Boxing day!

Att Annandag jul i en del länder kallas för Boxing Day har sitt ursprung i att tjänstefolket fick ledigt, en låda med godsaker eller pengar som tack för året och möjlighet att åka iväg för att träffa sina egna släktingar. Låter ju rimligt - men om det här var enda lediga dagen på året så känns det ju lite fjuttigt.
 
I Storbritannien är det här, i alla fall enligt Wikipedia, en dag för familjen, sällskapsspel och sport. Det kan man ju tänka sig att anamma så vi gjorde alla var sitt stryktips och planerade in lite fotboll för familjen i eftermiddag. Ja, på TV alltså... Haha!

Efter lunch hann vi dock med ett besök i Lövånger hos farfars för ett gemensamt fika.
 

Sonja var uppklädd och fin!
 

Sture likaså! Han väntade vid dörren när vi kom och var ovanligt pigg och alert.


Makens syster Berith var också där...


...och hennes sambo Krister!

Det blev en trevlig fikastund med Ris á la Malta, bullar och kakor (som jag inte behövde men åt i alla fall...). Kul att barnen hängde med trots att det igår var en utekväll. Farfars uppskattar besöken och våra är ju inte hemma i stan så ofta.


Avslutade med att ta ett julkort med "gamlern". Så fiiina! Kanske blir nästa års utskick? Tack alla för en mysig fikastund!

När vi kom hem hade dagens match redan börjat och Zlatan gjorde ett bra jobb för Manchester United som vann med 3-1. Stryktipset gick också över förväntan - eller MYCKET över förväntan. Oskar prickade in en kombination och jag och Ulf hade 12 rätt. Emilia som ägnade raden två minuter i bilen satte 13 rätt!! Respekt! Synd att det bara gav 830:-. Nåväl, vi satsade 24 kronor var och gick med vinst! En helt OK Boxing Day!

Dessutom fick vi ett fint besök av Emilias barndomskompis Amanda och hennes lilla Alice!


Glada och söta båda två!


Men ni vet vad som händer när man släpper in små barn... De tar all fokus! Vilken söting och vilket minspel!


Glad!


Och lite förvånad!

Frisyren på svaj men pigg i ögonen trots förkylning. Så kul att ni kom förbi!
 
Ikväll har jag varit på ett välbehövligt möte där vi firat en kamrat som hade årsdag. Riktigt skönt att sätta sig ner och landa en timme tillsammans med goda vänner. Fina, lediga dagar kommer nu att övergå till några med full rulle. Emilia får besök av fyra kompisar från Göteborg på onsdag så imorrn ska vi plocka fram grejer så att alla har någonstans att sova. Kul att de kommer och hälsar på över nyår! 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0