Äntligen!

Idag kan jag verkligen utropa "Häl Yeah!"  då jag äntligen fått både undersökning, diagnos och en första behandling av min smärtande häl. Såååå skönt! Fast särskilt skönt var det ju inte... mest smärtsamt. Men det glömmer man ju fort.


Här är jag framme i Umeå och "Alfredson Tendon Clinic" dit jag fått remiss. De delar lokaler med Specialistkliniken som nog gör mer kosmetiska operationer och det visste jag inte när jag tog selfien. Nu kan ju någon tro att jag ägnat dagen åt plastkirurgi men det är ingenting för mig. Jag tycker att vi alla duger preciiiis som vi är! :)
 

På ultraljudet syntes heller ingen bebis... Haha! Men den mörka fläcken i mitten är en förstorad och inflammerad slemsäck i foten som tar väldigt ont. Dessutom var hälsenan och den yttre slemsäcken inflammerad plus att jag utvecklat Haglunds syndrom som är en utväxt som trycker på smärtan... Alla rätt! Eller fel... 

Det kan hända att jag behöver operera bort slemsäckarna men idag fick jag en första skleroserande behandling där de sprutade in något som stänger ner en del blodkärl och nerver. Sprutorna får man injicerade precis där det tar som mest ont - och det gjorde det... Huga! Men det går ju över om man kommer ihåg att andas...


Hjälper detta så kan behandlingen upprepas men jag får ett par veckor på mig att känna efter och så får vi se vad som händer. Opererar man så blir det ju givetvis en längre rehabilitering men nu får jag gå för fullt från och med i helgen. Hoppas!

Bra var det ändå att det faktiskt var något som var fel. Jag har ju väntat (för länge) med att söka behandling då jag inte vill ligga sjukvården till last för något som kanske inte är så farligt - eller beror på att man väger för mycket. Jag har ju kämpat ner mig några kilon av risk för att få ett sådant påstående men det är nu bara en bonus. Blir till att fortsätta träningen som kommit igång så bra! :)Efter besöket var jag väl ingen stålkvinna men hämtade upp hjältinnan Marika som ju kämpat mycket mer än mig med jobbiga behandlingar efter sin cancer. Nu är det dags för strålning alla vardagar och idag kunde Marika åka hem med mig. Vi passade på att åka på SEN och äta en asiatisk lunch. Någon shopping orkade vi inte med - och då förstår ni ju att vi inte var i normal form... Haha! Snart är detta över min vän och då ska vi både shoppa och njuta av livet! :)


Det blev Buns med fläsksida och stark sås som smakade mycket bra!


Roligt att också hinna surra lite när man ändå åker bil. Och väl hemma i Sjöbotten fick jag träffa det senaste tillskottet i familjen; Katten Tova! Såååååå otroligt söt och kelig... Här fick vi också ett erbjudande som kommer att bli svårt att motstå: 

Det finns en svartvit kille kvar som vill bo hos oss... Sååååå gullig! Vi ska träffa honom på söndag så får vi se. Det kanske är dags för en katt igen? Vad säger ni Oskar och Emilia? Grannarna är i alla fall väldigt positiva och det känns bra. :)
 
Annars har veckan varit fantastiskt bra med både fotvård, nagelfix och träning. Ja, jag passade på igår kväll då den här dagen skulle bli rökt. Tack Anki för ännu ett lysande pass! 

I söndags tillbringade jag tid hos mamma (ja, det har blivit besök mest varje dag av olika anledningar) då det kom kärt besök från Norrtälje:


Fina farbror Curt!


Och hans söta fru Kerstin! De hade gjort en norrlandsturné och hunnit hälsa på släkt och vänner på vägen. Så roligt att hinna träffa er och prata bort en stund. Det är vi "Lindgrens" ganska bra på... Haha!

Här lyssnade mamma andäktigt men var så glad och tacksam för besök.
 
Syrran anslöt också och här har ni en bild på de yngsta i respektive syskonskara. Jag tog givetvis en bild av "snorvalparna".

Mysig dag och väldigt fint att få träffas. Stora kramar och hoppas att hemresan går lika galant!
 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0