Stocka & Vaxholm!

Vi glider vidare genom Sverige och efter Härnösand väntade Stocka som är en liten ort norr om Hudiksvall med en superfin ställplats i gästhamnen! Den är nominerad till Sveriges bästa ställplats och ligger bra till för att ta hem priset.

Vackert läge vid vattnet, ordning och reda, 24 platser för husbilar, superfräscha toaletter där det t o m fanns små frottehanddukar att torka händerna med. Vi landade och fick en fin plats, nybakade frallor till bilen på morgonen och flera härliga promenader. 


Här kunde man också hyra rum om man var sugen på det.


Vi promenerade ut på Rönnskär som var betydligt vackrare än det vi är vana vid där hemma.


Härligt, soligt och vackert! Ja, omgivningen alltså...


Ett gammalt fiskeläge men numera sommarställen för många lyckliga.


Sommar!


Det enda som inte föll inom ramen för det övriga var den här bänken vid nyanlagda busshållplatsen... Hur tänkte ni? Var det virket som blev över? Och varför inte kapa översta plankan rak? Nåja, det är väl tänkt att man ska få fundera lite...


Vacker kväll i hamnen!


Stocka by the sea!


Ingaskärs Lots- och Hamnmuseum var föredömligt litet... haha!


Vi hittade t o m en gammal Grålle i grönskan. Om man ser på regnumret så skulle den ha passat BrHenrys... 


Och vad lagar man när man är ute och åker? Allt! Gott om tid, solen som kikar in genom den öppna dörren, grillen i bagaget och goda råvaror i frys och kyl ger smarriga måltider. I förrgår blev det fiskpaket med Hälleflundra igen...


Gott och enkelt!


Vi blev kvar i Stocka två nätter bara för att det var så otroligt vilsamt, lugnt och mysigt! Men igår åkte vi vidare ned till Vaxholm och där kan man säga att jag idag var tillbaka på brottsplatsen:
 

Precis här gick hälsenan av för snart tre veckor sedan! Ja, ni ser bulan på vägen...

Idag trotsade jag dock alla bulor och gick med kryckorna in till Vaxholm för lite lunch och shopping. Det blev några kilometer men gick alldeles utmärkt i min egen takt.


Liiite för fort ibland... haha!


Knallsol och Fish & Chips till lunch!


Vackert i Vaxholm!

Fina hus! Men den här gången såg vi varken till Börje Salming eller Ingemar Stenmark. Å andra sidan stannade vi kanske inte tillräckligt länge.
 
Nu har vi grillat igen och kommer att åka in till Stockholm imorgon för en tur på Fotografiska. Dit hade vi tänkt bege oss förra gången då vi hastigt fick åka hem. Nu är jag lite mer säker på foten och ser verkligen fram emot besöket! Sedan väntar hemresa och lite jobb. Ha det bäst alla!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0