Repstart, kickoff och Alvargala!

Innehållsrik vecka med massor av roligheter - och ganska mycket jobb. I måndags inledde vi repetitionerna av den nya mordgåtan "Den sista måltiden" på Profilteatern i Umeå.

Det känns otroligt kul att än en gång få chansen att göra spänningsföreställning under en trerättersmiddag. Premiär blir det 14 februari och den här veckan har vi jobbat med manusbearbetning och karaktärsbygge.
 

Här har ni min rollfigur Katja Dreyer! Jag får med andra ord en ny look med kepa och långt hår. Riktigt roligt.


Här med resten av ensemblen; Tobias Morin, som även skriver och regisserar, Lina Hognert och Sara Ribbenstedt - fina och begåvade alla tre!


I onsdags körde jag tillbaka till Skellefteå för en heldag på Nordiskt Berättarcentrum och återgick till min gamla och mer beprövade look... 

Vi hade bra planeringsmöte hela dagen och avslutade med en kickoff för samtliga hos Pär Johansson på Matstudion. Jag missade förra fredagens kväll med alla musiker i Stora C (då jag istället satt hemma och jobbade...) men fick nu chansen att vara med och laga gooood mat hos bästa Pär!


Min grupp gjorde förrätt med friterade jätteräkor och lite asiatiska tillbehör som rättika, skaldjursaioli och en salsa på rostad paprika, chili, mirin och koriander. Sjuuuuuukt gott!


Här sitter Robert, Lillemor och Marianne - redo att kasta sig över första rätten!


Tage, Robert och Jonas lagade varmrätt med ryggbiff, svartrötter och jordärtskockor... Mmm...


Jag var egentligen mätt efter förrätten men åt ändå upp hela den här läckra tallriken! 


Lillemor, Malin och Marianne fixade desserten och hann både göra blåbärssorbet, chokladkräm och pepparflarn... To die for!


Perfekt avslutning på en supertrevlig dag och kväll! Tack alla!

I torsdags var jag tillbaka i Umeå igen och efter två intensiva dagar där jag också jobbat lite på kvällen åkte jag igår hem för den årliga Alvargalan!


Bästa maken hann ta en bild när allt drog igång. Jag blev väldigt nöjd över första underhållningsdelen:


Solala! Dessa charmiga och oerhört begåvade grabbar har gjort stor succé med sin "a capella-sång" och jag har också haft förmånen att anlita dem några gånger. Alltid klockrent!
 

Andreas Lundstedt var kvällens konferencier och körde också några Alcazar-låtar. Personligen tycker jag att han är bättre som artist än som speaker. 


Bryggargatan servererade en magisk trerätters där den här förrätten med svamp i olika variationer var vansinnigt god!

Gladaste vinnarna var Reko-ring som tog hem priset som årets nykomling. Verkligen roligt och välförtjänt!

Alla vinnarna var givetvis värda sina priser och juryarbetet kan inte ha varit enkelt med många värdiga nomineringar. Jag var själv nominerad i klassen "Årets Profil" och bara nomineringen gjorde mig rörd och glad! Det här var också min första chans till ett pris sedan jag startade min sceniska bana för snart 40 år sedan och jag uppskattade verkligen gesten. Stort Tack till alla som hejade och till 200-årsjubilerande Swedbank för både nominering och otroligt trevligt sällskap under kvällen!
 

Årets Profil blev dock, inte helt otippat, Jan Marklund som grundat och driver bl a Bergteamet och nybyggda Drive Center i Fällfors. Jag blev först lite ledsen men insåg ju redan innan galan att han var och är en självskriven vinnare. En oerhört driftig människa med ett brinnande motorintresse! Grattis!

Lundstedt och sköna bandet Blacknuss höjde tempot efter prisutdelningen och i normala fall hade jag gärna stannat och dansat men de senaste veckornas jobb har tagit på krafterna och jag längtade bara hem till sängen.

Idag njuter jag av att skotta, promenera och fixa med tvätt och annat här hemma. Skönt med ledig dag, stryktips och fotboll på TV!