Köpenhamn - påskmys!

Jag tömmer kameran och hittar hela tiden mer bilder att blogga och saker att skriva om. Ligger en vecka efter men det gööööööör ingenting! Det är ändå så kul att spara inlägg och bilder - som en dagbok man kan gå tillbaka och bläddra i. Och det gör vi ofta. Särskilt när vi haft förmånen att få vara tillsammans med barnen!


Påsklördag startade på bästa tänkbara sätt med frukost ute i solen! Lånar ett uttryck från Norrbotten: "Så här ska vi ha det när vi har det som sämst!" 
 
Vi hade bokat plats på DCU Absalon Camping som faktiskt var otroligt välbesökt så här tidigt på säsongen. Säkert 300 bilar och vagnar redan i april. Bra service och fräsch servicebyggnad - åtminstone på damsidan. En kilometer till närmaste tågstation och sedan var man inne i stan på 20 minuter. 


Vi stämde träff med Emilia och Ludde på Nørreport och sedan strosade vi ned till Strøget som är en av världens längsta gågator - proppad med affärer av olika slag.


Ljuvligt väder!


Lyckosam shopping på Samsø & Samsø som ju numera är Emilias arbetsgivare.

Hon sitter på huvudkontoret och är ansvarig (kan det heta Key Account Manager?) för konton utanför Norden och trivs redan som fisken! Ludde har fått jobb på analysföretaget Userneeds och båda har bara några hundra meter till jobbet. Så skönt när allt har ordnat sig så bra!
 

Maken shoppade också - och träffade folk. Ja, här hade han en dejt med Hr Frederiksen från Amager som fick följa med hem...


Paus för lite smørrebrød i solen! 


Vi avslutade dagen med en pilsner på Torvehallarna och inköp av råvaror till dagens grillmiddag. 


Inne och ute finns allt man behöver! Vi köpte lammkött, grönsaker...


...och färska blommor! Här står finaste flickan på Drottning Louises Bro som man passerar på väg hem till deras lägenhet.


Och som jag tidigare sagt är Köpenhamn verkligen en cykelstad! Hela stadsplaneringen är genomtänkt och det finns cykel- och promenadvägar parallellt med alla gator. Det går undan på cykelvägarna så ingen varken går eller cyklar mot rött. Full fart kräver viss disciplin för att man inte ska råka ut för en olycka. Imponerande hållbarhetstänk!
 

Sista kvällen satt vi i aftonsolen på deras innergård och grillade. Sååå mysigt!
 

En god sallad...


...gott lammkött - och naturligtvis Svedjan Löpeld som vi tagit med oss hemifrån! Det är en helt fantastisk grillost som slår den vanliga halloumin med hästlängder!
 
Har ni missat osten så passa på att köpa en bit på Reko-Ringen på Campus 9 maj. Kom bara ihåg att boka på Facebookgruppen innan: https://www.facebook.com/groups/346087959537528/ 


Det blev i alla fall jättegott och en supertrevlig kväll med lite frisbee och mys i solen! Här tog vi också adjö och det kändes trist att lämna kärlekarna... Men vi kommer tillbaka - var så säker!
 
På väg hem över bron igen... Köpenhamn ääääär en vacker och väldigt fin stad! Och de som bor där nu är ett par av de allra finaste!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0