Kungar och prinsessor!

Vi kört hårt med promenader de här dagarna - nästan en mil/dag. Igår gjorde vi en heldag på stan med lyckosam utgång!
 

Ja, Ulf spanade också in lite prylar och kom även han hem med ett par påsar. Bra jobbat! Men det bästa var ju lunchen som vi tog på Bouqeria i Mood-gallerian där vi hade stämt träff med:


Emilia som också var i stan! Fiiiiinaste! Vilka bonushelger vi har! Luleå förra helgen där vi fick umgås med Oskar och nu kramar och skratt med bästa dottern. Vi älskar er så mycket!
 

Emilia skulle gå på konsert på Globen och hade bl a med sig klasskompisen Hanna.


En kung med sin prinsessa!


Och här måste det väl vara drottningmodern med nästa prinsessa som är Emilias kompis Elin. Jättemysigt att ses och kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamas!

Sedan traskade vi hem och gjorde oss klara för kvällen då det var dags att åka till Cirkus och Magnus Ugglas senaste show, monologen "Hallå" Popmusik, kickar och kläder!"


Maken passade givetvis på att vara Kung i baren! Vad gör man inte?


Och här är vi på plats, förväntansfulla!
 

Andra hade förberett sig ordentligt... Haha! Tyvärr hade de också hinkat en del och man kan ju fråga sig vad det är för fel på folk som måste dra i sig så mycket att de måste gå på toan tre(!) gånger under 1.45 som showen tog. Otroligt irriterande - både för publik och den som står på scenen.


Men Magnus Uggla gav allt! Han gjorde en väldigt personlig monolog med sin egen historia och stannade till vid de ögonblick och personer som format honom och hans karriär. Starkt och roligt!


Och så sjöng han givetvis! Inte alla de förväntade dängorna men många bra låtar. Han har ju en del allsångsvänlig musik och publiken sjöng med i tid och otid. Ibland för snabbt men då hackade han friskt på fula röster... Haha! Ja, han var kanske lite nedlåtande ibland men när han också har distans att skämta om sig själv så gör det ingenting.


Och i bandet satt bl a strålande musikern och sångerskan Annika Granlund som har rötter i Skellefteå. Här presenteras hon och vi fick chansen att jubla åt hennes geniala egenskaper.


Ett fint extra extranummer efter en galen "Jonny the rocker" som skrevs för mer än 38 år sedan. Han har varit med ett tag och gjorde oss heller inte besvikna! Kanonbra!

Idag har vi promenerat igen och besökt Fotografiska muséet som är en riktig pärla! Där kan man strosa omkring länge.


På väg till Gamla Stan.


Och maken som älskar trappor blev fotograferad i fotoögonblicket. Han gillar faktiskt mest att gå uppför. Fort. Ja, det måste vara något medfött fel... Haha!
 
Och det var fina utställningar! "We have a dream" handlar om människor som inte låtit sig besegras och som har visat att ingenting är omöjligt. Utan någon organisation i ryggen och beväpnade endast med en enkel kamera har initiativtagarna Albert Wiking och Oscar Edlund under ett decennium samlat röster från världens alla hörn – med hopp om att inspirera människor att gå mot strömmen och stå upp för sina värderingar. Här samsades okända ungdomar sida vid sida med Nobelpristagare, politiker, artister, aktivister och entreprenörer. Det gemensamma budskapet är att allt är möjligt för de som vågar tro på sina drömmar! Starkt att lämna trygghetszonen och skapa förändring.
 

Noreena Hertz - en av världens främsta ekonomer tar ingen skit!
 

Hon tvättar heller inte herrstrumpor...


VD:n för Al Jaheera som hade stor betydelse under den Arabiska våren. Fina bilder, starka porträtt av kloka, starka och kämpande människor från hela världen. Otroligt bra!


Naturligtvis tittade vi också på Lennart Nilssons bilder som vi också sett tidigare. Den här bilden av ett 20 veckor gammalt foster för tankarna till vår egen Oskar som föddes i vecka 28. Fantastiskt!


Ren Hangs bilder under temat "Human love" var också över förväntan. Här presenterades bilder av ungdomar i Kina efter Mao och kroppar användes i ett fantastiskt formspråk. 


Genialiskt!


Roligt!

Och här tror man kanske att det under nödutgången finns ett landskap - men det betår givetvis också av nakna kroppar. Snyggt!

Får återkomma senare. Nu ska vi ut och äta. Ja, vi ska tydligen gå en bit även ikväll! I'll be back!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0