Karlsborg och Götet!

I lördags gick resan vidare till Karlsborg! Inte så särskilt långt men det kändes som ett fint ställe att stanna på - en ort omgiven av vatten; Vättern på ena sidan och Bottensjön på den andra. Dessutom passerar Göta Kanal genom samhället så det är en fin sommarstad!
 

Mest känd är nog Karlsborg för sin fästning som byggdes efter 1809 års krig som en del i centralförsvarssystemet där staden faktiskt skulle fungera som reservhuvudstad ifall Stockholm skulle falla. Karlsborgs slogan är än idag Sveriges reservhuvudstad.

Nu blev det ju inget mer krig (och tack för det!) men kring fästningen växte så ett samhälle upp. Och verksamheten lever. Även idag är det många som har sin anställning i området och här utbildas bl a Polisens hundförare.


Baksidan av entrén.


Det är ett ganska stort område och redan när fästningen var färdigställd 1909 hade vapenindustrin utvecklats och man fick bygga ännu en mur för att skydda den gamla... Idag vet jag inte hur mycket fästningen står pall men en del byggnader ska vara bombsäkra.


Mera promenader genom samhället och vid vattnet!


Och om jag inte hade skrattat så mycket hade jag säkert suttit mer avslappnat... Haha!
 

Ställplatsen vid gästhamnen var suverän och servicehuset hur fint som helst! 

Roligast var nog att vi på avresedagen också letade upp Anki och B-O:s dotter Jonna och hennes Johan som köpt hus och nu renoverade för fullt! Så roligt att ses och vilket fantastiskt läge de får i sitt nya boende. Ännu återstår mycket jobb och de bilade nu upp golven för att byta stammar och lägga golvvärme. Kommer att bli magiskt fint!

Söndag afton var vi framme i Göteborg och kunde plocka ner cyklarna för att åka till den person vi längtat efter mest: Emilia! <3


Med tiden har vi fått tre döttrar i Göteborg då fina kompisarna Belinda och Elin gärna vill vara våra extrabarn. Det gillar vi skarpt och nu bjöd de in oss på en kalasmiddag hemma hos Emilia!


Olika surdegspizzor med färska fyllningar som alla var magiskt goda! Dessutom bjöds det på äppelpaj och vi rullade bokstavligen hemåt...


Nere på gatan var det ett jädra oväsen då en fiskmås lagt sig till ro på ett biltak och nedanför bilen på gatan stod en annan fågel (den äkta hälften?) och skrek i högan sky!


Till slut var fiskmåsen (eller truten?) tvungen att hoppa ner och här ser ni att utskällningen fortsätter efter noter... Vi önskade att de skulle hålla truten... Haha!


Lite soft avslutning på dagen där vi pratade om färgval till väggarna som ska målas om och det är skönt att få rå om Emilia några dagar och hinna både prata och hjälpa henne med olika saker i lägenheten.

Måndag och tisdag roade vi oss själva på dagarna och då blev det fler cykelturer (tack och lov att vi köpte cyklar! Min fot är i såååå kass form...) och vi hamnar gärna uppe vid Delsjön!
 
Sol och bad och läsning! Har avverkat tre böcker redan och fler blir det!
 
Nu har vi varit på stan, shoppat, ätit middag tillsammans hos Emilia, satt upp gardinstång (betong suger!) och ska snart cykla hem. Sköööööönt att bara få vara tillsammans!
 
Sverige är fantastiskt och Göteborg alldeles underbart! :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0