Vägen...

"Målet är ingenting - vägen är allt" sjöng Robban Broberg och långt tidigare skrev Karin Boye "Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd." Kloka tankar som borde fylla vårt medvetande varje dag. 

Självklart kan målet vara något att se fram emot men jag tänker att vägen motsvarar varje dag här i livet och att det gäller att njuta av resan. Karin Boyes dikt är förresten så fantastisk att jag tar med den i sin helhet:
 
I rörelse
Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen, som är mödan värd.

Det bästa målet är en nattlång rast,
där elden tänds och brödet bryts i hast.

På ställen, där man sover blott en gång,
blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr.
 
Man kan väl säga att innehållet i dagens almanacka jobbar på samma tema:


Haha! Ja, lite humor är heller inte fel!


Idag har jag hunnit med lite möten, ett par arbetstimmar i solen, promenad och en god lunch tillsammans med en gammal kollega. Väldigt trevligt! Avslutade med ett bra arbetsmöte med styrelsen för Matfesten och det känns roligt att planera inför framtiden även om det inte blir något arrangemang det här året. Ibland måste man stanna upp och ta ut en ny kurs så att vägen blir den rätta.

Igår valde jag att dela vägen med fina kompisen Marika som behövde support när hon skulle till Umeå för provtagning inför kommande cellgiftsbehandling. Hon är redan opererad så det här är en säkerhetsåtgärd - men en skrämmande upplevelse för vem som helst. Nu är hon en riktig kämpe och jag är övertygad om att allt kommer att gå bra. Dessutom är hon omgiven av en underbar familj och vänner som bara överöser henne med stöd och kärlek! 
 
Vi håller alla tummar för morgondagen och jag hänger med till Umeå igen närhelst du vill. Stora kramar från oss alla och lycka till imorrn! <3

När någon i ens närhet blir sjuk blir man så rädd - och då blir det ännu viktigare att komma ihåg att njuta av vägen. Och att göra det idag. Skratta, visa omtanke, säga att man älskar varandra, kramas - och varför inte fylla på med lite choklad?


 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0