Sommaren 2022 - dagar i juni

Nu har nästan hela semestern gått och först nu börjar jag summera alla fina upplevelser. Jag har verkligen kopplat av från ALLT men tänker att det nog kan vara bra att bekanta sig med datorn igen då jobbstarten obönhörligen närmar sig... Fingrarna verkar dock hitta rätt på tangenterna och bilderna laddas upp som de ska så allt är inte glömt!
 

Sista arbetsdagarna i juni handlade dock inte bara om mig... haha! Den här skylten på Nordlandergatan tillhör Ungdomsverket och jag var bara tvungen att ta en bild. Nej, i mitt universum tar maken också stor plats och invigningen av hans fina utställning på Nordanå blev en efterlängtad höjdare!
 

Fotografen framför fotografiet!
 
Jag åkte ned för att titta när Ulf och Krister Hägglund på Skellefteå Museum hängt bilderna och det var såååå fint! Jag blev rörd och glad - både av att se alla fantastiska bilder men också av storheten i att alla underbara personligheter i vår hemby Önnesmark nu blir offentligt presenterade.
 

10 juni var det vernissage och Eva Hellerquist hälsade välkommen till "Önnesmark - Byn med mjölkstenen".


I vårt förhållande är det nog jag som är den snacksaliga (surprise!) och Ulf den som berättar i bilder - men han formulerade sig fint när han nu tvingades hålla låda tillsammans med Krister. Snyggt!


Extra roligt att så många bybor också kom till öppningen. Här är Erland i samspråk med maken. 


Och det blev gott om fotografer i vimlet! Alla gamla kollegor från Norran fanns på plats och det var väldigt uppskattat.


Systrar när de är som bäst: Berith som är makens syster och Malin som är min. Kul att ni kom! 


Sötaste besökarna var Alice och Vera som också hade plockat blommor till Ulf! 


Åsa och Elisabeth är lite äldre men lika söta f d kollegor på Norran och barndomskompisar från Daglösten!


Väl hemma skålade vi för Ulf och firade att utställningen äntligen öppnat! Ett omfattande arbete med att söka och välja bilder är över för den här gången och jag säger Bra jobbat! Svärmor Sonja som så gärna ville att Ulf skulle ställa ut ler nog i sin himmel och själv hoppas jag att det blir fler utställningar. Det finns så många bra bilder... :)

Hela jun i har varit ett enda långt firande och dagen efter var det dags att röva bort Marika för en dag på stan. Hon fyllde 60 strax efter mig och vi shoppade loss å det grövsta...


...drack bubbel till lunch...


...och mötte upp våra män på Nordanå där vi gick en sväng i utställningen innan vi åkte hem till oss. Superfin dag och roligt att hänga!


Mera bubbel, caterad buffé och spel i trädgården fick avsluta dagen. Än en gång stort Grattis!


Himlen har varit på lite olika humör men mest har solen lyst denna sommar. Gillar dock molnformationer så man får passa på.


15 juni var det också sommarteaterpremiär och vi satt i publiken när Wendy och Peter Pan visades på Medlefors. Vilken sångstark ensemble!


Västerbottensteatern i samarbete med Musikalakademien blev ett lyckokast och Wendy och hennes småsyskon gjorde ett lysande jobb!


När sista arbetsdagen var gjord passade vi på att åka ned på Compete Sports Bar där Gunnar Eklund och Eva Hellerquist tog adjö av alla vänner i Skellefteå innan de så småningom drog ned till Malmö där pensionärslivet fortsätter. Stort och varmt tack för alla era insatser på scenen och muséet! Ni blir saknade!

Och 18 juni påbörjade vi årets semestertripp med husbilen. Tre ograverade veckor på hjul blev magiskt fina. När man passerat Vedabron är man verkligen på väg!

Vi har sett så mycket fint och haft det så bra! Ska bara ladda in fler bilder så att jag kan sammanfatta semestern. Synes!