Kärleken är röd!

Fortfarande omtumlad efter Åsas heeeeeeelt fantastiska 50-årsfest! Jodå, jag fungerade som värdinna men det är inte min egna insatser jag syftar på - utan alla helt otroligt fina och roliga gäster som bidrog på ett sätt jag aldrig varit med om! 

Temat var rött och den sammanhållande länken definitivt kärlek! Alla framföranden gjordes med en sådan värme och omtanke - känslosamt, starkt, roligt, sorgligt, omtumlande och alldeles magiskt. Som Åsa själv! Ja, jag får väl göra en snabbgenomgång...

Jag vaknade i Piteå efter en halvdålig natt men fortsatte fixandet inne i festlokalen tillsammans med delar av hennes familj. Tröttheten blev som bortblåst när det började dra ihop sig.


Här har bästa Fjällströms anlänt och kom över med goood middag precis när jag premiärtestat duschen i husbilen som funkade alldeles utmärkt. 


De hade också med sig bästa maken och det var så skönt att få sällskap och hjälp med fotografering. En del av bilderna i bloggen har jag fått låna av honom - och ni ser ser säkert vilka som är bäst... Haha!


Grabbarna Sundelin (Ola och sonen Magnus) kikade förbi husbilen och hade klätt sig väldigt matchande på ett omvänt vis. Snyggt!


Och voilá! Färdigfixad på röda mattan och ready to rumble! Äntligen fick jag användning för de barnrumsmattor med blinkande dioder som jag köpt på IKEA!

Inne i köket började familjen samlas:
 

Här är det Barbro som surrar med Åsas fina dotter Linda-Marie, hennes Thomas och gull-Valter!


Syrrorna samlade! Mona, Anita, Åsa och Barbro. Vilka glada och fina stjärnor! Alla var inte lika helröda som jag men alla hade någon röd detalj. En del ville gärna visa upp sina kalsonger - och maken valde att måla en nagel:


Haha! Finingar!


Och mormor blev lika glad idag över att barnbarnet var med en stund på kvällen!


Lite pirrigt för båda...


Men mest kärlek och glädje!


Här tog vi en skål i baren och därefter började gästerna anlända.


Jörgen skötte tekniken och ljudet under kvällen och hade med sig snygga frun Helene!


Sedan vällde det in mer än hundra gamla och nya vänner och släktingar. Alla lika uppskattade!


Monica Goosens är både barndomsvän och konstfröken på Framnäs.


Hon och maken Francis var hur coola som helst!


På ett mingelparty finns det inte sittplatser till alla men mina käraste (Mie, Sara, Peter och Ulf) såg till att de fick börja med att vila benen.


Efter en timmes minglande drog jag igång aktiviterna från scenen. Vi började givetvis med en skål för födelsedagsbarnet! 


Hon fick en egen tron och var hur snygg som helst i sin nya gröna klänning! 


Mycket skratt och redan från början en avslappnad stämning! Men vi ville gärna börja med något gemensamt...


Därför fick Åsa komma upp och göra en "feelgood" med mig.


På scenen med min bästa och roligaste kollega och vän! Inte undra på att jag mår så bra? 

Sedan fortsatte kvällen med ett späckat program och jag hade fullt sjå med att se till att allt flöt på så att vi skulle hinna med allas insatser. Men det gick!


Åsas barndomskompisar "Flecken" gjorde en bejublad rap!


Engagemanget var det verkligen inget fel på!


Fina sonen Simon höll ett helt underbart tal till mamma... <3


Och Åsas syskon (som går under namnet "Bristers") var bara för underbara när de kom in som en hel kör under samma skynke...


En cover på en cover men "Under en filt i Madrid" har aldrig varit bättre!


Brorsan Lasse fortsatte sedan med att ta upp hela sin musikaliska familj och tillsammans rev de av Eurythmics "Sweet dreams..." så att taket lyfte!


Hur coola som helst! Sonen Viktor bakom trummorna, sonen Oskar på gitarr, svärdöttrarna Emma och Mika på klaviatur, Lasse på bas och frun Berith på sång. Hur bra som helst och vilken grej att få göra tillsammans med sina barn... Jag blir så varm i hjärtat!


Oskar är inte helt olik sin mamma...


Li Skarin läste en text med både humor och allvar. Eftertänksamt och fint!


Gamla revykollegan Siw Öhman som också finns i ensemblen i Karlbergsteatern kom in som Belinda Bengtssons okända syster... Obetalbart!


Hon har ett minspel som inte går av för hackor och här välkomnar hon in resten av KBT-ensemblen.


Det blev gemensam sång till gruppens primadonna!


Schlagerslut och jubel!


Sedan hände något väldigt oväntat... Anders Granberg, som tidigare var Etableringschef i Luleå och en av dem som aktivast bidrog till att Facebook byggde sina hallar där, är också musiker och har precis som Rickard Tjernlund (vid pianot) åkt på turné och kompat Åsa under flera år. 


Nu fick hon själv sitta på scenen och uppleva det som musikerna fått stå ut med när hon som Belinda ganska närgånget närmat sig männen i publiken... Herregud vad vi skrattade!


Hon fick en kort stund för att presentera sina musiker. Men sen...


...kom Anders in som Bengt Lindvall Bengtsson (säg det fort så förstår ni!) och det blev så roligt att vi nästa skrattade ihjäl oss!


Han sjöng nyskriven låt och var heller inte rädd att komma nära... Haha!


Puh! Ja, vad säger man efter ett sådant framträdande? Vi tog paus för att hinna andas lite...

Därefter hann Åsa också visa bildspel och presentera alla sina gäster med roliga anekdoter och fula bilder. Det var också hennes sätt att på ett väldigt pedagogiskt vis presentera släkten för Ola. Hur bra som helst!

Sedan sjöng hon till Ola... Bo Kaspers "Tack" och håret reste sig på armarna... Så otroligt kärleksfullt och fint! Och Rickard kompade för sista gången då han beslutat sig för att sluta turnera och istället ägna mer tid åt familjen och de tre barnen. Fullt förståeligt - men också sorgligt då han är en sådan fantastisk musiker och människa!


Han överraskade med att hålla fint tal och spelade också en låt han skrivit till Åsa när livet var som mest jobbigt. Nu är hon framme vid det mål han beskrev för så många år sedan. Oj, så fint!

Det var också vargar på besök. Patrik Warg spelade gitarr och sjöng en sång om brev från Landstinget som kommer när man passerat 50-strecket! Klockrent!


Illusionisten Peter Varg körde några trick och lurade oss alla flera gånger om...


Jag kom och gick men här bjöd jag också upp vår gemensamma resekompis Mie!


Tillsammans med Åsa bildar vi trion "Christine Travels" och här sjöng vi om den present som vi också lämnade över:


En gemensam resa i januari! Sååååååå roligt! Mie hade fixat outfits så vi åker väl i hattar och boa? 


Ola gav bort Stewie Wonders "For Once In my Life" och dansade fram med sin fina sambo! Ståpäls igen... 

Efter improutbildning med Micke Jaldeby fick Francis avsluta med några underbara låtar som "Lady in red" och "Free fallin'". Palt n'papers låtskrivare Anders Lundström rev också av sin "Kobejn" till publikens jubel.
 
Och siluetten av Åsa är det sista ni får se i den här bildbomben. Fem timmars magisk underhållning av bästa klass var över, festen började avrundas och vi var nog alla lika lyckliga över att ha fått dela den här kvällen med Åsa! En magisk fest med mycket kärlek!

Startade dagen med gemensam frukost i Piteå, kom hem och slocknade en timme på soffan. Helt slutkörd men otroligt lycklig över att Åsa fick den fest hon ville och att allt klaffade! Det här gör vi om! Men kanske inte den här helgen... Haha! Kramar till er alla fina!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Annalena Undin

Vilka underbara bilder. Och ditt berättande om kalaset gav sån ingivelse att det kändes som man var med. Jätte fin och mysigt skildrad berättelse.

Svar: Tack! Det var verkligen fantastiskt roligt att få fira sin bästa vän - och att allt blev lyckat! :)
monicalindgren.blogg.se

2016-09-06 @ 22:24:38
URL: http://ghosty.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0