Bröllopsdagar och fina minnen!

Hade vi gift oss när vi träffades för 40 år sedan så hade vi firat rubinbröllop idag men vi väntade ju 15 år innan vi slog till (man vill ju vara säker... haha!) så idag har vi därför Silverbröllopsdag och det är inte illa pinkat det heller!


Mycket vatten har runnit under broarna sedan den här bilden togs för 25 år sedan... Livet går upp och ned, kärleken går från himlastormande till vardagstrygg, jobbiga perioder varvas med lyckliga och jag är otroligt tacksam över att få dela glädje och sorg med min bästa vän! Vi är ett bra team Ulf! 


Lite skrövligare idag men lika glada! Här har vi landat i uterummet efter en tur i motionsspåret. Livet är en aning hälsosammare idag men det känns helt rätt och vi vill ju leva länge!

21 maj 1994 var i alla fall en helt fantastisk och väldigt spännande dag! Det största glädjeämnet var naturligtvis barnen som var alldeles bedårande som brudnäbbar!

Båda var tagna av stundens allvar - på lite olika sätt. Oskar var lugnet själv när vi repeterade innan men busade friskt när det blev skarpt läge. Emilia hann klättra runt hela kyrkan när vi träffade prästen för att gå igenom allt men hon blev istället lugn som en filbunke under vigseln. Charmiga, roliga, glada och hur söta som helst! Jodå, alla föräldrar får ju som tur är de allra finaste barnen. <3
 
De var 5 respektive 4 år och visste redan då precis hur de ville ha det. Oskar skulle ha frack som pappa och Emilia gav sig inte förrän hon fått välja sin klänning helt själv. Och de blev ju supersnygga båda två!
 

Jag fick kaffe på sängen i morse och maken fick chèvrefyllda lammfärsbiffar och potatissallad till middag. Bubblet var dock en aning svåröppnat...


Jag som är så stark i nyporna trodde att jag skulle gå bet...

...men till slut så! Skål på er!

Ett stort tack så här i efterhand till alla vänner som bidrog till att vårt bröllop blev en minnesvärd tillställning - allt från musik och sång till galna happenings och roliga tävlingar. Det gjorde ni bra!

---
 
Annars ser vi tillbaka på en helg med otroligt fint väder och vi har både stökat på här ute och njutit av läsning i solen! Innan helgen hann vi också med att flytta svärfar ännu en gång då han tillfälligt placerats i Skellefteå men nu skulle tillbaka till Lövånger för att komma närmare Sonja.


Svägerskan Berith kändes igen och Sture var positiv till en utflykt efter att vi packat alla saker.


Väl framme i Lövånger väntade ju Sonja och tårtkalas då vi firade att de varit gifta i hela 67 år! DET är fantastiskt!


Glad svärfar över att vara framme och förtjust i att få äta tårta! Det här blev bra. När man levt tillsammans så länge bör man få vara nära varandra även när man blir gammal. 

---

I söndags åkte jag till fina Folkets Hus i Skelleftehamn för filmpremiär! Saga Eserstam är ju en kvinna med många talanger och hon har nu också gjort film baserad på den egna monologen "Älskade jävla pappa". 
 

Här har förväntansfulla gäster börjat ta plats i salongen och vi blev verkligen tagna av upplevelsen! En kort film med fina skådespelarinsatser - och med ett väldigt viktigt budskap.

Vi får följa en ung tjej som växer upp med en alkoholiserad pappa och det är så viktigt att vi lyfter de här frågorna - från flera håll! Många familjer har anknytningar på ett eller annat sätt och i varje klass finns 3-4 barn vars föräldrar har alkoholproblem. Jag hoppas den ska visas i skolorna så att många får känna att de inte är ensamma...


Fina skådisar och finaste Saga! Du imponerar hela tiden!

---
 
Några som däremot INTE imponerar är de män som driver frågan om att inskränka aborträtten i Alabama och på andra ställen i världen. Vi kvinnor har rätt att fatta beslut om våra egna kroppar och under veckan som gått har jag sett många som också gått till vårt försvar. Den här skylten var bäst av alla:
 
Word! Och så sant! Det finns en hel del gubbar som har för mycket makt och för lite självinsikt...

Nu verkar Sverige förlora stort mot Ryssland i ishockey men jag ska återgå till matchen och heja fram dem allt jag kan i tredje perioden! Lillebror är på plats och jag hoppas de haft kul de övriga matcherna. Sverige har ju ett fantastiskt lag!

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0