En del är kungar...

Har precis sett sprintstafetterna och blev så förvånad över resultatet. Oskar Svensson vann igår men såg inte ut att ens ta dagens tävling på allvar. Eller så har något hänt med formen? Förvånande var också att damerna "bara" kom tvåa. Vi har vant oss vid att Linn Svahn spurtar om alla men idag fick hon se sig besegrad. 
 
Nu blir man garanterat bortskämd med deras prestationer och det kan säkert vara nyttigt för både oss och dem att allt inte flyter till hundra procent innan VM. Borde ge, åtminstone Svahn, tändvätska så det räcker.
 
Det kan verkligen inte vara lätt att vara på topp varje dag. Det är det ju inte ens för en vanlig vardagsmotionär... Bra att inse att det inte bara är jag som har "dåliga dagar", haha! Jag ändrar mig därför och säger bra jobbat! Nu ser vi fram emot VM.
 
En som däremot inte fått något beröm idag är Snurre. Denna gosiga, roliga, söta och lydiga katt som aldrig har haft sönder något (sedan han som kattunge bet av en laddkabel...) och aldrig varit uppe på bord och bänkar. Han har plötsligt hoppat upp på bordet två gånger den här veckan och jag trodde det berodde på att jag blandat tulpanerna med blåbärsris, men i morse insåg vi att vi nog har blivit lurade:
 

Han gillade inte lyxtulpanerna! Sex av tio blommor var avbitna och det här är ju en giftig blomma för katter. Nu ser han dock ut att må (alldeles för) bra och förmodligen var det bara ett bus. Jag tog bort tulpanerna, rengjorde allt och ställde tillbaka vasen med blåbärsris. Då kliver han upp och lägger sig tillrätta på bordet! Men va?! Gissa om han åkte ut?!
 
Nåja, nu är han inne igen och verkar inte minnas att vi varit ovänner... Han ligger som vanligt, avslappnad och utsträckt, på hela makens favoritplats i soffan. Det är kanske, som de säger, att katter är kungar. Snart tycker han väl att vi ska flytta ut också? 

Nästa kung möter vi längst efter cykelvägen när vi promenerar. Han går konsekvent på höger sida och vi på vänster. När vi möts viker han inte en millimeter och jag måste erkänna att det stör mig något då jag ju vet att det i Trafikförordningen (sedan okt 2018) finns fastlagt hur man beter sig på kombinerade gång- och cykelvägar: "Gå om möjligt längst till vänster i din färdriktning, när du använder vägrenen, körbanan eller en gemensam gång- och cykelbana." 
 
När vi möttes igår var jag tvungen att lite högt säga att det faktiskt är vänstertrafik för gångtrafikanter... Varför kan jag inte vara tyst? Han svarade ganska uppbragt att han följde skyltningen. Och då går man till höger! Jag hävdade att lagen ju måste gälla, men insåg också att detta skulle bli en omöjlig diskussion... Bäst att gå hem. Och bäst att nästa gång promenera förbi de skyltar som finns längst ned på Solbacken. Haha!
 
Så här ser det ut på skylten längst ned i backen. Han gick naturligtvis på den sida han tyckte var rätt. Och vi som, från vårt håll, bara har den övre, runda påbudsskylten - vi går naturligtvis ovanpå cyklisterna... 

Nästa gång vi möts kommer jag säkert, som vanligt, att gå över på höger sida, så att han får som han vill. Men jag kanske kommer att sluta hälsa? Haha! Nej, jag får hänvisa till den regel som jag skickat med barnen där de ska tänka på att välja sina strider; "Vill jag ha rätt eller vill jag vara lycklig?". Jag släpper detta och fortsätter vara lycklig!
 
Lycklig blev jag också igår kväll när jag lagade till Skrejtorsken som vi beställt från Frisk Fisk. Färsk, fast, fyrtiotre grader och fantastiskt goooood! 

Det gäller ju att fokusera på det som är positivt. Och inte på olydiga katter och högervridna gångtrafikanter! Tjingeling!
 
 
 
 
#1 - - Maj-Lis Lindegren:

Hej Monica!
Jag håller också alltid stenhårt till vänster på gångbanorna men precis som du möter man dom som inte uppfattat budskapet. Jag är förvånad över att inte alla har samma åsikt som du och jag..... Det skulle dock vara enklare om dom där j-la pilarna under skylten togs bort.
Nåväl, vi fortsätter med vår kampanj 😊

Svar: Vi fortsätter! Hörde att folk i Umeå blivit aggressiva så det är en viktig fråga... haha!
Monica Lindgren