Köpenhamn!

Vilken magisk vecka och påskhelg vi har haft tillsammans med Emilia och Ludde i Köpenhamn! Vi har jobbat hårt i deras lägenhet men också haft soliga och lediga dagar tillsammans. Såååå värt!


Bästa sällskapet i solen vid en av sjöarna i Köpenhamn. De bor centralt på Nørrebro och har promenadavstånd till sina jobb. Vill man åka längre i den här stan tar man tåget - eller cykeln!
 

Här har Carlsberg färgglatt sällskap och vi fick börja med att köra husbil inne i stan för att leta upp deras lägenhet och lasta av allt vi haft med oss. Min otillåtna vändning på gatan är kanske inte att rekommendera - men va fasen... Vi skulle ju fram! Haha!


Öl finns det överallt och det här är nog det närmaste jag kom första dagarna som präglades av hemmafix!


I det här huset bor de och spiran kan man se på långt håll när man promenerar den knappa kilometern från Nørreport Station.


Här hade vi tillsammans med finaste flickan burit upp allt - fyra trappor utan hiss... Puh! Hissen är under reparation men jag är misstänkt på att den fått en kronisk sjukdom då den stått stilla i flera veckor. Men man får ju motion!


Bara att sätta igång och jobba sig igenom prioriteringslistan! Först ut var takskenor för gardiner och det var faktiskt inte särskilt kul med vinklar, vrår...


...och kapning med järnsåg. Det är tur att Ulf är en så otroligt händig man! Vi jobbar dessutom väldigt bra tillsammans. 

Inget snabbjobb - men upp kom den! Hoppas den sitter kvar när gardinerna är dithängda... Haha!
 

Och så kom Emilia hem från jobbet, hämtade mat och hejade på oss!

Hela lägenheten är nyrenoverad och inga gamla borrhål finns kvar. Det gör att man både får vara rädd om ytskikten och se upp för dolda ledningar... Vi hade en regelsökare med oss men den uppförde sig högst märkligt så ibland var det bara att chansa...

...eller såga bort delar av möblerna... Haha! Ja, TV-bänkens placering var ingenting flickan ville göra avkall på - och så har hon ju snällaste pappan...


I brist på matbord har de nu en loungehörna när man kommer in och de resonerar klokt när de avvaktar med vissa inköp. Man vill ju bo in sig och känna efter vilka behov som är störst.

Lampor behövdes dock - och det var naturligtvis inte heller helt enkelt. Men vi stegade in på en elektronikaffär och de förklarade gärna hur kontakterna funkade.  
 

Och med gemensamma krafter så kom den upp - och lyste!
 
Vi fortsatte fixandet och satte upp TV, TV-bänk, kompletterade garderoben (de har en walk-in-closet!! Såååååå avis!) och lite annat smått och gott. 

En takhöjd på 2,70 kräver en liten stege som vi köpte innan vi började. Glada i hågen fortsatte vi in i sovrummet för att sätta upp gardinskenor - men där var takhöjden 3 meter! Lilla trappstegen förslog inte alls så vi riggade en inte helt säker konstruktion som jag tror gör sig bäst i tanken. Vi kan väl säga att det är tur att både maken och Emilia väger lätt och inte heller är höjdrädda... Haha! 

Förra torsdagen flyttade Ludde in för gott efter att ha avslutat sitt tidigare jobb i Stockholm och vi kunde både träffas allihopa och umgås under påskhelgen. Såååå mysigt!
 

De bor nära Torvehallarna och där kan man köpa allt från grönsaker, kött, fisk och ostar till smörrebröd och färdiga läckerheter. 


Och öl... selvfølgelig! Mikkeller har även flera alkoholfria som jag verkligen kan rekommendera!

Och lite längre bort låg det här utmärkta ölhaket! Där kan jag inte bedöma kvaliteten men maken var nöjd och det räcker!
 
Påskhelgen fortsatte med sol och härliga cykelturer men det får jag återkomma till. När man väl är hemma igen väntar massor med jobb på att tas igen. Ha det fint alla och njut av solen! :)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0