Advent och Hälsohelg!

Första advent och ljuset är äntligen tänt. Jag är just hemkommen efter fantastiska dagar i Stockholm med lika underbara kvinnor! Det har sannerligen varit full rulle men också ovanligt mycket "här och nu" då jag valde bort datorn och bloggen för att istället bara uppleva. Här får ni en snabbresumé:
 

Vi hade den stora förmånen att få bo allihopa hos Anki som har lägenhet i Gamla stan. Hon älskar julen och redan utanför fönstret såg man att det är här hon bor!


VI anlände torsdag eftermiddag till mysiga julparadiset och Marianne hade med sig en present - tomte naturligtvis! 


Härligt att få tid att lära känna några ur Kasamgruppen lite närmare. Marianne som jag trodde kom söderifrån är faktiskt född i Kålaboda. Och här gick jag direkt emot mina gamla principer. Istället för att kasta mig ut på stan för att shoppa stannade jag "hemma" hela eftermiddagen och hann också mysa lite med första barnbarnet - och bara tagga ned. Så välbehövligt!


Och lägenheten är urmysig!
 

Vi flyttade in och trivdes som fisken! 

Torsdag kväll lagade Anki god mat och vi gick en runda kring bordet där alla fick berätta mer om sig själva. Det tog som ni förstår en stund och sedan var det bara godnatt kvar... Men det är ett jättebra sätt att också fördela gracerna när det gäller prat. Alla får ta plats och det gillar jag.


Fredag åkte vi direkt ut till Hälsomässan som i år slagits ihop med Fitness och Acadermia (skönhet). Man kunde testa lite träning, yoga, få naprapatbehandling (det var magiskt!), shoppa träningskläder och annat hälsosamt. 


Riktigt trevligt men på några timmar blir man ju less. Ja, vi var ju inte helt ensamma... 
 

Därför åkte vi tillbaka, lämpade av kassar hemma och gick en sväng på stan. Härliga juldekorationer och en bra shoppingtur på Cos där jag hittade en klänning med 20% rabatt denna "Black Friday". 


Riktigt fint!


Och promenaden hem över Strömbron är vacker med vattnet och slottet på var sin sida.


Stadigt övervakat av Gustav III. 


Fina Gamla Stan där vi senare promenerade för att äta middag.


Underbara takmålningar i en del lägenheter! 


Och här är vi samlade på Formosa för en annorlunda matupplevelse.


Hot pot! En gryta med två olika (starka) buljoner man själv kokar sin mat i och sedan dippar i starka och jättestarka såser. Väldigt gott, riktigt kul och rejält kryddigt... 


Roligt var det också runt bordet där vi skrattade så mycket att de andra gästerna säkert tyckte att det var tur att vi fick ett eget rum... Haha! Här är det Ann-Katrin och Catherine som har roligt åt mina försök att se smal ut i ansiktet. Ja, det gick sådär...
 

Sedan kom maten in. Kyckling, nudlar, dumplings, lamm, entrecôte, jätteräkor, anka, kött- och fiskbullar, torsk och grönsaker. Otroligt smarrigt! Dessutom tar det ju flera timmar att äta och det är ett härligt sätt att umgås.

Lördag gick vi på stan med rätt lyckat resultat och hade bokat bord på Boqueria i Moodgallerian där vi samlades för en lätt lunch.


Fina tjejerna Anki, Marianne, Kicki och Ann-Katrin är laddade för en kalaslunch!


Och Ann-Katrin igen tillsammans med fina Catherine!

Nu blev det kanske inte någon lätt lunch... Vi har ju bara ätit tapas i den andra serveringen där man får välja olika tapas när man passerar glasdisken. Nu beställde vi lika många och det var betydligt mer mat... Väldigt mycket mat... Haha! Ja, vi åt allt vi orkade men det blev rester kvar ändå och den efterföljande promenaden var mer än välbehövlig.

När kvällen kom var vi fortfarande så otroligt mätta att vi avbokade den libanesiska restaurangen då en 16-rätters Meze kändes alldeles för övermäktigt. Vi laddade istället med vila och fix innan det var dags att åka till Chinateatern för att äntligen få se "Jersey Boys".


Här började det och jag blev så orolig när vi inte fick syn på Ersmarkspojken David Lindgen de första tio minuterna att jag började fundera på om de hade inhopp för honom... Kändes som en oerhörd besvikelse.


Men han kom in och gjorde avtryck med råge! Vilken oerhört begåvad ung man. Vi var stolta som tuppar hela gänget! Catherine hade varit på Börsen och sett Emelie Fjällström i Alcazars show kvällen innan och det är så roligt när det går bra för alla begåvningar som åker ner till storstan!


Och den här showen var bara sååååå bra! Underbar musik och mycket David! Här är det dock Bruno (nånting) som sjunger som en Gud!


Fin scenbild, härlig avslutning och så vansinnigt mycket jubel!

Stående ovationer och vi hade kunnat fortsätta dansa hela natten till "Oh, what a night". Mmm...
 

Man vill ju ta med sig så mycket minnen som möjligt och vi fotade t o m affischerna! 


En wefie var naturligtvis på sin plats! Här ser ni ett gäng glada och rutinerade ponchobärare som inte ens behövde stå i kö till garderoben. Och när vi väntar på taxin så kommer han...
 

David! Här är det Catherine som får stora kramen!


Och naturligtvis jag också! Han påstod att han hade hört mig men det var nog inte bara jag som skrek av glädje. Fina David Lindgren! Så mycket värme och äkthet! Vi är enormt stolta över dig!

Stort Tack säger jag nu till alla fina som gjort den här helgen till en energikick worth waiting for. Nu är det ett år kvar till nästa gång men gissa om jag ska ned då också! Extra kramar till Anki som upplät sitt hem till oss! Du är outstanding!