Ny vecka - nya möjligheter!

Under veckan som gått har mamma fått sin första spruta och jag var utrustad med både munskydd och visir innan jag följde henne till vårdcentralen. Nu är det så kort tid kvar till vaccin att det vore förbaskat onödigt om man trillade dit. Mamma var glad men två timmar senare arg som ett bi, så dagen var med andra ord heeeeelt normal... haha!
 
För ganska precis ett år sedan skämtade jag med denna bild på bloggen och idag är makens ansiktsskydd från garaget nästan en "normalitet". Så långt som till hinken har vi dock inte kommit. Den är dessutom svår att ha när man kör bil... Man ser bättre ut än ut.
 
Blir upprörd över att det demonstreras i Stockholm där man protesterar mot nedtstängningen. Jag skulle vilja att alla (1000 pers?) som deltog och som tycker att Covid-19 bara är en förkylning tvingas skriva under ett papper där de avsäger sig vård ifall de själva blir sjuka! De kan också få vänta till sist på att få vaccin. Men jag skulle inte bli förvånad om de istället trängde sig före i kön... Aaaaaahhhhghh!
 
På det hela taget är det många som (fortfarande!) beter sig nonchalant och inte använder munskydd. En grupp utländska arbetare (från Northvolt?) gick idag på förmiddagen in på Jula - i grupp på fem och utan munskydd! I fredags promenerade jag förbi Solbackens handelsområde och där var det många som gick in på systemet utan munskydd (och naturligtvis i grupp!). Bara för att man själv inte är i riskgrupp eller kanske inte bryr sig om man blir sjuk så är det ju respektlöst mot andra människor!
 
Nej, nu måste jag lugna ned mig lite. Idag är det ju en stor dag. 8 mars, Internationella kvinnodagen och firandet av vår älskade Emilia som fyller år. Grattiskramar till dig hjärtat!
 
Hur kan det redan ha gått 31 år sedan ditt söta nylle uppenbarade sig? Söt är du fortfarande och vi älskar dig så oändligt mycket! <3
 
Söt var också ekorren som kom och besökte vårt slitna fågelhus. Det är tydligen inte bara katten som håller koll på det här stället...
 

Fin och fluffig! 
 
Och förmodligen sugen på talgboll ? Eller så noterar den bara att vi borde måla om och laga staketet... haha!
 
Nej, nu måste jag återgå till jobbet men gläds åt att mammas läkare nu meddelat att hennes Covidtest var negativt. Vi känner oss själva lite snörvliga men avvaktar några dagar i hemmet innan vi träffar någon. Det senaste året har man ju känt efter mer än normalt och det är ju precis som det ska.
 
Ha det bäst alla och sköt om er!