Semestermode...

Det händer inte mycket på bloggfronten men livet och semestern rullar på precis som den ska! Jag taggar ned och presterar så lite som möjligt. I förrgår åkte vi från Sundsvall till Falun och möttes av en härlig syn:
 

Sooooolen! Och när vi parkerat bilen på ställplatsen vid Falu Gruva blev vi upplockade av Suss och hennes Gunnar för en tripp till Stångtjärn.


Underbar liten sjö! Vi delade upp arbetsuppgifterna.


Maken kollade tempen och noterade 19 grader. Typ.


Och jag badade tillsammans med värdarna! Sååååååå ljuvligt efter en dag i bilen!


Och sååååå roligt att få återse finaste Suss!


Nu är det också andra gången jag träffar hennes Gunnar som är en mycket trevlig man!


Vi åkte till bilen för att byta om och sedan promenerade vi tillbaka och här en sväng över slagghögen.


Märkliga stenformationer i slaggen från koppartillverkningen. 
 
Brytningen i Falu Koppargruva inleddes eventuellt så tidigt som 800 e.kr och upphörde 1992. Gruvan var under sin storhetstid en av Sveriges största och är sedan år 2001 ett världsarv.  
 

Men vi var ju på väg till ett av fyra fina gamla områden i Falun. Här är alla husen rödmålade med slamfärg och det är bara hur fint som helst!


Och här var vi framme!


Finaste Suss tog emot på verandan till deras underbara hus!


Miljön är helt ljuvlig och axlarna ramlar ned på en gång...


Humlen frodas.


Och i det gamla häbret på gården, som nu byggs om till bastu, hittades en hög gamla plankor som nog en gång suttit i polishuset. De har nu blivit byggnadsställning.


Ett annat kärt återseende var dottern Lotten som var hemma på besök för att bl a fira sin 20-årsdag! Både hon och storasystern Sara-Klara har vuxit upp till sådana skönheter! 


Och värdarna skämde bort oss med en koreansk kalasmiddag! 


Massor med godsaker i salladsblad som man nästan inte kunde sluta äta... Tusen Tack! Och den efterföljande pajen var bara to die for...

Det blev en härlig kväll och så roligt att sitta och prata om livet och allt som hänt sedan familjen lämnade Skellefteå för 14 år sedan. Mycket har förändrats, barnen har blivit stora, det har flyttats några gånger, Gunnar har kommit in, men Suss är sig lik. Lika glad, omtänksam, kärleksfull, positiv och harmonisk! Dessutom en alldeles lysande skådespelerska! 


Det pratades gamla minnen...


...och nya insikter!


Livet för henne och Gunnar är gott och det gör mig så glad!

Vi traskade sedan tillbaka i den lite kyliga nattluften, sov som stockar och promenerade tillbaka på morgonen efter att ha testat serviceanläggningen. Jodå, vi var inbjudna även på frukost. 


Det här är ett "bätterställe" som vi gärna återvänder till! Tack för gästfriheten och all god förplägnad!


Innan vi åkte vidare gick vi för att titta på Falu Gruva och det öppna dagbrottet "Stora stöten".


Imponerande!


En lång dag i bilen men till slut hade vi landat på campingen i Göteborg, förberett lite mat och väntade bara på det bästa av allt:

Älskade Emilia! Såååå roligt att få rå om dig lite igen! 
 
Det blev mat och prat hela kvällen och idag har vi setts igen men det får jag berätta om senare. Klockan går och det är dags att ge upp för idag. Härligt är det i alla fall med semester och kära återseenden! :)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0