Nu blommar löken...

Så sa alltid Artur Persson, en glad men numera bortgången Önnesmarkare. Det hade han säkert också myntat idag om han hade tittat in i blåbärsskogen utanför vårt hus.
 

Gula liljor tittar upp ur riset... Närheten till komposten kan vara avgörande.

I övrigt har det varit en bra vecka med både jobb och nöjen. Många trevliga stunder med vänner och massor med god mat (som vanligt då!). Men inget socker! 


Tisdag afton åkte vi ut till Furuögrund tillsammans med Anders och Carina för att äta räkmacka till middag. Fint i hamnen och en stor båt som låg vid kajen längst ut.


Inne i hamnkaféet blev det en större räkmacka där jag valde bort en del av brödet (sockret ni vet) men åt räkor tills det blev tvärstopp. Mätta åkte vi runt lite och kikade på stugor och hälsade på hos de som inte var hemma. Nästa gång ska Rödhällan få ett aviserat besök! 

Onsdag jobbade jag, gick på läkarbesök för att bli friskskriven (känns bra det också!) och laddade sedan för en träff med härliga tjejerna i hälsogruppen Kasam! Vi skulle tillbringa kvällen i Kickis stuga och göra ett pyssel som heter Decoupage. Jag hade ingen aning om vad det var innan - men hade en rolig och kreativ kväll med papper och lim.


Och här blommade inte bara löken... 


Massor med blommor all over i deras superfina stuga vid havet!


Och det var inte bara en stuga. Det fanns plats för både barn och barnbarn i fint inredda krypin.


Barnbarnen har själva tillverkat fiskarna i nätet. Fint!


Uterum med utsikt!

Vi började med middag och Anki hade fixat sallad till hela gänget. Jättegott och skönt att sitta ute i solen som tittade fram. Det var många som också var intresserade av att bli ompysslade.


Kickis små hundar tog alla chanser att mysa och även Ankis Tindra höll sig framme - även om hon här har gömt sig bakom resten av gänget. De är svåra att få med på bild...


Men en närstudie av Sessan fick vi till... Haha!


Sedan började pysslet. Jag hade tagit med några gamla krukor som fick nytt utseende.


Maggan, som flyttat söderut, var på besök och det var så kul att träffas och surra. Och skratta! Vi skrattar mycket allihopa...
 

Fina Sonia som köpt in och fixat pyssel och Suss som hade med sig gamla tidningar som jag gick igång på.


Anita gjorde en härlig burk med inspiration!

Att sitta och knåpa är verkligen både avkopplande och lite terapeutiskt. Tiden går fort och man glömmer allt annat. En härlig kväll och ett stort tack till er alla och Kicki för att vi fick komma! Ni skulle ha sett efterrättsbuffén... OMG! Jag tog en kaffe och återgick till pysslet snabbt som attan... Haha!


Igår startade jag upp med att åka på Noliamässan i Piteå. Jag skulle träffa Åsa som jobbar där och konferencierar hela veckan. Hon och några vänner hade också en monter där de presenterade Fitline och produkterna som jag också använder.
 

Här var de i full gång och Biggan som är närmast kameran har blivit både smärt- och medicinfri - samt gått ned 40 kilo... Hon är ett levande bevis på att det funkar och att man kan hela sig själv med hjälp av rätt kost, vitaminer och mineraler. Fantastiskt! Själv kommer jag inte i närheten men om jag sköter sockerintaget rätt (d v s inte har något) så mår jag också jättebra och känner mig piggare och ett par kilo lättare.

Jag och Åsa käkade lunch och pratade om hennes kommande 50-årsfest som jag ska hjälpa henne att hålla i. Ska bli otroligt roligt och nu kikade vi på lokal innan vi gick runt och hamnade i en monter där det såldes smink och vi blev både tillfixade och köpsugna... Haha!


Kolla bara in min snygga kompis som numera är lättare, fräschare och lyckligare! Här var det dags för henne och Kristina att göra en insats från scenen.


En closeup! Fina Åsa!


Och kloka och duktiga Kristina som vet allt om näring och kost! Här hamnade hon bakom produkterna men jag missade med skärpan och nu är det för sent.

Träffade en hel del bekanta och det är alltid så kul! Roligt att få bli presenterad för en av mina bloggläsare, Henny, som ofta kommenterar. Jag får ofta påstötningar från människor jag aldrig träffat men som gillar att läsa mitt svammel - och det är ju jätteroligt!


Men till slut tog jag adjö av Åsa och hennes Ola för att åka på ännu en tjejkväll. Jag har verkligen haft flyt nu!


Underbara Båtvik och Karins stuga! Lugnet infinner sig direkt. Vi var flera som fått förmånen att umgås och mysa en kväll vid havet.


Här är jag tillsammans med Anna, Ulla och Karin efter ett härligt och långt bastubad - med dopp i havet efteråt. Ljuvligt - men lite kallt... Jag fegade lite när det gäller doppandet men är nöjd ändå. Och som ni ser har sminket bildat en svart kaka runt ögonen. Kanske inte längre så snyggt men vem bryr sig? Vi hade så otroligt trevligt!


Efter badet bjöd Karin på middag och vi åt och njöt länge av god köttgryta, pasta och sallad.
 

Mysiga människor i en lika mysig stuga. Roliga samtal, skratt och härlig stämning! 
 
Dessutom hade hon plockat hallon till efterrätt och vi åt massor. Så gott! Riktiga sommar-barndomsminnen! Tack Karin för en kalaskväll! 
 
Idag har jag försökt hinna ikapp lite både hemma och på jobbet. Har också handlat mat, lagat kyckling, satt igång en högrev i min Sous vide och bakat nyttiga och supergoda rawfoodkakor! 

Dessa måste ni testa! Bilden och receptet kommer från:
http://ceciliafolkesson.se/2016/02/25/notrutor-med-choklad-kaffekram-raw/
 
Nu lite TV och sömn. Vi startade tidigt idag med Sara Sjöströms brons och kaffe redan 04.18. Imorrn kommer jag nog att sova lite längre. Stort Grattis säger vi ikväll till svenska damerna som slog ut USA i OS-fotbollen! Fantastistkt! De hade domaren emot sig på slutet men tog det ändå trots att USA nog var det bättre laget. Inte illa! Artur Persson hade garanterat sagt "Nu blommar löken" och för min del får den gärna fortsätta blomma. Heja alla svenska OS-kämpar!
 
 
 
#1 - - Henny:

Kul av träffas irl, tycker liksom man känner folk som man följer i bloggvärlden. Kanske ses vi på en campingplats nån gång eftersom vi båda både bloggar och kör husbil. Ha en skön sensommar.

Svar: Ja, kanske ses vi fler gånger! Trevligt! :) Ha det fint du också!
Monica Lindgren