Beklämmande...

Jag ska inte bli långrandig om det vansinniga i att Mediahuset Norrbotten sparkar alla sina fotografer utan istället låna den utmärkta text som Paulina Holmgren skrev på Facebook idag:
 
"Är just nu i bildjournalistikens mecka, fotofestivalen Visa Pour L'Image i Perpignan och lyssnar på fotografer, ser bilder från världen och inser gång på gång hur viktigt det är med bildjournalister som ibland offrar sina liv för att berätta vad som pågår ute i världen. Samtidigt i skrivande stund, hemma i Sverige, kickas fotografer och man skojar till det i en radiointervju och bjuder på en "selfie".

Alla kan ta bilder nuförtiden heter det. Alla kan vi också alfabetet, men i
nte blir vi skrivande journalister för det. Alla kan fysiskt trycka på en knapp, visst är det så. Men det är ju innehållet/storyn vi borde prata om. Att kommunicera visuellt med bild - det är det vi fotografer kan och ska göra. Vi samlar inte på lösryckta pixlar i form av en digital fil. Vi berättar en historia. Med bild." 
 
Väl talat Paulina! Man blir väl inte en bra hantverkare bara för att man äger en snygg verktygslåda heller...
 
Läs gärna Umeåfotografen Johan Gunséus (vice ordf SFF) utmärkta inlägg: http://www.sfoto.se/f/kronikor/be-dina-medarbetare-om-ursakt-din-tanklosa-selfie
 
Jag tycker att hela situationen är beklämmande! 
 
---
 
Något som är mer glädjande är att jag efter lång dag med skrivande åkte för att hälsa på pappa och han sitter uppe! Den som räknat ut honom får allt tänka om!
 

Därför hann vi umgås vid middagsbordet och umgås med Tage Stenlund som också befinner sig på ortopeden.

Jag servade lite, hämtade koftor till patienter och hade en riktigt trevlig stund innan det var dags att handla mat och åka och träna. Anki körde ett riktigt hårt tabatapass och det känns i hela kroppen. Ja, den är väldigt nöjd alltså! Haha!
 
Nu blir det TV och kanske lite mer skrivjobb om jag inte bestämmer mig för att det räcker för idag. Kan faktiskt bli så. Hjärnan verkar också vara nöjd för idag! Tjolahopp! :)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0