Hummelholm!

Den enda "Hummel" jag har hört tidigare är Torgny Lindgrens "Hummelhonung". Den tyckte jag oerhört mycket om och nu har jag äntligen fått besöka en by som skulle kunna varit platsen där den utspelades. Riktigt fint och livaktigt ställe innanför Umeå! Men det tog ju tid. 40 mil och 10 timmar. Drygt - men kul!
 

Här stannade vi till i Röbäck för att tanka kaffe innan vi fortsatte mot Gräsmyr och Hummelholm. Alltid roligt att åka på turné med Åsa! Vi löser världsproblem och hittar på nya idéer hela tiden.


Småvägar. Intressant ljus där de eldade med ved och röken kom ut över vägen.


Sedan bredde landskapet ut sig. Vackert och kuperat!


Passerade t o m infarten till Pengsjö och Hörnsjö som jag inte har haft en aning om var de låg. Känner folk med stugor på båda ställena och kanske får man göra en roadtrip i sommar och hälsa på alla? Nu hittar jag i alla fall! Det låter som ett hot va? Haha!


Väl framme på Bygdegården bar vi in våra prylar och Åsa fixade ljuset!


Byn har rustat upp huset och t o m bevarat originalkaminen som förr värmde hela skolan.

Eftersom vi hade lite tid över blev vi hembjudna till arrangören på kaffe i deras lilla torp som fungerar som stuga hela året.


Här var vi ute i ladugården och kollade in en nybyggd vägg av återvunnet virke. Vad tror ni dolde sig där bakom?


Jo, ett litet gästrum som värmdes upp av den här kaminen - som faktiskt hade två syften. Den värmde rummet där några av kvällens deltagare skulle sova över, och...


...den fungerade som vedeldad kamin till bastun vägg i vägg! Samma virke här. Lite ruffigt men väldigt fint! Den murade väggen hade de också satt upp själva av gammalt tegel. 


Inne i stugan blev vi bjudna på kaffe tillsammans med några andra släktingar och kompisar. Katarina har fixat huset tillsammans med...


...Christer som var den drivande i arrangörsledet! Kul att ses! Att de var stolta över byn var ingen överdrift.


Här visade Christer också upp det öl som fått byns namn.


Den tar oss tydligen till sommaren - till Hummelholm. Lite fint! Finns tydligen ytterligare två sorter; Röbäck och Malgomaj. Kul idé!


Sedan blev det full rulle! Här är det arrangörerna som tullar lite i skrubben i köket...


Och inne i lokalen var det färdigdukat och fint! Lapp på luckan innebar ca 55 personer och det är roligt. Särskilt också när det var så fantastisk publik som avslutade kvällen med stående ovationer!


Vi piffade till oss och inväntade gästerna - och maten...


Superfräscht med mycket frukter och grönsaker!

Därefter showade vi i två timmar + paus och hann göra både lugna och mer galet roliga saker. Herregud vad de skrattade! Kändes otroligt fint och vi var varma inombords när vi åkte därifrån! Tack alla för en härlig kväll!

Men det tog som sagt tid och idag har jag sovit nästan till lunch och hunnit med lite ärenden och gjort paket som ska skickas. Det är allt. Har inte mycket energi men den jag har används nu till en grillmiddag. Det får räcka. Sedan blir det jobb heeeeeeela veckan... Imorrn invigning av Berättarfestivalen! 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0