Kalasresa!

Vilka dagar, vilka vänner, vilken familj, vilka platser och vilket väder! Kontentan blir att livet bjuder på lite av varje men att även regniga dagar blir alldeles magiskt bra om sällskapet och inställningen är den rätta!

Förra lördagen åkte vi till Luleå för att fira vår fina vän Carina som fyllde 30 år (igen?). Hon är söt som en nyponros och en fantastisk människa!


Grattis än en gång fina du! <3

När vi firar våra närmaste vänner bjuder vi också på oss själva (vare sig man vill ha oss eller inte... haha!) och därför hade vi bokat resa till Kroatien med en början i Luleå för att få vara tillsammans på själva födelsedagen. Och allt blev synnerligen lyckat. Förutom vädret då - men det har vi redan glömt.
 

I Luleå började vi med en smarrig lunch på Hemmagastronomi och sedan en tur till Kulturens Hus tillsammans med Oskar för att vara med på vernissagen av Staffan Westerbergs utställning. Allt var inte bara på skoj - men himmel så mycket att se!


Och mitt i lokalen satt Staffan själv och myste. Han gillade inte att ha blivit så gammal men ställde gärna upp på bild.


Tillbakaflyttad till Luleå efter 66 år träffade han självklart många gamla bekanta. Utställningen består av alla hans personliga prylar, teaterrekvisita och annat som normalt pryder hans hem. Därför pågår den bara över sommaren - för längre än så kan han inte klara sig utan dem...


Massor med bilder...


Och ännu fler prylar, dockor och detaljer! Att montera upp och ned den här utställningen tar många dagar...

 

Scenografi för Norrbottensteatern.


Och en talkör för Brunnsgatan 4.


Vi kikade också på andra utställningar och här hade grafiska elever ställt ut. De här bilderna om män var klockren ironi!

Här flankerade jag en av bilderna målade på plexiglas av en konstnär från Tornedalen. Coola! Ja, bilderna alltså...
 

Vi avrundade dagen med att sammanstråla med övriga gänget, ta en öl i baren och sedan dressa om för middag!


Ooooooooohhh... skumpan glömde vi naturligtvis inte! 


God röding på Kitchen and Table och en trevlig kväll!

Och att få starta upp söndag och Mors dag med att äta frukost och få kramar av finaste sonen var en given höjdare! Barnen är ju det bästa jag vet! <3
 

Emilia skickade självklart också hälsningar och jag känner mig som den rikaste mamman i världen! Tack båda två! <3


Vårt flyg söderut skulle inte gå förrän på aftonen så vi hann också med en skön promenad runt Gültzaudden.


En bra start på ännu en fin dag!

En glass och promenad i Gammelstan' tog vid innan det var dags att åka ut till Kallax med hela fina gänget! Flygningen till Kroatien är så lagom lång att man bara hinner läsa en halv bok och sedan är man framme!
 
 Vi har haft en fantastisk vecka tillsammans och nu ska jag bara lägga in lite mer bilder så kommer fler inlägg. Tack alla fina! <3
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0