Planerar spännande program!

Det rör på sig både på jobbet och privat! Jag har den stora turen att få bli inblandad i allsköns projekt och trivs som fisken när dagarna blir innehållsrika och omväxlande. Tillsammans med Stadsbiblioteket arrangerar vi en spännade Berättarkväll om konspirationsteorier:
 

Finns det någon sanning i konspirationsteorierna när det gäller covidvaccinet, Estonias förlisning och utbyggnaden av 5G-nätet? 

Kom och lyssna till psykologen och författaren Jonas Hjalmar Blom som varvar vetenskapliga fynd med humor och verkliga exempel. Dessutom får publiken steg för steg skapa en egen konspirationsteori. 
En spännande och rolig berättarkväll helt enkelt. Och ryktet säger att det bjuds på fika… Eller är det bara en konspirationsteori?
Tisdag 5 april 19.00 på Trappscenen i SARA Kulturhus! 
Biljetter
 
 
Men redan imorgon finns jag i Västerbottensrummet på Stadsbiblioteket i Skellefteå där jag har fömånen att få högläsa en av Sara Lidmans texter! 
 
52 uppläsare ska ge röst åt Saras texter under ett år - varje onsdag 16.30. Bara att stövla in! Plats: Västerbottensrummet 
 
Och 13 april finns jag återigen på plats i Go'kvällstudion! Det blir nog lite deckarfrossa inför påsken... Vågar du så ses vi i rutan 13/4 kl 18.45!
 
Dessutom har jag fått förfrågningar om underhållande inslag under Forskarfredag och på ett par konferenser, boktipsande på bibliotek och lite annat smått och gott. Det känns väldigt roligt och inspirerande! Det är dock inte ofta min revykaraktär "Emma" är ute och jobbar. Hon har gett upp festerna utan satsar allt på människor som behöver uppmuntran:
 
Förra veckan besökte hon (ja, hon kör sitt eget race...) Bröstcancerföreningens årsmöte och här är hon tillsammans med ordförande Lena Sandberg som är en riktig klippa! Så viktigt att få träffa likasinnade både under och efter en så svår sjukdom som cancer. Att känna att man inte är ensam betyder allt! 

Jag (Monica) ska nu gå in som stödmedlem i Skellefteås förening så att de får några kronor till att göra roliga saker för. Gör det du också: Stödmedlem
 
I övrigt har jag satsat mina slantar på att hjälpa mina medmänniskor i Ukraina, och till att köpa ett par nya byxor som skulle vara "fullängd". Min storlek verkar dock innebära att jag är två meter lång... Haha! Nu blir det till att ta fram saxen. Kanske får jag använda "Emmas" devis när det gäller vikten: "Jag är inte överviktig. Jag är bara underlång!"

Önskar er alla en fin kväll! 
 
 
#1 - - Åza Sjöstam:

Hej Monica!
Vi har setts på Vindelns bibliotek då jag jobbade där och du hade en fantastisk boktipsarkväll som vi kallade Afternoon Book Tea. Det var bland det roligaste arrangemanget vi haft i Vindeln!

Nu har jag har bytt arbetsplats till Tegsbiblioteket i Umeå och ansvarar för vuxenprogrammet. Jag planerar för hösten och tänkte då på dig och att det skulle vara fantastiskt roligt att bjuda hit dig för en boktipsareftermiddag eller -kväll. Tar du fortfarande på dig sådana uppdrag? Vad är ditt arvode och hur ser din höst ut? Jag misstänker att du har många bokningar men chansar att fråga ändå! :-)

Hör gärna av dig till mig på mejl: [email protected].

Varma hälsningar Åza Sjöstam, Tegsbiblioteket i Umeå

Svar: Hej Åza! Så kul att höra av dig! Jag mailar. :)
Monica Lindgren