvis barnen - men jag har fått telefonsamtal med båda så jag är väldigt nöjd! Fattades bara att fira den egna mamman.
 

Maken åkte iväg till sin mamma i Önnesmark och jag till min på Anderstorp! Det blev stor samling av både storebror och lillasyster med familj. Gott fika och mycket prat. Och så gullungarna:


Max...


Och My... 

Söta, pratsamma, glada och...

Lite busiga! 
 

Men det ligger nog i släkten... Haha!

Fast mest är de ju söta och gosiga! 

En sväng till pappa på lasarettet och han var vid gott mod. De har konstaterat att han haft ännu en infarkt men får nog åka hem imorrn då han mår så pass bra. Inte undra på att han varit trött och slut. Nu ser vi fram emot att ordna lite växelboende så att han kanske kan få vara i Lövånger en vecka varje månad. Det tror jag att han skulle tycka vore väldigt roligt!
 
Nåja, vi hoppas på det bästa och tar en dag i taget. Jag hade ju också tänkt åka till Piteå på dop idag men var tvungen att ge upp. Ibland är jag mer än lovligt tidsoptimistisk... På tal om optimism undrar ni säkert hur det gick med min sommarfeeling och tvätten som hängde ute? Där kan jag väl säga att jag ångrar att jag inte hämtade in den vid midnatt... Haha! 
 

Nya upptåg? Å mat!

I förrgår avslutade jag tydligen bloggen med att se fram emot nya, roliga upptåg. Jo, hejsan... Igår höll jag på med pappersarbete mest hela dagen, betalade fakturor och räkningar (till företaget, mig och maken, pappa och mamma - nån mer som behöver hjälp? Haha!), hade ett bra jobbmöte och ägnade sedan kvällen åt ett nät som vi köpte på IKEA...

Jag hade stora förväntningar och började redan förra kvällen men gav upp då allt blev en enda röra. Igår afton gick jag en sväng på stan och skaffade lite nya ramar och roliga klämmor. Sedan var det bara att pyssla - och jag blev faktiskt nöjd. Tills maken kom hem från jobbet...


Voilá! Nej, det är inget mästerverk men lite kul. Jag har dessutom fått plats med bilder av Kajsa Reicke, Amanda Mendiant och Åsa Ivarsdotter! Det är extra roligt!

Frågade maken om han sett att jag dekorerat nätet? "Jo, det är fortfarande rörigt..." Aaaaaaggghhhhhh! Å jag som hade satt upp en papperspåse med kopparklämma från Bruka där det stod en definition av ordet "Love"... Var tvungen att samla kraft hos den mest energiska uppmaningen på väggen:


Yezz! Gick och lade mig och idag var jag mer öppen för en diskussion - särskilt eftersom jag messat en bild till Emilia som tyckte att det blev "superfint ju!". Hon är brutalt ärlig så nu bestämde vi (gemensamt) att det nog är det svarta nätet som syns lite väl mycket och att det får vara så här ett tag. Jag vet inte heller om det blev kanonbra men vi får väl se om vi får nya idéer framöver. Rom byggdes ju inte på en dag...

Ja, det var väl i och för sig ett liiiitet upptåg. Annars faller ju knappast pappersarbete in under den rubriken... Lite gamla upptåg blev jag dock påmind om på Facebook! I slutet av 90-talet gick Peter Eklund runt i stan och fotograferade människor med sina bilar. De visades sedan på utställningar på Brinken och Vårmässan det året. Nu fick jag se ett foto som väckte minnen: 
 

Jag och min röda Ford Probe 30 april 1999 - parkerad på lastzon! Haha! Sedan den här tjusiga tiden har mycket hänt och jag har kanske inte varit så sugen på selfies eller porträtt - men som ni kanske märker har den olusten flygit all sin kos! Nu är jag bara "damn good"! Haha! Ja, åtminstone vissa dagar... 
Se fler bilder på: http://hejskellefte.blogg.se

Idag kom jag snabbt igång även om det inte blev jobb jag ägnade mig åt. Syrran meddelade att pappa hade åkt in på akuten i natt och haft lite problem med hjärtat. Alltså gjorde jag en snabbkoll med mamma om vad som behövdes och åkte till henne för att hämta mediciner och lite kläder till honom. Mamma var dock redo för affären så jag började med en racerrunda på Coop där hon fick åka rullstol för att spara knä och tid.

Sedan till pappa på lasarettet och han mår väl hyfsat men är trött och slut. De kollar dock upp hans hjärta ordentligt och han får stanna ett par dagar. Där upptäckte vi också att en av hörapparaterna inte funkade trots nya batterier. Tog den med mig och lämnade in på Hörcentralen, sprang förbi Ortopedmottagningen för att säga att mamma behöver framförhållning när det gäller operationen av ett nytt knä eftersom vi behöver ordna korttidsboende till pappa under tiden. Hämtade också deras sängöverkast på Kemtvätten innan jag åkte hem och jag måste fråga vem i hela friden som gjort loggan till Skellefteå Kemtvätt?


K-T tvätten... Nej, det ser inte bra ut... Men leveranstiden och kvaliteten klagar jag verkligen inte på!

I afton (det lilla som blev kvar av dagen) har jag inte hunnit mycket... Åkte och handlade och landade till slut på världens bästa Gourmetbutik:

Fooooooooooood! Underbare kocken Louis tog emot och jag vill söka jobb på det där underbara företaget som alltiallo eller diskare eller pratare eller vad som helst... Det är ett ljuvligt ställe där kärleken till mat genomsyrar allt! Love it! 

Kärlek blev det också när vi lagat till kvällens Gourmetpåse... Oj, oj, oj så gott!
 
Torskrygg, pilgrimsmussla, potatisstomp med  västerbottensost (med genitiv-s!), helt underbara rostade hobellotomater och balsamicosås... Det här är nog bland det godaste vi ätit! Smakerna gifte sig och allt bara smälte i munnen! Nu hoppas vi att det smälter undan i magen också eftersom vi även köpte dessert... Ja, jag är oförbätterlig. Men glad!

Har god lust att åka ner för att se Mästerskapet spela med Samuel Ljungblad på Scandic men jag vet inte om jag orkar. Det har varit en låååång dag och jag är rätt slut. Måste dessutom jobba imorrn eftersom jag inte gjorde det idag... Men det har jag ju valt alldeles själv så jag är glad ändå. Ha en fin kväll och helg alla glada, glöm inte mamma på söndag och må så gott! Ät! Haha!

 
 

Regn och solstrålar!

Inge' vidare väder ute... Tur då att man kan förgylla dagarna med andra solstrålar! Igår skjutsade jag nämligen parenteserna och morbror Harald till Ivarsboda i Umeå och morbror Eriks 80-årsfirande.
 

Framme i stugan där de numera bor permanent och här är det storebror Kurt som delar ut blommorna till en väldigt ungdomlig 80-åring!


Erik har nära till skratt och alltid glimten i ögat!


Och här är han med sin fina fru Laila! Jag har just fått tillbaka ett brev som jag skrev till min faster 1979 när jag nyss hade träffat Ulf och skulle vara barnvakt åt mina kusiner i Sävar. Känns inte länge sedan och tycker att Erik och Laila är sig lika men det har ju gått 36 år... Doesn´t time fly?
 

Brorsan Kurt och hans Majbritt är också grannar i stugan och hon var den som först renskrev en del av pappas dikter. Ett ovärderligt steg på vägen till den bok som till slut blev klar. Här läste hon en "Blommor på ditt nattuksbord" som pappa skrivit. Fint och stämningsfullt!
 

Men mamma och hennes syskon har också nära till skratt! 

Pappa läste också ett par dikter och jag tycker att mamma ser så ung ut där hon står bakom fina storebrorsan Harald som också åkte med oss dit. Ja, inte så att han ser särskilt gammal ut heller - men ni fattar...


Särskilt roligt var det att träffa min kusin Fredrik som bara var 6 år när jag skötte om honom och hans storasyskon en vecka. Bilderna av honom där han spexade i kavaj och hatt finns kvar och han är fortfarende en pratglad spjuver!


Laila höll ett så fint tal med återblickar till sin älskade Erik och det värmer gott i hjärtat när människor är så kärleksfulla mot varandra efter 50 gemensamma år!


Erik Palm! Världens yngsta 80-åring? 


Fina brorsan Kurt! Tror att de båda gillar blått... :)


Här har Laila hunnit till Eriks ständiga överraskningar medan hon ibland var bortrest. Det kom nya tapeter och ytterdörrar och diverse mer och mindre tokiga påhitt. Mindre uppskattat var väl att få en lake på köksbänken när hon var gravid och mårdde tjyvtjockt... Haha! Men det var 1964 så det är förlåtet nu. Nu tackade hon för att han hjälper henne så mycket nu när hon inte är så frisk och berättade att han faktiskt också sytt om gardinerna till stugan!


Äsch, det var väl inget... Det här är mannen som alltid har en hand över om någon behöver!

Fredrik var också ombud för sin bror som bor i Norge. Han bjöd på en resa med Hurtigruten och besök hos dem i Bergen. Kul!
 
Fredrik var handräckning i köket och jag bistod honom en del för att underlätta. Vi gick i skift med disken och hade god konkurrens av...


Erik! Haha! Han är som scouterna... :)


Här har två av barnbarnen också anslutit och det blev mer paket till farfar!
 

Ny kamera där en del bidrag redan var inlagda som roliga filmer och bilder av barnbarnen. Fint!

En selfie med Fredrik måste få avsluta det här väldigt trevliga kalaset!

Därefter åkte vi norrut och passade på att köra in i Gunsmark för att titta på mammas och Haralds hemställe som efter ett ägarbyte fungerat som café men nu står öde.
 

Härligt att få träffa dig Harald och tack för all historik som både du och Kurt bidrog med under dagen! Fint att få ha samtal om deras barndom och även få veta mer om hur mamma har haft det. Alldeles för sällan man tar sig tid att prata...


Mamma tyckte att det var lite ledsamt att se huset slitet och övergivet men det är inte mycket att göra åt. Man får passa på att minnas alla fina stunder på gården. Jag minns fortfarande hur mormor öppnade dörren när vi kom, kikade ut och sa "Välkommen ut!" 

En altan har byggts till. När jag var liten fanns bara några trädgårdsplattor och ett par stolar med parasoll på framsidan.
 

Ett annat minne var slipstenen som faktiskt stod kvar precis som jag mindes den!


Att göra hål i ett gårdsträd för att ha stöd för "veven" var lite ovanligt men verkar ha funkat bra så länge det behövdes.


Och klättertallen vid huset hade blivit stor... Det har ju jag också blivit så vi är väl i gott sällskap! Haha!

En riktigt fin dag där jag lyckades koppla bort allt annat och bara vara här och nu. Måste göra så fler gånger! Men nu ska jag bara jobba lite först... Och handla... Och vika tvätt... Och... se fram emot en ny dag imorrn med nya roliga upptåg!
 
 
 
 

Kalas och vårstök!

Har ägnat hemmet ett par arbetsdagar och börjat med de obligatoriska fönstren... Det tar tid även om man har en Kärcher eftersom jag gärna vill ha nya gardiner också. Dessutom ser allt annat så dammigt ut när fönstren blir rena så det är bara att fortsätta...

Men igår blev det ett trevligt avbrott där mina syskon hade styrt upp firande av pappa och mamma hemma i Önnesmark. De fyllde år fredag och lördag så söndag blev en lagom rättvis dag att ses.
 

Min äldre bror har ju tagit över hemstället och vi höll till i bagarstugan som pappa renoverat så fint innan de flyttade. Särskilt glad är han över att han lyckades återföra det runda bordet och skåpet som en gång stod där. 


Och mamma var också på strålande humör! Det är hon egentligen alltid när hon får ha familjen omkring sig - och särskilt barnbarnen...


Godingarna Max och My var populära och så himla fina charmtroll! Lillebror är också en nyklippt snygging!


My pillade friskt på sin första lösa tand. Man minns känslan... Ibland satte jag dit en tråd för att dra loss den men ofta lossnade tanden medan man pillade fast tråden... Win-win!

Lars och Bettan har gjort så fint och hittat många fina saker på vindor och uthus. Den här gamla tändsticksasken har tillhört morfars första frus pappa. Tel 2 a...


Och den här medicinburken i papp från Apoteket i Nysätra måste också ha kommit från mammas hemställe. Vem som fått receptet utskrivet är svårt att se. Kanske Fridolf nånting? 


På baksidan kan det vara läkarens namn? Eller patienten? Svårt att utläsa...


Sedan fick vi äta smörgåstårta och en kalasgod äppelpaj! Det var tydligen mammas recept och det roliga var ju att hon tyckte att den var så god att hon ville ha receptet... Haha!


Därefter en tur med traktorn... Ganska avslappnad förare!


Kan bero på att han hade en fin draghäst...
 

Roland tar sig gärna tid och här hade han tagit med Max för att träffa Lars nygamla finnstövare Ticko (kan ingen stavning men den har tillhört pappa Richtman). My är lite reserverad för hundar men Max gillade sällskapet!
 
Jo, det blev pussar också!
 

Och syrran måste också få köra även om det är svårt att släppa ifrån sig en sån här mirakelmaskin...


Det är tur att My är fin på att dela med sig!


Och draghästen fortsatte oförtrutet tills han hittade på något ännu bättre...


The real thing! Wow! Nu blev det spännande!


Tror att han hade rätt roligt själv också! Gulle...


Malin fick återuppleva lite barndomsminnen och berätta för Max om sina turer med morfar ute på åkrarna. Det var alltid roligt att åka med och Malin fick nog mer tid med våra föräldrar eftersom hon ju är en sladdis. Vi fick å andra sidan köra mer själva... 


Hemma fanns också bästa utedasset om man ville sitta för sig själv en stund. Det fanns dock inga tunnor utan hålen satt rakt ovanför gödselhögen som var precis bakom. Smart!
 

Malin hann sitta en stund med pappa och visa bilder på ett radhus de har kikat på. 


Tror att både mamma och pappa blev nöjda med dagen! Imorrn ska vi fortsätta att umgås då jag ska skjutsa dem till Umeå på 80-årskalas för mammas bror. Kände att jag borde ägna dem en dag till och inte bara röja hemma eller jobba.
 

Nu är i alla fall nya gardinerna uppe och fönstren rena en stund. Skrållan jobbar hårt på framsidan...

Det blev en sommarkappa även i rummet och nu ser man uterummet genom rutorna... Haha!

Jag minns min fina granne Maggan (som tyvärr gick bort -95) när hon och jag hade upptäckt vilken enorm skillnad det blev när man torkade fönstren även mellan... Vi var över till varandra för att kika och tyckte att gräset med ens såg så grönt ut... Haha! Ja, vi hade ju småbarn och prioriterade kanske inte alltid fönstertorkning. Eftermiddagsfika missade vi dock aldrig! Saknar dig!
 
Nu ska jag lägga mig och ladda för morgondagens utflykt! Kanske får man tårta... win-win! Haha! 
 
 
 
 

Väder och eurovision!

Vaknade till spöregn och det gör ju att man inte stressar upp sig direkt. Inte mycket man kan göra ute - åtminstone inte det jag hade tänkt... som fönstertorkning och annat. Sedan hade jag inte särskilt mycket energi över heller så jag har tagit det rätt lugnt - tvättat lite och pysslat på. Kom mig i alla fall iväg på en ordentlig promenad när det klarnat upp.


Lite karaktär på himlen idag! Tyckte först att jag såg ett hjärta... Och kom att tänka på min himmel för en vecka sedan:


Lite mer rosa... 


Och finaste sällskapet på promenaden! Saknar dig älskade Emilia! <3


Sedan gjorde jag middag (eller lagade Foods utmärkta gourmetpåse!) och gjorde upp eld. Inte så vanligt 23 maj. Men idag är det pingstafton och för 21 år sedan gifte vi oss. Då snöade det 19 maj... Men sommaren blev fantastisk så jag hoppas det blir likadant igen!


Getostpotatis och en utmärkt ryggbiff satt fint! Särskilt för maken som jobbat (utomhus) hela dagen. 


Desserten var en smaskig cheesecake med kolasås... Jag behövde den inte men åt den ändå! 

Och sedan dess har det varit Eurovison för hela slanten! Jag har en del favoriter men tror inte att de kommer att gå så långt. Hoppas fortfarande på Sverige men röstningen pågår och Italien och Ryssland ser också ut att gå bra.

Bland mina favoriter kan nämnas alla journalisters hatobjekt, paret med hörlurarna från Slovenien. Maraaya men "Here for you" föll mig i smaken och jag går omkring och nynnar "when you're down, down, low..." Märklig accent och skön melodi.

Jag gillade också Estland - Stig och tjejen som jag inte kom ihåg vad hon hette... Snygg låt med fin refräng "I didn't want to wake you up..." Men hans frisyr? Hade han toupé? På ena sidan? Nåja, det är ju musiken som räknas.

Och Norge! A monster like me... Så snygg ballad! Och så vackert! Hon såg ut som ett skogsrå och han var långt från ett monster... 
Sverige då. Snyggt, tekniskt, läckert och avskalat - älskar Måns enkla outfit och hans proffsiga performance! Bra jobbat!

Sedan hade jag ockå en gott öga (eller öra) till Cypern - En 21-årig kille som såg ut som Elvis Costello och tydligen hade med sig nio par glasögon... En favorit som skulle göra "Everything for you..." Man tackar! Australien svängde också rejält! Skön kille den där Guy Sebastian! Tonight's so good sjöng han och det var han också. 

I övrigt kan jag väl säga att ljudet var lite burkigt även ikväll och det är synd. Nu måste jag kolla in hur det går! Vi hörs när det rörs och jag tror att vi kommer tvåa igen. Om vi inte vinner. Eller kommer trea. Men vi ska vara nöjda!
 
 
 


 

Oj? Och Mat!

Vart tog vägen vägen? Hur led är tiden? Eller är den bara ur? Var dagarna som kom och gick verkligen livet? Och var tusan är mina bloggambitioner? För att citera en gammal spirituell kollega: "På A svarar jag Bäver och på B vet jag inte..." Haha!

Ja, till er som tycker att jag bara svamlar så påminner jag om att jag ju varit i Göteborg den senaste veckan och där har umgänget med finaste flickan varit viktigare än bloggen... Sorry, men sant! Vi har haft det bra och hunnit både prata, äta, shoppa, promenera och umgås. Lugnt och fint. 

Torsdag skulle jag ju flyga hem och kvällen innan kommer det ett mess om att flyget är inställt... Strejk... Nåja, anslutningen från Arlanda till Skellefteå såg ut att funka så jag bokade snabbt en reservbiljett med Norwegian till både mig och Åsa (som var nere för ett jobb). 


En högoddsare att få så här fint sällskap på hemresan! Som ni ser hade SAS inte kommit igång ännu så vi var glada i hågen som kom oss iväg. 

Fint väder, klar sikt. Vi kanske hade kunnat få köra själva? 

Jag kom mig i alla fall hem och det var skönt att sova i egna sängen. Det är ju alltid det även om det är roligt att vara borta. Idag har jag tagit igen lite jobb, gjort en massa ärenden, tvättat och shoppat... MAT! Det är lite ungkarlsläge i kylen när man kommer hem så det är bara att bunkra på nytt.
 

Avslutade matshoppingen hos Mie på bätterstället Food's Gourmetbutik! Nu har de byggt ut butiken och man kan frossa i ännu fler läckerheter och testa nya smaker!


Och Marcus är inte bara kock - han har också byggt! Efter Mies hårda direktiv kan jag tänka? Haha!


Det blev i alla fall superfint och jag kom ut både med Gourmetpåse och annat gott. Precis nu har jag stoppat i mig små toastbröd med tryffelbrie... Mmm... 


Gjorde biffar ikväll och köpte därför en äppelgelé med calvados som lyxtillbehör. Små glädjeämnen i livet som man absolut måste unna sig! (Om man nu vill det).

Själva gourmetpåsen med ryggbiff och getostpotatis ska vi äta imorrn när maken slutar tidigare än 22.00. Nu får han nöja sig med lite husmanskost som nattamat.

Sedan är jag väldigt nöjd över att också ha skaffat Jussi Adler Olsens senaste deckare! Men jag måste väl läsa ut den jag håller på med först. Lääääääängtar...
 
Tjolahopp!
 
 
 
 
 

Bara liiiiiiiite shopping...

Sov otroligt uselt förra natten så jag tror att kroppen behövde de 11 timmar(!!) jag sov i natt! Ja, inte bara jag - Emilia också! Kan ha berott på att vi åt en bra middag eller att vi fixade naglar eller att vi hade varit på IKEA eller...
 

...att vissa fick fotvård och omvårdnad? Kändes i alla fall bra att bara softa idag och först i eftermiddag åkte vi in till stan för att göra ett par ärenden. Dammsugarmunstycket har pajat och man klarar sig inte många dagar utan. Dessutom behövde jag ett par byxor... Jooooodå!


En klassisk pose... Haha! Jag blev i alla fall nöjd. Gillar att ha bästa smakrådet med mig!


Sedan köpte vi pioner till hemmet på den här fina blomsterbutiken som bara säljer färdiga buntar som de förbackar på det här underbara sättet!
 
Nu är fönsterna torkade, blommorna i vaser, jobbet avklarat för dagen och vi ska kanske slänga oss en stund i soffan innan det är dags att landa i sängen. Dagarna går ju snabbt när man sover bort halva men ibland behöver man också vila. 

Rent generellt kan jag säga att jag ligger lite efter när det gäller jobbet men också före på en del punkter... Hösten ser lovande ut på föreställningsfronten och Landstinget har visat stort intresse. Det känns gött! När det gäller ett annat uppdrag är det som om det bara ville djävlas och jag har kört huvudet i väggen mer än en gång - men imorrn är en ny dag då jag får tänka ut nya lösningar! Det viktigaste är ju att det blir bra på slutet! Synes!
 
 
 
 
 

Lugn dag

Idag har vi legat rätt lågt av olika anledningar. Det har dock blivit en sväng till IKEA i Bäckebol för att köpa den stora lampskärm som var slut när vi besökte Haparanda förra veckan. Kändes bra även om kartongen är för stor att ta på flyget... Alltså har jag nu postat den hem till maken. Den har kostat sina timmar men jag hoppas vid Gud att den också blir bra! 
 
Den är i alla fall ny...
 
Sedan lite pyssel, en del jobb och matlagning. Och så har jag skämt bort Emilia med fotvård till trötta fotbollsfossingar. Kändes bra och är så mysigt att bara vara tillsammans! Kommer också att stanna ett par dagar till och har bokat om min hemresa till torsdag. Jag kan ju faktiskt sitta och jobba var som helst eftersom jag har datorn med mig. Missar en föreställning imorrn kväll men man kan inte hinna allt. Just nu är jag här och nu! Vi får se vad vi hittar på imorrn. Nu ska i alla fall jag försöka sova lite!
 
 
 
 
 

Matchdag!

Startade dagen med en långpromenad runt Redbergsplatsen och Danska vägen för att värma upp inför matchen... Ja, jag tänkte på inhoppet men det blev som tur var inte av! Haha! 
 

Här var vi i alla fall på plats på "Mossen" eller "Guldheden Södra" som planen heter. Idag var det match i Svenska Cupen som är en utslagsturnering där de gått vidare tack vare att de vann DM. 


Och Emilia, eller "Kobran" som hon kallas, fanns med som forward i startelvan!


Full fart direkt och spännande närkamper mot IK Friscopojkarna som annars spelar i Div 2 - alltså en division över tjejerna i Guldhedens IK. Såg länge ut att bli tufft...


Emilia gav järnet och jag hejade allt jag kunde! Läs: Jag var den enda som skrek... Haha!


Stundom tufft - men vi var aldrig rädda...


Här ser ni den positiva hejaklacken, kompisarna Belinda och Elin! Ja, de fick ta till energidryck för att orka hela... 


Själv tog jag till öronproppar mot blåsten. Det blev riktigt kallt till slut och bara solen värmde.


Kämpaglöd hela tiden och Guldheden visade inte motståndarna den minsta respekt.


Därför slutade också full tid 0-0 och så får det inte gå. Alltså dags för 2x15 min förlängning och där visade tjejerna både skalle och framfötterna!


Anfall...


...och mål! Det var Inez som fick glädjen att sätta matchens enda strut! Snyggt!


Vilken glädje!
 

Och vilken energi detta skapade! 


Nu skrek vi ännu högre av rädsla för att tjejerna skulle slappna av men vi behövde inte vara oroliga. Alla tjejerna i laget är oerhört energiska och viker inte ner sig i första taget!


Fler anfall...


Något enstaka fall...


...och mycket fart!
 

Så när slutsignalen ljöd stod Guldheden som vinnare och vi är mäkta stolta över prestationerna! 

Vilka fantastiska tjejer! Otroligt bra jobbat heeeeeeeeeela laget! Imponerande! Jag vet att maken så gärna hade velat vara här men jag hoppas vi får chansen att kika fler gånger! 

Så här skrev tränarna på hemsidan ikväll:
"Dagens match i Svenska cupen bjöd på en ofattbar spänning, och slutligen glädje. Efter nittio mållösa minuter mot IK Friscopojkarna så väntade ytterligare en halvtimmes förlängning och det var där som Inez kunde göra det efterlängtade ledningsmålet. Därefter kunde vi freda vårt mål matchen ut och därmed var avancemanget ett faktum!"
 
Kärlek till vår bästa forward! Vi är sååååååå stolta över dig! 
 
 
 

Shopping och nycirkus!

Vilken dag! Jag är forfarande alldeles tagen av den föreställning vi har sett i afton! Cirque du Soleil - vilken fantastisk show! Så mycket av allt! Mest! Ja, jag skriver ofta utropstecken men idag räcker de nästan inte till!!! Haha!

Men vi tar det från början. Härlig sovmorgon, ljuvlig frukost med nybakad bröd från det lilla kvartersbageriet, ett par effektiva timmar på stan med bästa shoppingkompisen där jag kom hem med ännu ett par sneakers (Stella McCartney for Adidas), lite lunch och sedan bar det iväg!
 

På vagnen med kärlekarna! Äntligen en selfie med fokus på de allra viktigaste!


Framme på Scandinavium fick vi fantastiska platser på parkettens andra rad! 


Showen startade med lite clowneri från en riktigt rolig figur som var ständigt återkommande. Han gick runt och kommenterade publiken och kom naturligtvis förbi platserna där vi satt. Abbe fick klapp på huvudet.


Och jag som hade lovat Abbe att han absolut inte skulle behöva vara med på något sätt. Men det var en lite kul grej...


...tills det dök upp fler märkliga figurer...


...och vips hade de ryckt honom med sig och bar snabbt iväg honom upp på scenen! Oj! Behöver jag säga att vi blev förskräckta men också skrattade galet?


Cirque du Soleil och Mr Abbe Yehia! Nice! Men sedan försvann de ut med honom där bak och vi undrade om vi skulle få se honom igen...


Clownen kom dock tillbaka med en ny kille till Emilia... Haha!


Och Abbe fick göra entré igen i full kostym! Haha! Ja, herregud... Men du tog det hela med fattning och ägde Abbe!


Sedan drog det igång på riktigt och Cirque du Soleil är en nycirkusgrupp som blandar hej vilt! Inga elefanter direkt men mycket akrobatik, happenings, koreografi och humor.


Galet!


Fantastiska scenbyten där en häftig upplevelse flyttade fokus från en annan som precis skulle börja.


Massor med olika cirkustyper. Den här jonglören var otrolig!


Och övergångarna var verkligen något att hänga upp sig på... Vad skulle komma härnäst?


En aktobat i det karaktäristiska tyget som är så effektfullt!


Djävulskt bra räcker nog inte... 
 

Och lite då och då kom den här figuren igen. Han gjorde så gott han kunde...


Hopprep kan också vara ett akrobatiskt trick där alla flyttade sig och hoppade genom fyra olika på samma gång...
 

Mer imponerande akrobatik! Vi satt mest och gapade! Häftigt var det också att de hade levande orkester och sång från ett par av medlemmarna. Live är alltid bäst!


Och den här scenen var bland det roligaste jag har sett! Mannen i mitten regisserade personer som han plockade upp från publiken och bara med ett avancerat kroppsspråk visade han vad de skulle utföra i den film han skulle spela in. Det blev helt galet roligt och alla gjorde verkligen fantastiska insatser! 


Ett sista hopp där man siktade högre och högre. Här slängde de upp en av tjejerna på toppen av tre man som redan stod på varandra! Inte ett skyddsnät och otroligt proffsigt! 

En helt magisk helafton med några av världens bästa nycirkusartister! Vi bugar och tackar alla i ensemblen - Abbe inkluderad! Det här är en upplevelse vi kommer att bära med oss länge!
 
Nu blir det lite middag och imorrn ska jag äntligen få se Emilia spela match i Svenska Cupen! Kanske blir min tur att göra ett inhopp? Haha! Nej, vi vill ju att de ska vinna också... 
 
 
 
 

Göttlaböööööööörg!

Så härligt! En snabb flygning där jag sov nästan hela tiden och sedan framme på Landvetter. Kanonskönt! Jag önskar verkligen att det fanns fler avgångar och större urval även från Skellefteå...
 
Och vad är oddsen att komma in i ankomsthallen och möta sin kusin som bor i Strömstad? 
 

Underbart roliga Ulf Rickardsson och hans fru Kari skulle ta emot farfar Sigge som ska vara med på dop på söndag. De har nämligen blivit morfars! Så roligt! Vi hade gärna åkt upp men nu är det ju fotbollsmatch också... Nästa gång ska jag verkligen hälsa på dem!


Men min underbara kommitté stod alldeles bredvid; Älskade Emilia och Abbe tillsammans med bästisen Elin. Nu känns det så där varmt i hjärtat igen! Bara kärlek!


Och i lägenheten har det piffats och är så sparsmakat och snyggt. Emilia har mycket roliga inredningsidéer!


Här hänger den fina klockan som Ulf gjutit åt dem och urrivna tidningssidor upphängda i byxgalgar. Roligt!


Soffhörnet är guld!


Och tidningshängaren på toan i tunn koppar. Fyndigt!


Det nyligen ommålade sovrummet är superfint och gardinerna som vi sydde i julas av tvättat linne blev så bra!


Och Emilia tog emot med alkoholfritt bubbel! 


Och Abbe med kramar! Finingar!


Sedan blev det piff och stök i köket för lite plockmat till middag.


Dags att äta parmaskinka, haloumi, sparris, chorizo, vitlöksbröd och massor med godsaker! 


Och fina Elin har jag bara träffat som hastigast tidigare men nu fick jag lära känna henne lite mer! Kul!


Älskade unge så roligt att få rå om dig! Eller du om mig... ;)


Ugnsbakad chèvreost är ju bara to die for...


Sedan avslutade vi kvällen med plump... Detta roliga men stundom frustrerande spel!

Ja, alla tror att de ska vinna... Men det var jag som började och jag hade klöver två... Och ganska mycket tur! Haha!
 
Ja, jag mår som en prinsessa och nu ska vi krypa i säng. Imorrn blir det en dag på stan och 16.00 sitter vi sedan på Scandinavium för att äntligen få se Cirque de Soleil! Som jag har längtat!
 
Pussåkram till er alla fina som jag haft förmånen att få träffa och tack för en riktigt fin dag! 
 
 
 
 

Slut på det roliga...

Gjorde en rejäl arbetsdag igår och hann undan en hel del. Höll på så länge att jag packade på en halvtimme innan jag skulle gå och lägga mig. Det som nu är glömt är glömt...
 
Idag har det varit full rulle och vi gav oss iväg till Piteå på förmiddagen för att spela på Alfa i Öjebyn där jag också gjorde min egen behandling. Kändes spännande att komma dit igen och träffa båda nya och gamla vänner! Gick fint och blev en stark och rolig upplevelse även för mig!

Sedan skjutsade Kågis mig till Kallax där jag nu sitter och väntar på att få komma mig iväg till Göteborg! Tusen Tack för den här våren underbara Mattias Kågström! Du är inte bara begåvad och kamratlig...
 

...utan också en riktig snygging! Nej, inte så förvånad nu... Pussåkramåtack! 


Nu sitter jag på flygplatsen och bloggar lite och vem kommer gående för att fika innan flyget?


Adam Lärkeryd - Oskars kompis som ska iväg på Retro-spels-mässa i Göteborg! Så roligt att få ses! Jag var tvungen att få ta med en bild i bloggen till mamma Susanne! Han skickar kramar - och det gör jag också!
 
Nu ska vi iväg! Tjolahopp!
 
 
 
 

Städ och stök!

Igår blev det en heldag med röjning i hemmet! Det värsta jag vet (nej, inte värsta, men illa) är när man varit på IKEA och det står påsar och kartonger i groventrén hur länge som helst innan det blir uppsatt eller instoppat där det ska vara.
 
Vi har ju också en tendens att köpa saker vi inte behöver (men som kan vara bra att ha) och därför finns det redan ett "tag-själv-lager" med saker som blivit över från tidigare shopping... Nu sansade vi oss i måndags och kom hem med lagom mycket prylar så det gick förhållandevis snabbt.
 
Jag behövde egentligen jobba men var ensam hemma då maken både jobbade, utbildade sig och afterworkade. Sådana dagar kan jag spela hög musik och stöka på ordentligt. Fick jag skulle jag nog slänga eller ge bort ännu mer... 
 

Nu är alla saker på plats och nya mattan i rummet blev en ljusglimt - liksom skåpet i köket som jag verkligen älskar! Inga stora förändringar men på platser där man vistas hela tiden och det känns fint.
 
Sedan var det bara att bära ut andra skåpar i uterummet, ta hand om gammalt innehåll och städa... Tog hela dagen men så skönt när det var gjort! Nu ska jag bara sy nya gardiner i köket men det blir en annan dag. Måste ta igen jobbet jag inte gjorde igår och packa lite prylar. Vi spelar i Piteå imorrn efter lunch och sedan drar jag till Luleå för direktflyg till Göteborg! Lovely! 
 
Nu är maken ledig och forsätter pysslet så jag kan lugnt sitta här och klura vidare på nya påhitt! Ha en fin dag alla! :)
 
 
 
 
 

Förvirrad men nöjd...

Jag verkar ha tappat stinget totalt som bara bloggar varannan dag. Ber om ursäkt till Christina som är min flitigaste läsare! Hoppas du har kunnat sova ändå... ;)
 
Nåja, jag har varit flitig med annat istället. Jag har t ex ätit... Haha! Och faktiskt varit en sväng till IKEA igår! 
 

Det såg länge grönt ut för oss men modet svek - särskilt när vi messat Emilia och frågat vad hon tyckte om gröna skåpar i vardagsrummet? "Va? Ser ju ut som ett skåp i ett barnrum!" Haha! Hon är så brutalt ärlig och det är så skönt! Ja, vi hade redan börjat skippa idén då färgen inte matchade min blus...


Annars var jag rätt fokuserad och det här är det närmaste en selfie jag hann med... Jag tar bilder av det vi ska ha som kom i håg till Tag-själv-lagret. Funkar bra - om man nu har ström kvar i telefonen när man kommer dit.


Maken var stundtals lite avskärmad... Men han kanske alltid velat ha en stråhatt?


Nu ska vi inte hänga upp oss på småsaker men den här tavlan var lite kul! Klackarna i taket...

Jag var annars rätt förvirrad och glömde saker hela tiden. Inte likt mig men jag slappnade väl av alldeles för mycket. Vi fick t ex en plocklista till den skåp vi köpte och när vi kom till lagret så var lappen borta! Och jag som hade så sjukt ont i fötterna... Men det var bara att knata hela vägen tillbaka och när jag bläddrade i telefonen fick jag också se var jag hade förlagt den:


Jag förälskade mig i den här kontorsstolen! Och titta på den grå stolen bakom... Lappen! Tyvärr städas det alldeles för mycket på IKEA i Haparanda så jag fick vackert leta upp en försäljare och be om en ny...

Det blev fulla bilen igen och vi styrde kosan söderut - fortfarande lite förvirrad. Plockade upp snusdosan ur väskan och lyckades förlägga den på det lilla utrymme som förarsätet ändå är... Haha! 


Det bästa med att åka till Haparanda är ju ändå att man får stanna till i Luleå på vägen hem och äta middag hos kärlekarna! De hade hämtat sallad och sushi som var helt ljuvlig god! Tack finingar!

Och vi fick passa på att gratulera finaste Lisa som fyller år idag! Massor med grattiskramar på födelsedan' får du nu igen! 

Idag har det annars varit fullt upp med jobb hela dagen och jag avslutade med att träffa mina eventkamrater Pär och Jögga för att planera vidare för ett kommande arrangemang! Det är så roligt att jobba med de här herrarna och allt bara flyter! Kul!


När jag kom hem efter att ha rekat lite platser för eventet så öppnade sig himlen. Jag hann precis in med matkassarna från bilen. En eloge till maken som greppade krattan och tog ihop de sista löven innan det började!


Kungsörnen hade en blöt afton men jag fick ändå lämna honom i sticket eftersom vi hade fullt upp inomhus ikväll. Ett IKEA-besök tarvar ju lite efterarbete...


Det är tur att jag har en så händig man! Jodå, jag kan jag också och brukar vilja göra saker själv - men det är så skönt att ibland luta sig mot någon som kan bättre!

Det som började med att vi behövde en skänk till uterummet och en idé om att flytta vitrinskåpet från vardagsrummet dit slutade istället med att vi köpte en ny skänk till köket och flyttar det möblemanget istället. Så det kan bli.

Men jag är så sjuuuuuukt nöjd! Som jag har längtat efter vita möbler! Vi blev så nöjda att vi inte ens surade över att vi råkat glömma den sista påsen gångjärn hos Oskar och Lisa. De kommer ju hem i helgen och vi kommer att få fullt upp med att ta hand om all bråte som fanns i skåparna... Köpa nya möbler och flytta om är en bra ingång för rensningar!

Men nu är jag sååååå trött! Jobbardagar fram till fredag och sedan blir det Göteborg och besök hos kärlekarna där!! Lovely! :)
 
 
 
 
 

Tomrum?

Åkte ju hem från Åsa i fredags och sedan har helgen gått i en rasande fart! Vad jag har gjort? Bra fråga... Inte särskilt mycket faktiskt. Känns som om jag befinner mig i ett vakum eller tomrum. Hade hoppats på sol och vackert väder och såg framför mig hur jag skulle sitta ute i solstolen med en god bok. Nu var dock vädergudarna och jag inte helt överens...
 

Vackert var det i alla fall när jag åkte från Renön efter ett par fina dagar!


Och vackert blev det när jag kom mig ut på en långpromenad igår. Är inte nöjd med formen men det tar sig och den här veckan har jag i alla fall rört på mig fem gånger. Kan bara bli bättre!


Sedan invigde vi uterummet till middag! Inte grillat men lammfärsbiffar fyllda med getost och oliver smakade också bra. Skönt är det i alla fall att sitta där ute och njuta av ljuset!


Idag har jag än en gång njutit av de här fina blommorna som vi fick av våra gäster förra helgen. Himmel vad de står sig fint!

Vaknade i morse med en helt tät skalle (fyllt tomrum?) och kände mig duktigt förkyld! Vill inte och har inte tid! Satsade hårt på att lura kroppen och ta tag i en del hemmasysslor som städning, tvätt - och storstädning av bilen! Herregud... Jag hittade barr - från förra julen! Nu är den i alla fall betydligt gladare och det ska bli intressant att se om rutorna som jag torkat inifrån verkligen blev rena? Till det testet behövs lite sol och den lär väl dyka upp nu när det blir jobbardagar igen... Haha!


Den här veckan ska vi återigen till Piteå för att spela på Behandlingshemmet i Öjebyn och det ser jag verkligen fram emot. Det är dags för mig att bjuda tillbaka. Sedan åker jag direkt till Kallax och tar direktflyget till Göteborg!

Men det är först på fredag och jag ska väl hinna lite annat innan dess. Ett besök på IKEA hade ju inte suttit fel... Nej, förlåt, jobba med annat menade jag ju.

Ha en bra söndagkväll alla glada! 
 
 
 
 

Ledig dag på Renön!

En alldeles ljuvligt lugn dag där jag vaknade i Åsas stuga mitt i skogen, nära havet. Sov som en stock och vaknade sedan till en sprakande brasa och kaffe på sängen. Såååå mysigt! Ja, jag fick kaffe och en hund... Haha! Den här hunden är en Lagotto som man bara älskar! Jag fick också dagens PT levererad - fantastiskt rolig läsning med en helsida!
 

Åsa drog iväg på Rotarymöte och Alma drog iväg med mig på långprommis! Kolla hopsastegen... 


Det ser lite annorlunda ut när man avverkat mot havet. Nu syns en del stugor som man aldrig sett tidigare. Men var tog Alma vägen?


Har du badat i ett dike Alma? Jooo, nu... Jag ser ju fotspåren! Haha!


Framme vid Renöhamn! Det är så fint med alla sjöbodarna.


Och Alma sköter sig snyggt, går fot, och gör precis som man säger. Ja, förutom dikena då... 


Snart är här fullt med båtar och den här lilla Pärlan kanske skulle vara lagom stor?


Jag skulle ta en selfie med mig och Alma men det blev lite misslyckat eftersom jag hade zoomat in... Två kalufser...


Vi gick lite närmare för att kika på bodarna.


Och här fick vi till bästa selfiesen... Puss på dig!


Sedan träffade vi också Kent som jobbar där och fixar det mesta i den marina världen. 


Och här började också solen komma fram! Sköööööönt!


En härlig prommis fick avrundas i solskenet. Nu vill man att sommaren ska komma på riktigt! Ja, alla kanske inte vill det...:


Alma hittade en snöfläck där hon rullade och rullade...


...och rullade! Underbart!


Sedan hann hon också bada ett par gånger till innan vi var hemma igen.


Vackert väder som sedan avnjöts på stan där vi shoppade lite och handlade mat.


Tillbaka i stugan åt vi Gyros som var en angenäm bekantskap. Gott! Ja, alla ville ha... 


Och om an charmar matte så kan man kanske få en bit?


Pussar har ju funkat bra hittills...

Jodå! Skam den som ger sig! Gyros for everyone!
 
Nu ska vi spåna vidare på ett par idéer vi har och sedan vänder jag hemåt. Härliga dagar och trött efter en bra men tuff vecka! Tack för att jag får tillbringa tid i Paradiset Åsa! <3
 
 
 
 

Lycklig i Piteå!

En alldeles fantastisk dag i Piteå! Lite seg förmiddag innan jag kom mig iväg till teatern för att hämta upp lite rekvisita men sedan var det full fart norrut!


Här har Mattias tagit plats på Café Krokodil där vi skulle spela. Saga följde också med och det var så kul att du kom! Betyder mycket för mig.

Men det är ju ett café och vad finns det där? Kakor...


Chokladkaka... Och kärlek! Vi ser ut som ett gammalt strävsamt par. Jag är den gamla och Mattias strävar... Haha!


Provsmakning! Och avundsjuka...


Plocka upp hakan nu - eller köp en egen kaka!


Eller ska jag måsta mata dig med en bit? 


Nejdå, helt naturligt uppställda... Gott var det i alla fall och var precis den "näring" (haha!) jag behövde för att ladda! Publiken sköter resten.
 

Och ikväll hade jag god hjälp av Åsas fina syrror som hjälpte till med biljettkassa och allt! Tusen Tack Mona!


Och Tack Barbro!


Och Tack till svägerskan Berit för att vi ännu en gång fick skratta gott åt luciamorgonen 2014 då "gamlern" försov sig... Haha! Det vill jag gärna vara med om igen. Åsas familj har så härlig sammanhållning - mycket kärlek! Det är fint.


Föreställningen gick fint och många i publiken kom fram för att prata. Det känns fortfarande oerhört viktigt att spela även om det inte var fullsatt ikväll. Bäst var ju att Oskar och Lisa också kom från Luleå! Älskar er!

Och att komma ut när det fortfande är ljust ute är ju magiskt! Den här tiden i norra Sverige äger...


Sedan åkte jag för att hämta upp Åsas hund Alma och nu sitter vi i stugan och väntar på att matte ska jobba färdigt på Havsbadet. Känner att jag kommer att sova som en stock!

Lite orolig var jag dock på vägen hit. Samma allmänna väg som slutar men kan någon ha varit hemma hos mig och kikat på vågen? Men 12 ton var väl ändå att ta i! Så mycket väger jag faktiskt inte... Haha! 

Imorrn blir det mys och mat och promenad till haaaaaaaaaaaaavet! :) Tack alla fina för en fantastiskt lycklig kväll!
 
 
 

Botad?

Jag brukar ju skryta med att jag gillar shopping och att jag också accepterar mig själv som jag är. Intresseklubben kan jag notera att det nu gått över... Båda delarna! Haha! Ja, jag skrattar eftersom jag tror att åtminstone det första kommer att återgå till normalläget. Kroppen får vi dock göra något åt!
 
De senaste veckornas resande och frossande måste få ett abrubt slut och därför sitter jag på Arlanda med en Wasa-knäcke-macka - och drömmer om pizzor och kladdiga kakor... Rätt åt mig! :P

Det här har i alla fall varit en mötesdag! Jag startade redan på Arlanda där jag tog rulltrappan ned för mitt första:
 

Tyvärr var det ingen där... Haha! Och mannen i bakgrunden tyckte att det var väldigt besvärande att jag hade plockat fram kameran... Fotad, men ensam! 

Nästa möte var betydligt trevligare! Jag tog tåget till Västerås där Svensk Scenkonst har branschdagar som också samlat alla teaterchefer jag skulle träffa. Och in i samma vagn på tåget kliver en kär vän - numera regissör och Estrad Norrs konstnärliga ledare:


Åsa Ekberg! Det här höjde kvaliteten på min dag betydligt! Så roligt att träffas och surra om allt som hänt och om livet och hur det utvecklats för oss båda. Kärlek till denna fantastiska och begåvade människa!


Framme på Konserthuset knäppte jag en bild av många andra! Kul installation med massor av belysta småbilder från deras olika arrangemang och konserter.

Och utanför konferensrummet som jag lånat satt den här kören... Kul konstverk! "Sångerskan" i mitten var mest förvånad över hur bra medsångarna lät... Haha!
 
Det blev också ett bra och intensivt möte med massor av punkter att ta med sig som jag nu måste åtgärda. Sedan tåg tillbaka och en värdelös sväng på stan som mest sänkte mitt självförtroende. Här krävs tuffa åtgärder. Tur att jag åtminstone gått 10 000 steg idag och tränat måndag och tisdag. Får se vad jag hittar på imorrn? 
 
Skönt var det i alla fall att landa hemma 12 timmar senare till duggregn och 6 grader... Haha! Men hemma är hemma!

Det tar lite tid att ses men det är värt att få samlas alla för att prata om Norrscen, teatrarnas samarbete och tankar om framtiden. Måste jobba mer med detta men inte ikväll. Nu ska jag sova och ladda för föreställning i Piteå imorrn. Kul! Dessutom kommer Oskar och Lisa för att kika och stötta. Underbart! <3
 
PS. Om jag nu är botad från shoppingen så verkar jag istället gått all in på selfies... Sorry, men det kommer garanterat att upprepas!
 
 

Leendedagen!

Det finns temadagar i almanckan för bl a FN, värnlösa barn, cancer och alla hjärtan. Men också för kanelbullar, lösenordsbyte, arbetsmiljö, frukt, gamla vänner - och skratt! Idag är det Världsskrattdagen eller Leendedagen som någon kallat en grupp för på Facebook. Le mot en främling skulle vara mottot under ett dygn och nu är det bara knappt två timmar kvar... Har jag lett och skrattat? Självklart! 

Världsskrattdagen infördes 1998 och har också ett högre syfte; "World Peace through Laughter"! När jag kikar på mer info så ser jag också att den infaller första söndagen i maj varje år. Alltså igår... Haha!  http://www.laughteryoga.org/english/events 
 
Nåja, man ska inte lita på Facebook men jag har passat på att vara glad ändå! Annars hade det ju passat bra idag eftersom det också är min namnsdag... Imponerad över alla som kommer ihåg att gratta. Jag är helt värdelös på namnsdagar men tackar stort!
 
Första anledningen till ett leende var väl min stora kalufs som fick sig en genomkörare hos bästa Sara! Klippning och färg stod på programmet och jag blev som vanligt nöjd - och glad! :)

Sedan jobbmöten och planeringsarbete innan jag drog iväg på kvällens träning. Kanske inte jättenöjd eftersom både styrkan och konditionen "farit en fulfäl" av mitt minimala tränande den här våren. Himmel vad trött och slut jag blev. Här skulle man kunna ge upp och säga att inte löns att fortsätta - men det är med träning som att gå till frissan: Det kan bara bli bättre! 

Nu har jag degat i soffan en stund och ska faktiskt försöka komma mig i säng. Morgondagen blir fullsmackad med inläsning och förberedelse inför en mötesdag med teatrarna i Västerås på onsdag. Bara att hugga i! Det är väl för tur att jag tycker att det är roligt med teater? 

Avslutar med ett leende och hoppas att ni alla har haft en glad dag - både igår och idag! Jag tycker faktiskt att man kan le mot varandra och skratta varje dag. Och äta kanelbullar. Och krama varandra. Och sova. 27 juli ser jag nämligen att det är Sjusovardagen - kommer att firas ordentligt! Haha!
 
På fredag är det Europadagen. Vad ska man göra då? Resa bort? Jaaaa! Jag tror jag ska dra till ett bätterställe i Europa: Renön! Nu drar jag däremot till sängs...
 
 
 

Första, andra, tredje...

...maj alltså. Oj, vad den här helgen gick fort! Idag har det varit lite utestök, rensat bort skräp och köpt penséer i en del av krukorna. Hann också med en rask promenad och med nya skor och sulor så känns det fortfarande bättre i fötterna. Hoppas det fortsätter så för jag behöver verkligen röra på mig!
 
Igår hade vi bästa Carlssons på middag och det blev som vanligt en trevlig och pratsam afton. De ska också åka till Cinque Terre så vi pratade om Italien och kom med lite tips. Nu kanske de inte gör samma saker som oss men man kan i alla fall berätta vad man tyckte var bra. Alla är ju som bekant olika och det är viktigt (särskilt när man reser med andra) att man verkligen gör det man vill och har lust med. Att resa är ju inte helt gratis. 
 
I fredags åkte maken till sina föräldrar och jag passade på att hälsa på Anna som jag inte träffat på såååååå länge! Att jobba mycket har sina sociala nackdelar. Man hinner inte med alla vänner även om man vill. Och tvillingarna har vuxit och blivit nio månader!


Leo är cool och hakar direkt på när det kommer någon ny!
 

Alma vill gärna sitta hos mamma och kolla in tanten först....
 

Nu är det full fart i hemmet! Krypandes och ståendes tar de huset i besittning på ett helt annat sätt. Det är bara att hålla i sig och plocka undan det viktigaste...


Alma - pigg och vaken tjej som gärna ställer sig upp överallt.


Leo - cool kille med de mest bedjande ögonen. Blivande fotbollsspelare? Eller tjejtjusare? Anna fick vara med på ett hörn och är lika fräsch som vanligt även om jag förstår att både hon och José är trötta nu. Sovrutinerna är lite oregelbundna och det har kommit tänder som alltid är en tuff period.

Men till slut hade jag charmat Alma och fick flera leenden med risgrynständerna synliga! Härligt att få krama om godingarna och extra roligt att få surra lite med Anna som är en så fin vän!
 
Nu blir det ett par timmars jobb för att förbereda morgondagens möten. Det första jag ska göra är dock att klippa mig och det ska bli såååååååå skönt! Är man korthårig blir man snabbt långhårig... eller hur det nu var.
 
Njut av söndagen alla glada! 
 
 
 
 

RSS 2.0