Vilket äventyr!

Nordiskt Berättarcentrum arrangerar inte bara Berättarfestivalen. Våra pedagoger jobbar främjande för att utveckla både barn och vuxna, vi producerar föreställningar, gör utbildningssamarbeten, främjar det nordiskt/baltiska berättandet och vi gör berättarföreställningar för barn. En del mer spännande än andra.

I lördags var det dags för ett nytt Sagoäventyr på SARA Kulturhus och jag åkte ned för att vara med. 


Det blev spännande på en gång och här är Theresa alldeles tagen av allt bus som hustomten har ställt till med. Skor är försvunna, galgarna ligger på golvet och det sitter konstiga lappar överallt... 


Barnen var med från första stund och Theresa och Lillemor gjorde ett superjobb! Äventyret tog barnen med runt om i det stora huset och det blev spännande mer än en gång.
 

Jakten på hustomten fortsatte genom de olika korridorerna "backstage" och hur sagan fortsatte ska jag inte berätta - bara att det slutade lyckligt! 
 
Hoppas det kommer fler tillfällen och nya mysterier att lösa. Det här är ett superfint sätt att både visa upp huset och berätta en spännande historia. Det skulle fungera lika bra för vuxna och det kan kanske bli ett kommande äventyr. Vem vet vad som döljer sig i väggarna på SARA?