Köpenhamn - Skärtorsdag!

Vi har svårt att sluta när vi väl börjat hemmafixa och hade nog kunnat fortsätta hela helgen om inte Emilia på skärtorsdagen utlyste ledig helg och det var naturligtvis alldeles ljuvligt - särskilt när ungdomarna också var lediga och solen börjat värma ordentligt!


Det blev en lång och härlig promenad ned till Nyhavn som är ett så mysigt område!


Pastellfärgade hus, vatten, båtar, serveringar och massor med människor!

Otroligt fint och en klarblå himmel!

Vi minglade runt ett tag och stannade för att smaka deras nya favorit:
 
Churros med vit choklad, glass och oreokross... Himmel så gott! Men det var tur att vi delade då det var en rätt mastig anrättning.
 

Och Dannebrogen (som sägs vara världens äldsta flagga) vajade i vinden!


Finaste flickan i solen! Så roligt att få hänga tillsammans!


Kvällen avslutades med smärdegsflarn med ostcrème, rom, sparris och annat gott. Till detta avnjöt vi Djurgårdens sista semifinalmatch som ju slutade med vinst och...
 
SM-final! Jag behöver väl inte säga att det blev jubel hos vissa? Haha! Ja, plötsligt följer även vi finalserien. Hur gick det till? Maken funderade på om vi också blivit djurgårdare men jag hävdar att man i brist på bröd får äta limpa... 

Nu kallar sängen på mig efter mycket motion och jobb. Fortsätter bloggandet imorrn! Synes!

 
PS. Mer info om Nyhavn för den som är intresserad: 
 
Nyhavn är en liten hamn i centrala Köpenhamn som ligger strax intill Kongens Nytorv. Om sommaren finns här ett antal uteserveringar, och härifrån startar Köpenhamns sightseeingbåtar. Hamnen grävdes ut 1671-1673 av svenska krigsfångar från Karl X Gustavs andra danska krig, som alternativ till den sedan tidigare existerande hamnen. "Nyhavnskanalen" invigdes av Christian V på 1670-talet, men idag heter hamnen endast Nyhavn. Det äldsta huset är Nyhavn nr. 9 från 1681.

 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0