Mera Rom!

Lotteriet verkar vara på vår sida än så länge... Wifi funkar som tur är just nu. Vi har däremot fått regn och lite åska och det är ju bättre att den kommer på natten! Och det kanske också är bra för nattsömnen eftersom Roma nu leder över Bologna med 5-0... Kan bli lite firande?


Skulle ju visa appen med offlinekartan som funkade mycket bra idag. Jag använder ju sällan kartor i telefonen och har inte haft någon igång utan uppkoppling. Gillar att GPS:en ändå funkar så bra utan 3G! Ja, det kanske alltid är så men jag är ju en flitig användare av papperskartor när vi är på semester så jag har lite erfarenhet...

Hur som helst gick vi från Fontana di Trevi - denna hyllning till vattenelementen - och gick ner mot shoppinggatan Via del Corso. Där stannade vi på en restaurang och tog en pizza med parmaskinka och svamp. Joodå! Men inte tror jag att det blir så mycket mer av det slaget. Pizza ääär mastigt! När vi ätit klart fick jag en hand på min axel och där stod helt plötsligt:


Bitte Stighäll som var i Rom tillsammans med sonen Jocke! Vilket osannolikt sammanträffande! Så kul att ses och så bra att ni stötte på oss så att ni kunde utnyttja restaurangens toalett... Haha! De var ännu värre än oss och betade av heeeela Rom redan första dagen. Vi tar det lite pö om pö!

När vi skiljts åt gick vi vidare och kikade på det otroligt storslagna Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II. Det uppfördes till kungens ära men kallas i folkmun av de som inte tycker om arkitekturen för Bröllopstårtan eller Skrivmaskinen... Haha!


Jag tyckte att det var riktigt coolt! Och, eftersom solen också visade sig, otroligt vitt! Nästan omöjligt att vara där utan solglasögon när den sken som starkast.


Viva Italia! Eller vad man nu säger... 


Efter en obligatorisk glass började vi promenera hemåt och passerade den här utgrävningen? Jag vet inte vad det var men det heter Area Sacre så jag antar att det är/var en helig plats av något slag. Det var också ett tillhåll för stans (vild?)katter... Det upptäckte vi när vi gick ner en trappa... Den lukten... Haha!

Här promenerar vi över Ponte Garibaldi för att komma över till vårt område och lägenheten som ligger strax till vänster om Ponte Sisto som är bron ni ser. Jag kan också rapportera att vattnet i floden Tibern nog är bland det smutsigaste jag har sett... Och nej, jag ska inte bada! Haha! 

Nu har vi ätit helt OK kyckling med brie och tryffel respektive tomat och parmesan. Och idag tog jag en sallad till, och ingen dessert, så det går åt rätt håll...  Om allt går planenligt så hörs vi imorrn då vi ska göra nya promenader i Roms fina arkitektur!