Prag - vilken stad!

Veckan som gått har varit fylld med upplevelser! En del kommer kanske inte med på bloggen då de överskuggas av en långweekend i Prag som var en av de mest fantastiska städer vi besökt. Sällan har vi varit så nöjda med sevärdheter, promenader, mat, väder, shopping - och naturligtvis det fina sällskapet.
 

Vi flög tidigt på torsdag morgon och var därför framme i Prag redan efter lunch. Perfekt för en första rundvandring och lite mat. Vi bodde strategiskt i gamla stan (Prag 1) och hade promenadavstånd till det mesta - och vi gillar ju att gå långt.


Hela gänget på uteservering med den obligatoriska tjeckiska ölen som har en gedigen tradition! Och joo, det finns alkoholfritt överallt.


På torget i gamla stan står också det astronomiska uret som var vår första sevärdhet. 


Tyvärr renoverades klockan och huset var därför delvis täckt med dukar. Men man kunde tydligen gå upp i tornet och det ville vi givetvis göra!
 

Gångar runt ett bildmässigt hisschakt ledde oss uppåt. Tyvärr blev det lite väl magstarkt för mig. När jag nått nästan överst och upptäckte att den sista biten bestod av en spiraltrappa så fick jag en fruktansvärd svindel och blev helt skakis i benen... Bara att gå neråt igen längst med väggarna. Att titta nedåt gjorde mig alldeles svettig...

Men jag är ju tjurig så när jag kommit längst ned och tagit ett par bilder av hissen gick jag in, blundade och höll i mig och vips var jag längst upp!


En magisk utsikt över staden! Väl uppe var inte svindeln så påtaglig. Det var det det öppna hisschaktet som gjorde mig helt skakis. 


Ännu en vy och vid pilen ser ni Pragborgen som vi skulle ta en promenad till ett par dagar senare. 


Otroligt många vackra byggnader!


Som den här!


Och här en överblick över torget i gamla stan.


Glad över att få sällskap i hissen på vägen ner. Och tittar man uppåt ser man bara spegeltaket... Haha!


Väl nere var vi tvungna att testa den tjeckiska specialiteten Trdlo eller Trdelnik som är ett bakverk, typ spettekaka, fylld med glass. Gott, men vi hade nog lite bråttom och skulle ha köpt den där den serverades nygräddad och lite varm. Den såldes ööööverallt!
 

En promenad ned mot Karlsbron...


...där den här puben också erbjöd "Husband day care" om man ville få lite shoppingtid för sig själv. Haha! Tyvärr var man tvungen att betala för deras drinkar...


Fina krukor för kryddor vid restaurang! Kanske något för den händige?


Karlsbron! Som ni ser var där tjockt med folk och vi fick betydligt bättre bilder av den senare. Efter några timmar på stan var det dags att gå hem och fräscha upp sig, vila benen två minuter och gå ut för att äta.

Vi hade bokat bord på kvällarna och det var klokt när vi också var så pass många - annars hamnar man gärna på turistfällor där maten inte är så märkvärdig. Stort tack till Lars och Pia för alla tips! De har besökt staden många gånger och vet var man ska gå. Det första hade vi dock hittat via en annan bekant och La Casa Argentina låg på den restaurangtäta gatan Dloha.


Hit ska man gå om man gillar bra kött, argentinsk musik och salsarytmer! Man behöver ju inte äta tjeckiskt varje dag bara för att man är i Prag.


Här var det klackarna i taket på många sätt!


Och grillspetten var helt enorma! 

Fin, och otroligt svängig, musikunderhållning av en trio på piano, bas och cajun förhöjde stämningen och när vi ätit klart blev det häftigare rytmer:


Salsa med en kvartett där de här två herrarna började! 


Det här paret var också störtsköna och följdes av en flamencodansande kvinna som verkligen tog plats. 

Stämningsfull inredning och en otroligt härlig kväll! Mer än mätta traskade vi hem för att få några timmars sömn innan nästa dag tog vid. Den återkommer jag till då vi nu är hemma igen och jobbet väntar. 

Prag kan vi dock rekommendera å det varmaste! En av de häftigare städerna vi besökt.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Monica Ruljeff

Så mysigt det ser ut! Bra med tips! Vi ska dit om några veckor 😊

Ha det bäst!
/Monica

Svar: Riktigt fint! Ska blogga mera så fortsätt läs kommande tips och ha en fantastisk resa! 😍
monicalindgren.blogg.se

2018-05-29 @ 12:23:49
Postat av: Monica

Toppen! Det ska jag göra! 😍

2018-05-29 @ 18:02:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0