Sköööön sommarkväll på Nordanå!

En hård jobbdag igår avslutades på allra bästa sätt med skön musik på Nordanå. Jazzklubben Boston arrangerar tre torsdagkvällar nere på teaterns spelplats som är en utmärkt utomhuskonsertarena. Vi köpte med oss sallad och njöt i solen medan läktaren fylldes till sista plats.
 

Här står hela fina gänget längst bak på scenen och ser lika förväntansfulla ut som vi kände oss. Det är härligt att sitta och vänta när man veeeeeet att det blir bra!


Förutom stor publik häckade gräsänderna vid scenkanten och hade första parkett.


Jag fick låna Löwe och Mias Alma, tills det kom fler barn som självklart blev intressantare. 


Och så drog det igång. Svängigt som tusan med två vackra röster som jazzade till många sköna låtar. Sååå bra!


Mia strålade som den Sommar-flicka hon är! 


Och Peter lekte fram toner som man inte trodde fanns... Ni är så fantastiskt bra båda två!


Det blev enskilda låtar där de körade åt varandra och duetter som tillät dem båda att improvisera. Det är ett stort nöje att lyssna på musiker som behärskar sina instrument så bra.


Löwe är också den svängigaste basist jag vet och vi blev så glada över att se honom spela med hela kroppen!


Käraste Kågis spelade som den spjuver han är - lekfullt och brilliant! 


Gitarristen Andreas Grenholm gjorde en strålande insats och nästa gång får han gärna kliva fram och köra något av sina solon längst fram!
 

Och för det taktfasta svänget stod också utmärkta trummisen Tobias Kågström! Den här konstellationen av musiker kallar sig Bröderna Kågströms Ackompanjemangsorkester eller bara KB:s. När Mikke Johansson spelar bas är de Mästerskapet. Man kan säga att det är basisterna som gör det! Haha!


Och med ett potpurri av Earth Wind and Fire på slutet blev det läckert, lekfullt och roligt. Standing ovations kom liksom av sig själv när man inte kunde sitta stilla.


Fina tjejer hängde vid scenen...

...och till slut kunde varken Alma eller Ture slita sig från sin söta mamma. <3
 
Det här var magiskt bra och vi studsade hem med ett leende på läpparna. Ni är så underbara allihopa och vi njöt som tusan! I afton kände jag mig så inspirerad att jag tog en långpromenad med Al Jarreau i lurarna. Han är inte dum han heller.
 
Känner mig stolt och glad över att vi har så fantastiska människor och musiker i Skellefteå - och på Nordanå. Först Saga och Mattias som gjorde lysande Allsångskvällar, och nu detta. Kan man bli annat än glad?
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0