Prag - solig söndag!

Nu kan ni börja andas ut. Det här är sista bloggen om vår Pragresa... Haha! Ja, att vi är väldigt nöjda har säkert framgått och nu blir det till att fundera var vi ska åka nästa gång. Livet är ju bara för härligt!
 

I söndags var vädret också alldeles underbart - precis som här hemma - och då måste man hitta på något njutbart.


Att sätta sig i ett skyltfönster var dock inte ett förstahandsval... Haha! 

Vi kollade igenom vår lista på sevärdheter (jo, det är bra att vara förberedd för att få ut det mesta av en weekend) och nu återstod "Man hanging out" - ett konstverk av David Černý som är en oerhört produktiv tjeckisk skulptör. Jo, det var också han som gjorde det stora Kafkahuvudet och han är verkligen lysande bra! Nu fick man verkligen hålla korpluggarna öppna och uppåtriktade för att hitta skulpturen av Sigmund Freud:


Och plötsligt dök han upp! Att han ser ut som om han ska ta livet av sig har sin förklaring i att Freud hela sitt liv var så rädd för sin egen död att när han till slut blev sjuk såg han till att överdosera morfin för att förkorta processen.

Han missbrukade faktiskt kokain och det kanske inte var helt bra för tankebanorna... Han ordinerade även kokain till sina patienter, bl a som behandling för morfinberoende... Patienten blev därefter dubbeberoende. Det hade nog vem som helst kunnat räkna ut. Ja, flera av hans patienter begick faktiskt självmord - och själv hänger han från taket. Psykoanalysens fader var toppad på mer än ett sätt.

Men vi lämnade Freud och gick istället ner till floden för en båttur. Den här gången valde vi de populära trambåtarna som många andra söndagsfirare:


Otroligt skön och avkopplande aktivitet!


Ja, även för mig och Anders som trampade! Man passar ju på att få motion när man kan. 


Sämre kan man ha det i en av europas huvudstäder!


Vackert och oerhört soft!


Och det finns t o m små öar med sandstränder.


Men ingen badade...


...vilket kan bero på att vattnet i Moldau inte är det renaste! Här hittade vi nog det enda minuset under helgen. 

I övrigt var vi glada och soliga!


Men allt har ju en ände. Sista aftonen sken solen fortfarande och vi hade bara en aktivitet kvar:


Ölprovning! Här kunde man välja olika brickor med urval beroende på vilken öltyp man gillade. Det fanns 33 sorter och för den törstige fanns faktiskt möjligheten att testa alla... Haha! Själv valde jag bara en sort; alkoholfri. Gott det också!


Så tack Prag för fantastiska dagar!

Och tack hela gänget för underbart sällskap! 

Efter hemkomsten har jag bl a jobbat med en komplicerad ansökan till Matfesten och planerat in en föreställning av "Lyckligare nu" som nu får spela den 80:e föreställningen i Södra Svedjan 19 juni. Sååå roligt!

Men nu blir det helg och lite vila igen. Ja, förutom motionen då. Jag blir ingen löpstjärna men kämpar i alla fall vidare och kan nu notera en runda varje dag sedan nyår. Det får duga. Trevlig helg på er alla och njut av solen!

Kommentarer
Postat av: Monica

Tusen tack för alla fina tips! Dom kom helt rätt i tid! :)
Ha en fin sommar Monica!
Kram Monica

Svar: Tack! Önskar er en fin resa och en skön sommar! Kram!
monicalindgren.blogg.se

2018-06-02 @ 00:17:56
Postat av: Monica

Tack!

2018-06-02 @ 19:28:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0