Bedrifter!

Först vill jag säga Grattis än en gång till alla dessa fantastiska KVINNOR som tar medaljer i årets OS! Nu kan vi räkna in ännu ett guld av Frida Hansdotter och ett stafettsilver av en lysande kvartett på skidor. Ni fullkomligt äger! Och ser man på hur sponsringen ser ut för dam- och herridrottare så blir man ju ännu mer ilsken över att det verkligen inte råder någon jämlikhet. Hur som helst är det coolt att tjejerna är bäst när det gäller! 

Men det finns också män som får mig att bli imponerad. På gårdagens Rotary fick vi ett lysande föredrag av Lövångersbon Jörgen Sehlin som driver RTAS AB - Rätten till Arbete och Sysselsättning där han anställer människor som blivit nollade i SGI-systemet, alltså inte har rätt till någon form av ersättning. Läste en artikel på nätet att antalet fördubblats sedan 2010 och att det för ett par år sedan var verkligheten för ca 80 000 personer i Sverige.


Jörgen driver ett s k svb-aktiebolag som har särskild vinstutdelningsbegränsning. Verksamheten drivs då i ett annat syfte än att ge aktieägarna vinst och de särskilda reglerna syftar till att säkerställa att vinsten huvudsakligen stannar kvar i bolaget för nya investeringar.

Han satsar också på att ta hem jobb till Sverige och regionen. De tar sig an uppdrag som ingen vill göra, jobbar nära kunden och räknar hem projekt som tidigare utförts i Kina eller Estland. Dessutom utbildar de människor och höjer deras självkänsla. RTAS slogan är "En plats för alla" och Jörgen fick stora applåder både för sitt föredrag, sitt engagemang och sin idealism. Imponerande!

Upplyft av fredagens lunchmöte åkte jag till Umeå för en föreställningshelg tillsammans med Profilteatern. Nu har vi flyttat in på Elite Hotel Mimer och trivs som fisken!


Alla föreställningar i Umeå är utsålda och igår hade vi en magisk kväll med en peppad publik som verkligen var med på noterna. De engagerade sig och gjorde allt för att lösa vår mordgåta. Hotellet har också suverän service och jättegod mat. Det här är den perfekta utekvällen - trerättersmiddag och interaktiv teater där alla trivs. 

Jag är redan på plats inför kvällens föreställning, sminkad och klar innan de andra dykt upp men jag gillar att vara i tid och dessutom har jag lite jobb att göra undan innan det är dags. 

Mådde lite tjyvens i natt men idag har det blivit en skön promenad och frisk luft löser det mesta. Nu kör vi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0