Vår på G?

Nu har det äntligen börjat vara plusgrader vissa dagar och det djupa snötäcket sjunker sakta men säkert ihop. Känns förhoppningsfullt och vi längtar efter att ta hem husbilen igen och börja planera lite kortare turer. Det här året har den verkligen varit det perfekta semesterfordonet!
 

Vackra mönster av snö i olika lager hemma på gården.
 

Och promenaderna fortsätter. Hade tänkt ta en selfie men missade en aning och tyckte att det blev en mer fartfylld bild. Jag ska nog alltid vara i lite oskarp rörelse för att duga i mina egna ögon! Haha!


I onsdags var det bara att ta på munskyddet och köra till Umeå! Maken hängde med och det var skönt med sällskap då vädret verkligen inte var på vår sida.


Allt gick dock bra och här är jag ombytt och klar nere i studion! 


Distanserad gruppbild med Beppe och trevlige historikern Curt Persson som pratade om dokumentärserien "Jag var en lägre ras" - en serie om förföljelsen av svenska Tornedalingar. Starkt!
 
Studiomannen Johan, tillika @filmoraklet, såg till att vi blev mickade och befann oss på rätt ställe. Nu är det verkligen glest i studion och munskydden sitter på fram till start. 
 
I onsdags var det också Sverigefinnarnas dag och jag valde att prata om nyutgåvan av Zacharias Topelius "Läsning för barn" som fortfarande har en alldeles särskild ställning när det gäller barnlitteratur. För den som inte orkar bära hem de tre tjocka banden finns också en tunnare "Sagor i urval". Jag blev så lycklig då jag såg att han skrivit texter som jag ofta sjungit för barnen. Sov du lilla videung var en klassiker. Tipsade också om "Den trogne läsaren" av finländske Max Seeck och isländske Ragnar Jónassons nyutkomna "Snöblind". Spännande båda två och väldigt läsvärda!
 
Sedan har veckan fortsatt med jobb och vi ägnade också nästan en hel dag åt framtidsdiskussioner. Vi är ju ett ganska snacksaligt gäng så nu ska jag bara försöka hinna renskriva alla anteckningar... haha! Men det blir nog bra.
 
Har känt mig lite hängig och trodde att jag skulle bli förkyld men det är nog bara är mitt humör som ställer till det. Det ÄR svårt att uppanamma kraft att ta tag i saker och jag känner mig verkligen inte som någon stjärna. Vissa dagar är jag t o m lite låg och efter senaste TV-sändningen tyckte jag heller inte att jag levererade som jag ville. Då är det tur att man har en familj som kan trycka på rätt knappar. Fick en skärmdump av Emilia som fått mess av en f d anställd i Göteborg som frågade om det var "Mamma Lindgren" som var i TV? Jodå...
 
Det gjorde min dag! Vilka underbara människor det finns! <3 Tack älskade unge!
 
Solen visar sig också från sin bästa sida ibland och idag har det blivit en mils promenad. Gick också förbi min kompis Anna som flyttat till Morö Backe med sin familj. Det nybyggda huset såg så fint ut och jag längtar tills jag får komma in och surra bort lite tid! 
 
Längtar efter massor med saker men kanske mest efter att vi ska få vaccin så att man kan få träffa alla vänner - och barnen som man saknar så sjukt mycket! Men snart är vi där. På onsdag ska jag skjutsa mamma så att hon får sin första spruta och det känns så skönt!
 
Håll i och håll ut!