Augusti

"Nu blir kvällarna kyliga och sena..." om man nu ska använda ett citat ur Tove Jansson Höstvisa. När det regnar och är surt känns också hösten nära men när solen tittar fram så tycker jag att den är ovanligt stark? Känns i alla fall så men det kanske är önsketänkande. Vi önskar väl alla att sommaren ska komma någon gång... Haha!

Men solen lyser hos oss i alla fall när vi får ha Emilia hemma! Man blir glad så fort man slår upp ögonen. Fredag gick vi på stan tillsammans och sedan satt jag ute i solen en stund på eftermiddagen innan det var dags att ta tag i matlagningen och kvällens skjutsning.

Dressed for success!

Vi köpte var sin röd klänning på stan. Min var kanske inte lika tight men det är kul att tänka att jag i början på 90-talet faktiskt var så här smal i en annan tight klänning i samma färg. Den gav jag senare bort till Thomas Löfgren (Haha!) som skulle ha den när han spelade Lena Ph. Han blev hur snygg som helst!
 

Sedan skjuts till tjejfest! Solen kämpade fortfarande och det blev en härlig kväll!

Jag borde inte ta selfiesar med den här snyggingen men jag älskar henne för mycket för att låta bli! 

Själva satt vi i uterummet och njöt av sommarvärmen tills det var dags att gå in och avsluta kvällen med Tyst vittne.
 

Igår var det en ny dag med nytt väder... Surt. Man blir som håglös och utan energi när det ser ut så här. Vi städade lite men det var så seeeeeeegt... Fast man behöver kanske också sådana här dagar - bara för att det ska bli skillnad när det roliga kommer sen? 
 

Men är det dåligt väder kan man ju alltid äta... Vi hade bokat in en trerätters tillsammans med Emilia och Maggan!


Ja, hon heter Emelie men kärt barn har ju många namn. Hon pluggar i Umeå nu och det är så kul att också få träffa Emilias kompisar när hon är hemma! 


Finingar med förrätten!


Olivstekt surdgsbröd med löjrom och tillbehör. Gott!


Grillade hängmörad entrecôte till varmrätt och skar upp i skivor. Gott igen!

Sallad, rotsaksgratäng och chilibearnaise satt som en fläskläpp!

Och som grädde på moset hade maken varit ute på morgonen och plockat blåbär igen för att återigen servera sin magiska blåbärspaj till dessert! Godast!
 
Sedan låg vi bara i soffan och kippade efter andan... Haha! Tjejerna åkte iväg till en kompis och vi såg en film (Tommy) som inte var mycket att hänga i julgranen. Ikväll får det bli något annat! Synes!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0