Grancan 2020 - Las Palmas!

Inga stora avstånd på Gran Canaria så det blev även en busstur till Las Palmas på norra sidan av ön. Vi har aldrig besökt staden tidigare och valde att köpa biljetter till en hop-on-hop-off-buss. Det var kanske liiite onödigt.

Om man, som vi, åkt turer i städer som Barcelona, Paris och London var kanske förväntningarna också väl höga. Det fanns inte så mycket att se och stan' är ganska vidsträckt. Det betydde mycket musik i lurarna och få stopp. Men nu är det gjort och det var kul med gemensam aktivitet en mulen dag. Och man påverkas säkert också mentalt av vädret. Hade vi haft sol hade garanterat allting känts mer positivt!


Staty i Doramasparken till minne av Canariernas sista kung. När de förlorat sin kung i krig mot spanjorerna var det enligt sägnen många infödda som kastade sig ut från en klippa mot en säker död... 

 

Vackert och med lite udda palmer.
 

Den här färgglada stadsdelen på höjden påminde lite om de italienska byarna Cinque Terre.


Och på bussarna kunde man tydligen både "pissa och bajsa kontinuerligt"... haha!

Nej, jag kan som ni förstår inte spanska... Var därför tvungen att fråga google som säger att det istället betyder "kontinuerligt lågt golv". Då vet man!


En del av hamnen!


Och AC:s hotell!


Playa de las Canteras - sandstrand i stan! 


Det lite svindlande att tänka att makens föräldrar befann sig på samma strand när de åkte utomlands för första gången i slutet av 70-talet!


Blåsigt läge och mulet väder lockade inga soldyrkare - men det här är ett känt tillhåll för surfare.
 

Drakflygning hade kanske passat oss bättre?


Den här familjen befann sig i riskzonen... Pappan fotograferade och mamman sprang för att rädda sina pojkar när de försvann i vågorna! Huga! 


Fortsatt busstur efter en stadig pizza!


Särskilt nöjd blev jag med den här bilden... hahahaha!

Vi passerade även teatern och mina tankar gick direkt till det kommande Kulturhuset här hemma. Blir spännande att se! Jag tror i alla fall att Skellefteå skulle kunna erbjuda liknande bussturer - vi har minst lika många sevärdheter som Las Palmas.
 
Har mycket skrivande att ta igen och idag passade det bra att också lägga upp lite bilder. Ligger hemma i sjuksoffan och försöker kurera min förkylning. Det var meningen att jag skulle repetera på Profilteatern idag men man åker inte gärna till en teater med smitta... Det blir alldeles för mycket negativa konsekvenser för alla man träffar. Får hålla mig i skinnet tills det är dags för TV på onsdag! Vi snyts i rutan! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0