Det går uppåt... Eller?

Man skulle kunna tro att det är humöret, orken, inställningen varför inte aktiemarknaden? Men det är snarare smittspridningskurvan och vikten... Möjligen kan andelen rättshaverister och pandemiförnekare också räknas in i samma höjning men idag väljer jag själviskt att fokusera på det som irriterar mig mest; mig själv. 
 
Vissa dagar tappar jag bara sugen och blir trött - på mig själv, min brist på energi, mina prestationskrav och min oförmåga att fokusera på det som verkligen är bra. En gammal chef sa en gång att han kunde berömma mig 10 gånger men om han kritiserade den 11:e så var det det enda jag kom ihåg. Det stämmer ganska bra. 
 
Istället för att ta tag i det som känns jobbigt har jag också en benägenhet att fly - och göda min beroendepersonlighet. Jag matar den med kakor, godis, läckra middagar och hemklickade varor som ibland inte kommer sig längre än in i garderoben. Mitt sätt att ständigt gå "all in" gör stooor skillnad - både på vågen och i plånboken. Haha! Ja, det är tur att jag kan skratta åt mig själv. 
 
Mitt senaste "fynd" är ett par skinnbyxor (behöver jag det?!) som jag dock ska tvinga mig att använda på en gång. Senast jag (och även maken!) köpte skinnbyxor var många, många år sedan när vi på en tripp till Stockholm hade druckit starköl till lunch och efteråt tyckte att vi var huuuur coola som helst. Det är tur att jag gav upp öldrickandet. Jag shoppar så bra ändå. 
 
Nej, nu får det vara nog med klagomål - jag ska ägna resten av dagen åt pepp! Jag är bra, jag kan, jag vill och jag förmår se det positiva i livet. Jag har allt jag behöver och mer därtill. Bara för att jag blev chockad när jag vägde min i morse behöver jag inte halka ned i den djupaste svackan. Jag kan välja att äta nyttigt, vara nöjd med min långa morgonpromenad och glädjas åt att vi nu efter vårdagjämningen får ännu mer lljuuuuus! 
 

Solens uppgång är den enda uppgång jag behöver bry mig om och den firar jag varje dag!

Inte är det så tokigt ändå? Ikväll har vi tänkt premiärgrilla och äta melonsallad, husbilen har fått komma hem på uppfarten, på onsdag ska jag göra TV igen och våren är på ingång. Nej, man kan ju inte klaga när allt går uppåt!
 
Tjolahopp!