On the road

Körde igår och kör idag. Snart framme i Göteborg. Men vi tar det ganska soft och tänker att vi ju har semester och ingenting att stressa till. Det känns otroligt skönt!

Kom oss iväg på eftermiddagen och tänkte oss en halv etapp igår. Måste ju ta med riktmärket i bloggen: Broooooon! Här brukade vi alltid ta bilder med barnen och ringa farfar och nu får det bli så här istället.


Vedabron. Still standing!


Det blåste ganska friskt och halva vägbanan var avstängd men att köra 50 var helt ok. 110 i mycket blåst kan jag ibland tycka är lite läbbigt och i regel så kör jag bara fortare då... Kanske inte bästa lösningen men jag vill väl komma över så fort som möjligt. Haha!

Mission accomplished! Surt väder hela vägen men plötsligt var det som om det ljusnade lite:
 

Är inte den här sprickan i molntäcket fylld av blå himmel? Jooooo... Nice!
 

Nästa bro blev den nya överfarten i Sundsvall. Otroligt effektivt sätt att ta sig igenom stan! Här får man ju kompromissa lite. Färre spontanbesökare som bara stannar till men bättre luft i centrum och mycket bättre flöde i trafiken! Röstar på en sådan lösning även i Skellefteå.

Vi kom oss i alla fall till Gävle som planerat och stannade bilen i Valbo Köpcentrum där vi bäddade upp och sov - 40 meter från både IKEA och McDonalds... Vi slog upp ögonen och kände oss nöjda - fast på lite olika sätt:


Det är ett mycket bra köpcentrum. Här finns allt! Men det var inte bara jag som var nöjd. Maken tycker att det här är när shopping är bäst:


Inga bilar, inga människor, inga köer - och inte öppet... Haha!

Men vi skulle ju vidare. Har gått fint hela vägen förutom en incident i Västerås där man ledde om trafiken från E18 utan att tala om vilken väg vi skulle ta istället... Inga pilar och inga hänvisningar. GPS:en tjurade ihop och alla hennes förslag var avstängda infarter. När hon (ja, det är en hon som pratar men förmodligen en han som skapat appen?) hade lett oss runt i cirkel ett helt varv via Västerås (igen!) så tog vi en egen väg och efter några mil i skogen var vi ute på stora vägen igen. Lite äventyr klarar man av när man inte är stressad.

Det har regnat genom Sverige men efter hällregn i Laxå så närmar vi oss Skara och helt plötsligt:


Soooooool! T o m skylten om fartkameran ser mindre skräckinjagande ut! 


Det känns innehållsmässigt lite fattigt att skriva om vädret. Folk har väl (som Lelle P brukar säga) egna fönster att titta ut genom - men nu har man verkligen abstinens när det gäller sol så varje ögonblick känns som julafton! Här har kornet blivit gult (för den i intresseklubben som vill anteckna) och vindkraftverken snurrar för fullt. 

Hemma i stan har allting också gått bra. Vi lämnade huset åt barnen att ta hand om och idag åkte Emilia hem till Göteborg. Hon kom lite sent när hon skulle åka hit - därför fick vi nu bild när hon kommit fram till Falmark:


Älskade barn! Snart ses vi igen! Och till Luleå kommer vi också igen innan du ens börjat längta Oskar. Underbart att få umgås med dem även som vuxna! 
 
Sådär. 12 mil kvar och jag lägger ned. Hoppas vi åtminstone får uppehåll. Allt blir så mycket enklare då! Göteborg here we come!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0