Less success...

Om allt gick som ett hejsan igår så hade vi väl fler motgångar idag. Tur att Skellefteå AIK jobbar lite åt motsatt håll och istället vann överlägset! Skönt!

Vi åt i alla fall sen frukost och åkte sedan norrut mot Gunnarsbyn där vi skulle spela idag. 


Fint Folkets Hus i en livaktig by där det arrangeras massor med aktiviteter.


Vi bar in och riggade allt för att sedan få mackor och kaffe av arrangörerna.


Här var jag ute för att flytta bilen och sedan var det bara att byta om! Och vänta på publiken... Nu spelade vi 15.00 och alla Skelleftebor vet ju vad som sändes på TV då... Hockeyfinal nr 2.

Strax innan klockan var slagen kom första besökaren. Gunvor. En otroligt söt dam på 80 år som hade jobbat som bibliotekarie i byn. Hon älskar kultur och skulle även gå på kvällens biofilm. 

- Men vad gör ni om det inte kommer någon fler? frågade hon.
- Tja... vi spelar väl eller fikar?
 
Det slutade med en gemensam fika och sedan satte arrangörerna igång storbilden. Haha!
 

Och det var tur att Skellefteå satte första målet direkt! Annars hade ju känslan efter en inställd föreställning kanske varit så här:


Tappad haka... Haha! Men vi bryter ihop och kommer igen. Kågis har feber så han behövde nog vilan mer. Vi kom oss iväg efter första perioden och skulle gena över till E10:an mot Gällivare. Gick ju bra en bit, men sen...


Sju mil grusväg med lera, hål, halka, spår, snö... Fy f-n... Jag hatar det här. Köra långt och göra det i 50 kilometer/timmen - på smala vägar och utan att veta vad som väntar runt nästa krök. En varningsskylt i Tallberg där det tydligen varit översvämning, men nu visade sig vara sträckans torraste del Haha!

Men ett par timmar senare hade vi fått avsluta med tio mil asfalt och möttes av solen i Gällivare! Nice!
 
Nu har vi också ätit lokalproducerad entrecôte i stekhuset på hotellets bottenvåning. Rummen är nybyggda, TV:n jätttestor, jag är mätt och belåten och behöver inte göra annat än att glo på burken en stund och sedan sova. Märklig dag då vi inte fick spela men det är bara att gilla läget och se fram emot imorrn då vi ska spela i Skaulo som ligger fem mil närmare Kiruna. Vi är långt hemifrån nu men mår fint.
 
Lite mindre succé idag men det är väl av prövningarna vi utvecklas? Tjolahopp!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Elsy Stenlund

Hälsa så mycket till Skaulo. Har varit där med Tage då han hade dövgudstjänst. Kanske Tage Lantto m fru är där? I så fall får du hälsa särskilt till dem! :-)

Svar: Skaulo var jättefint! Vet inte om dina bekanta var där men det var jättefin publik! :)
monicalindgren.blogg.se

2016-04-18 @ 00:02:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0