Trädgårdstomtar?

Nej, fullt så illa är det inte. De enda tomtar som finns i vår trädgård är vi själva och de senaste veckorna har det varit fullt upp med stök och fix. Det är bra att varva datorjobbet med praktiska sysslor och skönt att få ta ut sig ordentligt. 
 

Krattar bäst som krattar sist... 

Vi har ju tagit ut en del stora träd och nu gör vi äntligen något vettigt av platsen där några av dem stått. Istället för tre jättegranar och ett par björkar har det nu blivit en odlingshörna:


Vi har plockat fram en del byggen som maken tillverkat och placerat ännu ett litet fint hus på tomten. Det här ska få innehålla tomatplantor så fort vi får lite varmare väder. Känns fint att odlingslådorna nu är klara att fyllas.
 

Ett bihotell blev det också mitt i en vedstapel. Här kan de få ligga och dröna...

Idag har vi grävt ytterligare för att flytta en portal och vart man än sätter spaden hos oss är det rötter - och steeeeeen... Det känns i hela kroppen att man tillbringat helgen i trädgårdens tjänst och nu fattas bara solen och värmen! 


Mycket motion blir det också. Vi startar dagarna med en runda i motionsspåret som nu tinat fram - och igår hade vi t o m sällskap av:


Sooooolen! Då går allt lätt.

Och när man varit ute hela dagen smakar maten desto bättre:
 
Fiskpaket på grillen med grönsaker och Lyr. Smarrigt och smörigt... haha!

I dag tittade jag också till mamma som ville ha sällskap. Vi får ju inte ses på nära håll men bestämde träff på hennes uteplats och det funkade fint när jag kunde ta plats några meter ut på gräsmattan.
 
Lilla mamma. Glad och väldigt pratsam! Hon längtade efter värmen och mindes varma majdagar som barn med klänning och knästrumpor. Så ska det ju vara!

Nej, nu måste det nog bli lite dessert efter en hård arbetsdag... Inget ont som inte har något gott med sig! :)


 
 

Kommentarer
Postat av: Sandra (sandifighter)

Så mysigt ni ser ut att ha ha haft det. Ja, vart i hela världen tog maj-vädret vägen. Förstår att din mamma pratade om det varma som barn. Det brukar alltid vara så kul att prata om sådant.

2020-05-18 @ 11:24:38
URL: http://sandifighter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0