God kväll och Glad påsk!

I onsdags vände mitt humör uppåt igen - och det hade inte bara med den lediga påskhelgen att göra. Ibland träffar man bara på precis de människor man behöver. Vi packade husbilen redan kvällen innan och åkte ned till Umeå där jag skulle göra Go'kväll. Jag var väl inte direkt laddad innan men när jag väl kom dit möttes jag av så mycket värme och positivitet att det bara var omöjligt att inte bli glad. Tack alla!
 

Ja, ni ser ju. Piffad och glad igen! Missade ni programmet så finns det ju att se på SVT Play: Go'kväll 13 april


Nere i studion repeterar vi alltid programmet innan och här ser ni den sprallige kocken Erik tillsammans med redaktören Alexandra och fina programledaren Inger!


Dagens gäst var journalisten, yogaläraren och numera författaren Zandra Lundberg. Så roligt att få träffa den här fina Åländskan vars boktitel är en av de bästa; "Konsten att inte hitta sig själv på Bali". Fina samtal om livet! Julia på sminket fixade håret och gjorde oss fina!


Och studiomannen, tillika filmoraklet, Johan Lundström är en klippa. Han är för övrigt systerson till legenden Sture Karlsson från Övre Bäck. Ännu en merit! 

Ja, det blev en fin kväll med lite inhopp i köket och allmänt slamsande från de medverkande skellefteborna. Äggstra allt!


Att tiden flyger iväg noterade jag förra helgen då vi fick uppvakta finaste My på 13-årsdagen! Vad hände? Nyss var du ju "My Naima Evelina, fyra år, klättrar själv!" Och i höst blir Max nio år! Själv var jag mest glad över att få krypa ned en stund i soffan med dem för surr och många kramar efter den smarriga tårtan. Ni är ju för fina!


Helgen innan påsk såg det också ut så här ute på gården. En sen snösmocka gjorde att man fick ta ut sig lite extra. Ja, det gick ju bra men nog var det trevligare att vakna upp i Övik på skärtorsdagen till detta vackra väder:


Frukost i sooooolen efter morgonpromenaden! Första turen med husbilen för den här säsongen blev precis så lyckad som vi hoppades.


Promenader på stan, löpturer och...


...kors vilka hus det finns! En del mer moderna...


...och andra med mer klassiska snitt!


Många trähus finns kvar och det ger stadskärnan karaktär.


Vackert renoverade...


...eller orört genuina! I det här gamla huset hade faktiskt någon öppnat ett nytt café till den gamla skylten. Kul!


Jag ägnade mig åt någon sorts spegelbild med maken men den blev fläckvis ganska obegriplig... haha!


Lika svår som den här fina statyn vid biblioteket kanske?
 
En lämnad båt gav ett lite sentimentalt uttryck som nog passade molnen som trillade in, men vi hade ju laddat för påskmiddag i den varma bilen vid kajen så på oss gick det ingen nöd!
 

En goooooood och glad påsk tillsammans med bästa maken började och slutade med... mat! 
 
Nu är vi hemma igen och jag är tillbaka i jobbselen. Har mycket på agendan och en av punkterna är att lösa det problem som gjorde mig upprörd och sänkt. Jag tror att jag ska skynda långsamt den här gången och ta hjälp av Sinnesrobönen. Den är faktiskt klockren i de flesta sammanhang:
 
Gud, ge mig Sinnesro
att acceptera det jag
inte kan förändra,
Mod, att förändra det jag kan
och Förstånd att inse skillnaden.