Mat och fina vänner!

De senaste dagarna har det varit full rulle med folk i huset och massor med mat. Det är ju ett fantastiskt sätt att umgås. Det har också spelats spel!
 

I tisdags blev det spelkväll hos oss när Oskars kompisar kom över. Jag hade turen att också få vara med ett par omgångar. 


Adam och hans syster Maja var också med, liksom Emma - en arbetskompis till Oskar från Luleå som hälsade på.


Här är det Oskar och Dante som rådbråkar sina små grå för att hitta smarta synonymer. Codenames var riktigt roligt!

Igår var det dags för Emilias kompisar, från Göteborg och Kalmar, att anlända efter att ha kört bil hela natten. Jag trodde att de skulle se helt krossade ut när de klev in för att ta för sig av den brunch som Emilia fixat i ordning - men de är ju unga och därför hur fräscha som helst!


Elin, Sasha, Fredrik och Belinda tas emot av en glad Emilia! Välkomna till Skellefteå! 

Hela gänget ska fira nyår här så igår shoppades det mat inför den kommande middagen. Själv lagade jag en jättegryta köttfärssås, delade ut lite arbetsuppgifter till alla och åkte sedan iväg för att träffa Tina och Karin och äta suuuuuurströmming!

Tina har flyttat till en jättefin lägenhet i Skelleftehamn och vi var nyfikna på att se hur hon har det. Här sitter dottern Clara redo att hugga in tillsammans med oss. Det har ju varit mycket mat hela julhelgen - men när man väl känner doften av suring så vattnas det i munnen på en gång!
 

Och det var fantastiskt... Mmm...


Dessutom hade vi massor att prata om och tiden går hur fort som helst när vi ses!


Den varma chokladfondanten med hallon och grädde var också en helt perfekt avslutning! Tusen Tack tjejer för en supertrevlig kväll och Tina för all förplägnad! Nästa gång vi ses har vi lovat Karin att ta hand om disken när hon ska fira 50-årsdagen med ha öppet hus. Ska bli så kul! 

Åkte och handlade när jag kom hem för att vara förberedd inför dagens happening; Oskars 28-årsdag! Han kom som en stormvind, tre månader före utsatt tid, och förändrade våra liv totalt. En fantastiskt fin kille som vi älskar så otroligt mycket!


Morgonkaffe med paket och skattjakt! Ja, vi utsätter tydligen alla för det här påhittet i år... Emilia och hennes kompisar hade åkt till Bygdsiljum för en skiddag så vi firade i lugn och ro. Han blev också nöjd över presenten och kröp in direkt.


En ny och ändamålsenlig sovsäck för kommande vandringar - här med ny ägare! Oskar tycker själv att han känner sig betydligt äldre än tidigare. Att skillnaden är stor mellan 27 och 28. Jag vet inte...


I så fall är det inte grabbarna utan gubbarna som nu sitter och filosoferar? Nja, tycker nog att både Oskar och Adam är rätt fräscha för sin ålder!


Johan kom också på besök idag för att fika smörgåstårta och tårta. 


Vi omger oss med goa' och glada människor och alla varma ord kommer snart att smälta snön... Dagens klokord på almanackan passar bra!


I afton var det dags att träffa fina Anna och gå en välbehövlig broarna runt! Uppfriskande och nödvändigt att både gå och prata! 


Och den vackra Landskyrkan lyste i mörkret!

Efter lite kompletteringsshopping lagade vi middag och den köttgryta jag kryddat å det våldsammaste hade puttrat flera timmar. Blev riktigt god!

Alla hjälpte till och det blev en bra buffé med melonsallad, guacamole, gräddfil, ris, bröd och chips.
 

Och här är det finaste barnen som tillsammans med Belinda tar för sig.

Skulle kunna vänja mig vid att ha storfamilj! Ett riktigt fint gäng det här!
 
Lite TV och läsning får avsluta dagen och imorrn ska vi väl äta igen? Haha! Tjingeling!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0