Kanelbullar och kyrkoval!

Lägger ännu en händelserik vecka bakom mig och ser tillbaka på dagar som varit fyllda med jobb, vänner, röjning och roliga uppdrag!  Berättarfestivalen närmar sig och de senaste dagarna har därför ägnats åt intensiv planering och korrekturläsning varvat med fix inför en kommande konferens som ska genomföras i Danmark.

För att få balans i tillvaron fortsätter jag med mina dagliga morgonturer och igår sprang jag än en gång fem hela kilometer. Otroligt! Jag brukar påminna maken om att vi faktiskt skapat en fantastiskt god vana - nästan lika god som sommarens desserter... haha! 

Det gäller ju att hitta på kul saker på fritiden också så förra helgen åkte vi tillsammans med goda vänner till Svedjan Ost för att fika och handla ostar.
 

En surdegsmacka, gott kaffe, mandelbullar och trevliga samtal med den här ljuvliga utsikten är underbar påfyllning för både kropp och själ! Hela familjen Hellström är otroligt driftiga, ostarna smakfulla och sonen Alfreds bakverk något utöver det vanliga. Numera finns en filial till Svedjan Bageri även på Söder i Stockholm. Så kul!

Vädret har ju varit lite upp och ned men idag kändes det att rötmånaden nog är över och den krispiga höstluften på ingående. Bara 6 grader varmt när jag var ute i spåret imorse.

Vi fortsätter också vår röjning här hemma och det blir mycket och högst nödvändig återvinning. Himmel vad vi har saker. Och vad vi sparar - för mycket och för länge. Kul då att få besök av en bästis som blev fin och glad av lite nya klänningar. 


Det ihållande regnandet har varit lite trist men det behövs säkert. Och efter regn kommer sol, och...


...regnbågar! Jag har också hittat skatten vid regnbågens slut:


Husbilskatten! Den kom som ett brev på posten i förrgår... haha!

Men himlen var magiskt vacker!

I lördags gjorde vi en tur till hemtrakterna för en utflykt i skogen där vi hittade andra skatter:
 
Kantareller! Många och vackert gula. Jag älskar verkligen kantareller - sååå gott!
 

Vilken lyx att få komma hem med såna här praktexemplar!


Det blev rensning och ett par stora grytor svamp att förvälla.


Hade ju tänkt laga något av svampen men det blev en dubbelpanerad torskrygg som satt bra efter en dag utomhus.


Bakade också en jättegod äppelkaka med mandelmassa, så vi fick i oss heeeeela kostcirkeln! Haha!

I går blev det mer jobb då jag förberedde mina boktips inför höstens första Go'kväll som sänds på onsdag. Jag laddade också inför dagens roliga uppdrag för kyrkan!


Idag har "Emma" promotat kyrkovalet och betonat vikten av att vi alla röstar och utnyttjar vår demokratiska rättighet. Det är faktiskt en ynnest att få vara med och bestämma - i hela samhället.

Det blev en härlig dag som ska resultera i ett antal roliga filmer där vi speglar kykans verksamhet. Särskilt roligt var det ju att besöka unga scouter i Lövånger:


Åldersskillnaden till trots kom vi väldigt bra överens och det roligaste var ju att jag kände nästan alla barnens föräldrar! Har man jobbat i samhällets kiosk och vikarierat som lärare på skolan är man bekant med de flesta. Sedan spelade vi ju revy där i måååååånga år. 


Fina kompisar! Särskilt roligt var det att få träffa en av mina "lånepojkars" flicka. När hennes pappa var i den där åldern var jag en stående barnvakt!

En väldigt rolig filmdag och imorrn blir det berättarjobb igen. Onsdag åker jag till SVT i Umeå och den kommande helgen ska jag faktiskt vara alldeles ledig! Måste tänka på balansen.

Take care! :)